3.divisjon, Eliteserien, Fotball

LIVE: Det norske overgangsvinduet sommer 2019

Vi gir deg alt av rykter, nyheter og spekulasjoner fra det norske overgangsmarkedet!

Overgangsvinduet for proffspillere er i sommer kun åpent i august i år. Men allerede har spekulasjonene og ryktene begynt.

Sportshjørnet gir deg alt som skjer fra Eliteserien, OBOS-ligaen, 2.divisjon og 3.divisjon, i tillegg til det mest spennende som skjer med norske spillere i utlandet. Slik vi også gjorde i vinter.

Tips oss gjerne på Twitter, Instagram og Facebook, og følg oss for å få siste nytt.

SISTE NYTT:

25.juni: Brann-stopper lånes ut? Ifølge svenske Kvällsposten skal Mjällby være interessert i Brann-stopper Jesper Löfgren. Stopperen har til gode å være på banen i serien for bergenserne, og det er et utlån det er snak om.

25.juni: Ayagwa reiser hjem. Den nigerianske midtbanespilleren Raphael Ayagwa har ikke slått til i Lillestrøm. Nå er klubben og 21-åringen enige om å terminere kontrakten, og spilleren har reist hjem til Nigeria, melder Romerikes Blad.

25.juni: Amankwah kommer hjem. Midtstopper Yaw Amankwah er tilbake i norsk fotball. Etter spill i danske Hobro er midtstopperen nå klar for Stabæk. Han har signert en kontrakt ut 2021. I helgen ble han meldt å være aktuell for Sarpsborg 08, men istedet ble det altså Stabæk.

25.juni: Haug blir i Oslo. Keeper Kjetil Haug har vært lånt ut fra Sogndal til Vålerenga den siste tiden. Tirsdag skrev U-landslagskeeperen en avtale med osloklubben ut juli 2022.

25.juni: Samuelsen blir ut året. Martin Samuelsen har vært lånt ut fra West Ham til Haugesund. Tirsdag ble det klart at den offensive midtbanespilleren blir værende i FKH ut sesongen.

25.juni: Kjeldsberg til Turn. Brian Stangnens Kjeldsberg har fått lite spilletid i Elverum. Nå lånes angriperen med fortid i Kaiserslautern ut til Eidsvold Turn i 3.divisjon.

25.juni: Bell sa nei til Viking. Prøvespilleren Joe Bell fikk fredag tilbud om kontrakt med Viking. Men nå har 20-åringen, som var kaptein for New Zealand i U20-VM, takket nei til å flytte til Stavanger. Det melder Aftenbladet. Bell ønsker istedet å fortsette med collegefotball i USA.

24.juni: Gueye nektet å spille! Aalesunds stortalent Pape Habib Gueye var ikke med til Raufoss søndag. Spissen har også valgt å ikke møte opp på trening før helgen. Til Sunnmørsposten sier trener Lars Bohinen at den lovende spissen er misfornøyd med at han synes det er helt uakseptabelt.

Skulkingen skal ha kommet etter at Aalesund har avslått henvendelser på spissen. Også i vinter var det krøll på linjene mellom spissen og AaFK.

24.juni: Avslo Vasyutin-bud. I tillegg til alt av mulige stopperendringer i Sarpsborg 08 (se under), så melder VG at klubben har avslått et bud på keeper Aleksander Vasyutin. Det skal være en klubb i målvaktens hjemland Russland som sto bak budet.

24.juni: Stopperskifte i Sarpsborg? Ifølge Eurosport er det stor sjanse for at Sarpsborg 08-stopper Sheldon Bateau forlater Østfold i sommer. Sarpsborg skal uansett ha inn forsvarere, og ifølge kanalen er kontraktsløse Yaw Amankwah en aktuell kandidat etter at han nå er ferdig i danske Hobro.

24.juni: Skindlo til Mjølner. Bodø/Glimt-unggutten Adrian Skindlo er lånt ut til Mjølner i 2.divisjon, og debuterte i helgen mot Fram. Angriperen var tidligere i år på lån til islandske Afturelding.

23.juni: Neppe store endringer i AaFK. Lars Bohinen sier til Sunnmørsposten at de neppe kan hente noen om ikke noen forsvinner ut. Han tror ikke det blir store endringer i Aalesund-stallen, men at 1-2 ut og like mange inn er trolig.

