Array
(
  [_edit_lock] => Array
    (
      [0] => 1542375539:2
    )

  [_edit_last] => Array
    (
      [0] => 1
    )

  [_yoast_wpseo_content_score] => Array
    (
      [0] => 30
    )

  [footer_title] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_check_list] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_menu_title] => Array
    (
      [0] => Kategorier
    )

  [footer_form_title] => Array
    (
      [0] => Send oss en melding eller tips 
    )

  [social_facebook] => Array
    (
      [0] => https://www.facebook.com/sportshjornetcom/
    )

  [social_twitter] => Array
    (
      [0] => https://twitter.com/Sportshjornet
    )

  [social_linkedin] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [header_logo] => Array
    (
      [0] => 1520598008sh_logo_neg.svg
    )

)
Fotball

LIVE: Det norske overgangsvinduet 2019

Vi følger alt av overganger og rykter i norsk fotball denne vinteren.

Hvilke spillere går hvor? Hvem er på prøvespill? Og hvem besetter de ulike trenerjobbene som står ledig?

Sportshjørnet kommer gjennom hele vinteren til å dekke alt av overganger og rykter daglig.

LES OGSÅ: BEKREFTEDE OVERGANGER I ELITESERIEN

LES OGSÅ: BEKREFTEDE OVERGANGER I OBOS-LIGAEN

LES OGSÅ: BEKREFTEDE OVERGANGER i 2.DIVISJON

SISTE NYTT:

15.januar: Wembangomo klar for Sandefjord. Jerv-back Brice Wembangomo ble tirsdag klar for Sandefjord. Den hurtige 22-åringen hadde ett år igjen av kontrakten sin med sørlendingene.

15.januar: Ulland til Molde! Kantspiller Eirik Ulland Andersen skal ifølge TV 2 og VG snart være klar for Molde. Strømsgodset avslo flere bud, men nå skal Molde ha kommet med et forbedret tilbud som drammenserne godtok.

15.januar: Amundsen solgt fra RBK. Venstreback Malte Amundsen fikk kun tre kamper for Rosenborg. Mandag ble han meldt å være aktuell for Velje, og tirsdag ble overgangen for 20-åringen klar.

15.januar: Helmersen til Odd? TV 2-journalist Eirik Nesset Hjelvik skriver på Twitter at Andreas Helmersen, som i fjor var på utlån fra Rosenborg til Ranheim, nå skal være på vei til Odd.

15.januar: Spanjol aktuell for Ulf. Aftenbladets sportsleder Stig Nilsen skriver på Twitter at spanjolen Simon Colina (24) trener med Sandnes Ulf. Han har vært i Barcelona-systemet som yngre, men har sist spilt i polske Radomiak Radon på nivå tre.

15.januar: Stolsmo gir seg. Vidar melder at Petter Stolsmo gir seg etter sju år i klubben. Trønderens arbeid i militæret lar seg ikke kombinere med spill videre i 2.divisjon.

15.januar: Thun gir seg. Moss-angriper Håvard Thun er ikke med videre. Han var viktig med ti mål sist sesong, men er nå usikker på om han skal fortsette fotballsatsingen.

15.januar: TUIL med fire prøvespillere. Brødrene Henrik og Andreas Breimyr fra Hødd var begge på plass på Tromsdalens første trening for året tirsdag. Også Sverre Skoglund (Finnsnes) og Thomas Braaten (eks-Alta) var på plass.

15.januar: Skårn til Moss. Mandag kveld signerte den hurtige angriperen Christoffer Skårn for Moss. 25-åringen scoret 10 mål i 3.divisjon for Østsiden sist sesong.

15.januar: Skjørestad til Vidar. Backen Vegard Skjørestad fikk ikke fornyet kontrakt med Bryne. Nå har han i stedet signert for avdelingskollega Vidar.

14.januar: NFF gjør utlån enklere. Mandag kan Sportshjørnet fortelle at NFF myker opp utlånsreglene i 2019. Nå kan unge spillere lånes ut utenom overgangsvinduene, og for så lite som 14 dager av gangen. Les hele saken og begrunnelsene her.

14.januar: Njie til Serbia? Fra serbisk media ryktes det at Stabæks kontraktsløse kantspiller Moussa Njie skal være på vei til Partizan Beograd. 23-åringen var skadd mye av årets sesong, men kom tilbake til innspurten da Stabæk berget plassen.

14.januar: Nouri til Belgia. Vålerenga høyreback Amin Nouri går på lån til belgiske Oostende fram til sommeren. Oslogutten kom tilbake til Enga fra Brann før forrige sesong, og har i utgangspunktet kontrakt ut 2021.

14.januar: Torvund til Stabæk. 18-årrige Alexander Torvund gjør som Jonas Brauti gjorde i helgen, og bytter ut Stabæk med Ullern. Der har Torvund signert en treårskontrakt. Han har norsk pass, men ungarsk mor, og har bodd i Ungarn nesten hele livet. Før han gikk til Ullern i sommer trente han lenge med Stabæk.

14.januar: Gustavsson LSK-klar. Som meldt i helgen bytter kantspiller Daniel Gustavsson ut spill i Elfsborg med spill i Lillestrøm. 28-åringen ønsket seg en ny utfordring, og skal ifølge Romerikes Blad ha kostet 1 million svenske kroner – noe mindre enn meldt av svensk media søndag.

14.januar: Brix til KFUM. Anvendelige Kristian Brix vender hjem til Oslo. Etter spill i Sandnes Ulf det siste halvannet året har han nå signert en treårskontrak med nyopprykkede KFUM.

14.januar: Strangstad til Asker. Midtbanespiller Sivert Strangstad hadde en god sesong for Moss i fjor, men takket nei til å bli med videre. Mandag ble 21-åringen i stedet presentert som Asker-spiller.

14.januar: Wembangomo til Sandefjord? Brice Wembangomo har vært ryktet å være på vei vekk fra Jerv. Nå skriver Agderposten at Sandefjord kan bli hans neste arbeidsgiver. Litt overraskende, siden de også har hentet Vidar Ari Jonsson til høyrebacken.

14.januar: Nest og Åsane duellerer. Eirik Wollen Steens ønske om retur til Bergen fra Bodø/Glimt har vi omtalt tidligere. Mandag skriver BT at både Nest-Sotra og gamleklubben Åsane ønsker seg midtstopperen.

14.januar: Olsen klar for Kamma. Petter Mathias Olsen har trent med HamKam siden de startet sesongen sist uke. Mandag ble han klar på lån ut sesongen fra Lillestrøm. Sist sesong var kantspilleren utlånt til Strømmen.

14.januar: Finne til Ulf. Den finske midtbanespilleren Johannes Laaksonen har vunnet både serie og cup med Seinajoen. Nå har 28-åringen byttet ut finsk fotball med en toårskontrakt i Sandnes Ulf, hvor han blir tredje finske spiller.

14.januar: Solberg til FFK. Kantspiller Nicolay Solberg har vært god for Ull/Kisa i tre sesonger. Nå gjør kantspilleren en litt overraskende retur til gamleklubben Fredrikstad på nivået under. Han har signert en treårskontrakt med østfoldingene.

14.januar: Amundsen til Velje? Malte Amundsen fikk få sjanser i Rosenborg, og har vært utlånt til Braunschweig. Nå melder danske medier at venstrebacken er på vei til Velje i hjemlandet på permanent overgang.

14.januar: Stortalent til Sarpsborg 08. I slutten av desember fylte Ismael Cheick Coulibaly 18 år, og like etter signerte han en fireårskontrakt med østfoldingene. Den offensive spilleren har imponert på prøvespill, og har samme agent som Krepin Diatta.

14.januar: Glesnes ønsket i Brann. Ifølge Bergens Tidende ønsker Brann å hente hjem hordalendingen Jacob Glesnes. Strømsgodset-kapteinen blir sett på som en erstatter for Bismar Acosta, som kan være på vei vekk. Godset skal imidlertid ha godt betalt om de skal slippe midtstopperen nå.

14.januar: Stabæk sa nei til Børkeeiet-bud. Ifølge VG skal danske Brøndby være svært interessert i å hente midtbanespilleren. Stabæk har imidlertid avslått alle budene, selv om det siste skal ha vært på rundt 10 millioner.

14.januar: Muhammed forlater Sarpsborg 08. Enda en nøkkelspiller ser ut til å forsvinne fra Østfold etter europaligaeventyret. Fra Tyrkia blir det meldt at den lynhurtige angriperen er svært nær å signere for Erzurumspor. Klubben selv bekrefter at kun legesjekken gjenstår.

14.januar: TIL-talent på vei til United. Ifølge iTromsø skal 14-årige Isak Hansen-Aarøen, en spiller mange spår en lys framtid, være nær ved å bli Manchester United-spiller. Avisen skriver at Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen og daglig leder Kristian Høydal skal til Manchester for å diskutere en overgang.

14.januar: Strand klar for Brann. Som rapportert i helgen ble Petter Strand Brann-spiller. Bergenseren kommer fra Molde som bosmanspiller, og har signert en fireårskontrakt.

14.januar: Brann-keeper til Nest. Talentfulle Markus Olsen Pettersen skal spille i OBOS-ligaen kommende sesong. Mandag bekreftet Brann at 19-åringen er lånt ut til Nest-Sotra for 2019.

14.januar: Hønefoss-keeper til Start. Alexander Pedersen er klar for spill hos sørlendingene. 23-åringen har i tillegg til et opphold i Kongsvinger spilt for Hønefoss hele seniorkarrieren. Han blir andrekeeper bak Jonas Deumeland.

14.januar: Ny spanjol til Sandefjord. Trener Marti Cifuentes henter en landsmann til OBOS-ligaen. Ifølge Sandefjords Blad er den 33-årige midtbanespilleren Alberto «Tito» Ortiz Moreno klar om han består legesjekken. Veteranen spilte sist for Reus på nivå to i Spania.

14.januar: Demba Bindia ferdig i Sandefjord. Høyreback Victor Demba Bindia har vært i Sandefjord siden 2008. Etter 271 kamper går turen nå videre til Al-Wehdat i Jordan for sennegaleseren.

13.januar: Stortalent til Vålerenga. 2003-modellen Odin Thiago Holm har vært svært ettertraktet, og blant annet Manchester United har hatt trønderen i søkelyset. Nå har 15-åringen i stedet byttet ut Ranheim med Vålerenga, hvor han har signert en treårig proffkontrakt.

13.januar: Gustavsson til Åråsen? Både Romerikes Blad og rapporter fra Sverige sier at Elfsborgs kantspiller Daniel Gustavsson snart blir presentert som Lillestrøm-spiller. I likhet med resten av laget var ikke 2018 altfor godt for 28-åringen, men LSK trenger offensive forsterkninger når flere har forsvunnet ut i vinter. Ifølge Borås Tidende er prisen rundt 1.5 millioner.

13.januar: Azofeifa klar for Sarpsborg 08! Som meldt fredag ble costaricanske Wilmer Azofeifa klar for østfoldingene. 24-åringen ble presentert søndag. Han har signert en treårskontrakt og kommer fra Santos i hjemlandet Costa Rica.

13.januar: Firkløver til Ullern. Hele fire spillere signerte for klubben fra Oslo vest søndag. Finn Badou Jor (Ready), Jacob Lillestjerna (Senja), Joakim Schreuder (Lokomotiv Oslo) og Eivind Stender (Halsen) signerte alle søndag.

13.januar: Keeper på prøve i FKH. Den 23-årige franske keeperen Axel Kacou kommer på prøvespill til Haugesund mandag. Han har u-landskamper for både Frankrike og Elfenbenskysten. Kacou er nå klubbløs etter sist å ha spilt for Tours på nivå to i Frankrike.

13.januar: Thioune til 4.divisjon! El Hadji Makthar Thioune går fra Vidar til Hinna i 4.divisjon. Det skriver Rogalands Avis. Han bor i bydelen og klubben har ansatt han i en 50%-stilling på sin fotballfritidsordning.

13.januar: McDermott til Romania? På Twitter melder flere om at Sean McDermott, som er uten kontrakt etter en god sesong i Kristiansund, skal være nær å signere for Dinamo Bucuresti. Deriblant journalist Will Unwin, som skriver for flere engelske medier. McDermotts eventuelle nye arbeidsgiver ligger kun på 11.plass av 14 lag, og bruker vinteren på å hente flere spillere for å klare oppover.

13.januar: Strand til Brann! Ifølge Eurosport blir bergenseren Petter Strand presentert som Brann-spiller i løpet av et par dager. Den anvendelige spillerens kontrakt med Molde er utløpt, og han har brukt jula på å vurdere alternativene sine. Nå blir det en retur til hjembyen.

13.januar: Ahamed ferdig i TUIL. Angriper Mohammed Ahamed har vært i Tromsdalen i store deler av karrieren. Men lørdag ble det klart at veteranen forlater klubben. 33-åringen vil fortsette som spiller, men det blir trolig på et lavere nivå.

13.januar: Eksotisk Raufoss-nykommer. Etter lørdagens treningskamp mot Mjøndalen skrev Ikhsan Fandi (19) under en toårskontrakt med Raufoss. Angriperen fra Singapore spiller for A-landslaget i hjemlandet, og reiste over 1000 mil for å prøvespille på Toten.

13.januar: Danske til Nest-Sotra. Angriperen Lee Rochester Sørensen har blitt forsøkt hentet til Nest to ganger tidligere. Alle gode ting var tre, og lørdag signerte 24-åringen. Han kommer fra Køge på nivå to i hjemlandet.

13.januar: Nguen har avslått flere. Ifølge Drammens Tidende skal Strømsgodsets kreative kantspiller Tokmac Nguen ha sagt nei til klubber fra Serbia, USA, Kypros og Nederland. Han ønsker seg ut, og med kontrakt som går ut i sommer er han attraktiv. TV 2 meldte torsdag at Östersund også er inne i bildet.

12.januar: Overgangsvinduet flyttes! Sportshjørnet kan fortelle at sommervinduet blir endret etter ønske fra klubbene. Nå åpner det 1.august og stenger 31.august. Les saken her.

12.januar: Islending til Mjøndalen. 18-årige Dagur Dan Thorhallsson er signert på et halvt års lån med opsjon av det nyopprykkede eliteserielaget. Midtbanespilleren kommer fra Keflavik i hjemlandet, men har vært i Gents junioravdeling tidligere. Mjøndalen låner han først for å se om han er en mulig eliteseriespiller.

12.januar: Johnson nær MLS? Vålerenga-spiss Sam Johnson kan forsvinne etter ett år i Oslo. VG siterer den amerikanske journalisten Paul Tenorio på at det kun er detaljer igjen før en overgang til Real Salt Lake gjennomføres for Johnson, som scoret 11 mål på 21 kamper sist sesong.

11.januar: Mortensen tilbake til Danmark! En av vinterens største overganger det her. Patrick Mortensen har i flere sesonger vært blant de viktigste spillerne i Sarpsborg 08, men har nå ytret ønske om å returnere til hjemlandet. Østfoldingene har latt han få den muligheten, og fredag ble spissen solgt til AGF Aarhus.

11.januar: Skålevik aktuell for Sarpsborg? Tidligere i vinter har det blitt kjent at Sarpsborg 08 har lagt inn bud på Brann-spiss Steffen Lie Skålevik. Med Mortensen ute skal interessen ha blusset opp, og Bergens Tidende skriver at det skal ha kommet et nytt bud på rundt 3 millioner kroner.

11.januar. Omarsson også ferdig. Midtstopper Orri Omarasson ble ingen suksess i Sarpsborg 08. Nå selges islendingen tilbake til Valur, som han ble hentet fra for ett år siden.

11.januar: Brustad til Mjøndalen. Fredrik Brustad ble fredag kveld klar for Mjøndalen. Den hurtige angriperen har vært på lån fra Molde til skotske Hamilton i høst, men ønsket seg selv til østlandsområdet nå.

11.januar: Solberg FFK-aktuell? Vingen Nicolay Solberg har vært god for Ull/Kisa i OBOS-ligaen de siste sesongene. Nå skriver Fredrikstad Blad at han kan være aktuell for en retur til Fredrikstad, hvor han også har spilt før.

11.januar: Storscorer til Arendal. Vital Curtis Kaba hadde en kanonsesong i 2018 med hele 29 mål for Frigg i 3.divisjon og NM. Spissen er fra Arendal, og Sportshjørnet vet at han nå er svært nær ved å signere for klubben fra hjembyen. Steinar Pedersen har allerede hentet midtstopper Ilir Kukleci fra Frigg i vinter.

11.januar: Mjøndalen vil ha Aasmundsen. Kristiansund-spiller Stian Aasmundsen er ønsket av gamleklubben. VG skriver at KBK har avslått to bud på den 29-årige midtbanespilleren, noe Mjøndalen også bekrefter.

11.januar: Costaricaner til Sarpsborg? Ifølge costaricansk media skal Wilmer Azofeifa være på det nærmeste klar for Sarpsborg 08. Sarpsborg Arbeiderblad skriver at planen er medisinsk test søndag og første trening mandag for 24-åringen, som spiller for Santos de Guápiles i hjemlandet.

10.januar: Kastrati trener med KBK. Det kan bli en brødreduo i angrep for Kristiansund denne sesongen. For nå trener i alle fall Fitim Kastrati, lillebroren til Flamur Kastrati, med nordmøringene. Den 24-åringe kantspilleren spilte for Gefle i Superettan sist sesong, og har tidligere spilt i Vålerenga, Hønefoss, Bryne og Grorud.

10.januar: Vilhjalmsson er populær. Den islandske Rosenborg-spissen Matthias Vilhjalmsson kan være på vei vekk. Ifølge Adressa skal 31-åringen være ønsket i Vålerenga, Lillestrøm og Tromsø.

10.januar: Kongsvinger-trener snart klar. Når Kongsvinger starter sesongoppkjøringen neste uke er trolig klubbens nye trener på plass, skriver Glomdalen. Daglig leder Espen Nystuen sier de har tre kandidater igjen, men vil ikke røpe mer. Én av de aktuelle er ifølge avisa portugiser.

10.januar: Njie trolig ferdig i Stabæk. Ifølge Inge André Olsen er trolig Moussa Njie tapt for Stabæk. Kantspilleren har fått flere kontraktstilbud som han har avslått.

(Saken fortsetter under bildet)

Moussa Njie ser ut til å forlate Stabæk i vinter.

10.januar: Berg-Johansen tar over Fløya. Den tidligere Tromsø-spissen Stein Berg-Johansen ble torsdag presentert som ny trener for Fløya i 3.divisjon. Han har tidligere vært trener i blant annet Tromsø og Harstad.

