Fotball

Sverige: Drastisk grep etter kampfiksingsmistanker

Svenska Spel stopper spill på en hel avdeling.

Svenska Spel har denne uka bestemt seg for å ikke lenger tilby spill på en hele avdeling i 2.divisjon (nivå fire).

Årsaken er at det har haglet inn med mistanker om fiksede kamper i den aktuelle serien.

Onsdag kunne Dagens Nyheter melde at det er mistanke om at minst 13 kamper i 2.divisjon Södra Svealand er fikset – og det kun denne sesongen. Også tidligere sesonger skal det ha vært mistenkelige oddsbevegelser i den aktuelle serien.

LES OGSÅ: Danmark innfører VAR

-Vi har rekordmange fiksede kamper. Det finnes sikkert et mørketall her også med kamper som ikke er oppdaget, men akkurat nå har vi uansett flere enn noensinne, sier Fredrik Gårdare, som er sjef for politiets aksjonsgruppe mot idrettskriminalitet, til Aftonbladet.

Sportshjørnet har også lagt merke til at oddsutviklingen i flere kamper i avdelingen har vært mildt sagt uvanlig. Og det er noen lag som har vært gjengangere i kampene hvor oddsen har beveget seg unormalt.

Kontaktet regjeringen

Det svenske fotballforbundet har tidligere i sommer sendt ut et brev til den svenske Spillinspeksjonen, hvor de har anbefalt at det ikke lenger bør tilbys spill på avdelingen, et råd Svenska Spel nå har fulgt.

Fotballforvundet har også vært i kontakt med regjeringen, som har støttet forslaget om spillstopp på avdelinger hvor det mistanke om kampfiksing.

-Vi kan ikke lenger lukke øynene for disse problemene. Ettersom vi ikke kan garantere at kampene i denne serien avgjøres kun av sportslig rettferdighet vil vi at spillselskapene umiddelbart stopper alle spill på serien. Det handler også om spillselskapenes troverdighet ut mot sine kunder, sier fotballforbundets generalsekretær Håkan Sjöstrand til Dagens Nyheter.