Fotball

Start straffes for kontraktsrot

Har med ulovlig klausul i stjernespillers kontrakt.

NFF skriver i en pressemelding fredag at Start er bøtelagt med 75 000 kroner.

LIVE: Alt fra det norske overgangsmarkedet!

Årsaken er at kontrakten til Kevin Kabran ikke har fulgt NFF retningslinjer. Start har selv informert NFF om forholdet, noe som har bidratt i formidlende retning.

«NFFs påtalenemnd anmeldte IK Start til Doms- og sanksjonsutvalget, på grunnlag av at klubben ikke har sendt inn vedlegg til profesjonell spillerkontrakt for Start-spiller Kevin Kabran til NFF, samt at klubben har avtalt utkjøpsklausul med spilleren», står det i pressemeldingen fra fotballforbundet.

LES OGSÅ: Nå endres fotballreglene – se alle endringene her

I NFFs overgangsreglement står det klart og tydelig at det ikke er lov med klausuler som kan gi «begrensinger i klubbens frie forhandlingsrett ved fremtidig overgang til ny klubb”.

Alle vedlegg til kontrakter skal være sendt NFF innen sju dager, noe Start altså ikke har gjort.

Triplet bota

NFFs påtalenemd hadde innstilt på en bot på 25.000 kroner, men i pressemeldingen står det at doms- og sanksjonsutvalget mente det var en for mild straff. Derfor har de tredoblet beløpet til 75.000 kroner.

I pressemeldingen slår domsutvalget klart overtredelsene kan være med på å svekke tilliten mellom NFF og medlemsklubbene, og at det må være like konkurransevilkår for klubbene.

LES OGSÅ: Her er OBOS-ligaens mest spennende spillere

«Dersom en klubb kan tilby kontrakter med utkjøpsklausuler i strid med regelverket, mens andre klubber – som forholder seg til regelverket – ikke har tilsvarende mulighet, vil det kunne medføre at klubben som bryter regelverket fremstår mer attraktiv enn øvrige klubber», skriver doms- og sanksjonsutvalget i pressemeldingen.

Kabran ble hentet fra Brommapojkarna foran forrige sesong. Denne sesongen er han på lån i Elfsborg etter at kantspilleren selv var tydelig på at han ikke ønsket å spille på nivå to.

Glad i norsk fotball? Følg oss på Twitter, Instagram og Facebook