Fotball

– Tidligere Real Madrid-spiller arrestert for kampfiksing

Flere kjente spanske fotballspillere er arrestert tirsdag morgen.

Ifølge flere spanske medier har spansk politi tirsdag gått til aksjon og arrestert flere fotballpersonligheter med misstanke om kampfiksing.

Spanske medier skriver at det er mistanke om at kamper på de to øverste nivåene er blitt fikset, og at det er kamper i 2016-17-sesongen og 2017-18-sesongen som pr nå er under etterforskning.

La Ligas president Javier Tebas er den som skal ha levert anmeldelsen, skriver Marca.

Han har selv en link til Huesca, klubben som de fleste mistankene rettes mot, og sier til sportsavisen at han er lei seg for at en klubb han er glad i ser ut til å være innblandet.

Blant navnene som nevnes er Raul Bravo. Forsvarsspilleren fikk i sin tid 77 kamper for Real Madrid, i tillegg til 14 landskamper. Han har vunnet La Liga to ganger og var med på Champions League-triumfen i 2002.

Mistankene om kampfiksing mot Bravo dreier seg ikke om kamper han har spilt, men han skal ifølge spanske medier være tilknyttet gruppen som har fikset kamper.

Også Samuel Saiz, som har vært på lån fra Leeds til Getafe i år, er blant de det er meldt at er under mistanke. Først ble det meldt at han var blant de arresterte, men her hersker det noe usikkerhet.

Les også: Mistanke om kampfiksing i svensk toppkamp

Klubbpresident arrestert

En som derimot er blant de som er tatt av politiet er Huescas president Agustín Lasaosa. Også sjefen for klubbens medisinske apparat, Juan Carlos Galindo Lanuza, er blant de arresterte.

Huesca rykket nylig ned fra La Liga etter å ha endt nest sist med 33 poeng. Politiet skal tirsdag morgen ha gjennomført en razzia ved klubbens kontorer.

Også spillere som Borja Fernández (Valladolid, la opp nettopp), Carlos Aranda (klubbnomade) og Iñigo López (Deportivo) er blant de som er arrestert, ifølge rapportene.

Store penger

Blant kampene som er under mistanke er Huescas kamp mot nedrykkstruede Gimnàstic på nivå to sist sesong.

Huesca var allerede opprykkssklare, og det skal ha blitt satt unormalt høye beløp på at de tapte kampene og uavgjort til pause. Flere spillselskaper stoppet spill på kampen.

Det endte med 1-0 til Gimnastic etter at det sto 0-0 halvveis.

Av spillerne som er arrestert, så har flere av dem spilt for nettopp Huesca tidligere.

Følg Sportshjørnet på Twitter, Instagram og Facebook