23.juni: U-landslagsspiller til Brann. U17-landslagsspiller David Wolfe går fra Bergen Nord til Brann. Han signerte tidligerre i år, og går nå inn i Branns junioravdeling.

23.juni: Kosberg til Byåsen. Den unge angriperen Johan Kosberg har 8 mål for Ranheim 2 i år. Nå skal han forsøke seg ett hakk høyere opp, ettersom han har gått på lån til Byåsen i 2.divisjon.

21.juni: Ondrasek tilbake til Tromsø? Ifølge Nordlys skal Tromsø ha gjort et framstøt mot klubbens tidligere toppscorer Zdenek Ondrasek. TIL sliter på spissplass, mens polske Ondrasek får lite spilletid i FC Dallas. Dermed kan et lån være aktuelt. Også Etzaz Hussain skal Tromsø ha vist interesse for, men en overgang for midtbanespilleren er langt mindre trolig.

21.juni: Viking vil ha Bell. New Zealands U20-kaptein Joe Bell har trent med Viking hele uka. Nå skriver Aftenbladet at Viking har blitt overbevist nok av midtbanespilleren til at de ønsker å signere ham.

21.juni: Sylla på vei vekk? Yacouba Sylla kan forsvinne fra Drammen etter en halv sesong. Drammens Tidende skriver at Strømsgodset er i dialog med en interessert klubb om en overgang for den tidligere Premier League-spilleren, som har vært benket de siste kampene etter en god sesongstart.

21.juni: Latkovic til Gjelleråsen. Strahinja Latkovic bytter ut Elverum, hvor han kun har vært på banen i én kamp i år, med spill i Gjelleråsen i 3.divisjon.

20.juni: TV2: -Ødegaard i Tyskland. Ifølge kanalen har Martin Ødegaard sammen med far Hans Erik Ødegaard og agent Bjørn Tore Kvarme flydd fra Oslo til Düsseldorf torsdag. 20-åringens framtid er uviss, og en låneavtale med Leverkusen er blant de kraftigste ryktene som har vært den siste tiden.

20.juni: Berntsen forlenget med Viking. Bjarne Berntsen har signert en ny avtale med Viking. Han hadde opprinnelig en avtale ut sesongen, men har nå forlenget den med to år. Samtidig har han og klubben blitt enig om at han skal inn i en annen rolle når trenerkontrakten er over.

19.juni: -Danske tar over Godset! Drammens Tidende erfarer onsdag kveld at danske Henrik Pedersen nå er klar som Strømsgodsets nye trener, og at 41-åringen skal lede laget allerede lørdag mot Molde. Han har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Eintracht Braunschweig på nivå tre i Tyskland. Tidligere har han ledet Køge i hjemlandet, vært assistent i Union Berlin og hatt flere jobber i Red Bulls mange klubber.

19.juni: Pollen klar for Vidar. Pollensesongen er i gang for fullt, også i Stavanger. Nå har den unge midtstopperen Daniel Pollen tatt turen fra Viking til Vidar i 2.divisjon. Han står med fem kamper for Viking 2 i år.

19.juni: Ræstad aktuell for Brann. Ifølge Romsdals Budstikke er keeperen Herman Ræstad aktuell for bergenserne. 19-åringen har spilt for Molde og U-landslag tidligere, men står nå for Midsund i 4.divisjon.

19.juni: Spiss aktuell for Levanger. Ruben Alte har scoret 9 mål for Namsos i 4.divisjon i år. I sommer er han trolig tapt, og Levanger er blant klubbene som er interessert, skriver Trønder-Avisa.

19.juni: Engelskmann på Steinkjer-prøve. 21-årige George Robert Collett-McCartney har spilt for Lillehammer i 4.divisjon i vår, men er nå på prøvespill i Steinkjer i 3.divisjon, melder Trønder-Avisa. Angriperen har en fortid i Norwich.

18.juni: Stortalent klar for Man City. Oscar Bobb har lenge vært ryktet at skal til Manchester City, og nå er 15-åringen klar for storklubben, melder Dagbladet. Den tidligere Lyn- og Porto-spilleren har spilt for Vålerenga i vår, men flytter til England når han fyller 16.

16.juni: Viking tester U20-kaptein. Ifølge Aftenbladet skal New Zealand U20s kaptein Joe Bell, som blant annet var med på å slå Norge i VM nylig, vise seg fram for Viking. Han har spilt collegefotball i USA, men etter et godt VM har flere klubber han på radaren.

