-Zuccarello på vei til Minnesota

Tidligere Rangers-profil Mats Zuccarello Aasen. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Overgangsvinduet i NHL åpner klokken 18.00 mandag. Her er de siste ryktene.

Mats Zuccarello kommer ifølge journalistene Michael Russo i The Athletic og Elliotte Friedman i Sportsnet til å signere en femårskontrakt med Minnesota Wild når overgangsvinduet i NHL åpner mandag.

Nordmannen har fullført fireårskontrakten han signerte med New York Rangers i 2015, som ga ham 4,5 millioner dollar per sesong. Ifølge Russo og Friedman vil hans neste kontrakt betale ut rundt seks millioner dollar i brutto årslønn.

Overgangen er imidlertid ikke bekreftet. Teknisk sett har partene ikke lov til å forhandle om kontrakt før klokken 18 mandag, men vi har i årevis sett at lag annonserer avtaler bare minutter etter at vinduet har åpnet, så det er opplagt at forhandlinger foregår likevel.

LES OGSÅ: Dette stopper en Zuccarello-avtale

Buffalo Sabres, Dallas Stars, Colorado Avalanche og Columbus Blue Jackets er andre lag som den siste tiden er blitt koblet til Mats Zuccarello.

Hjemmekjært

31-åringen gjorde suksess for Dallas Stars etter overgangen fra Rangers i vinter, og var lagets beste poengplukker i sluttspillet med 11 poeng på 13 kamper.

Nå skal han altså være klar for Minnesota Wild, som var det 21. beste laget i NHL forrige sesong og er langt unna favorittsjiktet også kommende sesong.

Michael Russo melder at også Ryan Hartman signerer for Wild.

Minnesota er en delstat med sterk tilknytning til Norge. Det er faktisk rundt 850.000 mennesker der som sies å ha norske røtter. Det tilsvarer 16 prosent av Minnesotas totale befolkning. 

Derfor er det ikke unaturlig at Minnesota omtales som den uoffisielle norske hovedstaden i USA.

I St. Paul, der Minnesota Wild hører hjemme, skal rundt 25.000 av byens 300.000 innbyggere ha norske røtter. 

Glad i sport? Følg oss på Facebook for siste nytt!

Tusenvis av nordmenn emigrerte til det nordamerikanske kontinentet på midten av 1800-tallet, og en stor prosentandel av dem slo seg ned i Norwegian Ridge, som nå heter Spring Grove, og Houston County. Det var billig å bo i Minnesota, ettersom landet ble tatt med makt fra indianerne.

Panarin til Islanders?

Den store overgangen i NHL mandag involverer russeren Artemi Panarin. Han spilte for Columbus Blue Jackets og gjorde 87 poeng der forrige sesong. Nå står han fritt til å signere for hvem som helst.

Elliotte Friedman hos Sportsnet, som i årevis har vist seg som en journalist med eksepsjonelt gode kilder, rapporterer at Panarin trolig signerer for New York Islanders. Han regner med en sjuårskontrakt verdt 11-12 millioner dollar per sesong.

Islanders får også keeperen Semyon Varlamov, ifølge Friedman.

Dallas Stars kommer til å presentere avtaler med Joe Pavelski, på tre eller fire år verdt 7-8 millioner dollar per sesong, og Corey Perry, som nylig ble kjøpt ut av Anaheim Ducks.

Det sies også at Brett Connolly er enig med Florida Panthers om en fireårskontrakt verdt 3,5 millioner dollar per sesong, at Joonas Donskoi lander i Colorado Avalanche, at Richard Panik signerer for Washington og at Vancouver Canucks henter inn backene Tyler Myers og Jordie Benn.

Stjernekeeperen Sergej Bobrovskij signerer som ventet for Florida Panthers, fortsetter Sportsnet-journalisten. Den kontrakten blir ifølge Friedman på sju år og cirka ti millioner dollar. Og keeperen Mike Smith går fra Calgary Flames til Edmonton Oilers, mens Cam Talbot forflytter seg motsatt vei.

Buffalo Sabres og Columbus Blue Jackets, som begge angivelig var interessert i Zuccarello, fokuserer ifølge Elliotte Friedman på Gustav Nyquist og Marcus Johansson.

Enn så lenge er alt dette spekulasjoner, men Friedman pleier å treffe. Svarene får vi uansett i kveld, etter klokken 18.

Glad i ishockey? Følg oss på Twitter, Instagram eller Facebook