Langrenn, Ski, Sport

Uhrenholdt Jacobsen fikk prestisjeverv

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tar på seg ledertrøya. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
Blir styremedlem i Idrettsforbundet

Torsdag ble det klart at langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen er valgt til leder av utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund (NIF). Samtidig har hun da også fått plass i Idrettsstyret som utøverrepresentant.

LES OGSÅ: Stor endring i Holmenkoll-helgen

Hun overtar plassen i NIFs styre fra Kjartan Haugen, som har vært leder av utøverkomiteen. Det melder Idrettsforbundet på sitt nettsted.

– Jeg vet hva jeg går til. Jeg har sittet i mindre utvalg og styrer tidligere, men overhodet ikke av sammenlignbar karakter. Jeg forventer en bratt læringskurve, men ser frem til å bringe utøverperspektivet til bordet. Politikk kan virke svevende, lite konkret og håndterlig for utøvere som ellers er vant med hardt treningsarbeid, konkrete arbeidsoppgaver og faste rammer. Jeg kommer til å være aktiv i Idrettsstyret, sier Uhrenholdt Jacobsen om sin nye rolle.

LES OGSÅ: Ski-VM til Trondheim!

32-åringen var med på å ta OL-gull i stafett i fjor. Hun har også to VM-gull i stafett, i tillegg til sprintgullet fra 2007, samt hele 14 NM-gull.

Hun varsler at idrett og utdanning, utøverfinansiering og økt politisk engasjement hos utøvergruppa blir hennes viktigste fanesaker som medlem av Idrettsstyret de kommende årene.

Det nye idrettsstyret ledes av Berit Kjøll, som ble valgt som idrettspresident med minst mulig margin nylig, med Vibecke Sørensen og Johan Olav Koss som visepresidenter.

Ville stå utenfor landslaget

Uhrenholdt Jacobsen har foran kommende sesong fortalt at hun egentlig ønsket å stå utenfor landslaget, først og fremst for å kunne ha fokus på studiene sine ved siden av.

LES OGSÅ: Norges nye skistjerne VRAKET fra landslaget

Men det viste seg umulig så lenge hun fortsatt har ambisjoner om å være i verdenstoppen.

– Jeg har sondert mulighetene for å tre helt ut av landslaget og fortsette satsingen på hjemmebane. Beskjeden var klar; da ville jeg miste muligheten til å gå skirenn på det høyeste nivået. Regelverket definerte egentlig valget til å stå mellom landslagsplass og å legge skiene på hylla, sier  Uhrenholdt  Jacobsen til NRK.

Glad i sport? Følg oss på Twitter, Instagram eller Facebook for siste nytt!