Eliteserien, Fantasy, Fotball

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess

Vi har lett fram de glemte skattene og skjulte juvelene i årets Eliteserien Fantasy.

I år som i fjor er det mye prestisje i å gjøre det godt i Eliteserien Fantasy. Å slå kolleger, venner og familie er viktig for mange. Vi gir deg tipsene som kan sørge for suksess i 2019-sesongen ved å gi deg tips om de skjulte juvelene du bør ha med på laget ditt.

Delta i Sportshjørnet-ligaen! Valgfri drakt i 1.premie.

Billige? Valgt av få managere? Med mulighet til et ordentlig gjennombrudd i år? Eller helst en spille hvor du kan svare ja på minst to av spørsmålene?

Vi har funnet 21 spillere som kan utgjøre en forskjell på ditt fantasy-lag. Felles for alle spillerne vi har tatt ut er at de er relativt billige i sin kategori, og at du da utmerket får plass til flere av disse sammen med de største og dyreste stjernene.

I tillegg har vi lett fram spillerne som er valgt av så få andre at man har sjansen til å sitte med en spennende joker nesten ingen andre har.

Les vår analyse av alle lagene i Eliteserien


Vi har også funnet de største bomkjøpene du kan gjøre i Eliteserien Fantasy 2019. Den lista kan du lese fra torsdag av.

Det som er viktig å ta hensyn til i å er at Brann, Molde, Vålerenga og Kristiansund har dobbeltrunde med to kamper allerede i runde 2. Spesielt spillerne fra Brann og Molde kommer til å være ettertraktet. Her bør man enten ha godt med spillerne inne på laget fra start, eller bruke «rik onkel»-kortet i runden, som lar deg kjøpe de spillerne du vil ha uten å tenke på pris for denne ene runden.

Her er juvelene:

Keepere

1. Eirik Arnebrott (Viking, 4.0 millioner)

Meget åpen keeperkamp i Viking, hvor Amund Wichne, Arnebrott og rutinerte Iven Austbø alle har et berettiget håp om å få stå i mål. Austbø har gjort mye rart i det siste, og Arnebrott sto forrige treningskamp mot Egersund. Wichne virker å være lengst unna en plass på laget pr nå.

Her må man følge med mot sesongstart, for potensielt er det en førstekeeper man får til minsteprisen 4.0 her.

Ingen av de andre keeperne til denne prisen er mer enn i beste fall andrekeeper pr nå.

Ellers angående keepere: Pr nå er det fem stykker til 4.5 millioner er det fem stykker (Even Barli, Marko Maric, Gudmund Kongshavn, Ricardo Friedrich og Markus Sandberg) som er klare førstevalg i sine klubber.

Spesielt Maric kan være en fin keeper å rullere med. Ranheim (H), Haugesund (H), Bodø/Glimt (B), Mjøndalen (B), Odd (H) og Viking (H) er for eksempel blant lagets 11 første kamper.

Forsvar

1. William Sell (Mjøndalen, 4.0 millioner)

Sell kan bli en litt overraskende høyrekant for Mjøndalen i år. Har vært prøvd der i flere treningskamper de siste ukene, og har prestert bra. Scoret mot Sandefjord og hadde både mål og assist mot Skeid, før det ble en ny assist mot Tromsø.

Kombinasjonen av prisen og mulig kantplass gjør Sell høyinteressant i de første rundene. I forsvar er han lengre unna en plass, så har man unggutten på laget er det i håp om at han fortsetter å levere målpoeng mens Fredrik Brustad er skadd.

2. Madis Vihmann (Stabæk, 4.5 millioner)

Nå er ikke nødvendigvis forsvarsspillere fra Stabæk det man har mest lyst på, gitt at de ligner på fjorårets lag. Men Vihmann er likevel en å vurdere. At han nylig ble signert gjør at svært få har tatt han med på sitt lag ennå.

