Fantasy: Jokerne som gir deg suksess!

Leandro Trossard, her i kamp mot Sarpsborg 08 og Jørgen Horn, har gått under radaren i FPL så langt. Photo: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN / kod FV / 150187
En perfekt fantasy-spiller er billig, god og valgt av få andre. Vi har funnet spillerne som kan gi deg en fordel i FPL.

Fredag starter en ny Premier League-sesong. Det betyr også en ny sesong med fantasy.

Nordmenn hevder seg ofte i toppen, både når det gjelder poeng og definitivt når det gjelder interesse.

Glad i Fantasy? Lik oss på Facebook for siste nytt!

At så mange legger ned så mye tid gjør at man trenger noen jokere for å kunne skille seg ut positivt. Men slapp av, vi har gjort jobben for deg her.

Vi har fokusert på de billigere, underplukkede spillerne, som man trenger ved siden av stjernene

Her er 12 spillere som seriøst bør vurderes:

Keeper

Nick Pope (Burnley, 4.5 mil)

Å finne keeperkupp er ikke lett. Men Pope som én av to spillende keepere kan være fornuftig – forutsatt at han får keeperplassen.

Fantastisk i 2017/18-sesongen hvor han fikk 19 bonuspoeng og holdt nullen 11 ganger for et Burnley som imponerte. Ute med skade forrige sesong, og Burnley var svakere.

Nå er Pope tilbake samtidig som Burnley har sluppet å bruke krefter i Europa, som i fjor. Keeperstatsene for Burnley-keepere de tre siste årene er solide bak et kompromissløst forsvar.

Kun valgt av 4.2% så langt. Et ugreit program i starten etter å ha møtt Southampton (H), for da venter Arsenal (B), Wolves (B) og Liverpool (H). Etter det flere fine kamper.

Forsvar

Kyle Walker-Peters (Tottenham, 5.0 mill)

Spilte kun 374 minutter i fjor. Men med VM-helt Kieran Trippier sendt til Madrid åpner veien seg for Walker-Peters på høyrebacken. 3 assist, 2 clean sheets og 4 bonuspoeng på de få minuttene han fikk i fjor.

Har fått mye spilletid i sommerens treningskamper. Serge Aurier kommer nok til å gi ham hard kamp om plassen, men både han og Juan Foyth har vært skadd i oppkjøringen.

Bare en halv million billigere enn stopperne og Danny Rose på motsatt side. Men det kan være nok til å få opp kabalen for enkelte. Nå har Spurs to tøffe bortekamper mot Manchester City og Arsenal i starten, men samtidig også antatt enkle hjemmekamper mot Aston Villa og Newcastle. Kun på 2.2% av lagene så langt.

Lewis Dunk (Brighton, 4.5 mill)

Linket til Leicester som erstatter for Harry Maguire. Skulle det nå skje på tampen av overgangsvinduet er verdien på å ha Dunk på laget nærmere en slam dunk – men selv om han blir er det et ok valg.

91 poeng sist sesong etter 97 poeng sesongen før – til tross for hele fire selvmål. Det henger selvsagt sammen med at Brighton bare holdt nullen 7 ganger, mot 10 sesongen før med ham på banen.

Blir han i Brighton er åpningsprogrammet fint. Ikke så veldig mange forsvarere til 4.5 mill som klarer å friste oss med, selv om spillere som Matt Targett (Aston Villa), Issa Diop (West Ham) og kanskje Championship-stjerneskuddet Max Aarons (Norwich) er noen av de som kan friste.

John Lundstram (Sheffield United, 4.0 mill)

Det er vanskelig å løse kabalen uten en forsvarer til 4.0 milllioner. Vi tror og håper Lundstram kan være mannen vår.

Diego Rico (Bournemouth), Martin Kelly (Crystal Palace), Ben Gibson (Burnley) og Grant Hanley (Norwich) er andre populære valg til samme pris, og som har fått mye spilletid i sommer.