10.januar: Stopper til Lysekloster. Den polske 22-åringen Damian Garbacik skal ha erfaring fra de to øverste nivåene i hjemlandet. Kommende sesong skal han spille for Lysekloster i 3.divisjon.

10.januar: Omerovic til Sverige. Hønefoss-stopper Benjamin Omerovic er tapt for klubben. I år skal han spille for Assyriska på nivå tre i hjemlandet.

10.januar: Undheim klar for Djerv. Vards midtbanespiller Tom Undheim uttrykte før jul ønske om å gå til moderklubben Djerv 1919. Nå er 23-åringen klar, skriver Haugesunds Avis. Vard ville ikke slippe han, men det løste seg da han ble tilbudt proffkontrakt.

10.januar: Vraket Levanger for 5.divisjon. Steinkjer-spiller Sander Nylund var invitert på prøvespill med Levanger. Nå har han i stedet bestemt seg for å bli spillende trener i Egge i 5.divisjon. Til Trønder-Avisa sier han at han er litt lei av å forsake alt av helger og å trene hundre prosent.

10.januar: Hadler-Olsen forlater Fana. Jesper Hadler-Olsen går en divisjon ned. Etter spill i Fana sist sesong skal han i 2019 dra på seg Gneist-drakta.

10.januar: Hallingdal-duo til 3.divisjon. Ahmed Ahmed (Årvoll) og Mikkel Storeskar (Nordstrand) tar steget opp fra 4.divisjon, melder Hallingdal.

10.januar: Braaten til Finnsnes. Tidligere u-landslagsspiller Patrik Braaten er klar for sin fjerde klubb på fire år. Nå forlater midtbanespilleren Skarp og skal spille for Finnsnes kommende sesong, skriver iTromsø.

10.januar: Ny keeper til Stabæk. Ullerns lovende keeper Jonas Brauti er klar for Stabæk. Han har vært førstekeeper i 3.divisjon det siste halvannet året, men skriver nå under for eliteserieklubben. Brauti imponerte blant annet da Ullern ga Stabæk tøff kamp i NM i fjor.

10.januar: Tromsø-spiller til Alta. Unggutten Brage Berg Pedersen skrev onsdag ny kontrakt med Tromsø. Dagen etter ble 19-åringen klar på lån til Alta kommende sesong, skriver iTromsø.

10.januar: Hellberg på vei til Sogndal. Ifølge svenske FotbollDirekt skal Seth Hellberg på det nærmeste være klar for spill i Sogndal. 23-åringen har vært en nøkkelspiller for Syrianska etter overgang fra Brommapojkarna i 2017. Han er kontraktsløs nå. Tidligere har han vært på prøvespill i Fredrikstad.

9.januar: Malmö-back nær Sandefjord. Ifølge Sandefjords Blad er den svenske 20-åringen Anton Kralj nær en overgang til vestfoldingene. 20-åringen var Malmös eiendom, men var utlånt til både i 2017 og 2018. Han er primært venstreback. Også Vidar Ari Jonsson (Brann) og Tobias Svendsen (Molde, lån) er ventet å bli klare for Sandefjord snart.

9.januar: Holmen Johansen klar for Brann. Bergenserne har funnet sin førstekeeper for de kommende sesongene. Eirik Holmen Johansen ble onsdag kjøpt fra Sandefjord. 26-åringen har skrevet en fireårskontrakt med bronsevinnerne fra sist sesong.

9.januar: Molde-spiller til Moss? Venstreback Simen Hagbø har litt for lang vei til spilletid i Molde. Nå skriver Moss Avis at løsningen kan bli et utlån til Moss for 2019. 19-åringen ankommer Melløs for prøvespill torsdag.

9.januar: Strangstad sa nei. Sivert Strangstad var strålende for Moss sist sesong. Nå har midtbanespilleren takket nei til et nytt kontraktstilbud fra Moss, som hadde frist onsdag. Dermed er han trolig ferdig i klubben, og bør kunne friste flere klubber i 2.divisjon eller på nivået over.

9.januar: Aamodt tilbake til Bryne. Pål Aamodt, som kan brukes både som back og kant på venstresiden, returnerer til Bryne fra Levanger. Han er nå skadd, men Bryne håper han er spilleklar mot slutten av vårsesongen.

9.januar: Duo til Brattvåg. Mange har forlatt Brattvåg i vinter, men nå har de sikret seg to nysigneringer. Den danske spissen Sami Kamel kommer fra Hønefoss, mens Alexander Jonassen kommer fra Træff.

9.januar: Glimt-stopper vil vekk. Eirik Wollen Steen ble hentet til Bodø/Glimt fra Åsane før sist sesong, men skader gjorde at det ble fire kamper. Nå har han bedt klubben om å bli løst fra kontrakten. Han ønsker seg hjem til familie og kjæreste i Bergen. Ifølge Avisa Nordland har både Nest-Sotra og HamKam vært interessert.

9.januar: Skjold-duo til Vard. Etter nedrykket til 3.divisjon har Vard mistet mange spillere. Nå har de også fått inn to. Midtbanespillerne Daniel Aarås og Aleksander Gundersen er begge hentet fra Skjold, skriver Haugesunds Avis.

9.januar: Tagbajumi på prøve i Mjøndalen. Marco Tagbajumi har hatt en omflakkende tilværelse, og spilte sist for Bodø/Glimt. Nå er han kontraktsløs, og denne uka viser han seg fram på Mjøndalens treninger.

8.januar: Velde til Nest-Sotra. Kantspilleren Kristoffer Velde lånes ut fra Haugesund til Nest-Sotra hele kommende sesong. Det bekrefter kantspilleren selv til Haugesunds Avis. Den talentfulle 18-åringen scoret to mål i Eliteserien sist sesong.

8.januar: Sjølstad klar for Molde. Kongsvinger har solgt midtbanespilleren Fredrik Sjølstad til Molde. Den tidligere HamKam- og Hødd-spilleren har signert en treårskontrakt med forrige sesongs sølvvinnere.

8.januar: Rekdal nær Mainz. Stortalentet Thomas Rekdal har prøvespilt for flere klubber i vinter. Nå skriver Eurosport at Fredrikstad-spilleren skal være nær en overgang til tyske Mainz. 2001-modellen har vært ettertraktet etter godt spill på G17-landslaget.

8.januar: RBK-spiller til Ranheim! Olaus Skarsem har hatt en lang vei til plass på laget i Rosenborg. Nå er det klart at midtbanespilleren tar turen til nabo Ranheim på lån ut hele 2019-sesongen.

8.januar: Mawa reiser til Tromsø. KFUM-spiss Moses Mawa har vært ryktet å være aktuell for Tromsø. Nå skriver iTromsø at 22-åringen skal prøvespille for TIL neste uke. Tromsø skal hente en spiss, men trenger en spiller som går inn og leverer fra første stund.

8.januar: Johnsen ferdig i Mjølner. Stian Johnsen har hatt meget solide resultater med Mjølner de siste sesongene. Men treneren klarte ikke å komme til enighet med klubben om en ny kontrakt. Dermed må narvikingene på trenerjakt. Vi nevner også at Johnsen har en spillerfortid i Haugesund…

8.januar: Norbye trener med Mjøndalen. Hans Norbye er uten klubb etter mange år i Tromsø. Nå trener den hurtige høyrebacken med Mjøndalen, skriver iTromsø.

8.januar: Martin klar for Valur. Gary Martins andre periode i Lillestrøm er over. Mandag presenterte islandske Valur spissen som sin nye signering. Etter sesongen gjorde engelskmannen det klart at han trolig var ferdig på Åråsen.

8.januar: Rye til Byåsen. Kantspilleren Andreas Rye var utlånt fra Ranheim til Stjørdals-Blink sist sesong. Nå har 25-åringen signert for nyopprykkede Byåsen i 2.divisjon.

8.januar: Ibrahim ferdig i Vålerenga. Abdisalam Ibrahim får ikke ny kontrakt i hovedstadsklubben. Til Dagsavisen sier midtbanespilleren at han har et kontraktstilbud fra Hellas, og at det har vært interesse fra Israel, Kasakhstan og Spania.

8.januar: Endelig Horneland-enighet! Vinterens største overgangssaga er løst. Eirik Horneland er fra og med tirsdag Rosenborg-trener. Ifølge VG skal RBK ha kommet til enighet med Haugesund om å betale rundt 3 millioner for å løse ut treneren nå.

8.januar: Käck klar for Djurgården. Det har vært på trappene lenge. Men tirsdag morgen ble det bekreftet at Elliot Käck forlater Start og går tilbake til Djurgården, som han kom fra sist vinter.

8.januar: Odd skal ha 2-3 spillere. En keeper må inn i Skien. Samtidig sier Dag-Eilev Fagermo til Telemarksavisa at de skal ha en eller to utespillere, avhengig av lønnsnivå. Trolig er en angriper høyt på lista. På mandagens trening viste Nikolas Tix og tidligere Stabæk-spiller Abdul-Basit Agouda seg fram.

8.januar: Madsen til Asker. Strømsgodset-stopper Kim André Madsen er klar som spillende assistenttrener i Asker. Han var nær en overgang til Sandefjord, som skal ha vært skeptiske etter den medisinske testen.

8.januar: Olsen aktuell for HamKam. Petter Mathias Olsen deltok på HamKams første trening mandag. Den LSK-eide offensive spilleren var i fjor på utlån i Strømmen, hvor nåværende Kamma-sportssjef Espen Olsen var trener.

8.januar: Wembangomo på vei vekk. Den hurtige høyrebacken Brice Wembangomo sier til Agderposten at han ikke spiller i Jerv kommende sesong. En overgang er nært forestående. Sist sommer var han høyaktuell for Bodø/Glimt, men følte det var en dårlig match.

8.januar: Klemensson aktuell for Notodden. Pors-keeper Anders Klemensson har vært utlånt til både Odd og Mjøndalen de siste sesongene. Nå skal han vise seg fram for Notodden i håp om permanent kontrakt, melder Telemarksavisa.

7.januar: Ciljan aktuell for Rosenborg? Ifølge TV 2 skal Per Ciljan Skjelbreds rådgiver ha vært i samtaler med RBK. Den 31-årige midtbanespilleren er inne i sitt siste kontraktsår i Hertha Berlin, og kontrakten blir neppe fornyet. Spørsmålet er om den tidligere landslagskapteinen vil hjem eller fortsette i utlandet.

7.januar: Reitan ønsket. Ifølge TV 2 er både Bodø/Glimt og Ranheim interessert i Rosenborgs høyreback Erlend Dahl Reitan. 21-åringen sier til kanalen at spilletid er det eneste som står i hodet hans nå.

7.januar: Huseklepp til Fyllingsdalen. Erik Huseklepps karriere startet i Fyllingen. Nå går han tilbake til samme område og avslutter karrieren i Fyllingsdalen i 3.divisjon, melder Bergens Tidende. I tillegg til å spille skal han også være assistenttrener.

7.januar: Back inn og ut i Lyn. Ferdinand Clarke gir seg i Lyn etter en halv sesong, og flytter nå tilbake til Bodø. Junkeren igjen? Inn har osloklubben hentet en god erstatter i Torvald Berthelsen fra Kråkerøy.

7.januar: Åtte prøvespillere i Moss. Ifølge Moss Avis var MFKs første trening for året godt besøkt. Ismar Dizdar (Bærum), Alagie Sanyang (Asker), Knut-Jørgen Evensen (Stabæk 2), Christoffer Skårn (Østsiden), Trym Solli (Ørn Horten), Erlend Kiani (Follo), Christoffer Guttulsrød (Sarpsborg 08 2) og Mentor Mazrekaj fra Kosovo var alle på plass.

7.januar: Salquist klar for LSK! Den danske midtstopperen Tobias Salquist har vært ryktet å være på vei til Åråsen, og mandag signerte 23-åringen med Lillestrøm. Han kommer fra belgiske Waasland-Beveren, hvor han har spilt i et halvt år. Kontrakten med LSK strekker seg over tre år.

7.januar: Gigantspiss til Brann? 203 centimeter høye Fejsal Mulic skal ifølge Bergens Tidende være høyaktuell for Brann. Serberen vil kunne bli tidenes høyeste eliteseriespiller om han hentes fra Hapoel Tel Aviv.

7.januar: Martinsen til Bryne. Venstreback Petter Martinsen forlater Nest-Sotra og er klar for Bryne. 28-åringen har signert en toårskontrakt, og erstatter Paul Addo på Jæren.

7.januar: Sandbuløkken overtar Nybergsund. Den tidligere keeperen Yngve Sandbuløkken har lang fartstid i Nybergsund. Nå er han klar som klubbens nye hovedtrener etter Jarl André Storbæk, som fikk sparken fordi klubben ikke kan ha en heltidsansatt trener etter nedrykket.

7.januar: Amundsen aktuell for Ull/Kisa? Trond Fredriksen har kun fem forsvarere når han tar over Jessheim-klubben. Romerikes Blad mener LSKs Marius Amundsen, som har utgående kontrakt, er en spiller de drømmer om. Samtidig skal Lyns hurtige kant Eirik Haugstad vise seg fram for Fredriksen og co.

7.januar: En ut, to inn i Levanger? Simen Sandmæl ser ifølge Innherred ut til å forlate Levanger. Midtbanespilleren sitter med utgått kontrakt, og har fått et tilbud fra KI Klaksvik på Færøyene. Samtidig skal Steinkjers Sander Nylund og midtstopper Karl Morten Eek, som er ferdig i Ranheim, være ønsket av Levanger.

7.januar: Drage trener med FFK. Thomas Drage står fritt til å forlate Bodø/Glimt i vinter. Mandag var kantspilleren på plass da Fredrikstad hadde årets første trening.

7.januar: Hanssen på prøve i Skeid. William Arne Hanssen har lang vei til plass på laget i Bodø/Glimt, og sa i helgen til Avisa Nordland at han ikke ser for seg å bli i klubben. Samtidig kunne angriperen fortelle at han skal mandag reiser til Oslo for å prøvespille for nyopprykkede Skeid.

7.januar: Kidane til Bærum. Backen Adonai Kidane har signert toårskontrakt med Bærum. Sist sesong spilte 21-åringen for Nybergsund etter overgang fra Grorud.

4.januar: Thodesen til Finland. Tor Thodesen, som her hjemme sist var trener i Hønefoss i høst, blir trener på øverste nivå igjen. Nyopprykkede HIFK fra Helsinki har ansatt vestfoldingen, som har signert på en ettårskontrakt.

4.januar: Riise blir sportssjef. John Arne Riise har fått sin første jobb i en fotballklubb. Den tidligere venstrebacken blir sportssjef for Birkirkara, som ble nummer fire i maltesisk serie sist sesong.

4.januar: Thorsby til Sampdoria! Den norske midtbanespilleren Morten Thorsby har lenge gjort en god figur i Heerenveen, og tar nå steget videre. Flere rapporter fredag i ulike medier sier at oslogutten signerer en femårskontrakt med Serie A-klubben Sampdoria, gjeldende fra sommeren av.

4.januar: Heintz til Kasimpasa klart. Fredag ble det endelig klart at Tobias Heintz er solgt fra Sarpsborg 08 til tyrkiske Kasimpasa. Østfoldingene skal ha fått i overkant av ti millioner for den offensive midtbanespilleren som gjorde en god figur i Europaligaen.

4.januar: Landslagsspiss på prøve i Raufoss. Singapores 19-årige landslagsspiss Ihksan Fandi reiser intet mindre enn 1000 mil for å vise seg fram for Raufoss. Til Oppland Arbeiderblad sier trener Christian Johnsen at de har sett spilleren på video og fått referanser som var så spennende at de vil se ham på treningn. Fandi, hvis far scoret 55 landslagsmål, har selv 5 mål for hjemlandet.

4.januar: Bizoza klar for Raufoss. Herd-spiller Parfait Bizoza skrev fredag under en treårskontrat med Raufoss. 19-åringen er egentlig stopper, men ble med hell brukt som spiss denne sesongen.

4.januar: Käck til Djurgården. Det har vært ryktet, og nå er det snart klart. Den svenske venstrebacken Elliot Käck forlater Start og vender tilbake til Djurgården i Allsvenskan.

4.januar: Hagen til FFK. For andre gang i vinter signerer Fredrikstad en Hagen til midtbanen sin. Sist var det Andreas, denne gang er det Marius som kommer fra Hødd. Klubbnomaden har signert en toårskontrakt.

Sist sesong var han god for Hødd og kom med da vi kåret årets lag i avdelingen.

4.januar: Nøkkelduo ferdig i Brattvåg. Scott Fellows og Daniel Stensøe spilte viktige roller for Brattvåg sist sesong, men forlater nå sunnmørsklubben etter at de ikke kom til enighet om nye kontrakter.

Fellows var med på årets lag som vi tok ut fra avdelingen, og stopperen sier til Sunnmørsposten at han er skuffet over å ha blitt tilbudt mindre lønn enn han hadde.

4.januar: Jendal til Asker. HamKam-keeper Lars Jendal var god på lån i Nybergsund sist sesong. Nå har han blitt lånt ut til Asker for kommende sesong, samtidig som han har forlenget kontrakten med Kamma.

4.januar: Fra TUIL til TIL? Tromsø er på jakt etter en midtstopper, og løsningen kan være over Tromsøbrua. For nå skal Tromsdalens stopper Anders Jenssen vise seg fra på treninger på Alfheim i en uke.

4.januar: Walberg tilbake i Fana. Etter spill i Bærum, Nest-Sotra, på Færøyene og nå sist i Lysekloster vender midtstopper Mats Walberg hjem til Fana.

4.januar: Fladmark tar over Herd? Sture Fladmark, mest kjent for å ha blitt byttet ut mot Hrvoje Braovic da Lyn styrte mot gull, kan ta over Herd i 3.divisjon, melder Sunnmørsposten. Deres hovedtrener Thomas Pedersen takket nylig ja til å bli assistent i Brattvåg.

4.januar: Skogseid legger opp? Etter å ha gått sykmeldt gjennom hele 2018 var det ingen overraskelse at Håkon Skogseid ikke fikk fornyet kontrakt med Stabæk. Til Eurosport sier forsvareren at han kanskje må legge opp, og trolig er ferdig med fotball på høyeste nivå.

4.januar: Jakobsen til Trondheim. Vidar-spiss Eirik Jakobsen skal flytte til Trondheim og er ferdig i klubben. Hvor han havner er ikke klart, men Byåsen, Nardo og Stjørdals-Blink bør alle kunne være interessert.