Legg til at den 195 cm høye stopperen fra Estland har vist at han er en enorm trussel på dødballer (hele 14 mål til sammen de siste to sesongene i Estland er mektige tall!).

Hadde Stabæk sett litt mer solide ut (kun tre kamper uten baklengs i fjor) hadde det omtrent vært umulig å ikke ta han med på laget sitt i håp om at de statsene kan gjenskapes i en bedre liga.

3. Tobias Salquist (Lillestrøm, 4.5 millioner)

Har sett meget solid ut i vinter, og er en kraftig oppgradering for LSK på stopperplass. En spiller som også bør ha ok utsikter til bonuspoeng i år.

Jeg tror LSK vil være langt verre å møte i år enn tidligere, og at det kan være flere poeng for rent bur i vente for spillerne på Åråsen. Salquist er valgt av klart færre enn hva Frode Kippe, Simen Rafn og Mats Haakenstad er (sistnevnte neppe i en toppet ellever, Rafn en halv million dyrere), men er DEN forsvareren vi tar med når vi skal ha inn en fra Lillestrøm.

4. Quint Jansen (Mjøndalen, 4.5 millioner)

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess
Quint Jansen er en nøkkelspiller for Mjøndalen. Kan forsvaret deres holde tett nok til at plassen berges? Foto: Digitalsport

Enda en spiller fra Mjøndalen, hvor flesteparten av lagets forsvarere koster 4.5 millioner.

Hærføreren har en spillestil som potensielt kan gi bonuspoeng siden han er lett å legge merke til. Sterk duellspiller og har også hamret et par frispark i krysset. Fire seriemål i fjor, samt to i cupen mot Haugesund. Samtidig kan Mjøndalen takke det bunnsolide forsvaret, som holdt nullen i utrolige 16 kamper, for oppykket.

Kun på 1.4 prosent av lagene så langt.

5. Christophe Psyché (Kristiansund, 4.0 millioner)

Kom tilbake til klubben sist sommer, og spilte regelmessig i høst. Kom innpå i fire kamper før han startet sesongens ni siste kamper. I to av dem holdt KBK nullen.

En kraftstopper som bør kunne være inne i elleveren også i år. Ikke helt lett å forstå hvorfor akkurat han skal koste kun 4.0 millioner. Totalt holdt Kristiansund nullen i seks kamper sist sesong.

En veldig fin løsning som femtemann i backrekka, da har man en billig spiller som trolig er fast på et middels godt lag.

6. Tord Salte (Viking, 4.0 millioner)

1999-modellen med fortid i Lyon var for et par år siden ansett som en av landets mest spennende forsvarstalenter, og kan ennå ta steget.

Gode muligheter til spilletid som høyreback, selv om Sondre Bjørshol nok er foran nå. Enda bedre muligheter pr nå som midtstopper, hvor han kan vinne duellen mot Runar Hove.

Her bør man vente og se. Men av forsvarerne til 4.0 millioner er Salte defintivt en av de mest størst sjanse til å få spilletid.

Følg oss på Facebook for siste nytt fra norsk fotball!

Midtbane

1. Yildren Ibrahimaj (Viking, 5.0 millioner)

Her har man en potensiell godbit i starten av sesongen.

For Ibrahimaj er så langt valgt av kun 0.3 prosent. Naturlig nok, ettersom han ikke nok ikke er i en toppet Viking-ellever. Men! Med Johnny Furdal ute med skade i starten av sesongen er den tidligere Arendal- og Mjøndalen-spilleren den naturlige arvtakeren.

Legg til at han er en spiller som er kreativ og skuddvillig offensivt – og ikke minst at han ser ut til å få et stort ansvar for dødballer. I treningskampen mot Egersund søndag var han ”fus i alt”, og Viking scoret fra corner (med et selvmål), skapte flere store sjanser, og fikk til slutt en straffe etter corner. Med duellsterke stoppere å sikte på er det gode muligheter for målpoeng.

