Ishockey

Kvartfinalehåpet knust

Vi håpet i det lengste at Norge kunne sjokkere mot Sveits og ta med seg noen poeng videre, men det skjedde ikke. Nå må Norge tenke nytt. Det er ikke lenger kvartfinale som er i fokus, men en kamp for å overleve i A-VM.

Det så lenge lyst ut for Norge i gårsdagens kamp mot Sveits. Norge kom til flere gode sjanser og Sveits slurvet i deler av spillet. Etter to perioder stod det kun 2-0 til Sveits og Norge kunne skimte ett håp om poeng i det fjerne. Men da Sveits økte til både 3-0 og 4-0 var håpet ute for det norske laget, selv om Tobias Lindström pyntet på resultatet to minutter før slutt.

Les også: Fra vondt til verre

Kamp på nasjonaldagen

Norge kan glemme kvartfinale. Petter Thoresen og resten av trenerteamet må nå innstille sine spillere på at det er en kamp for å overleve i A-VM. Norge står med 0 poeng etter 4 kamper. Østerrike og Italia står også uten poeng. Mens resten av Norges befolkning feirer nasjonaldagen i morgen, skal Norge forberede seg på en ny kamp. Denne gangen står Østerrike på motsatt side av isen.

Østerrike har ikke fått ting til å stemme helt under VM. Østerrike skal spille kamp mot Sverige i ettermiddag, så vi tror Østerrike fortsatt vil stå med 0 poeng før kampen mot Norge i morgen. I likhet med Norge kjenner Østerrike på presset. De vil ikke ned i B-VM og vil ofre alt i kampen mot nettopp Norge. Har kun med seg Michael Raffl med NHL-erfaring (412 kamper), og det blir viktig for Norge å få spillet til å sitte. Norge har vist at de kan og kampen mot Sveits var en betydelig bedring enn kampene mot Tsjekkia og Sverige. Fortsetter Norge det gode spillet, samtidig som de får bort personlige og unødvendige feil tror vi Norge kan juble for sin første seier i Bratislava.

Nøkkelkamp mot Italia

Allerede lørdag venter Italia for det norske landslaget. Italia har enda ikke fått pucken i mål i løpet av sine kamper i VM. Før kampen mot Norge skal Italia opp Tsjekkia, så Italia vil mest sannsynlig stå med 0 poeng før kampen mot Norge. Vinner Norge kampen mot Italia, er Norge sikret videre A-VM-spill uansett hvordan det går mot Østerrike. Dette er selvsagt kun mulig om Italia taper mot Tsjekkia på fredag.

Italia har med seg en kjenning for de som følger med på norsk hockey. Sean McMonagle var med på å ta NM-gull med Frisk Asker denne sesongen. Ellers er det få kjente navn i den italienske troppen. Italia har sett meget svake ut dette VM, men Norge skal ikke entre isen på lørdag og tro at det blir en «Walk-in-the-park». Norge må være med fra start og aldri se seg tilbake.

Det blir en spennende helg for det norske laget og supportere. Vi krysser fingrene for at Norge er å finne når VM starter i Sveits i 2020.