3.januar: Nguen på vei bort! Strømsgodset-profil Tokmac Nguen har kun et halvt år igjen av kontrakten med drammenserne, men kan forsvinne nå. Til Drammens Tidende sier kantspillere at det har kommet konkrete tilbud både til ham og til Godset, og at en klubb nå forhandler om å kjøpe ham. Det skal være snakk om en utenlandsk klubb.

– Jeg vet at det er flere som kan komme på banen. Samtidig er det én klubb jeg har sett meg ut helt fra starten og som jeg tror kunne vært veldig bra for meg. De har et spennende prosjekt på gang og hvis det skulle gå bra der, så kan det være en bra mulighet for meg videre, sier 26-åringen til DT.

3.januar: Danske aktuell for Lillestrøm. Ifølge Romerikes Blad skal den 23-årige stopperen Tobias Salquist være på vei til LSK. Dansken har spilt for belgiske Waasland-Beveren i høst, og var før det i Silkeborg.

3.januar: Radlinger blir? Samuel Sahin-Radlinger så ut til å være tapt for Brann. Men nå skriver Bergens Tidende at Hannover-keeperen likevel kan bli værende etter forrige sesongs lån. Sportssjef Rune Soltvedt bekrefter at de fortsatt ser på Radlinger som et alternativ.

3.januar: Åsen tilbake til RBK? Det kan være duket for en tredje runde på Lerkendal for Gjermund Åsen. Nordlys skriver at trønderne igjen skal ha kastet blikket på den kreative midtbanespilleren, som også har pådratt seg interesse fra Molde i vinter.

3.januar: Horneland RBK-klar! Men… Torsdagens store nyhet var selvsagt at Rosenborg annonserte Eirik Horneland som ny trener. Han tar med seg sin assistent Karl Oskar Emberlan fra Haugesund til Trondheim. Men i FKH er de ikke veldig imponerte. De er ikke enige med Rosenborg, og hevder Horneland ikke kan si opp sin kontrakt. Her går uenigheten på hvilken av den gamle kontrakten og den han signerte i høst som gjelder. Siste ord er ikke sagt.

3.januar: Horneland blir i FKH! Ok, villedende innledning. Men Dennis Horneland, sønnen til Eirik Horneland, har torsdag signert proffkontrakt med Haugesund, sammen dag som faren ikke er trener mer. Den talentfulle midtstopperen har vist seg fram for Chievo i vinter.

3.januar: Bakke erstatter Horneland? Med Eirik Horneland ut må Haugesund ha ny trener. Ifølge Eurosport skal nåværende Sogndal-trener Eirik Bakke stå høyt på lista over kandidater i klubben som ble nummer fire sist sesong.

3.januar: Huseklepp til gamleklubben? Ifølge Bergensavisen kan Erik Huseklepp ende i Fyllingsdalen neste sesong. Han slo gjennom i Fyllingen, én av to klubber bak sammenslåingen. Han har også tilbud fra nåværende klubb Åsane, men må da ned i lønn. I Fyllingsdalen er han også tiltenkt en trenerrolle.

3.januar: Gersbach på vei til Nederland. Adressa melder torsdag at den australske venstrebacken Alex Gersbach er på vei vekk. En klubb i Nederland er interessert, og torsdag kveld ble det rapportert at NAC Breda skal være den aktuelle kjøperen.

3.januar: Riise legger opp. Bjørn Helge Riise har gjort sitt på fotballbanen. Torsdag fortalte midtbanespilleren at han legger skoene på hylla etter å ha avsluttet karrieren med en halv sesong i Sogndal. Nå sikter han mot en trenerjobb.

3.januar: Ingebrigtsen til Byåsen. Midtbanespiller Mats Ingebrigtsen tar steget fra 3.divisjon i Tiller til Byåsen på nivået over. Sønnen til Kåre Ingebrigtsen scoret ni mål sist sesong.

3.januar: Midbøe Lunde tilbake i Brodd. Etter ett år uten fotball har den tidligere Brodd-kapteinen Petter Midbøe Lunde bestemt seg for å gjøre comeback. 29-åringen har også spilt for Bryne, Sola og Vidar.

3.januar: Spanjol til Valdres. Acai Elvirra Rodriguez fra Lanzarote er klar for spill i Valdres. 27-åringen er midtstopper og har erfaring fra nivå tre i hjemlandet.

2.januar: Morer ferdig i Sandefjord. Den spanske midtbanespilleren takket for seg i Vestfold i dag. Etter 3 ½ sesong i klubben takket han supporterne og klubben for sin tid i Sandefjord på sosiale medier onsdag.

2.januar: Acosta ønsket i Start. Ifølge Fædrelandsvennen skal Start være interessert i å hente tilbake Bismar Acosta fra Brann. Midtstopperen, som kom fra nettopp Start, mistet plassen på laget på slutten av sesongen.

2.januar: Unggutt tilbake til FKH. Kristoffer Gunnarshaug forlot Haugesund for Lysekloster i sommer. Men nå har eliteserieklubben hentet tilbake 19-åringen fra 3.divisjonsklubben, og signert en treårskontrakt med ham.

2.januar: Martin på vei til Island. Lillestrøm-spiss Gary Martin skal ifølge Romerikes Blad være nær en overgang til Valur. Han fikk få sjanser etter at Jörgen Lennartsson tok over LSK, og sa i høst at han høyst trolig kom til å forlate Åråsen.

2.januar: – De Lanlay vil hjem. Ifølge Rogalands Avis skal Rosenborgs kantspiller Yann-Erik de Lanlay ønske seg en retur til Stavanger.  Den skadeplagede spilleren har ikke svart avisen selv, men Viking-trener Bjarne Berntsen påpeker at de har mange spillere i hans posisjon nå.

2.januar: Kongsvinger selger Sjølstad. KILs sportssjef Espen Nystuen bekrefter til Glåmdalen at midtbanespilleren Fredrik Sjølstad blir presentert i en ny klubb innen kort tid. Hvor 24-åringen går er ikke kjent, men Viking har vært ivrige etter ham. Også Molde har vært nevnt.

Oppdatert: Og litt senere melder Aftenbladet at Viking ikke blir hans nye klubb. Molde neste da?

1.januar: Duo til Hønefoss. Keeper Andreas Vedeler tar et litt overraskende steg til Hønefoss og 3.divisjon. 23-åringen har spilt for Asker hele karrieren, og var god forrige sesong. Også midtstopper Jens Cato Rosenlund har en fortid i Asker, men kommer nå fra spill i Drøbak-Frogn.

1.januar: Molde på kant-jakt. VG skrev før nyttår at Stabæks lovende kantspiller Ola Brynhildsen har påkalt seg interesse fra Molde, noe spilleren selv og bekrefter. Fra før har avisen skrevet om Moldes bud på Eirik Ulland Andersen. Ingen tvil om at kantspillere er et mål i Molde.

1.januar: Svendsen til Sandefjord. Tobias Svendsens utlån fra Molde til Haugesund var ikke helt vellykket. Nå melder Eurosport at den offensive midtbanespilleren får sjansen i Sandefjord i OBOS-ligaen kommende sesong.

1.januar: Forsvarsduo til AaFK. På fjorårets siste dag signerte de to tidligere Vålerenga-juniorene Tega George og Kristoffer Hay for Aalesund. Stopper Hay var på lån fra Enga til Tromsdalen i fjor, mens høyreback George kommer fra Kjelsås

1.januar: Østli til Kråkerøy. Det ble med en halv sesong i Moss for veteranstopper Anders Østli. Kommende sesong danner han et sterkt stopperpar med tidligere Sarpsborg 08-kollega Ole Heieren Hansen i Kråkerøy.

28.desember: Ulland til Molde? Ifølge VG ser Strømsgodsets frisparkspesialist Eirik Ulland Andersen ut til å havne i Molde. Avisen skriver at drammenserne har avslått et bud på 6 millioner, og at de håper å få opp mot 10 millioner for kantspilleren, som har ett år igjen av kontrakten.

28.desember: Heintz nær overgang. Tidligere i desember ble Sarpsborg 08s Tobias Heintz meldt å være sterkt ønsket av tyrkiske Kasimpasa. Nå skriver VG at en overgang skal være svært nær. Sarpsborg 08 skal ha avslått fire bud fra klubben, og prisen kan ende opp mot ti millioner kroner nå.

28.desember: Mujcic tilbake i Lysekloster. Den svenske midtstopperen Mirza Mujcic spilte høstsesongen 2017 i Lysekloster før han dro til Brattvåg. Etter ett år på Sunnmøre vender han nå tilbake til 3.divisjon og Lysekloster.

28.desember: Ingebrigtsen ønsket i FKH? En tvist på at Eirik Horneland ser ut til å bli Rosenborg-trener er at TV 2 i romjula meldte at tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen skal ha takket nei til Haugesund. Men fra Haugesunds Avis meldes det at klubben ikke har vært i kontakt med treneren.

28.desember: Emberland ønsket i RBK. Fredag ble det kjent at Rosenborg ønsker å hente Haugesund-assistent Karl Oscar Emberland sammen med Eirik Horneland. Duoen sies å utfylle hverandre bra, og Emberlands 4-3-3-historie er neppe noen ulempe i Trondheim.

28.desember: Norheim til Strømmen. Fløy-kaptein Jon Olav Norheim er tilbake i OBOS-ligaen. Midtstopperen med fortid i KFUM og Nest-Sotra har signert for Strømmen, som samtidig forlenget kontrakten til Andreas Dieserud.

28.desember: Nygaard til Hønefoss. Midtbanespilleren Thomas Nygaard blir den andre spilleren trener Luke Torjussen tar med seg fra Bærum til HBK. Han har signert en ettårskontrakt. Samtidig er det klart at kaptein Tor-Øyvind Hovda fortsetter i Hønefoss.

23.desember: Liseth valgte Mjøndalen. Nest-Sotras spiss Sondre Liseth ble lille julaften presentert som Mjøndalen-spiller. Tidligere i uka ble det kjent at han hadde takket nei til Brann. 21-åringen har signert en treårskontrakt med den nyopprykkede eliteserieklubben.

23.desember: Bakke forlenget med Sarpsborg. Trener Geir Bakke har skrevet kontrakt med europaliga-askeladdene ut 2024. Dermed setter treneren en definitiv stopper for spekulasjoner om Rosenborg, som han skal ha takket nei til for noen uker siden.

23.desember: Mladenovic klar for Sandefjord. Som meldt for noen dager siden blir Stefan Mladenovic Sandefjord-spiller. Kantspilleren fikk forlate Odd, og har signert en toårskontrakt med vestfoldingene.

23.desember: Jalasto til Kongsvinger. Veteranforsvareren Ville Jalasto, med en fortid i Aalesund og Stabæk, har signert for Kongsvinger lille julaften. 32-åringen har de to siste årene blitt seriemester med HJK, og har signert en toårskontrakt.

23.desember: Brotangen ferdig i HamKam. Midtstopperen Lars Brotangen gir seg etter en sesong i HamKam. Han følger etter Truls Jevne Hagen til Moelven i 4.divisjon, hvor broren Emil er sportslig leder.

23.desember: Helstrup hentet ny TUIL-spiller. Gaute Helstrup har tatt med seg midtbanespilleren Lars-Gunnar Johnsen til sin nye klubb HamKam. Pasningsgeneralen på midtbanen blir den andre spilleren han tar med seg fra Tromsdalen til Hedmark.

23.desember: Fuhre til Asker. Dagen før dagen sørget Asker for å kjøpe en fin gave til seg selv. Lars Fuhre har mye erfaring fra de to øverste nivåene i Sverige og Norge, men kantspilleren har nå signert for 2.divisjonsklubben.

23.desember: Hill tar over TUIL! Engelske Jonathan Hill, som har jobbet i Manchester Uniteds junioravdeling, tar over Tromsdalen i OBOS-ligaen, melder iTromsø. Han har også jobbet i Fulham og vært assistenttrener i Tromsø tidligere.

23.desember: Storscorer til Strømmen. Sivert Gussiås (19) har hamret inn mål for Molde 2 og juniorlaget. Neste sesong skal han forsøke seg i Strømmen på lån ut sesongen. Spissen sier selv at førstelagserfaring er viktig for ham nå.

23.desember: Andreasson blir med Viking videre. Den islandske stopperkjempen Axel Oskar Andresson ble som ventet Viking-spiller videre etter at stavangerklubben har kjøpt han fra engelske Reading. Han var på lån derfra i høst.

23.desember: Ringstad ferdig i Sandefjord. Stian Ringstad gjorde en fin figur på lån i Sandefjord i høst. Men nå har klubben bestemt seg for å ikke signere han permanent, og dermed vender han tilbake til Strømsgodset.

23.desember: Start-duo til Jerv. Keeper Benjamin Boujar og midtstopper Simon Larsen har begge skrevet under for Jerv. Larsen har vært Start-kaptein og erstatter Glenn Andersen som stopper for klubben fra Aust-Agder.

23.desember: Llullaku til Hønefoss. Trener Luke Torjussen har hentet spissen Erblin Llullaku fra sin tidligere klubb Bærum. Dermed har 3.divisjonsklubben fått inn en erstatter for storscorer Kristoffer Hoven, som gikk til Kristiansund.

23.desember: Rekdal til Tyskland? Stortalentet Thomas Rekdal har besøkt flere europeiske klubber i høst. Nå bekrefter faren Sindre til Fredrikstad Blad at en overgang er på trappene. Midtbanespilleren (17) har fått et tilbud fra en tysk klubb som skal ha gitt et godt inntrykk.

23.desember: Fransk keeper til Valdres. Hugo Fauroux (22) har signert for Valdres. Han har en fortid i klubber som Cannes, Monaco og Miami City.

23.desember: Brødre erstatter brødre. Nylig ga Lars Kristian og Pål Erik Pedersen seg som trenere for Donn. Nå har kristiansandsklubben hentet et nytt brødrepar til å lede dem. Rolf-Martin og Odd-Arild Skonhoft har ledet Vigør, men tar nå over 3.divisjonsklubben.

23.desember: Richardsen til Fløy. Backen Jørgen Richardsen returnerer til Sørlandet. Etter en sesong på Island skal den tidligere Kongsvinger- og Alta-backen nå spille 3.divisjon med Fløy kommende sesong, ti år etter at han forlot moderklubben.

23.desember: Firkløver inn i Strindheim. Bydelsklubben fra Trondheim ruster opp før returen til 3.divisjon. Christ Oulahi (Trygg/Lade), Martin Grong Risan (Byåsen, var på lån i høst), Patrick James Strand (Rosenborg) og Oskar Andreassen (Ranheim) har alle signert i løpet av den siste tiden.

23.desember: Berisha ferdig i Kråkerøy. Angriperen Fatos Berisha forlater fredrikstadklubben i 3.divisjon. Han skal nå spille for Råde på nivået under.

23.desember: En inn, en ut i Gjøvik-Lyn. Midtbaneveteran Lars-Johan Kollshaugen forlater 3.divisjon og Gjøvik-Lyn. Han skal nå spille for FK Toten på nivået under. Samtidig er det klart at Steinkjer-keeper Andrej Novak flytter sørover og skal spille for klubben kommende sesong.

23.desember: Dybevik til Bryne. Andreas Dybevik har signert for Bryne, hvor han tidligere har vært på lån. 20-åringen ble ikke enig med Sandnes Ulf om ny kontrakt etter årets sesong.

20.desember: Liseth ikke til Brann. Nest-Sotras spiss Sondre Liseth ble ikke enig med Brann om sin personlige kontrakt. Dermed hentet Brann i stedet Marcus Mehnert torsdag (se lenger ned). Men Liseth forsvinner likevel trolig fra Nest. BA skriver at blant annet Mjøndalen skal ha meldt seg på i kampen om 21-åringen igjen.

20.desember: Høyland til Sola. Tidligere Bryne-spiller Geir Dahle Høyland returnerer til 2.divisjon etter ett år i Frøyland. Han skal spille for nyopprykkede Sola kommende sesong.

20.desember: Horneland på vei til RBK likevel? Torsdag melder stadig flere medier at Haugesund-trener Eirik Horneland skal være i nye samtaler med Rosenborg om den ledige trenerjobben. Adressa har flere kilder på at samtalene er gjenopptatt etter at ballen ble lagt død sist uke.

Samtidig ryktes Nordsjælland-trener Kasper Hjulmand, som er favoritt til jobben, å være aktuell for trenerløse Anderlecht.

20.desember: Mehnert klar for Brann! Litt ut av det blå ble Askers målfarlige 21-åring Markus Mehnert klar for bronsevinnerne torsdag. Han har tidligere i vinter vært i søkelyset til både Odd og Sarpsborg 08 etter det Sportshjørnet kjenner til. Han hadde kontraktstilbud flere steder, blant annet i Fredrikstad. Brann melder at spissen har signert for tre år.

20.desember: Hove klar for Viking! Torsdag ble Florøs duellsterke midtstopper Runar Hove klar for Viking. 23-åringen har vært i søkelyset til flere klubber, og blir nå heltidsspiller for første gang i karrieren. Han har signert en treårskontrakt i Stavanger.

20.desember: Aase til Åsane. Enda en nøkkelspiller forlater Florø torsdag. Midtbanespiller Stefan Aase har signert for nedrykkskollega Åsane. Tidligere har tvillingbroren Peter spilt for oransjetrøyene.

20.desember: Nytt Bryne-talent til Molde. Markus Eiane scoret 26 mål for Bryne 2 i 4.divisjon i år. Nå følger 17-åringen i fotsporene til Erling Braut Haaland og går til Bryne. Det skriver Aftenbladet. Siden Eiane ikke har proffkontrakt har Bryne lite de skulle ha sagt.

20.desember: Valsvik-retur til Norge? I kriserammede Eintracht Braunschweig, som kjemper i bunnen av 3.Bundesliga, har norske Gustav Valsvik sammen med tre andre spillere blitt ”fritatt fra treninger”, mens en femte spiller er løst fra kontrakten. Valsvik har allerede vært et navn på blokka i flere norske klubber etter hva Sportshjørnet forstår, og blir neppe mindre aktuell for en retur hjem nå.

20.desember: Målsnik til Bryne. Torben Dvergsdal scoret 24 mål for Varhaug i 4.divisjon denne sesongen. Nå har 18-åringen tatt steget opp til storebror Bryne.

20.desember: Vega aktuell for Vålerenga. Ifølge Bergens Tidende skal Vålerenga ha fattet interesse for Branns costaricanske kantspiller Devyer Vega. Han får lov til å forlate Bergen etter lite spilletid i 2018.