16.juni: Wadji ønsket i RBK. Ifølge VG skal Rosenborg ha lagt inn et bud på Haugesund-spiss Ibrahima Wadji. Ifølge avisen er budet på spissen på rurndt 7-8 millioner. Rosenborg-trener Eirik Horneland kom som kjent fra Haugesund i vinter. Wadji ble permanent FKH-spiller i vinter etter å ha vært på lån fra Molde sist høst.

16.juni: Stølås-interesse i vasken. Ifølge NRK skal Union Berlin ha vært på Haugesund Stadion lørdag for å finsikte den målfarlige venstrebacken Alexander Stølås. Men ettersom 30-åringen røk akillesen i kampen mot Brann er interessen høyst trolig lagt på is.

16.juni: Diop er ønsket. Ifølge Nettavisen skal Kristiansund ha avslått et bud på rundt 1 million fra Maccabi Haifa for midtbanespiller Amadiou Diop. Sportshjørnet vet også att en russisk klubb er interessert i senegaleseren, som har imponert stort i år, og som har et halvt år igjen av kontrakten. Spørsmålet for KBK er om budet gir mer verdi enn å beholde ham i høst.

14.juni: Trønderduo til KBK. Den unge Steinkjer-spissen Preben Ask har bestemt seg for å signere for Kristiansund. Han har spilt samtlige kamper i 3.divisjon så langt i år. Også keepertalentet Victor Sveen fra Charlottenlund har valgt å forlate Trøndelag for å spille for eliteserieklubben på Nordmøre.

14.juni: Keeper-nei fra Sandefjord. Fram Larvik ønsket å låne keeper Jesper Granlund fra nabo Sandefjord i to uker, men fikk nei fra OBOS-ligaklubben, skriver Sandefjords Blad.

13.juni: Unggutt ferdig i FFK. Forsvarsspiller Leo Olsen har bestemt seg for å flytte til Stockholm. 19-åringen er i A-stallen til Fredrikstad nå, men på grunn av skader har han vært satt på sidelinja i hele vår.

13.juni: Svindal Larsen ferdig i Pors. Tommy Svindal Larsen har valgt å trekke seg fra jobbene som trener og markedssjef i Pors. Økonomien i klubben er meget anstrengt, og den tidligere toppspilleren trekker seg fra 100%-stillingen for å bidra til å redde økonomien. Samtidig har ikke de sportslige resultatene vært som håpet.

12.juni: Polsk interesse for FKH-stopper. Ifølge VG skal polske Pogon Szczecin ha lagt inn et bud på Fredrik Pallesen Knudsen. 22-åringen bekrefter til Haugesunds Avis at han har fått vite om budet.

Påtroppende sportssjef Eirik Opedahl sier imidlertid at det er uaktuelt å selge før de kan erstatte spillere for klubben som skal spille europaligakvalifisering. Overgangsvinduet i Norge åpner 1.august.

12.juni: Hovland flytter hjem. Lyns kantspiller Bjarte Hovland har kommet inn på studier i Stavanger, og flytter dermed hjem til Rogaland etter to år i Lyn.

12.juni: Viking finsikter seks spillere. Viking-assistent Bjarte Lunde Aarsheim er tilbake fra tur i Nigeria, hvor også Tromsø var representert. Aftenbladet skriver at han har med seg seks navn på blokka, som er vurdert så spennende at Viking nå skal sjekke mer rundt dem.

12.juni: Enda en spiller ferdig i Strømmen. Også Felix Anthonessen forlater Strømmen, melder klubben selv. Midtbanespilleren har trent seg opp etter kneskade, men har vært et stykke unna laget. Han er nå klar for en ny klubb, men hvilken er ikke kjent ennå.

12.juni: Fra Strømmen til 4.divisjon. Simen Berg Melby har ikke vært på banen for Strømmen i år, men har 11 kamper de siste to sesongene. Nå har han valgt å signere for Sørumsand i 4.divisjon ettersom det har blitt lite spilletid, skriver Romerikes Blad.

11.juni: Grødem tilbake i Enga. Magnus Grødem skulle egentlig være på lån i Ull/Kisa ut sesongen. Men skadesituasjonen i Vålerenga har gjort at de har valgt å tilbakekalle angriperen allerede nå.

