Fotball, Premier League

Solskjær: – Har alle lagoppstillingene klare

Ole Gunnar Solskjær snakker om den første perioden på Old Trafford, sammenligner to spillere med Rooney og Ronaldo, og forteller om hvorfor han snublet i Cardiff.

I et stort intervju med Sky Sports snakker Solskjær om hvordan den første tiden i Manchester Uniteds sjefsstol har vært, og om hvordan planene er for resten av sesongen.

LES OGSÅ: Her er spissene alle toppklubbene ønsker seg

Solskjær har fått en eventyrlig start som midlertidig manager i storklubben, og oddsen på at han skal få jobben permanent faller for hver seier. Samtidig er det stadig flere eksperter som mener nordmøringen bør få jobben også etter sommeren.

Sammenlignes med Rooney og Ronaldo

Nylig fortalte Marcus Rashford at Solskjær hadde gjenfortalt sitt største øyeblikk for spillerne, seiersmålet i Champions League-finalen fra 1999.

Men Solskjær forteller at han også at før seieren mot Arsenal i FA-cupen viste han spillerne et mål han selv hadde scoret mot London-laget, og at han har vist video fra da Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og Park Ji-Sung herjet mot Arsenal i Champions Leagues semifinale i 2009.

– Selv om vi har forskjellige spillere nå, så er ikke Marcus (Rashford) og Anthony (Martial) så forskjellige fra Cristiano og Wayne. Og Jesse (Lingard) med sin hurtighet ligner på Ji-Sung. Det er så mange likheter, og vi bør aldri glemme slike kamper, for de er en del av klubbens historie, sier Solskjær til TV-kanalen.

I intervjuet snakker han også om hvordan han jobber med spillerne på treningsfeltet for å gjøre dem klare til kamp.

– Det handler om å finne en måte å vinne kamper på. Ingen av oss trenerne kan fortelle dem nøyaktig hvordan på forhånd, for hver kamp er forskjellig. Scorer vi først er det en helt annen kamp enn om vi slipper inn først. Så spillerne må ta sine valg ut fra kvaliteter og erfaring, sier Solskjær og legger til:

– Men vi jobber med å øke selvtilliten hos spilleren, og å vise dem at vi stoler på det de gjør De er i denne klubben fordi de er spesielle. Er de ikke unike eller har X-faktor blir de ikke signert av Manchester United.

Kontringsstyrke

Med ni seiere på ti kamper har starten vært bedre enn han kunne drømme om. En av de store forskjellene fra starten av sesongen er at Manchester United er langt mer effektive på kontringer. Fra å score et kontringsmål hver sjette kamp  under Mourinho (0.18 mål pr kamp) scorer de under Solskjær mer enn ett i snitt (1.13 mål pr kamp).

(Saken fortsetter under bildet)

Solskjær: - Har alle lagoppstillingene klare
Ole Gunnar Solskjær har innledet med 9 seiere på 10 kamper. Foto: Digitalsport

– Vi spiller med fart og styrke, og vi må aldri glemme klubbens historie med kontringer, selv om vi er et av lagene som ønsker å dominere kamper. Om vi møter lag som legger seg lavt må vi ha en måte å spille mot dem på, men vi må kunne angripe hurtig når vi vinner ballen. For å vinne kamper må du spille ballen forover og løpe forover.

Planlegger laguttak for en måned

Den kommende perioden byr på en rekke storkamper for Manchester United. Etter å ha møtt Fulham i helgen venter PSG, Chelsea og Liverpool på rekke og rad. I mars venter returkampen mot PSG, samt Arsenal og Manchester City i serien i løpet av tre dager. For å kunne være best i alle kampene sier Solskjær at han har laguttaket klart langt fram i tid – noe han har lært av Sir Alex Ferguson.

– Jeg har gjort det samme i Molde. Det var annerledes i Cardiff, for der måtte du ta en kamp av gangen og forsøke å skrape sammen poengene der du kunne. Men nå har jeg laget ganske klart for hele måneden. Form har også noe å si, men jeg tror jeg mer eller mindre har tatt ut alle startoppstillingene, sier Solskjær om februar.

Han er også optimist for den kommende perioden.

– Vi har satt oss i en god posisjon nå, og ting fungerer igjen. Vi har selvtillit, vi stoler på hverandre, og vi er klare for de kommende kampene.

Nedtur i Cardiff

Om Solskjær har fått en drømmestart nå, så var historien en helt annen i Cardiff for fem år siden, hvor det endte med nedrykk etter tap i 12 av 18 kamper, og hvor han til slutt fikk sparken. I intervjuet går han langt i å si at han angrer på at han tok jobben.

– For å være ærlig så var ikke det den beste avgjørelsen. Men du lærer så lenge du lever.

Han sier også at det ikke kan sammenlignes med å ta over Manchester United nå.

– Det er en helt annen klubb og situasjon å komme inn i. Jeg kjenner kulturen, identiteten og spillestilen her. Manchester United passer meg mye bedre enn en klubb som kjemper mot nedrykk. Jeg var ikke klar for den kampen – men jeg har aldri sagt at jeg ikke var klar for Premier League. Det er noe helt annet, sier nordmannen.