Ishockey

Hockeyekspert: – Dette taler mot Vålerenga i sluttspillet

TV2s Bjørn Erevik holder seriemesterne som favoritt i sluttspillet, men tror de får tøff kamp om bøtta.

Tirsdag kunne Vålerenga endelig feire et seriegull i hockey igjen. Men feiringen ble ikke langvarig, for allerede torsdag venter oslokollega Manglerud Star i første kamp i sluttspillet.

*LES OGSÅ: Lørenskogs lange vei tilbake mot toppen

Erevik mener Vålerenga har favorittstempelet foran sluttspillet, men venter at de får tett kamp.

– Vålerenga har favorittstempelet rett foran Storhamar. Det blir et veldig interessant sluttspill, sier hockeyeksperten til Sportshjørnet.

– Det store spørsmålet hos Vålerenga er at de 5-6 beste har spilt veldig mye, og nå skal det spilles annenhver dag. For deres del får vi håpe de klarer seg med bare fire kamper mot Manglerud i kvartfinalen. Så er det et spørsmål hvor lang og tøff semifinalen blir. Om nøkkelspillerne skal spille 25 minutter annenhver dag i mange kamper taler det mot dem, vurderer Erevik.

Større bredde

Han mener Storhamars fordel i sluttspillet er at de har bedre bredde i stallen enn seriemesterne fra hovedstaden.

– Det er selvfølgelig noe som kommer til å gjøre seg gjeldende i sluttspillet.

*LES OGSÅ: Status på nye Jordal Amfi

Han er mer usikker på Stavanger Oilers, hvor Dennis Sveum, Phil Layne og Peter Lorentzen har skadetrøbbel inn mot sluttspillet. Samtidig har rogalendingene en antatt tøffere kvartfinalemotstander i Sparta Sarpsborg enn de to andre favorittene.

– Samtidig er ikke de beste utlendingene deres like gode som da de dominerte totalt og vant sluttspillet hvert år, og den norske bredden er heller ikke like solid, sier Erevik.

Enga-fordel i semifinalen

For Vålerenga er det også en fordel at de møter Lillehammer eller Frisk Asker i semifinalen, mens Stavanger og Storhamar møtes i semifinalen om de går videre. I tillegg har Vålerenga hjemmebanefordel i en eventuell sjuende kamp hele veien.

– Stavanger og Storhamar kan bli en jevn og tøff duell hvor lagene matcher hverandre godt og sliter hverandre ut. For Vålerengas del er det en klar fordel om Frisk tar seg videre, med tanke på at Vålerenga har vunnet seks av seks kamper mot dem denne sesongen, sier Erevik til Sportshjørnet.

Kvartfinalen mellom Lillehammer og Frisk er papiret den klart jevneste av de fire oppgjørene.

– Lillehammer hadde bra flyt i høst og må finne tilbake til den. Men for å nå semifinalen må de komme seg forbi et Frisk-lag som har underprestert, og som har en erfaren spillergruppe.

Hockeyekspert: - Dette taler mot Vålerenga i sluttspillet
TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik gleder seg til sluttspillet. Foto: TV 2

Fakta: Slik spilles sluttspillet

Kvartfinaler:

Vålerenga – Manglerud Star

Storhamar – Stjernen

Stavanger – Sparta Sarpsborg

Lillehammer – Frisk Asker

Kampdatoer: 7/3, 9/3, 11/3, 13/3 og eventuelt 15/3, 17/3, 19/3.

Semifinaledatoer: 21/3 til og med 3/4.

Finaler: 5/4, 7/4, 9/4, 11/4 og eventuelt 13/4, 15/4 og 17/4