11.juni: DT: -Danske i Godset-samtaler. Ifølge Drammens Tidende skal 41-årige Henrik Pedersen ha vært i samtaler med Strømsgodset om den ledige trenerjobben. Han var sist hovedtrener for Eintracht Braunschweig i 3.Bundesliga, men har vært uten klubb siden han ble sparket i oktober.

Han har også vært assistent i Union Berlin, hovedtrener i Køge og hatt flere trenerjobber i Red Bull-klubbene, skriver avisen.

11.juni: Ibrahim til Latvia. Abdisalam Ibrahim går på et halvt års lån til den latviske seriemesteren FC Riga fra kypriotiske Pafos. Det bekrefter midtbanespilleren, som kom fra Vålerenga i vinter, til Dagsavisen.

11.juni: Tagseth på RBK-trening. Stortalentet Edvard Tagseth trener med Rosenborg denne uka. 18-åringen har bestemt seg for å forlate Liverpool, men drøyer til etter U19-EM med å bestemme seg for hvor fotballframtiden ligger.

11.juni: Jönsson tar over Stabæk. Jan Jönsson ble tirsdag klar som Stabæk-trener ut sesongen. Les om svenskens retur her

11.juni: Sveen klar for Glimt. Ole Amund Sveen blir Bodø/Glimt-spiller når overgangsvinduet åpner 1.august. Den anvendelige Sogndal-spilleren var på utgående kontrakt, og 29-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2021.

10.juni: Hay-en kommer (tilbake). Kristoffer Hay er klar for Tromsdalen på lån. 20-åringen var på lån samme sted i fjor, før han i vinter skrev under for Aalesund. Der har det blitt lite spilletid, og derfor har partene blitt enige om et lån for stopperen. Han er fjerde spiller TUIL låner på kort tid.

9.juni: Jönsson aktuell for Stabæk-retur! Ifølge NRK skal Stabæk være i samtaler med Jan Jönsson om den ledige trenerjobben i klubben. Svensken ledet Stabæk til seriegull i 2008. Jönsson er nå klubbløs etter sist å ha ledet Sanfrecce Hiroshima i Japan.

9.juni: Sveen på vei til Glimt! Ifølge Avisa Nordland går det mot at Ole Amund Sveen blir Bodø/Glimt-spiller i sommer. Den anvendelige Sogndal-spilleren har kontrakt som går ut 31.juni, og har i helgen vært i Bodø for å bli enig om kontrakt.

7.juni: Halvorsen tilbake til Herd. Midtbanespiller Kristian Halvorsen signerte for Brattvåg i vinter, men har slitt med å få plass på laget. Nå lånes han ut til gamleklubben Herd, og skal spille resten av sesongen der.

6.juni: Nordvik til Byåsen! Torsdag ble det klart at den rutinerte forsvareren Andreas Nordvik har signert for trondheimsklubben. Nordvik har vært klubbløs siden han spilte for Odd i høst, og 32-åringen takket nylig nei til Stjørdals-Blink.

5.juni: Nordtveit antyder karrierestopp. Landslagsstopper Håvard Nordtveit har tre år igjen av kontrakten med Hoffenheim. I et intervju med VG sier 28-åringen at ser for seg å reise hjem da, og at fotballen begynner å tære på kroppen.

5.juni: Arnebrott til TUIL. Målvakt Erik Arnebrott blir den tredje unge spillerren som lånes ut fra Viking til Tromsdalen. Han var nylig med Norge til U20-VM, og får nå verdifull matching for bunnlaget på nivå to. Avtalen varer til 5.august. Sist uke ble gikk Harald Nilsen Tangen og Lasse Berg Johnsen på lån samme vei.

5.juni: Maars vil vekk. Landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen bekrefter til VG at det kan gå mot et nytt klubbytte, slik han har hatt hver sommer de siste årene. 27-åringen fikk lite spilletid i AZ Alkmaar denne sesongen, og sier til avisen at han er frustrert over mangelen på tillit.

5.juni: FFK-back til USA. Venstreback Leonard Getz forlater Fredrikstad i sommer. 20-åringen, som har G16- og G17-landskamper, flytter til Louisville hvor han skal kombinere studier med college-fotball.

5.juni: Aabrekk til Eid. Torbjørn Aabrekk hamret inn mål for Byåsen da de rykket opp til 2.divisjon i høst, men har ikke vært med i år. Nå har storscoreren vendt nesa hjemover, og han skal nå spille 4.divisjon for Eid i Sogn og Fjordane.