Selv om det neppe er noen ny Wan-Bissaka anno 18/19-sesongen blant dem, bør flere kunne få sin andel av spilletid.

Vi har valgt oss Lundstram som vår mann av de billige, ettersom han ser ut til å kunne innta en plass sentralt på midtbanen (!) for nyopprykkede Sheffield United. Har spilt de fleste treningskampene der, og levert flere assist.

Med Gary Cahill inn er Kelly et langt mindre interessant alternativ nå enn han så ut til å være. Også Gibson og Hanley er spillere som neppe er inne i en toppet startoppstilling. Rico er kanskje det nest beste alternativet bak Lundstram.

Glad i Fantasy? Lik oss på Facebook for siste nytt!

Midtbane

Ross Barkley (Chelsea, 6.0 mill)

Fantasy: Jokerne som gir deg suksess!
Kan Ross Barkley bli en suksess for Chelsea i år? Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Strålende i oppkjøringen i sommer som den offensive midtbanespilleren i 4-2-3-1 etter et par tunge år (skadd i 2017/18, inn og ut av laget i fjor) i Chelsea.

Men har tidligere vært en meget populær Fantasy-spiller i Everton, med 144 og 158 poeng i 16/17- og 15/16-sesongene.

At Mason Mount, som hadde Frank Lampard som manager i Derby sist sesong, også har vært god når han har fått sjansen, gjør at Barkley er litt risk. Men han har som nevnt vært strålende, og ser ut til å være førstevalget bak spissen.

4 mål og 3 assist i sommerens oppkjøringskamper er strålende tall. Vanskelig å se at det skal finnes noen midtbanespillere til samme pris som virker som et like godt valg.

Ingen enkel åpningkamp på Old Trafford, men Leicester (H), Norwich (B), Sheffield United (H) som de tre neste frister langt mer. På 7.2% av lagene, så er ikke helt allemannseie heller.

Eric Lamela (Tottenham, 6.0 mill)

En spiller mang en Fantasy-manager har brent seg på. For har ikke levert stabilt i Spurs-drakta, og skader, tøff konkurranse og rullering har gjort at han sjelden har vært et virkelig kupp. Kan det være unntaket nå?

Rullering vil det helt sikkert bli. Men med Heung-Min Son suspendert og Dele Alli høyst usikker til seriestart med skade er det trolig duket for Lamela i starten. Aston Villa (H) og Newcastle (H) som to av tre første er meget interessant i så måte.

I sommer har han scoret mot Juventus og Real Madrid, i tillegg til å levere målgivende mot Inter.

Neppe en spiler for 38 runder (?), men med åpningsprogrammet og andre Spurs-spillere ute offensivt er han meget spennende i starten. At han kun er på beskjedne 0.6% av lagene gjør også sitt til at han frister. Lucas Moura har også vært strålende i sommer, men koster samtidig 7.5 mill.

Leandro Trossard (Brighton, 6.0 mill)

Fantasy: Jokerne som gir deg suksess!
Leandro Trossard, her i kamp mot Sarpsborg 08 og Jørgen Horn, har gått under radaren i FPL så langt. Photo: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN / kod FV / 150187

Kommer fra en mindre liga og spiller for en av de antatt svakeste klubbene. Det gjør at mange, fornuftig nok, sitter litt på gjerdet her, for Trossard er kun valgt av 6.0% så langt. Men han kan vise seg å være fin verdi utover.

Brighton betalte tett opp mot 200 millioner kroner for ham etter en strålende sesong for Genk i Belgia. Totalt 22 mål og 11 assist på 47 kamper sist sesong er meget spennende tall, og han var god i Europaligaen.

Har egentlig et fint åpningsprogram, hvor Manchester City er eneste ordentlige skjær i sjøen de seks første rundene. Når så få har valgt ham kan han være en spiller som virkelig skiller ut laget ditt og betaler tilbake i form av poeng. Watford (B), West Ham (H), Southampton (H) og Burnley (H) som fire av de fem første kampene er meget interessant.

