Alpint, Ski

Siste gulljakt

Aksel Lund Svindals kropp klarer ikke mer. Nå avslutter alpinlegenden karrieren med to gull i sikte.

AOL-gull i både super-G (2010) og der historiske, første norske utforgullet i 2018. Totalt fem gull i VM, to sammenlagtseiere i verdenscupen og 36 enkeltseiere. Når Lund Svindal om en uke er alpinpensjonist er det med et av tidenes mest imponerende premieskap.

Men også med en skadehistorikk som kan skremme enhver fra å noen gang spenne på seg skiene. Både fallet i Beaver Creek  i 2007 og i Kitzbühel i 2016, der han røk korsbåndet, er ikke videoer lettskremte bør skje. Og til slutt var det skadene som tvang ham til å legge opp.

I et intervju med Romerikes Blad sier 36-åringen at han var sikker på at nå var riktig tid for å si stopp.

– Jeg var ikke sikker på at jeg hadde lyst til å gi meg. Når jeg er ferdig har jeg lyst til å kunne sitte hjemme, se på rennene og nyte det. Vil ikke angre på at jeg burde kjørt lenger. Jeg vil tenke at det var ei kul tid og jeg har fått være med på mange kule ting. Det handler bare om å være sikker, og det er jeg nå, sier Svindal til lokalavisen.

Onsdag og lørdag venter karrierens to siste renn i Åre. Først med super-G onsdag, og så karrierepunktum når han er i mål i utforrennet lørdag. Et perfekt karrierepunktum vil selvsagt være at det ender med medalje. Selv har han et avslappet forhold til det.

– Det er ferdig og blir en bra avslutning uansett. Enten blir det kronet med noen premieutdelinger eller så blir det ikke det. Det er jo siste gang jeg skal kjøre et mesterskap, og jeg får prøve å nyte det litt også, sier han.

Jansrud usikker

Der Aksel Lund Svindal er klar for karrierens to siste renn, er Kjetil Jansrud ennå et spørsmålstegn. Skaden i hånda gjør at det ennå ikke er sikkert at han stiller til start, og spesielt onsdagens super-G kommer nok i tidligste laget.

Han har imidlertid gitt uttrykk for at formen er klart bedre etter at han brakkk to bein i hånda i januar, og håper å stille til start på begge fartsøvelsene.

VM-programmet:

Tirsdag 5.februar: Super-G (kvinner)

Onsdag 6.februar: Super-G (menn)

Fredag 8.februar: Kombinasjon (kvinner)

Lørdag 9.februar: Utfor (menn)

Søndag 10.februar: Utfor (kvinner)

Mandag 11.februar: Kombinasjon (menn)

Tirsdag 12.februar: Lagkonkonkurranse

Torsdag 14.februar: Storslalåm (kvinner)

Fredag 15.februar: Storslalåm (menn)

Lørdag 16.februar: Slalåm (kvinner)

Søndag 17.februar: Slalåm (menn)