4.juni: Bosnier på FKH-prøve. Bosniske Benjamin Šehić skal vise seg fram for Haugesund. Det skriver klubben på hjemmesiden sin. 20-åringen er en offensiv spiller som denne sesongn spilt for FK Goražde på nivå to i Bosnia-Hercegovina.

4.juni: Mokhtar ferdig i Stabæk. Nederlenderen Younes Mokhtar ble hentet av Stabæk på overgangsvinduets siste dag i vinter, men kantspilleren er allerede ferdig i klubben. Stabæk bekrefter på hjemmesiden sin at kontrakten ble avsluttet 31.mai.

4.juni: Start med uformelle Nordlie-samtaler. Ifølge Fædrelandsvennen har Starts investorer hatt uformelle samtaler med klubbens tidligere trener Tom Nordlie. Den nåværende Skeid-treneren tok sørlendingene nesten til gull i 2005.

4.juni: Brann forhandler med Wormgoor. Kaptein Vito Wormgoor har kun kontrakt med bergenserne ut sesongen. Men det pågår forhandlinger med nederlenderen, skriver BT. Problemet er at 30-åringen er meget godt betalt, og neppe ønsker å gå veldig mye ned i lønn.

3.juni: Viking på Nigeria-tur. Rogalands Avis skriver at Viking-assistent Bjarte Lunde Aarsheim er på tur med agenten Atta Aneke i Nigeria for å se på spillere. Også et par andre norske klubber er med på turen.

3.juni: Mange kan hentes gratis. Spillere med kontrakt ut sesongen kan fra 1.juli fritt signere kontrakt med en ny klubb, gjeldende fra nyttår, allerede om en måned. Sportshjørnet har lagd en oversikt over spillerne i Eliteserien som har utgående kontrakter. Der finnes det flere store navn.

Sjekk listen over bosmanspillerne her

3.juni Misfornøyd Brann-stopper. Svenske Jesper Lövgren har til gode å debutere i serien for Brann etter å ha blitt hentet fra Mjällby i vinter. Til BA sa han sist uke at han ikke synes situasjonen med spill for andrelaget er optimal. Ifølge avisen skal både Viking og Nest-Sotra ha ønsket å låne svensken i vinter.

3.juni: Viking-duo til Tromsdalen. Ungguttene Lasse Berg Johnsen og Harald Nilsen Tangen er lånt ut til bunnlaget i OBOS-ligaen. De fikk sine debuter mot Raufoss søndag, og Berg Johnsen scoret ett av målene i 4-6-tapet.

3.juni: Unggutter kan lånes ut. Selv om overgangsvinduet er stengt ut juli kan unge spillere lånes ut når som helst. Les mer om prøveprosjektet NFF innførte denne sesongen.

3.juni: Nordvik sa nei til Blink. Klubbløse Andreas Nordvik har vært i dialog med Stjørdals-Blink om kontrakt en stund. Men partene ble ikke helt enige, bekrefter sportslig leder Håvard Fuglem til Trønder-avisa.

3.juni: Eliteserieduo interessert i Steinkjer-spiller. Ifølge Trønder-Avisa skal Steinkjers unge angriper Preben Asp være i søkelyset til eliteserieklubbene Ranheim og Kristiansund. 16-åringen har spilt 9 A-lagskamper denne sesongen. Ranheim skal ønske seg Asp på hospitering, mens også KBK har meldt sin interesse.

3.juni: Sogndal signerte Adams. Den lovende angriperen Akor Jerome Adams er nå Sogndal-spiller permanent. Han var opprinnelig kun på lån ut vårsesongen, men Sognda hadde opsjon på kjøp. Den benyttet de seg av før spissen dro for å spille U20-VM for Nigeria, skriver Sogn Avis.

3.juni: Tynt hos Notodden. Varden skriver at Notodden kun har 16 spillere i stallen når overgangsvinduet åpner 1.august. Årsaken er at Erlend Hustad da går til Brann, mens de har fire spillere på lån hvis avtaler går ut da. Trener Kenneth Dokken sier klubben ikke har økonomi til å hente noen, men at de har gode dialoger med klubbene de har lånt spillere fra.

Glad i norsk fotball? Følg oss på Twitter, Instagram og Facebook