Kristiansund (H) og Tromsø (B) som de to første kampene er heller ikke av de verste. En spiller å skille seg ut med, og som bør kunne gi god verdi for pengene.

2. Mikael Ingebrigtsen (Tromsø, 5.5 millioner)

I Tromsøs litt flytende 3-4-3-variant er Ingebrigtsen ganske bankers på den høyre plassen i angrepet, om han da ikke brukes som spiss. Defensivt faller han ned i midtbaneleddet, offensivt har han stor frihet.

Så langt har kun 2.5 prosent valgt han, til tross for at han har scoret solide fem mål i sesongoppkjøringen. Til gjengjeld er Daniel Berntsen, som har en lignende rolle til venstre, og som koster 6.0 millioner, valgt av 5 prosent, men billigere Kent-Are Antnsen er på 6.6 prosent av lagene.

Ingebrigtsen er en poengspiller, og etter at han kom hjem fra IFK Gøteborg i sommer ble det bare to mål på høsten. Er mye viktigere nå enn han var sist høst, og bør gi god verdi for pengene som et fjerde-/femtevalg på midtbanen.

Tenker man flere runder fram i tid så er Ranheim (B), Viking (H), Mjøndalen (B), Odd (H) og Bodø/Glimt (H) alle blant lagets åtte første kamper, og således gode poengsjanser.

3. Patrick Berg (Bodø/Glimt, 5.0 millioner)

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess
Patrick Berg blir en nøkkelspiller for Glimt i år. Foto: Digitalsport

En spiller som virkelig kan få sitt store gjennombrudd i år. Sønnen til Ørjan Berg har vært strålende i den dype midtbanerollen i hele vinter, og er samtidig bare på 2.1% av lagene.

At han spiller i den dype rollen er grunn til å være skeptisk. Men Berg har levert assist mot Junkeren, mål mot Tromsdalen, straffemål mot Strømsgodset, assist mot Aalesund, mål + assist mot Vålerenga, og så assist + straffemål mot Brann.

Altså totalt 8 målpoeng (4 mål, 4 assist) i løpet av vinteren! Når han i tillegg er straffetaker og tar mange av dødballene gjør det at Berg er et meget interessant valg i år.

Ulempen er et kronglete program i starten av sesongen, med Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08 (alle hjemme) i løpet av de fire første rundene, og deretter fire bortekamper og Brann hjemme blant de seks neste. Det er egentlig bare mot Lillestrøm hjemme at Glimt er favoritt de ti første rundene, men de har også ok kamper mot Stabæk og Mjøndalen borte.

Fra runde 11 er han imidlertid en spiller det kan være vanskelig å komme unna, og over 30 runder bør han totalt være en fin poengplukker.

4. Ola Brynhildsen (Stabæk, 5.5 millioner)

Kantspilleren var litt inn og ut av laget i fjor, men er nå et klart førstevalg på venstrekanten. Den meget lovende 19-åringen har vært ønsket av blant annet Molde i vinter.

Er på 3.3% av lagene. Tøft med Molde og Rosenborg i løpet av de tre første rundene, men runde 5-8 gir blant annet Bodø/Glimt (H), Mjøndalen (B) og Viking (B).

Står med 6 mål og 1 assist på like under 1400 minutter de to siste sesongene. Anstendige tall, men det er enda mer inne hos Brynhildsen. En spiller som høyst trolig skal innom laget mitt i år, det gjelder bare å finne riktig tidspunkt.

5. Jonatan Lindseth (Sarpsborg 08, 6.5 millioner)

Har sett strålende ut i oppkjøringen etter å ha kommet fra Mjøndalen. Indreløper der, men får trolig en rolle som venstrekant i Østfold. Fem målgivende (om man regner som fantasy og tar med straffer han har skaffet). Ikke blant de billigste, men samtidig er det kun 1.6% som har han på sitt lag.

Det største argumentet mot heter egentlig Kristoffer Larsen. Sarpsborg 08s kreative bergenser har også vært god i oppkjøringen, og de to kjemper trolig om samme plass på laget.

