Eliteserien, Fotball

Ingebretsen ferdig i Godset

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen trekker seg med umiddebar virkning.

Det skriver Strømsgodset på hjemmesiden sin.

Det er helsemessige årsaker som gjør at treneren nå gir seg som lagets hovedtrener, sier klubblege Erik Dag Knudsen. Ingebretsen er nå sykmeldt på ubestemt tid.

– Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

Manglende sportslige resultater har ført til at Strømsgodset-treneren har vært under hardt press.

– Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier treneren.

51-åringen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016. Siden kom han tilbake som speider og toppspillerutvikler, før han tok over hovedtrenerjobben igjen da Tor Ole Skullerud ga seg sist sommer.

Press og stress

– Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre

Siden han er fast ansatt i klubben skal han nå over i en ny rolle i Strømsgodset.

Avgangen skjer dagen før de møter Vålerenga på fotballens festdag. Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens kamp, samtidig som klubben starter jakten på en ny permanent trener.