Fotball, OBOS-ligaen

NFF vil endre kvalifiseringen

Vil belønne lagene som er nærmest direkte opprykk.

På det kommende fotballtinget, som arrangeres på Ullevaal 9. og 10.mars, skal flere høyinteressante saker stemmes over. Et av forslagene går på å endre kvalifiseringen fra OBOS-ligaen til Eliteserien.

LES OGSÅ: ALT fra det norske overgangsvinduet

Blir forslaget fra fotballforbundet vedtatt vil det være en stor fordel å ende øverst av lagene som får spille kvalifisering.

I dag spiller lag nummer 3 hjemme mot lag nummer 6 og lag nummer 4 hjemme mot lag nummer 5. Så møtes vinnerne i én kamp på det høyest rangerte lagets hjemmebane, før vinneren av dette oppgjøret møter nummer 14 i Eliteserien over to kamper.

Får NFF det som det vil så vil kvalifiseringen nå bli endret til det bedre for laget som ender på 3.plass. For forbundsstyrets forslag er at ”Lag nr. 5 spiller kvalifiseringskamp hjemme mot lag nr. 6. Vinneren av den kampen spiller bortekamp mot lag nr. 4. Vinneren av den kampen spiller bortekamp mot lag nr. 3”.

LES OGSÅ: NFF flytter overgangsvinduet

Laget som ender på 3.plass trenger dermed bare å spille én kamp før et mulig dobbeltoppgjør mot et lag fra Eliteserien, mens lagene som blir nummer 5 og 6 er nød til å vinne hele tre kamper før de får møte laget fra øverste nivå.

NFFs forbundsstyre begrunner forslaget med at flere klubber har signalisert at et bør utgjøre en større fordel å bli nummer 3 enn hva som er tilfelle i dag.

For at forslaget skal bli vedtatt kreves det at minst 2/3 av de stemmeberettigede stemmer for forslaget.

LES OGSÅ: NFF tester ny utlånsordning for talenter

Forslaget kan vedtas allerede for 2019-sesongen, om ikke forbundstinget stemmer for at det først gjennomføres neste år.