6. Ola Solbakken (Ranheim, 5.0 millioner)

Nesten ingen har unge Solbakken inne på laget sitt. Kun 0.7% har funnet plass til spilleren jeg tror vil være lagets førstevalg på høyrekanten. Der kjemper han med Øyvind Storflor, som er inne på dobbelt så mange lag, mens selv den dype midtbanespilleren Eirik Valla Dønnem (som er en halv million billigere) er valgt av fem ganger så mange som Solbakken.

Kantspiller med bra tempo, og som er skuddvillig og glad i å utfordre en mot en. Elleve kamper i fjor uten målpoeng er noe som naturlig nok får fantasy-managere til å rynke på nesa. Naturlig å vente til siste treningskamp er spilt før man eventuelt våger å tro han er i Ranheims førsteellever.

7. Kristoffer Ødemarksbakken (Lillestøm, 6.0 millioner)

Strålende i 1.divisjon for Ull/Kisa i 2017, men fikk et litt tøft første møte med Eliteserien i fjor. Dermed er kantspilleren kun på 1.1% av lagene.

Jeg tror både LSK og Ødemarksbakken, som har sett frisk ut i vinter, går mot bedre sesonger. Skader og benkesliting var med på å prege 2018, men likevel fikk han anstendige 4 målpoeng (2 mål, 2 assist) på 693 minutter.

LSK starter fint mot Stabæk (B) og Ranheim (H), før programmet er litt mer kronglete i noen runder. Tenker man et godt stykke fram i tid så er runde 13-18 meget interessant fantasy-messig, med seks kamper med gode poengsjanser på rad, og allerede fra runde 8 ser det lyst nok ut med bl.a Mjøndalen (B), Odd (H), erkerival Vålerenga (B) og Viking (H) i fire kamper på rad.

8. Johan Hove (Strømsgodset, 5.0 millioner)

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess
Nesten ingen har Johan Hove på sitt lag, selv om han kan bli en offensiv nøkkelspiller i Strømsgodset. Foto: Digitalsport

Men er så langt valgt av 0.1 prosent – altså tillnærmet ingen. To meget tøffe bortekamper mot Brann og Rosenborg i løpet av de fem første rundene, men også overkommelige hjemmekamper mot Haugesund, Mjøndalen og Kristiansund.

Å spå hvem som får plassene på Godsets overbefolkede midtbane er en vanskelig øvelse, men lovende Hove ser ut til å ha gode muligheter til en av de to plassene sentralt. I de siste treningskampene har han blitt liggende i den offensive rollen i en diamant på midtbanen.

9. Onni Valakari (Tromsø, 5.0 millioner)

Har sett bra ut på Tromsøs midtbane i flere kamper i vinter. Målgivende mot Rubin Kazan, scoring mot Slavia Bratislava (hvor han var så god at motstanderne satte han på blokka med utropstegn bak), samt mål og to assist da Fløya ble knust 9-0 nylig.

Kun på 0.6% av lagene. Valakari kommer neppe til å være en ekstrem poengplukker, men er soleklart inne på laget, og har vist spennende offensive kvaliteter. I tillegg er han god og preger spillet, noe som bør kunne gi ham en brukbar andel bonuspoeng.

10. Boubacar Konte (Sarpsborg 08, 6.5 millioner)

Når Sarpsborg 08 signerer en 18-åring og i store ordelag sammenligner han med Krepin Diatta er det verdt å sperre opp øynene. For Diattas høst 2017 var av det store slaget, og da var han gull i fantasy-sammenheng også.

Konte vil nok få en lignende introduksjon i Østfold med flest innhopp i starten, og skal (i likhet med det norske landslaget) til U20-VM i Polen i mai. Så det vil nok være et stykke ut i sommeren før han er interessant nok i fantasy.

Men når han først begynner å starte kamper er han høyaktuell for vårt lag også.

