Array
(
  [_edit_lock] => Array
    (
      [0] => 1542375539:2
    )

  [_edit_last] => Array
    (
      [0] => 1
    )

  [_yoast_wpseo_content_score] => Array
    (
      [0] => 30
    )

  [footer_title] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_check_list] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_menu_title] => Array
    (
      [0] => Kategorier
    )

  [footer_form_title] => Array
    (
      [0] => Send oss en melding eller tips 
    )

  [social_facebook] => Array
    (
      [0] => https://www.facebook.com/sportshjornetcom/
    )

  [social_twitter] => Array
    (
      [0] => https://twitter.com/Sportshjornet
    )

  [social_linkedin] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [header_logo] => Array
    (
      [0] => 1520598008sh_logo_neg.svg
    )

)
Ishockey

Mens vi venter på Nye Jordal amfi

Med stadig mer ruvende seterader som bakteppe, står brakkeriggen der. Den, ungdomshallen og en midlertidig ishall under duk er foreløpig VIF Hockey sin tilstedeværelse på Jordal, for det er fremdeles entreprenøren NCC som mønstrer mannskapet på det som skal bli fremtidens isbane. Det vil de gjøre til sommeren 2020. Hvordan påvirker det klubb og spillere?

Ved godt mot

– Vi trener stort sett i ungdomshallen. I tillegg benytter vi oss av SATS på Kampen, så vi får brukt fasilitetene vi har rundt oss godt. Treningshverdagen er som før, vi holder på hele morgenen, spiser en varmlunsj og så er det hjem hver til sitt rundt halv tolv. I tillegg kommer naturligvis kampene, forteller Glenn Jensen, tidligere keeper og spiller i VIF Hockey, nå markedssjef i sin tidligere klubb. Han kjenner med andre ord fortid, nåtid og fremtid godt.

Slaget i trynet

Utsettelsene har kommet en etter en. Arenaen skulle først stå ferdig i 2018. Så ble det utsatt og man forventet å rekke sesongstart 2019. Deretter kom beskjeden om at NCC støtte på nye problemer, og byggherre, Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, kunngjorde at Nye Jordal Amfi først ville stå ferdig først sommeren 2020. Dette tidspunktet ser nå ut til å være reelt, uten ytterligere skjær i sjøen.

Ferdige betongelementer kranes på plass.
Nye Jordal amfi skrider frem. Ferdige betongelementer kranes på plass.

– Det er klart beskjeden var tung, og utsettelsene får konsekvenser for klubben, både sportslig og økonomisk. Men spillerne tar det hele veldig bra. Nå som vi vet endelig dato, har vi øynene rettet mot det, perioden frem mot sommeren 2020 skal vi takle fint, fortsetter Glenn.

– Kort fortalt gjorde den berømte kulverten (En kommunal vannføringsvei for Hovinbekken, red. anm.) at man måtte bygge hele anlegget på en annen måte enn først tiltenkt. I stedet for å bygge fra kortenden og ut begge langsider, slik at taket kunne blitt lagt parallelt, måtte de bygge seg rundt kulverten. Det betyr at taket kan legges først i etterkant, og det forlenger jo byggeperioden, forklarer Glenn.

– For klubben betyr det tapte inntekter. Våre velgjørere har rett og slett lagt planene på is – de var jo klare for å se navnet sitt eksponert mye tidligere enn det blir nå. Det betyr også tapte billettinntekter. I gamle Jordal snittet vi på ca. 3.000 tilskuere. I Forum snitter vi 1.100, mens Nye Jordal vil få en kapasitet på ca. 5.500, forteller Glenn.

– Men entusiasmen er høy og stigende. Hockey-interessen er på vei opp! Klanen setter opp busser og bidrar til å fylle Furuset Forum, og rekrutteringen er upåklagelig, både av fans og spillere. Deter tydelig at vi ennå har mye sympatisører, fortsetter Glenn før han skyter inn:

– Jeg må få legge til at Forum er en veldig bra arena, men det er en utfordring å få publikum til å reise dit. Det endrer seg når kamparena blir i nabolaget til fansen, sånn som før.

Fra slitne garderober til NHL-standard

Hverdagstreningen foregår som nevnt i ungdomshallen på Jordal. Garderobene holder standard fra byggeåret, og istid deles med breddeavdelingen.

tre barn trener i ungdomshallen
Fult hus: A-lag og breddeavdelingen deler istid.

– Nye Jordal amfi blir som natt og dag for oss. I ungdomshallen trener vi under ganske kummerlige forhold, og det er trangt. All honnør til gutta som holder ut! Men Nye Jordal, og de fasilitetene vi får der, holder motet oppe, fortsetter markedssjefen.

– Vi får kube i taket med storskjerm og et heftig lysanlegg som gjør at vi kan lage lysshow. Sammen med lydanlegget skal vi lage skikkelig NHL-stemning. Publikum vil få en skikkelig opplevelse, en ramme rundt som gjør det til mer enn en kamp. Det blir uten tvil den beste hockey-opplevelsen i Norge.

En undergang vil dessuten knytte ungdomshallen og Nye Jordal amfi sammen, og dermed skape en bro mellom fortid og fremtid.

– Vi takler dette. Tenk da bare hvor sterke vi blir når vi kan flytte rett over når ny arena står klar, avslutter Jensen.