20.desember: Få endringer i Skeid. I et intervju med Dagsavisen sier Tom Nordlie at det ikke blir store utskiftninger i stallen etter opprykket. Fredrik Berglie (Halsen) er eneste nye inn så langt, mens Kevin Mankowitz (Grorud) og Bendik Lind forsvinner ut.

20.desember: Pieroth til Lokomotiv Oslo. ”Sunnmørsklubben” har sikret seg enda en sunnmøring. Tidligere Hødd-keeper Sivert Pieroth melder overgang fra Lørenskog foran kommende sesong.

20.desember: Ingebrigtsen gir seg. Herd mister en viktig brikke foran kommende sesong, når rutinerte Jonas Ingebrigtsen trapper ned og prioriterer jobb.

20.desember: Witry valgte Djurgården! Ranheims høyreback Aslak Fonn Witry kunne velge mellom Rosenborg og Djurgården etter at Ranheim godkjente bud fra begge. Nå har 22-åringen bestemt seg for å vrake RBK for å flytte til Stockholm, bekrefter Ranheim. Witry har signert en fireårskontrakt med sin nye klubb.

20.desember: Andresson tilbake til Viking. Den islandske midtstopperen Axel Óskar Andrésson var på lån i Viking fra Reading denne høsten. Nå skriver Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis at Viking skal være svært nær å kjøpe 20-åringen fra den engelske klubben.

20.desember: Markussen legger opp. Altas 31-årige midtstopper Andreas Markussen har bestemt seg for å legge skoene på hylla. Men han blir værende i klubben, for nå blir han assistent for Bryant Lazaro kommende sesong.

20.desember: 3.divisjonskant aktuell for Rosenborg. Orklas 16-årige venstreving Magnus Høiseth scoret hele 11 mål for Orkla denne sesongen. Han har vært på prøvespill i Kristiansund allerede, men nå skriver Avisa Sør-Trøndelag at han skal trene med Rosenborgs juniorlag etter nyttår.

20.desember: Jerv nær midtstopper. Arne Sandstø sier til Agderposten at de er veldig nær å signere en midtstopper. De skal ha hatt samtaler med en stopper som har erfaring fra de to øverste nivåene denne uka.

20.desember: Rogulj til Bærum. Unggutten Adrian Rogulj er klar for spill i Bærum. Angriperen har signert en toårskontrakt med 2.divisjonsklubben. Han scoret fem mål for Godsets andrelag denne sesongen.

20.desember: Westgaard vil vekk. Anvendelige Filip Westgaard kan være på vei bort fra Fredrikstad. Til Fredrikstad Blad sier 24-åringen at han utforsker hvilke muligheter som kan ligge åpne for ham.

20.desember: Enga-spiller til Grorud. Oliver Valaker Edvardsen har vært aktuell for flere klubber i 2.divisjon. Nå har den anvendelige spilleren signert av Grorud, som ser på ham som et spissalternativ.

20.desember: Løvig tilbake i Pors. Angriperen Patrick Løvig har spilt for moderklubben Brevik i 6.divisjon i år. Nå skal han igjen forsøke seg i Pors tre divisjoner høyere opp.

20.desember: 40-åring til Harstad. Veteranmålvakten Karl Harald Bruun tar steget opp fra Medkila til Harstad i 3.divisjon, skriver Harstad Tidende. Dermed følger han etter trener Thomas Bergland.

19.desember: Eliteserie-trio på vei til Sandefjord. Ifølge Sandefjords Blad er Kim André Madsen, Vidar Ari Jonsson og Stefan Mladenovic svært nær å bli Sandefjord-spillere. Stopper Madsen forlater Strømsgodset etter ti sesonger, og det står kun på den medisinske testen. Brann-back Jonsson og Odd-kant Mladenovic har også fått beskjed av sine klubber om at de er overflødige.

19.desember: Sarpsborg-juvel ønsket i Tyrkia. Både VG og Nettavisen skriver at Tobias Heintz er ønsket i Tyrkia. Ifølge begge skal det være Kasimpasa som ønsker seg den kreative østfoldingen, og Sarpsborg 08 skal ha avslått hele fire bud på 20-åringen. En pris på rundt 1 million euro (8 millioner kroner) nevnes, og hovedpersonen gjør det klart at han gjerne kunne tenke seg en overgang.

19.desember: Cirak til KBK. Nest-Sotras svenske midtbanestrateg Haris Cirak tar steget opp i eliteserien. 23-åringen hadde en god sesong i år, og har nå skrevet under en ettårsavtale med Kristiansund.

19.desember: Bråtveit klar for Djurgården. Onsdag ble Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit klar for stockholmsklubben. FKH har lenge skjønt at keeperen kunne bli solgt i vinter, og daglig leder Eirik Opedal gjør det klart til Haugesunds Avis at de skal hente ny førstekeeper nå.

19.desember: Trio til  Tromsdalen. OBOS-klubben slo til med tre nysigneringer og tre re-signeringer onsdag. Tidligere utenlandsproff Thomas Kind Bendiksen er det mest oppsiktsvekkende navnet. Etter å ha slitt med sykdom de siste årene har han trent med klubben de siste månedene og vist stigende form. Den målfarlige kantspilleren Andreas Hanssen (Byåsen) og forsvarer Henrik Åsali Hanssen (Tromsø, lånt ut til Alta i høst) er også klare.

I tillegg har ungguttene Martin Albertsen og Thedor Nilsen, samt midtbanespiller Anders Karlsen, alle signert nye kontrakter med TUIL.

19.desember: Bakli aktuell for Tromsdalen. Mer TUIL-nytt. Nordlys skriver at Jan Tore Bakli, som trener damelaget til Grand Bodø, kan bli klubbens nye trener. Daglig leder Inge Takøy sier til avisen at de har en positiv dialog med Grand, men samtidig at de snakker med flere kandidater.

19.desember: Solskjær klar! Knapt noen i verden som ikke har fått med seg at Ole Gunnar Solskjær skal lede Manchester United ut sesongen nå. Rett og slett utrolig og utrolig gøy! I Molde tar Erling Moe over midlertidig, slik han har gjort tidligere. Så gjenstår det å se om Solskjær vender hjem igjen, eller om større eventyr venter han også fra sommeren av.

19.desember: Keeperbytte i Lyn. Sofus Rasmussen returerer til Lyn etter å ha vært reservekeeper i Bærum. Samtidig er det klart at årets førstekeeper Orhan Simsek ikke fortsetter i osloklubben

19.desember: Salvesen ønsket hjem. Lars-Jørgen Salvesen imponerte for Ull/Kisa etter overgang fra Start i sommer. Nå kan han gå motsatt vei igjen. Start-trener Kjetil Rekdal sier til Fædrelandsvennen at han ønsker seg målsniken tilbake i Kristiansand.

19.desember: To ferdig i Levanger. Midtstopper-veteran Tom Erik Nordberg har bestemt seg for å legge opp nå. Samtidig er heller ikke angriper Andreas Lykke Strand med videre. Han skal operere en hofteskade som har skapt trøbbel lenge, skriver Innherred.

18.desember: Solskjær tar over United?! Ok, det skal vanskelig gjøres å toppe denne i silly season. Men det tok ikke lang tid før Ole Gunnar Solskjær-ryktene begynte å komme da det var kjent at José Mourinho var ferdig i Manchester United.

Utover tirsdagen har stadig flere meldt at Molde-treneren er høyaktuell som løsning ut sesongen. Deriblant The Telegraph, Sky Sports og ESPN-journalist Mark Ogden, som var blant de første. Skal det virkelig skje?

18.desember: Coolen ferdig som sjef. Som ventet er Rini Coolen ikke aktuell som hovedtrener videre i Rosenborg. Tirsdag sendte klubben ut en bekreftelse på at nederlenderen vender tilbake til jobben som akademisjef hos seriemesterne.

18.desember: Bråtveit på vei til Djurgården. Ifølge VG og Expressen skal Haugesunds 22-årige keeper Per Kristian Bråtveit nå være på vei til den svenske hovedstadsklubben.  VG skriver at prisen for målvakten skal ligge mellom 3.5 og 4 millioner.

18.desember: Jonsson til Sandefjord? Mandag meldte Bergens Tidende at Branns høyreback Vidar Ari Jonsson var på vei til Örebro. Men senere meldte konkurrenten Bergensavisen at det er Sandefjord som er nærmest å sikre seg islendingens tjenester for kommende år.

18.desember: RBK med Witry-bud. Mange har stusset over om Rosenborg skulle la Ranheims høyreback Aslak Fonn Witry gå til Djurgården uten kamp. Men nå bekrefter Ranheim til Adressa at de har godkjent et bud fra storebror RBK, så nå er det opp til spilleren selv hvor han spiller neste sesong.

18.desember: Røssland erstatter Mjelde. Morten Røssland har ledet Arna-Bjørnars lag i Toppserien de siste sesongene. Tirsdag ble han klar som Åsane-trener. Der erstatter han Mons Ivar Mjelde etter nedrykket til 2.divisjon. Med seg som assistent får han Sindre Tjemeland.

18.desember: Strangstad er Strømmen-aktuell. Tidligere Moss-trener Ole Martin Nesselquist ser på muligheten for å ta med seg midtbanespiller Sivert Strangstad til Strømmen. Krav om utdanningskompensasjon på rundt 200.000 kr gjør det imidlertid litt vanskeligere, skriver Moss Avis.

18.desember: Midtskogen til Elverum. 19-årige Ådne Midtskogen gjorde en god figur på utlån fra HamKam til Nybergsund i høst. Nå har midtstopperen bestemt seg for å bli i 2.divisjon, hvor han har signert ettårskontrakt med Elverum.

18.desember: Nisja legger opp. Vidar Nisja fikk ikke ny kontrakt i Sandnes Ulf, og valgte å takke nei til Bryne. Nå har midtbanespilleren bestemt seg for å legge opp i enalder av 32 år.

18.desember: Latifu ferdig i Sogndal. Høyreback Akeem Latifu blir ikke å se i Sogndal-drakt kommende sesong. Han har meddelt klubben at han ønsker seg videre, og har dermed blitt løst fra kontrakten.

18.desember: Pettersen til Junkeren. Mosjøens midtbanespiller Fredrik Pettersen har meldt overgang til bodøklubben Junkeren i 3.divisjon etter 99 kamper og 24 mål i sin tidligere klubb.

18.desember: Shabani til Råde. Argtim Shabani var med på å rykke opp til 2.divisjon med Kvik Halden denne sesongen. Men i stedet for å bli med opp går han ned til 4.divisjon, hvor han kommende sesong skal spille for Råde.

17.desember: Høgmo gir seg som trener! Per-Mathias Høgmo skal ikke trene Fredrikstad videre. Mandag offentliggjorde klubben at Høgmo går over i en 50%-stilling som sportslig leder i klubben, samtidig som han skal jobbe som forsker. Hans assistent fra i år, Bjørn Johansen, tar over som trener. Den tidligere midtbanespilleren har før vært hovedtrener i Finnsnes.

17.desember: Undheim til moderklubben. Vard ser ut til å miste en viktig brikke til avdelingskollega Djerv 1919. Midtbanespilleren Tom Undheim vil til moderklubben, og nå må bare klubbene bli enige, ettersom han har amatørkontrakt ut 2019, skriver Haugesunds Avis.

17.desember: Svensk kant til FFK. Love Reuterswärd, som vi har omtalt før, ble mandag klar for Fredrikstad. Den 21-årige kantspilleren kommer fra Brommmapojkarna, men har vært utlånt til Assyriska. Han har signert en treårskontrakt med Per-Mathias Høgmos mannskap.

17.desember: Fagermo neste på RBK-lista? Ifølge Telemarksavisa seiler Odd-trener Dag-Eilev Fagermo nå fram som en kandidat til den ledige trenerjobben hos seriemesteren. Avisen har fått bekreftet av flere kilder at den mangeårige Odd-treneren er på trøndernes liste. Selv avviser Fagermo til TV 2 at han har blitt kontaktet av Rosenborg.

17.desember: Molde med Åsen-bud. Det har gått rykter om at Tromsøs trønder Gjermund Åsen er ønsket i Molde. Nå skriver iTromsø at Ole Gunnar Solskjær og co. i helgen la inn et bud på den kreative midtbanespilleren. Budet skal være over én million, men Tromsø ønsker litt mer enn det gjeldende budet for å selge. Selv sier Åsen til avisen at han ikke har hørt noe.

17.desember: Helstrup tar med back. Høyreback Steffen Skogvang Pedersen følger etter trener Gaute Helstrup til HamKam. Mandag skrev 25-åringen, som har en meget god sesong bak seg, under en toårskontrakt med hedmarkingene.

17.desember: Käck tilbake til Sverige? Ifølge Expressen kan Elliot Käck vende tilbake til hjemlandet og Djurgården etter Starts nedrykk. Venstrebacken skal ha gitt beskjed om at han ønsker å forlate sørlendingene, og ifølge avisen pågår det forhandlinger om et kjøp nå.

17.desember: Brann-back til Sverige? Islendingen Vidar Ari Jonsson er regnet som overflødig i Bergen. Nå skal høyebacken være nær en overgang til Örebro i Allsvenskan, skriver Bergens Tidende. Branns sportssjef Rune Soltvedt vil ikke kommentere saken.

17.desember: Duman på prøve i Tyrkia. Midtbanespilleren Hasan Hüseyin Duman fikk noen innhopp for Strømsgodset i år. Nå skriver Drammens Tidende at 19-åringen skal på prøvespilli tyrkiske Antalyaspor, hvor han skal trene med U21-laget.

17.desember: Mankowitz tilbake i Grorud. Etter ett år i Skeid vender midtbanespiller Kevin Mankowitz nå tilbake til Grorud hvor broren Preben også spiller. Etter en meget god sesong i den gule drakta i 2017 løsnet det ikke helt for ham i Skeid i år. En solid signering for et lag som blir en outsider i toppen igjen.

17.desember: Ny trenerduo i Lokomotiv Oslo. To år på rad har ”Loket” mistet trenere til avdelingskollegaer. Nå har de igjen sett mot NIH for en løsning, og  er det Jørgen Reikerås og Oddbjørn Sindland valget har falt på. Duoen får et delt ansvar for laget i 2019.

17.desember: Kirsebom tilbake til Ullern. Keeperveteran Terje Kirsebom forlater Kjelsås etter sjusesongen. Nå returnerer han til Ullern, hvor han også har spilt tidligere.

17.desember: Molde-flopp solgt. Ottar Magnus Karlsson slo aldri til i Molde. Nå er han solgt til svenske Mjällby etter at han var på lån i Trelleborg denne sesongen.

16.desember: Molde på kant-jakt. Ifølge TV 2 skal Strømsgodsets frisparkspesialist Eirik Ulland Andersen være ønsket hos sølvvinneren. Ingen av partene ønsker å kommentere ryktene. Også Tromsøs Gjermund Åsen er i søkelyset hos Solskjærs mannskap. Interessen henger sammen med at laget mister og kan miste flere spillere til kantene sine.

16.desember: Witry nær overgang. Ifølge svenske Expressen er Ranheim-back Aslak Fonn Witry nå nær en overgang til Djurgården. Hovedstadsklubben skal være enig med trønderne om overgangssum.

15.desember: Sandbuløkken ny Nybergsund-trener? Elverums keepertrener Yngve Sandbuløkken skal ifølge Østlendingen være høyaktuell som ny Nybergsund-trener. Han har spilt for klubben i to perioder. Jarl Anré Storbæk fikk sparken fordi klubben ikke har råd til en trener på fulltidskontrakt.

15.desember: Kant aktuell for FFK. Til Fredriksktad Blad bekrefter 21-årige Love Reuterswärdå ha fått et kontraktstilbud fra Fredrikstad. Han har hatt kontrakt med Brommapojkarna, men har vært utlånt til Assyriska.

15.desember: Witry er ettertraktet. Ifølge TV 2 skal svenske Djurgården være interessert i Ranheims høyreback Aslak Fonn Witry. Fra før er det kjent at Rosenborg vurderer ham som forsterkning før kommende sesong.

15.desember: Ødegaard tilbake i Strømsgodset. Hans Erik Ødegaard skal igjen jobbe for Godset. Faren til Martin Ødegaard blir nå spillerutvikler på G16-laget.

15.desember: Løten-spiller til Elverum. 19-årige Karl Johan Olsen spilte for Løten i høst etter overgang fra Kongsvinger. Nå er han klar for Elverum, som samtidig mister Emil Engerbakk, skriver Østlendingen.

15.desember: Stopper tilbake i Harstad. Midtstopperkjempen Marcus Ursin Ingebrigtsen skal igjen spille for Harstad i 3.divisjon etter to år i Medkila på nivået under.

15.desember: Fløya må på trenerjakt. David Lundblad ga denne uka beskjed om at han gir seg som trener for Fløya etter to år. Totalbildet med jobb og familie har vært en av årsakene.

15.desember: Gundersen til Åssia. Mads Gundersen ble ikke med Mjøndalen opp i Eliteserien. Nå returnerer han istedet til Åssiden, hvor han skal spille i 4.divisjon kommende sesong.

15.desember: Fra Godset til Danmark. Francisco Junior fikk ikke ny kontrakt i Strømsgodset. Nå har han signert for bunnlaget Vendsyssel i dansk fotball.

15.desember: Edvardsen til Sotra. Nyopprykkede Sotra SK har gjort sin  tredje signering på kort tid. Kantspiller Joachim Edvardsen har spilt for nabo Nest-Sotra i et par sesonger, før han spilte høstsesongen i Hønefoss.

13.desember: Sier Horneland blir i Haugesund. Eirik Horneland er aktuell som ny Rosenborg-trener. Men på Haugesunds julelunsj torsdag slo styreleder Ole Henrik Nesheim fast at treneren blir værende i FKH, ifølge Haugesunds Avis.

13.desember: Hoven klar for Kristiansund. Kristoffer Hoven har bøttet inn mål for Hønefoss i 2.divisjon de to siste sesongene. Torsdag ble den tidligere Strømsgodset-spilleren igjen klar for Eliteserien. 22-åringen har signert en toårskontrakt med Kristiansund.

13.desember:  Lopez klar for Ranheim. Som vi tidligere har omtalt har Levangers spanjol Adria Mateo Lopez vært aktuell for Ranheim. Torsdag signerte den elegantemidtbanespilleren for trondheimsklubben.

