Ishockey

God start på VM

Norge visste at de ville få det tøft i møte med de russiske stjernene i åpningskampen på årets VM. Russland ble for sterke for våre norske isbjørner, men Norge kan absolutt se tilbake på kampen med god samvittighet.

Med store stjerner som Dmitri Orlov, Ilya Kovalchuk, Yevgeni Malkin og Alexander Ovechkin med på laget var Russland storfavoritter før oppgjøret mot Norge i Gruppe B’s åpningskamp i Bratislava fredag ettermiddag. Og som ventet var det de russiske bjørnene som scoret oppgjørets første mål. Mathias Olimb fikk en to minutter for tripping, og da brukte Russland kun 12 sekunder på å få pucken i mål. Yevgeni Dadonov scoret Russlands første mål i årets VM. Russland doblet sin ledelse 14 minutter ut i den første perioden.

I midtperioden ble det to nye scoringer for Russland, begge scoringene kom i spill 5-mot-4. I den siste perioden økte Russland til 5-0 og det begynte å se rimelig stygt ut for Norge. Men med fire minutter igjen av kampen satt Thomas Valkvæ Olsen inn Norges første scoring i årets VM, før Jonas Holøs banket inn 5-2 i underkant av to minutter senere.

Kampen var noe jevnere enn det resultatet tilsier. 27-27 i skudd er akseptabelt for Norge når det er slik motstand på andre siden av isen. Er det en ting Norge burde ha lært etter årets første kamp er å holde seg unna utvisningsboksen så mye som mulig, 3 av 5 mål har kommet i undertall og det kan ikke de norske isbjørnene fortsette med.

«Vi møter noen av verdens beste spillere der ute og hvis du ser på spill 5-mot-5 syns jeg vi matcher de ganske bra.», sa Alexander Bonsaksen til IIHF etter kampen.

Ny tøff motstand venter

I morgen kl. 20:15 venter nok en ny tøff motstander for våre norske helter. Tsjekkia står på motsatt side av isen. Med flere store stjerner blir ikke Tsjekkia noen lettere kamp enn kampen mot Russland. Nøkkelen blir å holde seg ute av utvisningsboksen og gjøre minimalt med feil. Man kan prøve å komme på overganger mot ett Tsjekkia som har satt fart offensivt tidligere.

Norge må se opp for Jakub Voracek og Michael Frolik som har tilsammen 1639 kamper i NHL blir dette to spillere som naturlignok vil sette Norge under press i løpet av kampen. Tsjekkias kanskje, med understrek på kanskje, svakeste lagdel er keeper-plassen. De har ikke fått med seg noen keeper fra NHL og Norge kan klare å overliste de tsjekkiske keeperne om de får spillet til å sitte.

Det er ventet på forhånd at Norge vil være med i krigen om den viktige 4. plassen i gruppen. Da blir kampene mot Latvia, Sveits, Østerrike og Italia avgjørende, så får Norge bite fra seg så godt de kan i kampen mot Tsjekkia og Sverige. I morgen kan Norge fort ta poeng, men vi må være med på pucken blir droppet for første gang. I fjor holdt Norge 0-0 mot Tsjekkia og kampen måtte avgjøres på sudden death, mens i 2016 ble det hele 7-0 til Tsjekkia. Vi må tilbake til VM i 2010 for å finne sist Norge slo Tsjekkia i ett VM.