Eliteserien, Fotball

Streng straff for Wadji

Ibrahima Wadji (foran), her fra sin tid i Molde. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178
Utestengt i 14 måneder etter å ha brukt morfin.

Haugesund-spissen Ibrahima Wadji fikk mandag sin straff etter at han testet positivt på en dopingprøve i mai. Spissen er utestengt i 14 måneder av Antidoping Norge, skriver klubben i en pressemelding.

Det regnes fra prøven ble tatt 19.mai. Han kan trene med klubben igjen 19.mai neste år, men ikke spille kamper før 19.juli.

Spissen har selv forklart at han tok medisin mot diaré i hjemlandet Senegal, og denne medisinen skal ha inneholdt morfin, som ga utslag på dopingtesten.

Vi registrerer at Påtalenemnden har lagt Wadjis forklaring og erkjennelse til grunn for sin avgjørelse og konkludert med at han bare har utvist ubetydelig skyld ved inntaket av de morfinholdige tablettene. Vi registrerer også at Påtalenemnden finner det bevist at Wadji ikke hadde til hensikt å få en prestasjonsfremmende effekt av bruken av tablettene, som vi mener derimot hadde en prestasjonshemmende effekt, sier Wadjis advokat Trond Jarle i pressemeldingen, og legger til at de føler straffen som streng, og skal vurdere nøye om de skal anke dommen.

Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim sier klubben er glad saken har fått en avgjørelse.

-Dette er først og fremst en trist sak for både Wadji og klubben. FK Haugesund tar avstand fra all form for bruk av forbudte stoffer. Samtidig har det vært viktig for oss å vise omsorg for Wadji og hans familie slik at de har blitt godt ivaretatt, sier Kaldheim.

Saken oppdateres!