13.desember: Enkerud valgte HamKam. Jonas Enkerud ble toppscorer i 2.divisjon med 21 mål for Elverum denne sesongen. Torsdag signerte 28-åringen for nabo HamKam. Han valgte dermed å vrake tilbud fra Raufoss, Kongsvinger og Ull/Kisa.

13.desember: Aas til Nest-Sotra. Tredje signering på få dager for Nest. Jo Sondre Aas forlater Trøndelag og har signert for Nest. Spissen har de siste sesongene også vært brukt på midtbanen for Levanger.

13.desember: Sandberg aktuell for Haugesund. For halvannet år siden forsøkte Haugesund å hente Niklas Sandberg. I stedet gikk han til Start i sommer. Men nå som kristiansandsklubben har rykket ned har FKH gjort et nytt framstøt på midtbanespilleren, skriver Haugesunds Avis. Men første bud ble avvist.

12.desember: Powell tilbake i Levanger. Magnus Powell forlot Levanger etter 2017-sesongen, men fikk raskt sparken i Sandefjord. I kveld ble han på ny ansatt i Levanger. På en pressekonferanse beskrev han seg selv som revansjesugen, og sa han var glad forå være tilbake.

12.desember: Ulven tar over Steinkjer. I likhet med nabo Levanger ansatte Steinkjer ny trener onsdag. Thomas Ulven, med en fortid i Molde, tar steget opp fra juniortrener til å lede A-laget i 3.divisjon.

12.desember: Olsen tar over Halsen. Petter Olsen kommer fra jobben som rekruttrener i Sandefjord, og tar over larviksklubben Halsen i 3.divisjon, skriver Østlands-Posten. Der erstatter han kameraten Roger Iversen, som tidligere i høst ble ansatt i Fram Larvik.

12.desember: Groven til Island. Alexander Groven går fra Hønefoss til KA Akureyri på øverste nivå på Island. Venstrebackens nye klubb endte på 4.plass sist sesong. Groven kom tilbake til Hønefoss fra Sarpsborg 08 før denne sesongen.

12.desember: Kristiansen blir i Brann. Det så lenge ut til at venstreback Ruben Kristiansen skulle forlate Bergen i vinter. Men nå har han og klubben i stedet blitt enige om en ny toårskontrakt.

12.desember: Horneland og Hjulmand til Rosenborg? Den store snakkisen det siste døgnet er selvsagt at Adressa meldte at Haugesund-trener Eirik Horneland har vært i samtaler medRosenborg. Noen timer senere meldte VG at han er tenkt som assistent for danske Kasper Hjulmand, som nå trener Nordsjælland, men at Horneland eventuelt kan ha ansvaret fram til dansken kommer til sommeren. Siste ord i Trondheim er ikke sagt…

12.desember: El Fakiri til Åsane? Fyllingsdalens trener Hiep Tran valgte å takke nei til åta over Åsane i divisjonen over. Nå kan i stedet Hassan El Fakiri bli ny trener for 2.divisjonsklubben, skriver Bergensavisen. Han jobber nå  i Brann.

12.desember: Liseth til Brann? Fra Bergens Tidende meldes det at Brann skal ha fått godkjent et bud på Nest-Sotras talentfulle angriper Sondre Liseth. Da gjenstår det for 21-åringen å bli enig med bronsevinnerne om sin personlige kontrakt.

12.desember: Islandsk spiss til Tromsø? Ifølge iTromsø skal Andri Runar Bjarnason, som var med på å rykke opp til Allsvenskan med Helsingborg nylig, være akutell for TIL. 28-åringen ble toppscorer i Superettan med 16 mål denne sesongen.

12.desember: Moss signerte et helt lag. Det har vært kaos i Moss siden sesongslutt,  fikk trener Marko Jovic på plass mange viktige brikker. I løpet av de to siste dagene har 11 spillerne fra årets tropp signert nye kontrakter, og ifølge Moss Avis skal to nye signeringer komme på plass torsdag.

12.desember: Kant til Nest-Sotra. Brodds kantspiller Jefferson De Souza fikk ikke kontrakt med Viking. Men tirsdag ble den kreative spilleren klar for Nest-Sotra i OBOS-ligaen i stedet. Han var også aktuell for flere lag i 2.divisjon.

12.desember: Mange på prøve i Arendal. Henrik Udahl (Fana) ble mestscorende i de fire øverste divisjonene i år med sine 26 mål. Sammen med Jakob Toft (Fløy), Sander Emanuelsen (Start 2), Leopold Wahlstedt (Dalkurd) og Marcus Enstedt viser han seg nå fram i Arendal, skriver Agderposten.

12.desember: Raniowski til Lysekloster. Keeper Marcel Raniowski spilte for Brodd mot Lysekloster iår. Nå har 22-åringen meldt overgang til den hardtsatsende klubben. Han harogså spilt i Verdal tidligere.

12.desember: Kalve til Sotra. Nyopprykkede Sotra har gjort en spennende signering før de skal teste seg i 2.divisjon. Tidligere Brann-spiller Kjetil Kalve har vært meget viktig for opprykksrival Fyllingsdalen, og bør bli en god forsterkning.

12.desember: På prøve i Inter. Den meget spennende midtstopperen Nicolas Pignatel Jenssen (16) er i Stabæks A-stall. Nå er han imidlertid på treningsopphold med den italienske storklubben Inter.

12.desember: Strand usikker. Moldes Peter Strand har utgående kontrakt og er usikker på framtiden. I et intervju med BA kommer det fram at både i Molde og Brann er han ønsket for 2019, men han har selv fortsatt lyst til å kunne ta en sjanse i utlandet om den rette klubben kommer.

12.desember: Spissduo i sikte hos Raufoss. Parfait Bizoza (Herd) trener med Raufoss nå, melder Oppland Arbeiderblad. Han var en suksess da han ble omgjort fra stopper til spiss i år. Også Friggs storscorer Vital Curtis Kaba er i kikkerten hos Raufoss.

12.desember: Spennende talent til FKF. 18-årige Sebastian Brudvik blir ikke med Tertnes ned fra 3.divisjon. Han har i stedet signert en toårskontrakt med Fyllingsdalen.

12.desember: Bøgild til Madla. 3.divisjonsklubben Madla gjorde en kjempesignering tirsdag da Mads Bøgild ble klar. Midtbanespilleren ga seg nylig i Bryne, og bør være en kraftig forsterkning.

11.desember: Lazaro tar over Alta. Bryant Lazaro er ny hovedtrener i Alta. Han har vært trener for Tromsø 2 denne sesongen. Amerikaneren har tidligere vært trener i Spania i flere år.

11.desember: Trio ferdig i Ulf. Keeper Nicklas Frenderup og midtbanespilere Kristian Brix og Andreas Dybevik er ferdige i Sandnes Ulf. Døren er imidlertid ikke helt lukket for sistnevnte. Også Erixson Danso ser ut til å forsvinne.

10.desember: Wennberg ferdig i Kongsvinger. Svenske Johan Wennberg var skadd det meste av årets sesong. Nå har midtbanespilleren fått beskjed om at kontrakten ikke blir fornyet.

10.desember: Flere ut i AaFK? At opprykket røk for Aalesund kan få konsekvenser, skriver Sunnmørsposten. Toppscorer Holmbert Fridjonsson nevnes sammen med Pape Habib Gueye og Aron Thrandarson som tre som har vekket interesse hos andre. Mandag meldte klubben at backen Arnor Örn Arnarson ikke blir med videre.

10.desember: Hay til AaFK? Stoppertalentet Kristoffer Hay kan derimot havne i Aalesund. iTromsø skriver mandag at 20-åringen, som var på lån i Tromsdalen fra Vålerenga i år, skal besøke sunnmøringene denne uka.

10.desember: Knudsen til Lillestrøm. Tidligere landslagsspiller Jon Knudsen blir ny keepertrener i Lillestrøm, klubben han er vokst opp like ved. Han tar over etter en annen som spilte med flagget på brystet, Thomas Gill. Knudsens sønn Magnus er forøvrig en av LSKs mest lovende spillere, og 17-åringen kan få a-lagsplass.

10.desember: Norbye ferdig i Tromsø – Ødegaard følger? Som ventet er Hans Norbye ferdig i TIL. Den hurtige backen har vært i klubben i ti år, men spilte svært lite i år. Også Magnar Ødegaard ser ut til å forsvinne. Han sier til iTromsø at han regner med å spille et annet sted neste år.

10.desember: Halgunset til Ulf. Den spennende midtbanespilleren Ingvald Halgunset fra Vidar fikk ikke kontrakt med Viking. Nå har han istedet gått til Sandnes Ulf.

10.desember: Åsane vil ha Tran. Ifølge BA er Åsane i forhandlinger med Fyllingsdalen for å kunne hente trener Hiep Tran. Selv om klubbene forhandler har ikke treneren endelig bestemt seg for om han skal takke ja til å gå en divisjon opp.

10.desember: Walstad til Lyn. Rolf-Magne Walstad har vært sportssjef i Brann og Hønefoss, samt to perioder i Lyn. Nå går han fra Oslo-klubben for å innta samme rolle i Asker.

10.desember: Lorentzen klar for TUIL. Midtstopper Robin Lorentzen, som har spilt for Rosenborg 2 de siste årene, er klar for Tromsdalen. Det bekrefter Tromsdalen til iTromsø.

10.desember: Donn-trenerne slutter. Brødrene Lars Kristian og Pål Erik Pedersen gir seg som trenere for Donn i 3.divisjon. Problemer med å få hverdagen til å gå opp er en hovedårsak til avgjørelsen.

10.desember: Trio ferdig i Flint. Det polske trekløveret Damian Aldas, Konrad Kapusta og Adrian Chomiuk var med på å spille Flint opp til 3.divisjon, men blir ikke å se i klubben kommende sesong.

10.desember: Nytt nei til Sarpsborg 08. For litt siden sa Moss-keeper Andreas Wasenius (18) nei til Sarpsborg 08. Nå har tvillingbror og midtbanespiller Fredrik også bestemt seg for å takke nei til europaliga-askeladdene.

10.desember: Fodstad til Nordstrand. 18-årige Mikkel Fodstad blir andre Bærum-junior på kort tid til å gå til Nordstrand. Han kan brukes i flere posisjoner offensivt.

8.desember: Bakke sa nei til RBK. Oi oi oi! Rosenborgs trenerjakt er langt fra i mål, og nå skriver VG at Sarpsborg 08s suksesstrener Geir Bakke har avslått trønderne. Østfoldingenes leder Cato Haug bekrefter at klubben fikk en henvendelse og ga tillatelse til at Rosenborg fikk snakke med Bakke, men sier treneren deretter valgte å bli i Sarpsborg. VGs opplysninger tilsier at Bakke ville ha blitt innstilt som trøndernes førstevalg om han selv var interessert.

Sarpsborg-trener Geir Bakke har takket nei til Rosenborg.

8.desember: Snart trenerløsning i Levanger. Onsdag skal trolig Levangers nye trener presenteres på et medlemsmøte. Ifølge Trønder-Avisa ser det ut til at Are Tronseth, som ga seg i Stjørdals-Blink etter sesongen, blir klubbens nye trener.

8.desember: Engblom aktuell for Sverige-retur. Pontus Engblom scoret seks mål for Sandefjord i år, men det er usikkert om han blir med ned til OBOS-ligaen. Ifølge svenske medier skal gamleklubben GIF Sundsvall vurdere ham som en mulig forsterkning før neste sesong.

8.desember: Åsanes første signering. Nedrykkede Åsane har hentet Ole Didrik Blomberg fra 4.divisjonsklubben Gneist. Den 18-årige kantspilleren har tre sesonger bak seg på A-laget der.

8.desember: Skjellum forlater Kongsvinger. Markus SKjellum fikk ikke all verden med spilletid i KIL i år. Nå har han og klubben blitt enige om at kontrakten hans ikke fornyes.

8.desember: Monsen legger opp. Fredrik Greve Monsen har i en alder av 25 år bestemt seg for å legge skoene på hylla, skriver Raufoss. Han har spilt for klubben hele livet, men etter et skadeplaget 2018 har han innsett at nok er nok.

8.desember: Unggutt til Nordstrand. Midtstopperen Batu Jaquesson Sowe har signert for tre år i Nordstrand, som er nyopprykket i 3.divisjon. Han kommer fra Bærums juniorlag.

8.desember: Nybø tar over Florø. Frode Nybø skal lede Florø etter nedrykket fra OBOS-ligaen. Han har i år hatt ansvar for klubbens juniorlag, og erstatter Terje Rognsø, som blir daglig leder i Sogndal.

7.desember: Skålevik-tilbud avslått. Ifølge VG skal Brann ha avslått et andre bud på Steffen Lie Skålevik fra Sarpsborg 08. Budet skal ha vært på rundt 2 millioner kroner.

7.desember: Fredriksen bekreftet til Jessheim. Trond Fredriksen ble fredag offentliggjort som Ull/Kisas nye trener etter Vegard Skogheim. Den tidligere Aalesund-treneren sier han har en drøm om opprykk.

7.desember: Austevoll til Sotra. Nyopprykkede Sotra har gjort sin første signering utenfra. Forsvareren Sindre Austevoll, som spilte høstsesongen for Brann 2, men som har OBOS-erfaring fra Åsane, ble klar fredag.

7.desember: Myrbakk til Flint. Det ble ikke noe av samarbeidet mellom FK Tønsberg og Flint. Nå har sistnevnte hentet kantspilleren Julius Alexander Myrbakk fra naboen.

7.desember: Radojkic til Nest-Sotra. Lyseklosters lovende midtbanespiller Vladan Radojkic har signert for to år med Nest. Han skal ha hatt flere tilbud som var bedre økonomisk, og Nest-trener Steffen Landro er fornøyd med at den tidligere Brann-junioren havnet hos dem.

7.desember: Hoven på vei til KBK. Kristoffer Hoven har bøttet inn mål for Hønefoss de to siste sesongene. Tidligere i vinter trente han med Kristiansund, og nå skriver Tidens Krav at klubben har innledet dialog med agent Kent Karlsen for å bli enige om kontraktsbetingelsene.

7.desember: Kukleci til Arendal. 20-årige Ilir Kukleci var strålene for Frigg denne sesongen. Nå har den nesten to meter høye midtstopperen signert en toårskontrakt med hardtsatsende Arendal i 2.divisjon.

7.desember: Johannessen tar over Kråkerøy igjen. Tidligere hovedtrener Bjørnar Johannessen skal igjen lede Kråkerøy. Det melder klubben fredag. 41-åringen ledet klubben fra 2010 til 2015, og var i fjor trener for rivalen Østsiden.

6.desember: Liseth aktuell for Eliteserien. Den meget spennende angriperen Sondre Liseth kan forlate Nest-Sotra for spill på øverste nivå. Ifølge BA skal 21-åringen, som kom fra Fana før sesongen, ha vært i samtaler med både Brann og Mjøndalen. Den tidligere verdensmesteren i jetski har kontrakt med Nest ut neste sesong.

6.desember: Rossbach ønsket i Sverige. Ifølge Fotbollskanalen skal Sondre Rossbach være aktuell for Djurgården. Der vil Odd-keeperen isåfall erstatte den svenske landslagslegenden Andreas Isaksson, som la opp etter årets sesong.

6.desember: Fredriksen høyaktuell for Ull/Kisa. Tidligere Aalesund-trener Trond Fredriksen er ifølge Romerikes Blad veldig aktuell til å ta over klubben fra Jessheim. Han vil ikke kommentere ryktene selv, men skal være observert ved stadion.

6.desember: Firkløver ferdig i Godset. Espen Bugge Pettersen har allerede kunngjort at han legger opp. I dag ble det kjent at han tar over som daglig leder i gamleklubben Sandefjord. I tillegg kunne Godset fortelle at Martin Rønning Ovenstad, Kim André Madsen og Francisco Junior heller ikke får nye kontrakter.

6.desember: Spanjol aktuell for Ranheim. Adria Lopez kan ifølge Adressa bli Ranheim-spiller snart. Men han har flere tilbud, og etter det vi kjenner til er Kongsvinger og HamKam også blant klubbene som har han i siktet. Adressa skriver videre at Kjelsås’ trønder Magnus Aasarød også er aktuell for årets eliteserieoverraskelse.

6.desember: Sawa til Mandal. Mandalskameratene har gjort sin første signering før returen til 3.divisjon. Offensive Enil Sawa kommer fra Start, hvor han spilte 12 kamper i 3.divisjon i år.

5.desember: Ali til Moss. Midtbanespiller Shadi Ali gir seg etter en halv sesong i Fram. Han gjør som Durim Muqkurtaj og drar over Oslofjorden for å spille for Moss neste sesong.

5.desember: Elverum-duo gir seg. Håkon Rønes og Stian Lund har vært lenge i Elverum. Nå trapper begge ned. Lund på grunn av skadetrøbbel, mens Rønes ønsker å prioritere andre ting enn fotball.

5.desember: Vard-spiller til FKH. Onsdag ble Thore Baardsen Pedersen klar for Haugesund. Den 22-årige midtbanespilleren kommer fra nabo Vard. Den anvendelige spilleren som trives best på midtbanen har signert en treårskontrakt med laget som ble nummer fire i Eliteserien.

5.desember: Rygg blir i Verdal. Keeper Ola Rygg var ønsket tilbake til Levanger, som mister Julian Faye-Lund tilbake til Rosenborg. Men Rygg har nå bestemt seg for å takke nei, og heller fortsette i Verdal, skriver Innherred.

5.desember: Wangberg blir i Tromsø. En viktig brikke falt på plass for Tromsø onsdag. Midtstopper Simen Wangberg har hatt utgående kontrakt og vært interessant for andre klubber, men signerer nå en avtale ut 2021 på Alfheim.

Simen Wangberg blir værende i Tromsø.

5.desember: Storbæk har fått sparken. Etter nedrykket til 3.divisjon har Nybergsund valgt å si opp trener Jarl André Storbæk. I en pressemelding skriver klubben at sparkingen kommer som en konsekvens av behovet for nedbemmaning, melder Østlendingen.

5.desember: Miljeteig hjem til Vard. Den kreative midtbanespilleren Roy Miljeteig vender hjem til Vard. De siste sesongene har han spilt i Haugesund, Sandnes Ulf og Egersund, men nå blir han en strålende signering for laget som rykket ned fra 2.divisjon.

5.desember: Laham til Strømmen. Den første vintersigneringen til Strømmen er på plass. Mahmoud Laham fikk ikke sjansen på a-laget da han var i klubben i 2014, men har etter en god sesong i Fram blitt hentet tilbake til Romerike. Den offensive midtbanespilleren har signert en toårskontrakt, skriver Romerikes Blad.