11. Usman Sale (Viking, 5.0 millioner)

En joker i denne kortstokken. Sale er fort alternativet til både Zymer Bytyqi og Tommy Høiland i angrepet til Viking, og har i vinter vist seg fra en veldig god side. Har startet flere kamper de siste ukene, og scoret lagets eneste mål borte mot Odd.

Så langt inne på kun 0.5% av lagene, noe som er til å forstå. Men kan vise seg å være et spennende valg etter hvert, for er ikke altfor langt ute å starte i angrepsleddet.

Angrep

1. Jørgen Strand Larsen (Sarpsborg 08, 6.5 millioner)

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess
Jørgen Strand Larsen kan bli årets komet i Eliteserien. Foto: Digitalsport

Allerede valgt av 11.2%. Spørsmålet er om man kan la være å ha han på laget? Det begynner å bli vanskelig.

For unggutten har vist fantastisk form i vinter, og scoret utrolige 13 mål i treningskampene. Det er nå engang treningskamper, men samtidig har mange av målene vært mot meget kvalifisert motstand (som tre mot CSKA Moskva). Klart førstevalg for Sarpsborg på topp når vi går mot sesongstart.

Om man ikke går all-in på spillere med dobbel kamprunde i runde 2 bør Strand Larsen omtrent være den første man har på laget. Eventuelt er spissen en spiller man næmest MÅ få inn etter dobbeltrunden, for da har de et meget fristende program fra runde 3-5 med Lillestrøm (H), Bodø/Glimt (B) og Mjøndalen (H).

2. Kristoffer Hoven (Kristiansund, 5.5 millioner)

Her har man potensielt alt. Prisen er definitivt lav. Det samme er antallet managere som har han på laget sitt (0.3% akkurat nå). Og samtidig har vi her en spiss med potensial til spilletid og målpoeng.

Hoven har tatt steget til Eliteserien etter å ha scoret 31 mål på 43 kamper for Hønefoss. Han har fått bra med spilletid i vinter og scoret kampens eneste mål mot Djurgården. Og det som gjør ham enda mer spennende i starten er kombinasjonen av at Flamur Kastrati er usikker med en skade, og at KBK har dobbeltrunde allerede i runde 2 – samt en overkommelig kamp mot Viking før det.

3. Ivar Sollie Rønning (Ranheim, 4.5 millioner)

Anstendige 10 mål for HamKam i OBOS-ligaen i fjor. Nå er han én av to spisser som kjemper om spilletid i Ranheim, og Michael Karlsen har vært en del skadd i vinter.

Resten av spissene til 4.5 millioner er langt unna å kunne regne med mye spilletid, men Sollie Rønning har fortsatt et reelt håp om å være Ranheims førstevalg, selv om Karlsen nok er antatt å være et lite hakk foran.

4. Sondre Liseth (Mjøndalen, 5.5 millioner)

Her er spillerne som gir Fantasy-suksess
Sondre Liseth blir viktig for Mjøndalen i år. Foto: Digitalsport

I likhet med mange andre på denne lista er manglende erfaring fra høyeste nivå trolig en viktig årsak til at Liseth ikke er inne på så mange fantasy-lag ennå. Hentet fra Nest-Sotra, samtidig som spissen selv vraket Brann for å gå til et lag hvor han får spilletid.

Undertegnede har hatt stor sans for Liseth helt siden han var i Fana i 2.divisjon. Sterk og et godt oppspillspunkt, men også truende rettvendt.

Så langt inne på forsiktige 1.3% av lagene, mens spisskonurrent Olivier Occean er på 3.5% av lagene. Vi føler oss ganske trygge på at Liseth er nærmere startplass og vil være et bedre valg over 30 kamper.

Nyopprykkede lag starter ofte friskt, og i sine fire første hjemmekamper møter de Bodø/Glimt, Tromsø, Stabæk og Lillestrøm, og bør ha gode sjanser for poeng.

Følg oss på Facebook for siste nytt fra norsk fotball!