Norsk OL-håp raser mot eget forbund

Kristian Blummenfelt, er misfornøyd med triatlonforbundet. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Kristian Blummenfelt fikk ikke inngå avtale med privatlag.

Triatlonutøver Kristian Blummenfelt har gjort seg bemerket med gode resultater internasjonalt de siste årene, og 25-åringen kan være en medaljekandidat i OL om ett år. Men oppkjøringen har ikke blitt helt som han håpet selv.

Torsdag skriver BA at forholdet mellom Blummenfelt og triatlonforbundet har blitt dårlig etter at utøveren ble nektet å inngå et samarbeid med et privatlag fra Bahrain.

– Forholdet til forbundet er ikke så bra. Jeg føler meg motarbeidet, og at de er ganske arrogante og nedlatende, sier Blummenfelt til BA, og legger til at han føler avstanden har blitt større mellom forbundet og landslaget de siste årene.

BA skriver at det er profflaget Bahrain Endurance 13 som kom med et tilbud som ville sikret ham over en million i inntekt i året, i tillegg til gode sportslige betingelser.

– Dette var en avtale vi fort anså som problematisk, da Kristian med en slik avtale ville forplikte seg til å reklamere for kongedømmet Bahrain, sier triatlonpresident Arild Mjøs Andersen til avisen.

Sjeik Nasser bin Hamad Al Khalifa er sønn av Bahrains konge. Han er også sentral i laget som ønsket seg Blummenfelt, som sier han angrer på at han ikke bare signerte avtalen.

– Jeg tror det hadde vært bedre. Da hadde jeg sluppet å ha så mye med Mjøs og de å gjøre.