5.desember: Hem til 4.divisjon. Storscorer Tobias Hem hadde ikke sin beste sesong for FK Tønsberg i år etter å ha levert mål på bestilling i Halsen. Nå har han bestemt seg for å trappe litt ned, og neste sesong spiller han i Runar i 4.divisjon, skriver Tønsberg Blad.

4.desember: Hagen til Fredrikstad. FFK har gjort en meget sterk signering foran kommende sesong. Jerv-profilen Andreas Hagen vender tilbake til Østlandet, og midtbanespilleren har signert en kontrat ut 2020-sesongen.

4.desember: Wadji klar for Haugesund. Ibrahima Wadji var en hit i FKH på lån fra Molde i høst, og scoret 6 mål på 12 kamper. Nå har senegaleseren signert permanent for Haugesund. Avtalen varer i tre år.

4.desember: Pirinen klar for Tromsø. Den finske forsvareren Juha Pirinen er som ventet klar for Tromsø. Tirsdag signerte 27-åringen, som kommer fra HJK, en toårskontrakt. Han står med 12 landskamper for Finland.

4.desember: Tran aktuell som Mjelde-erstatter. Fyllingsdalens trener Hiep Tran kan bli Mons Ivar Mjeldes etterfølger i Åsane. Han sier til BT at Åsane har tatt kontakt og forhørt seg om situasjonen hans, og betegner trenerjobben som «interessant».

4.desember: Nisja ikke til Bryne. Midtbanespiller Vidar Nisja har valgt å takke nei til et tilbud fra Bryne. Manglende motivasjon er årsak, skriver Jærbladet. Dermed kan det høres ut som skoene legges på hylla.

4.desember: Halve Skjetten til Skedsmo. Oleksandr Vysochenko og Ole-Christian Moltzau har blitt presentert som nye Skedsmo-spillere. Men krisen i Skjetten er enda verre. Klubben er uten trener og ansatte, og Romerikes Blad skriver at også Jonas Kordahl og Jørgen Slorafoss har signert, mens Martin Rosenkilde er ønsket.

3.desember: Orry Larsen klar for gamleklubben. Etter to år i Brann vender Peter Orry Larsen tilbake til Aalesund. Midtbanespilleren takket nei til et nytt kontraktsforslag i Bergen, og har signert for to år i AaFK.

3.desember: Fire ut, en inn i EIK. Egersund bekreftet mandag at de har hentet keeper Deniss Korneiciks fra Sandnes Ulf. Samtidig forsvinner høstens andrekeeper Alexander Lie forsvinner, i tillegg til den offensive trioen Roy Miljeteig, Kevin Beugre og Kristoffer Rasmussen.

3.desember: Enkerud aktuell for Raufoss. Elverum-angriper Jonas Enkerud ble toppscorer i årets 2.divisjon med 21 mål. Nå står han uten kontrakt, og en overgang til opprykkslaget Raufoss kan bli en realitet. Det er Østlendingen som skriver oom at 28-åringen har fått et tilbud fra klubben på den andre siden av Mjøsa som han nå vurderer.

3.desember: Iversen tar over Fram. Roger Iversen har hatt stor suksess i 3.divisjon med Halsen de siste årene. Nå tar han steget opp til 2.divisjon, ettersom han har takket ja til å ta over byrival Fram Larvik.

3.desember: Bjerkeseth sa nei til Levanger. Mangeårig Nardo-trener Tormod Bjerkeset jr. fikk før helgen et tilbud om å ta over nedrykkede Levanger. Etter å ha brukt helgen til å tenke takket han nei til tilbudet, skriver Trønder-Avisa.

3.desember: Strømsvik tar over Kolstad. Frode Strømsvik er ny trener i Kolstad, som berget plassen i siste sekund i 3.divisjon. Han har tidligere trent blant annet Kattems damelag i Toppserien, men har ikke ledet et lag på halvannet år nå.

3.desember: Vysochenko til Skedsmo. Midtbanespilleren Oleksandr Vysochenko spilte 3.divisjon for Skjetten i år. Nå tar han den korte turen til Skedsmo, som rykket ned denne sesongen.

3.desember: Thorsen til Verdal. 19-årige Even Thorsen spilte for Vuku sist sesong etter overgang fra Steinkjer. Nå tar han turen tilbake til 3.divisjon, denne gang for Verdal.

1.desember: Kamp om Hove. Florøs solide midtstopper Runar Hove har vært på prøvespill i Haugesund. Nå skriver Eurosport at klubben har fått avvist et bud. Spilleren selv sier til kanalen at han kjenner til interesse fra Viking, Bodø/Glimt, Aalesund, Kongsvinger og Sogndal.

1.desember: Stopper til Moss. Durim Muqkurtaj tar turen over Oslofjorden og bytter klubb fra Fram Larvik til Moss. Stopperen var skadd det meste av 2018, men imponerte trener Marijo Jovic på prøvespill nylig.

1.desember: Finsk landslagsspiller til Tromsø. Ifølge iTromsø er Juha Pirinen nær å signere for Tromsø. Han har tidlligere vært nevnt som aktuell for Aalesund, men ser nå ut til å velge landsmann Simo Valakari som trener. Pirinen har spilt for HJK de siste sesongene, men er nå kontraktsløs.

1.desember: Jevne Hagen gir seg. Hamkam-legenden Truls Jevne Hagen takker for seg etter 15 sesonger i klubben. Den anvendelige spilleren legger ikke skoene helt opp på hylla ennå, for trolig venter spill for moderklubben Moelven i 4.divisjon.

1.desember: Berglann til Arendal. Laget fra Aust-Agder fortsetter å forsterke. Nylig ble det kjent at den hurtige kantspilleren Ulrik Berglann ikke fikk fornyet kontrakt med deres nabo Jerv. Nå har 26-åringen signert for Arendal istedet.

1.desember: Gundersen gir seg i Mjøndalen. Midtbanespiller Mads Gundersen blir ikke med Mjøndalen til Eliteserien enda en gang. Han leter nå istedet etter ny klubb, og antyder at OBOS-ligaen er trolig destinasjon igjen.

1.desember: Svenske ferdig i Molde. Isak Ssewankambo har ikke slått til i Molde, og har også vært utlånt. Nå sier Ole Gunnar Solskjær at 22-åringen kommer til å forlate klubben i vinter i jakt på mer spilletid.

1.desember: Pytel til Pors. Midtstopper Adam Pytel var den eneste som hadde kontrakt med FK Tønsberg for neste år. Nå har han derimot skrevet under for Pors, og bør bli en meget solid signering for et lag som sleit i 2018.

30.november: Næss klar for Sarpsborg 08. Dagen etter det sure tapet for Besiktas kunne Sarpsborg presentere en nysignering. Midtstopper Nicolai Næss, som tidligere har spilt i Vålerenga og Stabæk, hentes hjem til Norge fra Heerenveen. Han har signert en treårskontrakt. – Vi har ønsket å signere ham i flere år. Han var en bauta i Stabæk, gjorde det godt for Columbus Crew i USA, men har slitt mer i Heerenveen. Vi forventer at Nicolai er med på å heve standarden hos oss. Målet er å få ham tilbake i landslagsdiskusjonen, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens nettside.

30.november: Gytkjær ferdig i Haugesund. Fredag bekrefter Haugesund at den danske spissen Frederik Gytkjær ikke blir med videre. Han hadde egentlig kontrakt til sommeren 2020, men etter en sesong med skader og benkesliting har partene blitt enige om å skilles.

30.november: Ny Wichne til toppfotballen. Torje Wichne går fra Fløy til Jerv. Dermed blir han den tredje av firlingene i de to øverste divisjonene, sammen med Amund (Viking) og Eirik (Start).

30.november: Wembangomo til Eliteserien? Med Wichne på plass (se over) i Jerv spørs det om ikke Brice Wembangomo er på vei vekk. Det har tidligere vært interesse for den meget hurtige backen, og nå kan en overgang være på trappene. Stabæk skal være blant klubbene som har fattet interesse for ham i år.

30.november: Knutsen til Arendal. Tidligere Jerv-keeper Øyvind Knutsen skrev fredag under for Arendal i 2.divisjon. Han mistet plassen i Jerv denne sesongen, og spilte høstsesongen for Hønefoss.

30.november: Aasen ferdig i Ulf. Midtbanespiller Vegard Aasen er ferdig i Sandnes Ulf. Klubben skriver på hjemmesiden at de er enige om at han skal søke nye utfordringer for å få mer spilletid. Samtidig har de hentet opp 16-årige Kaloyan Kalinov Kostadinov i A-stallen. Talentet har signert en toårskontrakt.

29.november: Nesselquist tar over Strømmen. Torsdag ble det bekreftet at 25-årige Ole Martin Nesselquist tar over etter Espen Olsen i Strømmen etter å ha ledet Moss i 2 1/2 år. Med seg som assistent får han tidligere Strømmen-spiller Jonas Rygg, som har trent Ready de siste årene.

29.november: Helstrup til HamKam. Etter åtte år i Tromsdalen ble Gaute Helstrup torsdag klar som ny HamKam-trener. Der danner han nå en spennende duo med Espen Olsen som sportssjef.

29.november: Mjelde ferdig i Åsane. Etter nedrykket i helgen er det klart at Mons Ivar Mjelde ikke får fortsette som trener i Åsane. Spillerne ble informert på et møte torsdag. På hjemmesiden skriver de at de nå søker en trener som skal kunne utvikle spillere fra klubben og Bergens-regionen videre.

29.november: Brann-duo på vei vekk. Amer Ordagic og Devyer Vega har spilt lite for bergenserne denne sesongen. Nå ser begge ut til å være på vei vekk. BT skrev onsdag om at Vega har fått lov til å finne en ny klubb, og torsdag skriver avisen at også Ordagic’ agent nå leter etter ny arbeidsgiver for 25-åringen.

29.november: Helstrup aktuell for HamKam. Tromsdalen-trener Gaute Helstrup ser ut til å kunne bli HamKams nye trener. Etter åtte år i TUIL er han ifølge iTromsø og Nordlys nå i forhandlinger med hedmarkingene. Han skal tidligere i høst ha takket nei til Bryne og Moss i 2.divisjon.

29.november: Trio ferdig i Levanger. Trønderne som rykket ned til 2.divisjon bekrefter at trioen Solomon Duah, Martin Ove Roseth og Kasper Nissen er ferdig i klubben. Nissen og Roseth har vært på lån, mens finske Duah løses fra femårskontrakten etter ett år.

29.november: Rekdal på besøk hos Liverpool. Fredrikstad Blad skriver at FFKs stortalent Thomas Rekdal er på trening hos Liverpool denne uka. Der er han sammen med Lillestrøm-spiller Apipon Tongnoy. Avisen skriver at Rekdal allerede har trent med Aston Villa, og at han skal videre for å vise seg fram for Bologna.

29.november: Søreide fikk proffkontrakt. Ull/Kisa har flyttet opp 18-årige Martin Søreide i A-stallen etter en god sesong i 4.divisjon.

29.november: Chaib ønsket av gamleklubben. Det ble mye benkesliting for Youssef Chaib i Fredrikstad i år. Til Moss Avis bekrefter FFKs daglige leder Joachim Heier nå at de har fått henvendelser på kantspilleren fra flere klubber, og Moss skal være blant disse.

29.november: Nye trenere i Harstad. Jostein Kajander tar over A-laget til Harstad i 3.divisjon, og får med Thomas Bergland som assistent. Kajander var i trenerteamet også i år, mens Bergland kommer fra Medkila.

29.november: Heiberg tar over Gjelleråsen. Ørjan Heiberg er klar som Bent Inge Johnsens trenererstatter i Gjelleråsen. 26-åringen har trent FuVo de tre siste sesongene.

28.november: Italiener trener med Mjøndalen. Nyopprykkede Mjøndalen er på keeperjakt, og nå viser 25-årige Riccardo Piscitelli seg fram. Han har vært i Milans junioravdeling, men har de siste årene spilt for Benevento

28.november: Fredheim Holm til KFUM. Daniel Fredheim Holm skrev onsdag under en avtale med nyopprykkede KFUM. Han kommer fra Vålerenga og blir spillende assistent på Ekeberg, i tillegg til å skulle jobbe i administrasjonen.

28.november: Brann vil ha raskt keepersvar. Innleide Samuel Sahin-Radlinger er ønsket med videre i Brann, men ikke for en hver pris. Til BT sier sportssjef Rune Soltvedt at de går videre om de ikke får et kjapt svar. Avisen skriver at Brann skal ha en opsjon på rundt 4 millioner kroner for å kjøpe målvakten fra Hannover 96.

28. november: Rosenborg setter overganger litt på vent. Ettersom RBK ennå ikke har funnet en permanent hovedtrener kan det få konsekvenser for spillerjakten. Til RBKWeb sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye at noe må vente.

-Vi setter ikke veldig mye på vent egentlig, men det sier seg sjøl at noen avgjørelser ønsker vi at ny hovedtrener skal være med på. Men vi må jobbe uavhengig av det.

Stig Inge Bjørnebye, Rino Coolen og Ivar Koteng har neste sesong i tankene.


28.november: LSK-spiller trener med Liverpool. Unggutten Apipon Tongnoy, som er fast på G16-landslaget, skal vise seg fram for Liverpool i en uke. Det skriver Romerikes Blad. Tongoy trener med storklubbens G18-lag denne uka.

28.november: Lyngen viser seg fram. Bærum-spiller Mads Lyngen har vist seg fram for opprykksduoen Skeid og KFUM den siste tiden. Spilleren med den strålende venstrefoten håper å kunne få napp hos en av klubbene som har tatt steget opp i OBOS-ligaen.

28.november: Nei til Sarpsborg, men tvillingbroren aktuell. Moss-keeper Andreas Wasenius har takket nei til et tilbud fra Sarpsborg 08. Men tvillingbroren Fredrik er fortsatt aktuell. Til Moss Avis sier Sarpsborgs toppspillerutvikler Erik Holtan at de håper å snakke med midtstopperen i løpet av en ukes tid.

27.november: Mehnert er ettertraktet. Marcus Mehnert scoret 15 mål for Asker denne sesongen og kom med da vi tok ut årets lag i avdelingen. Nå kan han forsvinne. Etter det Sportshjørnet kjenner til er det interesse fra både Sarpsborg 08 og Odd. Men mest trolig er en overgang til årets avdelingskollega Fredrikstad for 21-åringen.

27.november: Stopperbytte i FFK. Asker-kaptein Stian Stray Molde har skrevet under en treårskontrakt med Fredrikstad. 21-åringen med den gode venstrefoten blir dermed østfoldingenes første nysignering i vinter. Samtidig forsvinner Mikko Viitikko hjem til Finland. Stopperen klarte aldri å spille seg inn på laget etter en skade i vår.

27.november: Aalbu legger opp, Nilsen blir. Andreas Aalbu har bestemt seg for å gi seg som fotballspiller. Etter å ha spilt høstsesongen i Fredrikstad returnerer han nå til Ull/Kisa, hvor han blir markedssjef. Samtidig er det klart at spissmakker Tim Nilsen har forlenget sin kontrakt med FFK ut neste sesong.

26.november: Holmen Johansen ønsket i Bergen. Keeper Eirik Holmen Johansen hadde en bra sesong i Sandefjord. Nå skriver Bergens Tidende at Brann har vist interesse for 26-åringen, som var i Manchester City som junior. Keeperen bekrefter selv å kjenne til interessen.

26.november: Cirak aktuell for Aalesund. Søndag tapte Nest-Sotra og midtbanegeneral Haris Cirak for Aalesund i kvalifiseringen. Nå bekrefter Aafk-trener Lars Bohinen til Sunnmørsposten at de vurderer å hente svensken, som har utgående kontrakt. Cirak selv betegner AaFK som en spennende klubb.

26.november: Sjølstad aktuell for Viking. Opprykksgjengen fra Stavanger skal ruste opp. Blant spillerne som vurderes er Kongsvingers 24-årige midtbanespiller Fredrik Sjølstad. – Ja, jeg er kjent med Vikings interesse. Det er veldig spennende, Viking er en aktuell klubb for meg, sier Sjølstad til avisen.

26.november: Flere ferdig i Arendal. Etter en skuffende sesong bekrefter Arendal at nøkkelspillere som Grzegorz Flasza, Petar Rnkovic, Tobias Henanger og Wilhem Pepa nå er ferdig i klubben. Samtidig sier trener Steinar Pedersen at de håper å ha på plass et par nykommere senest rett etter jul.

26.november: Grytten til Færøyene. Målfarlige Torbjørn Grytten er ferdig i Brattvåg. Nordre skriver at 23-åringen er på vei til en toppklubb på Færøyene. Siden overgangen ikke er helt klar vil ikke Grytten si hvilken klubb det er.

26.november: Drivenes forlater Vard. Erlend Drivenes har spilt nesten 300 kamper for Vard. Nå forlater han klubben og går til ambisiøse Åkra, som misset opprykket fra 4.divisjon på målstreken i år.

26.november: Svenske til Bærum. 21-årige Simon Bern har skrevet ettårskontrakt med Bærum. Han kommmer fra Linsdal på nivå fire i hjemlandet, og kan brukes som back og kant.

26. november: Halgunset og De Souza ikke til Viking. Lokale Ingvald Halgunset (Vidar) og Jefferson De Souza (Brodd) har trent med Viking den siste tiden. Men nå er det klart at duoen ikke får kontrakt med opprykkslaget, skriver Aftenbladet.

26. november: Vikvang tar over Blink. Søndag ble det kjent at Are Tronseth gir seg som trener for Stjørdals-Blink. Nå har 2.divisjonsklubben ansatt Roar Vikvang som ny trener. Han var tidligere trener for laget fra 2011 til 2015.

26. november: Ophaug gir seg. Det ble med en sesong som trener for Jan Tore Ophaug i Kråkerøy. Sammen med assistenttrener Joacim Jonsson, som har vært i klubben i tre år, gir han seg nå, skriver Fredrikstad Blad. For begge handler det om familiekabal og å bruke ettermiddager på andre ting det kommende året.

25. november: Solskjær blir i Molde. Ole Gunnar Solskjær ser ut til å komme til enighet med Molde om ny kontrakt etter årets sølvsesong. Det bekrefter treneren selv til VG.

– Det er så godt som klart, vi mangler bare prikken over i-en og punktum, sier han.

