Eliteserien, Fotball

Nå flyttes overgangsvinduet

NFF hører på klubbene og endrer datoene for når klubbene kan signere spillere i sommer.

I et rundskriv som Norges Fotballforbund (NFF) har sendt til klubbene er det informert om at sommerens overgangsvindu flyttes.

I år holdes vinduet åpent fra 1. august til 31. august. De siste sesongene har det vært åpent fra midten av juli til midten av august. Det er NFFs forbundsstyre som har vedtatt endringen.

”Etter ønske fra de involverte klubber (NTF) flyttes nå vinduet tilbake til august – noe som vil medføre at lukking av det norske overgangsvinduet på sommeren nå igjen samsvarer med de fleste andre europeiske land”, skriver NFF.

Det har vært et ønske fra klubbene om å kunne hente spillere noe seinere enn før, blant annet fordi overgangsvinduene ellers i Europa har stengt seinere enn vårt, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Sportshjørnet.

LES OGSÅ: Alle overgangene i Eliteserien

Tidligere kunne spillere forsvinne til andre europeiske ligaer i siste halvdel av august uten at de kunne erstattes. Nå slipper klubbene den frykten. Samtidig åpner vinduene i de store ligaene allerede i juni, og dermed kan spillere forsvinne fra norske klubber uten tidlig på sommeren, uten at de kan erstattes før i august.

Litt av tanken bak at vi hadde et tidligere overgangsvindu var at lag som skulle ut i kvalifisering til Europa ellers kunne miste spillere i juni uten mulighet til å erstatte dem tidlig nok, sier Fisketjønn til Sportshjørnet.

LES OGSÅ: Eliteserie-lagenes treningskamper

Blant de som var kritiske til at overgangsvinduet stengte i midten av august sist sesong var Moldes Ole Gunnar Solskjær og Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen.

– Overgangsfristen er veldig utfordrende. De neste ukene kan det dukke opp bud på spillere som er økonomisk uimotståelig. Da blir det slik at man ikke får mulighet til å erstatte de spillerne som går, sa Solskjær til Eurosport, og la til at vinduet burde være åpent i august.

Det er plusser og minuser ved begge perioder, så meningene om hva som er best vil helt sikkert vært forskjellige, sier Fisketjønn.

Følg oss på Facebook, Instagram og Twitter for siste nytt, sportshumor og konkurranser!