Ishockey

Fra vondt til verre

Kampen mot Sverige ble ikke slik det norske laget hadde håpet på. Sverige var overlegne fra start til slutt og stillingen var hele 9-1 da sluttsignalet gikk etter 60 minutter effektiv hockey. Nå venter Sveits i morgen, laget om tok sølv under fjorårets VM.

Det er ikke mye å skrive hjem om etter kampen mot Sverige i går. Allerede etter 39 sekunder satt Alexander Wennberg pucken i nettet bak Henrik Haukeland og satt standarden for resten av kvelden som skulle vise seg å bli ett sant mareritt for det norske landslaget. Allerede etter den første perioden ledet svenskene 3-0.

Les også: En tung dag på jobben

I den andre perioden fortsatte svenskene sitt gode spill og da Sverige hadde gått opp til 5-0 valgte Petter Thoresen å bytte ut Henrik Haukeland med navnebror Henrik Holm. Bare minuttet senere satte svenskene inn kveldens sjette mål. Det ble både 7-0 og 8-0 før midtperioden var over og Norge hadde kun æren å spille for i den tredje perioden.

I den tredje perioden satt kveldens eneste scoring for Norge, signert av Mathias Trettenes. Oskar Lindblom var sistemann som signerte seg på målprotokollen og fastsatte sluttresultatet til 9-1 for våre svenske naboer.

Nå venter Sveits

For de som tenker at «ja, okei. Sveits er overkommelig motstand», må vi dessverre be dere tenke en gang til. Sveits har reist seg eventyrlig de seneste årene og i fjor gikk laget hele veien til finalen hvor det ble tap mot Sverige. Med stjerner som Roman Josi, Yannick Weber og Kevin Fiala vil Norge igjen få det tøft på isen i Bratislava. Sveits har vunnet sine to kamper så langt dette VM. 9-0 seier over Italia og 3-1 seier over Latvia er resultatene de har i ryggen. Allerede i kveld møter de Østerrike, som burde være en enkel match for sveitserne. Sjansen for en kvartfinale til Norge er minimale nå, men om Norge skulle klare å sjokkere Sveits åpner det mulighetene igjen. Sveits har nemlig igjen «de tre store» etter kampen mot Norge. Etter Sveits kampen har Norge igjen kamper mot Italia, Østerrike og Latvia. Så håpet er ikke slukket, man kan fortsatt skimte ett ørlite lys langt der fremme, men da må jobben gjøres mot Sveits og det norske laget må ut på isen med en helt annen holdning enn mot Sverige og Tsjekkia.