25.november: Tronseth gir seg. Den tidligere midtstopperen Are Tronseth har ledet Stjørdals-Blink i to år. Men etter å ha berget plassen i 2.divisjon har han nå bestemt seg for å gi seg. Kabalen med Totalbelastninga med jobb, familie og fotball var for vanskelig å få til å gå opp for Tronseth

25.november: Fra Lørenskog til Færøyene. Julian Madsen gir seg som trener i Lørenskog. På Facebook skriver klubben at han har valgt å takke ja til en trenerjobb for 07 Vestur på Færøyene etter å ha ledet Lørenskog i to sesonger.

23. november: Luvenberg tilbake i Verdal. Svenske Tobias Luvenberg har spilt for Verdal i både 2015 og 2017. Nå er han klar for en tredje periode i trønderklubben.

23. november: Bugge Pettersen legger opp. Med utgående kontrakt i Strømsgodset har framtiden vært uviss for Bugge Pettersen. Nå har 38-åringen bestemt seg for å legge hanskene på hylla etter sesongen, bekrefter han til Tønsberg Blad.

23.november: Bugge Pettersen legger opp. Med utgående kontrakt i Strømsgodset har framtiden vært uviss for Bugge Pettersen. Nå har 38-åringen bestemt seg for å legge hanskene på hylla etter sesongen, bekrefter han til Tønsberg Blad.

23. november: Interesse for Åsen. Eliteseriens assist-konge Gjermund Åsen kan bli solgt av et økonomisk presset Tromsø i vinter. Ifølge Nordlys har det vært både interesse fra lag i norsk, svensk og dansk fotball og enkelte klubber i land som Belgia og Nederland. Brann skal være blant klubbene som har trønderen på blokka.

22.november: KBK signerte kant. 21 år gamle Meinhard Egilsson Olsen har signert en ettårskontrakt med nordmøringene. Kantspilleren fra Færøyene kommer fra B36 Torshavn i hjemlandet. Han imponerte på prøvespill i KBK tidligere i høst, og ble derfor signert nå.

22. november: Skovdahl tar over Brattvåg. Danske René Skovdahl har tidligere jobbet med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United og Molde, i tillegg til å ha ledet Hønefoss i 1.divisjon. Nå har dansken takket ja til å ta over Brattvåg i 2.divisjon etter Karl Oskar Fjørtoft. Hans siste jobb var for Roskilde på nivå to i Danmark.

22. november: Trener og gammel helt til Follo. Torsdag kveld kunne Follo fortelle at Christian Qvist er klubbens nye a-lagstrener. 30-åringen får sin første jobb som trener på seniornivå, og kommer fra jobben som juniortrener. I tillegg har Follo fått tilbake Patrik Karoliussen, som har spilt for Fredrikstad og Asker de siste sesongene. Midtbanespilleren blir spillende assistent når han nå vender tilbake.

22. november: Velde vil vekk. Kantspilleren Kristoffer Velde er en spiller mange i Haugesund har tro på. Men det har blitt lite med spilletid for 19-åringen denne sesongen. I et intervju med Haugesunds Avis sier han at han ønsker å spille et annet sted kommende sesong, og at spillestilen til FKH ikke passer ham.

22.november: Naustdal trener med AaFK. Torje Naustdal var på banen i rundt halvparten av kampene for Florø i år. Nå har G18-landslagsspilleren fått to dager på å vise seg fram for Aalesund, skriver Sunnmørsposten.

22.november: Håland tar over Fana. Ørjan Håland trakk seg fra kaotiske Varegg før årets sesong startet. Nå får han en ny sjanse i 3.divisjon, hvor han torsdag ble klar som Fanas nye trener.

22.november: Måltyv på Bryne-trening. Torben Dvergsdal hamret inn 23 mål for Varegg i 4.divisjon denne sesongen. Nå viser han seg fram for storebror Bryne.

22. november: Nersveen ferdig i HamKam. Det ble med én sesong på Hamar for anvendelige Peder Nersveen. 25-åringen kom fra Elverum før sesongen, men får ikke fornyet kontrakt. Det skriver Østlendingen.

22. november: Fredheim Holm aktuell for KFUM? Ifølge Dagsavisen kan Daniel Fredheim Holm havne i KFUM kommende sesong. Han er ferdig i Vålerenga etter lørdagens kamp mot Ranheim. Fredheim Holm er venn med KFUM-trener Jørgen Isnes, men ingen i klubben vil kommentere Dagsavisens rykktere.

22.november: Bryne-talent trener med Molde. 2001-modellen Markus Eiane hamret inn mål for Bryne 2 i 4.divisjon i år. Nå har spissen fått muligheten til å vise seg fram for Molde, melder Jærbladet.

22. november: Mathew vil vekk. Lillestrøms midtbanejuvel Ifeanyi Mathew er få dager unna skjebnekampen mot Kristiansund. Nå sier nigerianeren til Romerikes Blad at han vil vekk. – Jeg både håper og tror det blir min siste kamp. Jeg er klar for noe nytt. Jeg har snakket med agenten min (Atta Aneke). Vi får se hva som skjer i januar, sier 21-åringen til lokalavisen.

22. november: Sakshaug klar for Levanger. Sindre Sakshaug hadde en bra sesong for Steinkjer i 3.divisjon med 19 scoringer. Nå skal angriperen spille for nabo Levanger i 2.divisjon.

22. november: Trio ferdig i Ulf. Vidar Nisja, Remi Johansen og Roger Ekeland blir ikke med OBOS-klubben videre. De to førstnevnte midtbanespillerne har hatt variable sesonger, mens Ekeland kun spilte én kamp for Ulf denne sesongen.

21. november: Naustan ferdig i Levanger. Det ble med en sesong som hovedtrener for Roger Naustan. Etter det klare nedrykket fra OBOS-ligaen er den unge treneren nå ferdig. Også daglig leder Hroar Stjernen er ferdig hos trønderne etter 4 1/2 år i klubben.

21. november: Torjussen tar over Hønefoss. Luke Torjussen ga seg som Bærum-trener etter å ha ledet laget i tre år. Nå har engelskmannen fått seg ny jobb. Årets avdelingskollega Hønefoss i 3.divisjon blir hans nye arbeidsgiver. Han har signert toårskontrat med laget som har opprykksambisjoner i 3.divisjon.

21. november: Flere ferdig i Jerv. Fra før var det kjent at Glenn Andersen og Alexander Lind legger opp. Nå bekrefter Jerv at også Ulrik Berglann, innleide Marc Nordqvist, Sean Ugo Okoli og Tor Skimmeland Aasheim har gjort sitt for sørlendingene.

21. november: Sollie Rønning til Ranheim. Ivar Sollie Rønning valgte å ikke forlenge kontrakten med HamKam. Nå er han i stedet klar for spill i Eliteserienmed Ranheim. Onsdag signerte den tidligere Levanger-spilleren en treårskontraktmed askeladdene fra Trondheim, som dermed styrker sin trønderprofil nok engang.

21.  november: Waagan trener med Brattvåg. Spjelkavik-spiss Andreas Waagan, som kom fra Aalesund i sommer, trener nå med 2.divisjonslaget Brattvåg. Han scoret 8 mål for Vika i høst. Også spisskollega Roald Runde teller på knappene. Moderklubben Bergsøy er blant annet interessert, ifølge Sunnmørsposten.

21. november: Broberg klar for Örebro. Mandag ble det kjent at Martin Broberg ikke får forlenget kontrakten sin med Odd. Onsdag ble han klar for Örebro, klubben han spilt for før han kom til Skien.

20. november: Kongsvinger tester Brodd-duo. Kantspiller Jefferson de Souza og midtbssnespilleren Adonis Brahimi trener med Kongsvinger denne uka, skriver Aftenbladet. Førstnevnte har trent med Viking regelmessig i høst. Bjarne Berntsen åpner nå for at han kan bli signert, og så muligens lånt ut.

20. november: Grodås trener med Brann. Strømmens venstreback Victor Grodås skal trene med Brann de neste dagene. Det melder BA. Sønnen til Frode Grodås ble cupmester med Brann-trener Lars Arne Nilsen for Hødd i 2012.

20. november: Duo ferdig i HamKam. Toppscorer Ivar Sollie Rønning og reservekeeper Marco Priis Jørgensen blir ikke med kameratene fra Hamar videre. Sollie Rønning har 45 mål på 81 kamper for klubben, og kommer til å være interessant for flere. At danske Jørgensen ikke blir med videre er mindre overraskende.

20. november: Fredheim Holm ferdig i Vålerenga. Etter å ha rundet 300 kamper for Vålerenga  fordelt på to perioder er Daniel Fredheim Holm ferdig i osloklubben.

-Jeg har hatt god dialog med Ronny hele veien, og han syntes det var en voksen avgjørelse. Jeg er glad for at jeg selv kunne velge å gi meg, og at jeg ikke trengte å bli rulla ut av stadion, sier han til klubbens nettside.

20. november: Vuk ferdig i Norge. Spissen Slobodan Vuk ble alt annet enn en suksess i Tromsø. Nå er han ferdig i norskk fotball. Hans tidligere klubb Domzale har nå kommet til enighet med TIL om en overgang.

20. november: Hove på prøve i Haugesund. Den målfarlige midtstopperen Runar Hove har utgående kontrakt i Florø. Nå er han på plass i Haugesund for å vise seg fra denne uka.

20. november: Duo på Ranheim-trening. Elverums Jonas Enkerud ble toppscorer i 2.divisjon denne sesongen. Sammen med Stjørdals/Blink-spiller Sander Kartum trener han nå med eliteserielaget.

20. november: Harstad-trio på vei til Tromsdalen. Harstad-spillerne Sander Ringberg og Gabriel Anersen har gjort en god figur i 3.divisjon denne sesongen. Nå kan 19-åringene og jevngamle Robin Lorentzen fra samme by, og som har spilt for Rosenborgs juniorlag de siste årene, være på vei til Tromsdalen.

-Vi har en dialog med guttene, og har opprettet dialog med HIL. Målet er få til noe, men vi har ikke kommet så langt at vi har gitt et tilbud, sier daglig leder Inge Takøy til iTromsø. Avisen har også snakket med Lars Henrik Andreassen, som er misfornøyd med årets sesong i  TUIL, og kan være på vei vekk.

20. november: Austbø fikk kontraktstilbud. Iven Austbø har utgående kontrakt med Viking. Men til RA bekrefter veteranen at han nå har fått tilbud om ny kontrakt med opprykkslaget.

20. november: Viking-duo aktuell for Ulf. Rasmus Martinsen og Claes Kronberg fikk ikke fornyet kontraktene sine med stavangerklubben. Nå skriver Aftenbladet at det har vært kontakt mellom forsvarsduoen og Vikings nabo Sandnes Ulf.

20. november: Finne og McDermott (!) interessante for Aalesund. Den finske 27-årige backen Juha Pirinen er ifølge Sunnmørsposten aktuell for AaFK. Han har spilt for seriemester HJK i to år, men har utgående kontrakt. Agenten sier til avisen at det er synd Aalesund ikke rykket direkte opp.

Samtidig skal sunnmøringene har vært i kontakt med Kristiansund-keeper Sean McDermott – som bør ha enda mer attraktive friere når han nå står med utgående kontrakt.

20. november: Bjella tar over Ullern. For andre år på rad mister Lokomotiv Oslo treneren til en mer ambisiøs avdelingskollega. Nå ha Didrik Bjella tatt over Ullern, som han var med på å slå 6-1 i siste serierunde. Han erstatter Ole Johan Aas, som tar over Lyns damelag i Toppserien.

19. november: Trio ferdig i Odd! Andreas Nordvik, Martin Broberg og Stefan Mladenovic forlater Skien etter sesongen. Alle tre ha utgående kontrakter. Nordvik kom i sommer, men har fått lite spilletid. Anvendelige Broberg og kantspiller Mladenovic har også fått mye tid på benken, så det er ingen stor overraskelse at Odd nå lar dem gå videre.

19. november: Kvartett på prøve i Kristiansund. Fire spillere fra lavere nivåer viser seg fram for Kristiansund denne uka, skriver Tidens Krav. De fire er Hønefoss-storscorer Kristoffer Hoven (22), Levanger-stjerne Adria Lopez (23), Tromsdalens tekniker Mathias Dahl Abelsen (24) og Herd-spiss Parfait Bizoza (19), som tidligere har vært i Aalesund.

19. november: Berntsen klar for Ulf. Som vi skrev i forrige uke var Adrian Berntsen aktuell for Sandnes Ulf. Nå har midtbanespilleren skrevet under. 19-åringen kommer fra Brodd og har signert en toårskontrakt.

19. november: Sarpsborg vil konkurrere på lønn. Sarpsborg 08 har imponert stort de siste sesongene til tross for en ganske rigid og forsiktig lønnsmodell. For å bli enda bedre neste sesong skal de nå lette litt på modellen for å kunne kjempe om de mest interessante spillerne.

-Vi har ikke lenger et så rigid lønnsnivå som tidligere. Det betyr at vi kan være noe mer konkurransedyktig også på det området, sier sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

19. november: Brann-interesse for svenske? Ifølge svenske medier skal Brann være interessert i Dalkurd-spiller Simon Strand. 25-åringen kan bekle rollene som høyre back og kant, og har kontrakt med Dalkurd i ytterligere to år.

19. november: Mawa interessant for Tromsø. Moses Mawa har vært god for KFUM i år, og kom med på årets lag i avdelingen. Nå bekrefter Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen at 22-åringen er interessant for dem.

– Vi har fulgt litt med ham, men har ingen umiddelbar plan om å ta «action», sier Johansen til iTromsø.

Samtidig trener en gammel kjenning med TIL. Håkon Kjæve forlot Tromsø IL for sju år siden. Den 26-årige Tromsdalen-kanten viser seg fram for storebror på trening denne uka.

19. november: Ny kontrakt for Våge Nilsen. Joakim Våge Nilsen har vært viktig for Haugesund etter returen fra Odd. Nå har bømlingen, som hadde kontrakt ut neste sesong, signert en forlengelse ut 2021.

19. november: Bjørlo viser seg fram i Ulf. 2001-modellen Ørjan Bjørlo har vært god for Staal i 3.divisjon. Nå skal den spennende offensive spilleren vise seg fram på treningsfeltet til Sandnes Ulf.

19. november: Rønning blir i Melbo. Trener Thomas Rønning har etter litt betenkningstid bestemt seg for å ta ett år til som trener for Melbo i 3.divisjon. -Har er rett og slett vår egen Nils Arne Eggen. Han betyr enormt mye for spillergruppa, støtteapparatet og klubben som helhet, sier klubbleder Kristin Grøm till Vesterålen Online.

17. november: Vard ute etter forsterkninger. Som for mange andre er mye uklart for Vard etter nedrykket til 3.divisjon. Men ifølge Haugesunds Avis har de seks mann på ønskelista. Åkra-triioen Jakob Rasmussen, Anders Underhaug og Daniel Kvalvågnes er på radaren. Det samme er Egersund-spiller Roy Miljeteig, som har ymtet frampå om en retur til Haugalandet, mens klubben er i dialog med Stord-duoen Jonas Tungeland og Simen Grov, som begge har spilt for Vard før.

16. november: Lie ønsket i Sverige? Ifølge svenske GT skal IFK Göteborg ha blinket seg ut Aalesunds Andreas Lie i sin keeperjakt. Til Sunnmørsposten sier han selv at han ble kontaktet av en svensk agent for noen måneder siden, og at han har tenkt lite på det. Samtidig llegger 31-åringen til at et opphold utenlands kan friste.

16. november: Skålevik er populær. Steffen Lie Skåleviks tid i Brann kan være over. Med Daouda Bamba inn har det blitt en del tid på benken. BA skriver at Sarpsborg 08 skal være interessert, og at østfoldingene allerede har fått et bud avslått. Også Start, hvor Skålevik var på lån sist høst, er inne i bildet. 

16. november: Cordero klar for Egersund. Den spansk venstrebacken Juan Cordero er klar for sin fjerde norske klubb. Han forlater nå Alta og har signert for Egersund, hvor han erstatter Mads Madsen som nylig skrev under for Arendal.

16. november: Breimyr vil bort. Hødd må kutte en god del i kostnader før neste sesong. Nå kan Henrik Breimyr følge toppscorer Markus Naglestad ut døra. Daglig leder Oddmund Otterlei ser til Sunnmørsposten at den tidligere U-landslagsspilleren har signalisert at han ønsker seg oppover i divisjonene.

16. november: Rufo vil bli. Rubén «Rufo» Alcaraz har vært en hit for Sandefjord i høst med 7 mål på 11 kamper.  Nå åpner spanjolen for å bli med ned i OBOS-ligaen.

– Nå ligger alt fokus på å fullføre sesongen. Men Martí kommer til å fortsette, og vi har funnet vår måte å spille på. Jeg er sikker på at dette laget vil ha et spennende prosjekt også neste sesong. Det vil jeg selvsagt gjerne være en del av, sier han til Eurosport.

16. november: Holmvik blir i Ulf. Veteranbacken Bjørnar Holmvik har bestemt seg for å bli værende i Sandnes Ulf. Han returnerte til klubben i sommer, og har nå signert en ny ettårskontrakt.

16. november: Braaten flytter hjem. Stoppersjef Thomas Braaten er ferdig i Alta. 31-åringen har bestemt seg for å flytte til Tromsø. Han kom fra Ull/Kisa før forrige sesong, og var også i Alta fra 2009 til 2011. Tvillingbror Vegard har samtidig bestemt seg for å legge opp, så Alta mister to profiler samtidig.

16. november: Trio ferdig i Bryne. For et par dager siden ble det kjent at Bryne-profil Mads Bøgild gir seg. Han skal prioritere andre ting enn fotball. Nå skriver Jærbladet at keeper Kris Dewaux og angriperne Frank Hole og Simen Næss også er ferdig i klubben.

16. november: Halvorsen Storm-aktuell. Pors-spiller Håvard Halvorsen kan havne i nyopprykkede Storm, som han nå skal trene med. Denne sesongen ble det 17 kamper på den tidligere Odd-junioren i Pors.

15. november: Ullern bytter trener. Ole Johan Aas er ferdig som trener i Ullern etter å ha ledet dem i seks år. På klubbens nettsted kan man lese at de har blitt enige om at det beste for alle parter nå er at de går hvert til sitt.

15. november: Ving ferdig i Hønefoss. Joachim Edvardsen kom til Hønefoss fra Nest-Sotra i sommer. Nå har klubben og spilleren blitt enige om å terminere kontrakten. HBK leter ennå etter trener, og fikk nylig nei av en kandidat de håpet å komme til havn med.

15. november: Orry Larsen og Braaten ferdige i Brann! Ifølge TV 2 er veteranen Daniel Braaten ferdig i bergensklubben. 36-åringen har vært skadeplaget i år. Samtidig melder BA at også midtbanespiller Peter Orry Larrsen forlater klubben etter sesongen. Med utgående kontrakt og Kristoffer Løkberg klar er ikke det heller en stor overraskelse.

15. november: Fire spillere ferdig i Viking. Claes Kronberg, Rasmus Martinsen, Kristian Novak og veteranen Steffen Ernemann får ikke bli med Viking opp i Eliteserien. Det skriver Stavanger Aftenblad. Alle fire har utgående kontrakter.

15. november: Boye ferdig i Mjøndalen. Den nyopprykkede klubben skriver torsdag at spissen Ousseynou Boye ikke får fornyet kontrakt. Etter hele 14 seriemål i 2017 har det blitt langt mer benkesliting og færre scoringer i år.

15. november: Berntsen Ulf-aktuell. Adrian Berntsen, nevøen til Viking-trener Bjarne Berntsen, ser ut til å havne i Sandnes Ulf. Midtbanespilleren kom til Brodd fra Bryne tidligere i år, men kan nå ta steget opp i 1.divisjon.

15. november: Aalesund tester back. Tega George fra 2.divisjonsklubben Kjelsås trener med Aalesund denne uka, melder Sunnmørsposten.

-Han er her for at vi skal se på han i vår treningshverdag. Jeg har sett ham i et par kamper for Kjelsås i år, og jeg har lyst til å se han i vårt eget miljø, sier trener Lars Bohinen til avisen om 22-årige George.

15. november: Sørhøy klar for Ranheim! Den spennende kantspilleren Erlend Sørhøy tar steget fra 3.divisjon og spill i Kolstad til Eliteserien med Ranheim. 24-åringen har 47 mål på 85 kamper for klubben.

– Vi har fulgt med Erlend over en lang periode, flere år, hans lengre periode i seniorfotballen viser god utvikling og nå er gutten klar for større utfordringer, forteller trener Svein Maalen til klubbens nettsted.

15. november: De Souza er ønsket. Den meget spennende kantspilleren Jefferson de Souza (23)  fra Brodd har vist seg fram for Viking i høst, og trener nå for å få kontrakt. Skulle Viking vende tommelen ned har han likevel flere tilbud. Ifølge Aftenbladet har han et konkret tilbud fra Egersund, mens Bryne har varslet at de vil komme med det samme.

15. november: Lind legger opp. Jerv-spiss Alexander Lind har ikke vært på banen i høst. Nå har 29-åringen bestemt seg for å gi seg med fotballen. Årsaken er alle skadene han har slitt med.

-Jeg må tenke på at jeg skal ha denne kroppen resten av livet, sier han til Fædrelandsvennen, og legger til at han ikke kan trene med høy intensitet.

15. november: Hay følges av mange. Kristoffer Hay har vært god for Tromsdalen på lån fra Vålerenga i år, men midtstopperen har utgående kontrakt  med osloklubben. Men mange andre skal være interesserte. Agenten Torgeir Knutsen sier til iTromsø at han har fått henvendelser fra både Eliteserien og OBOS-ligaen for Hay, som nylig ble tatt ut på U21-landslaget. Tromsø skal ikke være blant klubbene som har meldt interesse for tromsøværingen.

15. november: Veloso til Island. Keeperen Rafael Velsoso har vært bunnsolid for Valdres i to sesongen. Nå har portugiseren reist videre. Neste arbeidsgiver er IBV i den islandske toppdivisjonen.

14. november: Leko og Lekaj ferdig i FFK. Midtstopper Miroslav Leko og angrepsspiller Rocky Lekaj er ferdige i Fredrikstad. Klubben bekrefter til Fredrikstad Blad at duoen ikke blir tilbudt nye kontrakter. Leko har vært fast på stopperplass i to år, mens Lekaj har fått årets sesong spolert av skader.

Oppdatering: Leko kan nå havne i Moss. Ifølge Moss Avis kjenner han den nytilsatte treneren Marijo Jokic, og Leko sier til avisen at Moss kan være interessant for ham.

14. november: Bøgild gir seg. Brynes Mads Bøgild har vært en nøkkelspiller de siste sesongene. Men nå er det klart at midtbanespilleren, som hadde utgående kontrakt, ikke forlenger med jærbuene.

14. november: Rognsø til Sogndal! Florø-trener Terje Rognsø kunngjorde for kort tid siden at han gir seg i klubben han har trent i en årrekke. Onsdag ble han presentert som ny daglig leder hos nabo Sogndal. En interessant vri  der altså.

14. november: Madsen til Arendal. Den solide danske backen Mads Nørby Madsen har fem sesonger bak seg i Egersund. Nå har han valgt å skrive under for divisjonskollega Arendal. Overgangen er ikke bekreftet av klubbene, men på Instagram har han postet et bilde av seg selv i Arendal-drakt.

14. november: Uheldig Halgunset. Vidar-spiller Ingvald Halgunset, som vi mener er blant de 15 mest spennende spillerne i 2.divisjon, fikk en stygg kneskade da han skulle vise seg fram for Viking i fjor. Nå har han vært uheldig igjen. På Viking-trening onsdag fikk han en skikkelig trøkk i ankelen, melder Rogalands Avis.

14. november: Klubbløs back på Enga-prøve. Leandro Marín, som sist var i Lausanne, men som har vært lenge i Boca Juniors, viser seg fram for Vålerenga denne uka, melder Eurosport. 26-åringens navn er spilt inn av Terje Liverød, som også bidra da Felipe Carvalho ble Vålerenga-spiller.

14. november: Interesse for Udahl. Henrik Udahl ble med 26 scoringer toppscorer i de fire øverste divisjonene denne sesongen. Heldigvis for Fana har de proffkontrakt med ham ut neste sesong.

-Vi vet det er veldig stor interesse rundt Henrik Udahl. Det skulle egentlig bare mangle, sier sportslig leder Mads Vik Tvedte til Fanaposten.

14. november: Proffkontrakt til Fløgum. Henrik Fløgum har fått en toårskontrakt med Raufoss. 19-åringen har vært viktig for Raufoss 2, som rykket opp fra 4.divisjon denne sesongen.

13. november: Johnsen ansatt i Lyn. Mandag ble det kjent at Bent Inge Johnsen gir seg som trener i Gjelleråsen, og tirsdag ble den tidligere toppspilleren presentert som ny Lyn-trener.

–Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes Lyn er en kjempespennende klubb, ikke mest på grunn av historien, men fordi jeg vet at klubben stadig får fram gode unggutter som jeg har lyst til å være med på å utvikle videre, sammen med de eksisterende erfarne spillerne, sier han til klubbens nettsted.

13. november: Berisha Viking-aktuell?! I Stavanger Aftenblads oversikt over Viking-stallen blir det påstått at Veton Berisha kan være aktuell for en sjokkretur til Stavanger. «Hold i hatten, folkens! Dette kan faktisk bli en realitet. Rapid Wien-spillerens hjerte banker så hardt for Viking at det slettes ikke er umulig at han vender hjem for å hjelpe gamleklubben», sto det i regionsavisens gjennomgang.

Selv gjør ikke 24-åringen, som kostet Rapid Wien 18 millioner da han ble kjøpt, altfor mye for å dempe håpet. – Jeg ser gjerne for meg å komme tilbake til Viking en gang, men jeg vet ikke når det blir. Samtidig ser jeg ikke for meg at det blir så lenge til. Jeg vil komme tilbake for å oppnå noe med Viking, sier han til Aftenbladet.

13. november: Tandberg takket nei. Ull/Kisa hadde håpet å presentere klubbens nye trener, men i siste liten snudde Morten Tandberg og takket nei. Den nåværende Start-assistenten skal ha gitt uttrykk for at han ønsker å bruke mer tid med familien det nærmeste året, melder Romerikes Blad. Ull/Kisa har to andre trenerkandidater som nå er tilbake i søkelyset.

Fra Jessheim meldes det også at forsvarerne Mats Kaland og Emmanuel Troudart har takket nei til kontraktstilbudene de har mottatt.

13. november: Dempsey ferdig i Kongsvinger! Mark Dempsey gir seg som hovedtrener i Kongsvinger etter kun et halvt år.

– Jeg kan bekrefte at vi har flyttet tilbake til England. Som de fleste veit har jeg ikke følt meg bra i det siste, og datteren vår Maisie har følt at ting har vært tungt. Etter nøye og lange overveielser har vi bestemt oss for at det beste er å flytte hjem, sier Dempsey til lokalavisa Glomdalen.

Dempsey har vært sykmeldt den siste tiden. Nå må Kongsvinger igjen på trenerjakt etter hyppige bytter den siste perioden.

13.november: Vorthoren ferdig i Ulf. Niels Vorthoren blir ikke med Sandnes Ulf videre. Sandnesposten skriver at 30-åringen, som fikk kapteinsbindet etter overgangen fra Start, har bestemt seg for å flytte hjem til Nederland.

13. november: Akintola forsvinner? Innleide David Akintola har vært fantastisk for Haugesund i år på utlån fra danske Midtjylland. Men trener Eirik Horneland tror det blir tøft å beholde stjernespilleren.

– Jeg tror de kommer til å ta ham tilbake for å se hvor han står. Og hvis de ikke synes han er god nok, vil de nok selge ham ut på det åpne markedet, sier trener Eirik Horneland til Haugesunds Avis.

13. november: Horneland på prøve i Italia. Stoppertalentet Dennis Horneland, sønn av Haugesund-trener Eirik, skal vise seg fram for Serie A-klubben Chievo denne uka. Til Haugesunds Avis sier 16-åringen at målet er å få kontrakt, selv om han tror det kan bli vanskelig.

13. november: Rødsand hjem til Kristiansund. Andreas Rødsand var lenge en nøkkelspiller for Kristiansund BK. Neste år blir han spillende trener hos Kristiansund FK i 4.divisjon, etter spill i Nest-Sotra og Hønefoss de siste sesongene.

13.november: Unggutt opp i Groruds A-stall. Årets overraskelseslag Grorud har bestemt seg for å gi Saadiq Elmi kontrakt med førstelaget. Den 18-årige kantspilleren har vært i klubben hele veien på aldersbestemte lag, og har signert en treårskontrakt.

12.november: Sørensen tar over Bærum. Den tidligere landslagsspilleren Jan Derek Sørensen blir ny trener for Bærum i 2.divisjon. Han har tidligere vært trener for aldersbestemte lag i klubben, men er uprøvd som trener på høyt nivå i seniorfotball.

12. november: Jovic ny Moss-trener. Marko Jovic forlater Follo og tar den korte turen til 2.divisjon og Moss. Jovic har ledet et ungt Follo-mannskap til 6.plass i årets 3.divisjon, men nå har 33-åringen signert en 3-årskontrakt med Moss. Der får han en utfordrende jobb med å lede et lag hvor knapt en spiller har kontrakt for neste år, og hvor avskjeden til daglig leder Kjetil Berge har ført til en opprivende konflikt.

12.november: Johnsen gir seg i Gjelleråsen. Den tidligere Rosenborg-spilleren Bent Inge Johnsen har gjort en solid jobb med Gjelleråsen, men har nå bestemt seg for å gi seg etter å ha ført klubben til sikker plass i 3.divisjon.

Johnsen skal ha takket ja til en klubb som han ser på som et fornuftig steg videre, så da er det bare å spekulere. En av naboene i OBOS, altså Strømmen eller Ull/Kisa? Eller er det Hønefoss, Follo eller Lyn som frister?

12. november: Glenn Andersen legger opp. Den 38-årige midtstopperen har gjort sitt i toppfotballen. Etter tapet for Tromsdalen søndag fortalte Jerv-kapteinen at han legger skoene på hylla. Til Fædrelandsvennen sier han at det kun er sønnen på ti år som har forsøkt å overtale ham til å fortsette.

12. november: Flovik gir seg i Alta. Trener Bård Flovik gir seg i Alta etter å ha ledet klubben i en sesong. «Jeg savner familien, jeg savner Tromsø, og kjenner at jeg utenfor banen i Alta ikke har funnet meg helt til rette», sier treneren i en pressemelding fra klubben. I tillegg har han fått et jobbtilbud som ikke er i fotballen som gjør at valget om å flytte hjem ble enda enklere.

11. november: Lopez ferdig i Levanger. Spanjolen Adria Mateo Lopez gir seg etter fire sesonger hos nordtrønderne. Den elegante midtbanespilleren bekrefter til Trønder-Avisa at han ikke blir med ned i 2.divisjon. Avisen skriver at flere klubber i Spania og Skandinavia er interesserte, deriblant Ranheim.

10. november: Jørstad til 5.divisjon. Tidligere i høst ble det kjent at klubblegende Truls Jørstad er ferdig i Ull/Kisa. Nå har midtbanespilleren, som fikk mange friere på Romerike, bestemt seg for at ferden går til Hauerseeter. Han blir nå spillende trener i klubben som rykket ned til 5.divisjon.

9.november: Olsen Øveraas tilbake i Ranheim. Forsvarsspilleren Jørgen Olsen Øveraas er klar for en retur til Trondheim. 28-åringen har spilt for Egersund i år, og har også vært i Sandnes Ulf siden han forlot Ranheim. Trener Svein Maalen sier til Adressa at de begynte å bli tynne i forsvar, og at det er en stor fordel at forsvareren har vært i klubben tidligere.

9.november: Naglestad til Egersund! Storscorer Markus Naglestad har blitt litt av en klubbnomade. Nå forlater han Hødd, og neste sesong venter spill for hardtsatsende Egersund. Han har spilt for Donn, Gjøvik-Lyn, Fram Larvik, Sandefjord og HamKam de siste sesongene, og har imponerende 94 mål de fem siste årene.

9.november: Stjerne blir i Egersund. Marcel Wawrzynkiewicz har forlenget kontrakten sin med rogalendingene. Den solide høyrebacken fikk en klar plass da vi tok ut årets lag nylig.

9. november: Delikås til Djerv 1919. Fredrik Delikås bytter ut Vard med Djerv 1919 kommende sesong. Høyrekanten fikk én eliteseriekamp i sin tid i FK Haugesund, og har signert toårskontrakt med det nyopprykkede 3.divisjonslaget, ifølge Haugesunds Avis.

8. november: Rognsø gir seg i Florø. Terje Rognsø leder Florø for siste gang når de møter Mjøndalen søndag. Treneren har vært arkitekten bak Florøs reise fra 3. til 1.divisjon, men gir seg nå. Mangel på sivil jobb og at han trenger en pause gjør at han velger å takke for seg nå.

8. november: Follo-talent i Skien. Den unge venstrebacken Martin Sjølstad (født 2000) har spilt fast i 3.divisjon i år. Nå har han fått sjansen til å vise seg fram på treningsfeltet hos Odd denne uka.

8.november: Torneus ferdig i Skjervøy. Eline Torneus fikk overskrifter da hun tok over 3.divisjonslaget Skjervøy før sesongen. Etter å ha ledet dem til sikker plass har den unge treneren nå takket for seg. Nå har hun istedet takket ja til en heltidsjobb på NTG Tromsø. Til klubbens Facebook-side sier hun at det ikke er siste gang hun er hovedtrener i løpet av karrieren.

Også Sortland hadde kvinnelig trener i Julie Voktor Pedersen i år, men siden de rykket ned går det nå fra 2 til 0 kvinnelige trenere så høyt i seriesystemet.

8.november: Wiker ferdig i Skjetten. Trener Martin Wiker gir seg etter å ha ledet Skjetten de fire siste sesongene. På Twitter takker han for seg og skriver at han gleder seg til nye utfordringer.

8.november: Moss-stjerne trener med FFK. Sivert Strangstad var en nøkkelspiller for Moss i år, og var med i troppen vi tok ut på årets lag. Nå melder Fredrikstad Blad at 21-åringen trener med nabo Fredrikstad.

8. november: Westlye ut, Sørli blir. For Vidar er det klart at nøkkelspilleren Andreas Westlye trapper ned. Midtbanespilleren skal spille 5.divisjon for moderklubben Sandved neste sesong. Samtidig har Kristian Sørli, som tok over laget mot slutten og ledet Vidar unna nedrykk, blitt enig om å forlenge trenerkontrakten med stavangerlaget.

7. november: Pehrsson aktuell for HamKam! Magnus Pehrsson tok seriegull i Allsvenskan med Malmö i 2017, men fikk sparken etter en skuffende innledning i år. Nå melder Hamar Arbeiderblad at svensken skal være aktuell som trener i HamKam.  Hedmarkingene har nylig ansatt Strømmen-trener Espen Olsen som sportssjef.

7. november: Karadas forlenget kontrakten. Rutinerte Azar Karadas har for det meste vært på benken for Brann de to siste sesongene. Men nå har 37-åringen likevel fått ny kontrakt.

7.november: Fjørtoft ferdig i Brattvåg. Karl Oscar Fjørtoft har ledet Brattvåg til en sterk 8.plass i 2.divisjon i år etter opprykk i fjor. Men nå er det klart at den tidligere midtbanespilleren ikke får forlenget kontrakten. Bjørn Helge Riise og Trond Fredriksen er ifølge Sunnmørsposten aktuelle erstattere.

7.november: Bærum signerer unggutter. Bærum har brukt tiden etter siste kamp til å ta opp en lang rekke unggutter i a-stallen. William Naper, Odin Berre, Aaron Kiil Olsen, Victor Sandsmark-Evensen og Espen Omholt-Jensen har alle signert a-lagskontrakter den siste uka.

7.november: Soma og Midtsian tok trenerjobber. Den tidligere midtbaneeleganten Aleksander Midtsian bytter ut en jobb i Bryne med å bli hovedtrener for Brodd i 3.divisjon. I Rogaland har også Ragnvald Soma takket ja til et trenertilbud. Han leder Klepp i 4.divisjon neste år.

7. november: Skeid vil ha rutine. Skeid-trener Tom Nordlie sier til Dagsavisen at han regner med klubben beholder de fleste spillerne etter opprykket til OBOS-ligaen, men ønsker seg også litt mer rutine i sentrale ledd.

7. november:  Hovland ferdig i Lysekloster. Truls Hovland har tidligere vært innom både Sogndal og Florø. I år har han spilt for Lysekloster, men etter at de ikke rykket opp er det nå klart at han igjen vender hjem til Årdal.