Leander Dendoncker (Wolves, 4.5 mill)

Vi slår sammen to spillere i ett punkt. For her handler det om å finne den billige, femte spilleren på midtbanen for alle som ikke går for 3-5-2 eller 4-5-1 som sin utgangsformasjon.

Dendoncker er inne på mange lag – og han bør vel inn på ditt og? For med kun 100 mill til rådighet må noen billige spillere inn. Dendoncker ser ut til å være godt inne i elleveren til Wolves – så er det litt rulleringsfare om de når gruppespillet i Europaligaen. Avsluttet forrige sesong med lovende spill.

2 mål på 1465 minutter i fjor og bare 1 bonuspoeng er ikke fantastisk. Men til 4.5 millioner og en trolig (nesten) fast startplass for et lag som igjen bør være på øvre halvdel har vi lett latt oss friste her.

Glad i fotball? Lik oss på Facebook for siste nytt!

Angrep

Chris Wood (Burnley, 6.5 mill)

10 mål både sist sesong og sesongen før. Likevel er Wood bare på 1.9% av lagene.

Det er kanskje til å forstå litt. Etter Southampton (H) har de tre beintøffe kamper i starten. Men etter det åpner det seg opp langt bedre sjanser. Hat trick mot Nice i sommerens 6-1-seier.

Av spissene til 6.5 mill var det kun Joshua King, Diogo Jota og Gerard Deulofeu som tok flere FPL-poeng sist sesong. Men de to siste var regnet som midtbanespillere, og hadde vært bak som angripere.

Wood kan være et like godt valg, og når det er langt flere som har plukket ut den nevnte trioen blir han en potensielt fin diff-spiller når kampprogrammet ser lovende ut fra runde 5.

Sebastian Haller (West Ham, 7.5 mill)

West Hams storsignering er foreløpig bare på 5.8% av lagene. Det til tross for at han pr nå er et ubestridt førstevalg på spissplass, og kan vise til hele 15 mål og 9 assist i Bundesliga for underholdende Eintracht Frankfurt sist sesong.

I tilegg ble det 5 mål og 3 assist i Europaligaen. Det er stats som virkelig frister.

En vanvittig tøff start med Manchester City hjemme, men etter det kommer gode poengsjanser på rekke og rad til uti november.

Brighton (B), Watford (B), Norwich (H), Aston Villa (B) følger etter City, og selv om tre av fire er borte er det spennende nok. Også Bournemouth (B), Crystal Palace (H), Southampton (H), Newcastle (H) og Burnley (B) i løpet av de 12 første rundene.

7.5 mill er stivt nok, men uten europacup og særlig konkurranse på topp bør Haller spille det aller meste.

Wesley (Aston Villa, 6.0 mill)

Enda en Premier League-nykommer på lista.

Wesley Moraes scoret 10 mål og hadde 9 målgivende for Club Brügge sist sesong, noe som fikk Aston Villa til å legge £22 milllioner på bordet for spissen.

22-åringen, som ble tobarnsfar i en alder av 16 år, hadde én sesong i slovakiske Trencin før han havnet i Belgia. Selv om scoringstallene hans derfra ikke er ville, er det en spiller med solid fysikk som er sterk i boksen, og som er hentet inn for å være Villas soleklare førstevalg.

At Aston Villa også har en rekke grønne kamper etter å ha møtt Spurs borte i åpningskampen, samt at prisen er så lav, gjør ham til et fristende valg. Kun på 1.3% av lagene så langt.

Joelinton (Newcastle, 6.0 mill)

Newcastle-supporterne var i ferd med å virkelig miste motet før kommende sesong da klubben la hele 40 millioner pund på bordet for å sikre seg den 22-årige angriperen fra Hoffenheim.

Med 7 mål og 7 assist på 28 kamper i Bundesliga sist sesong har han seg som en poengplukker i en god liga.

Ulempen her er åpenbart at han kommer til et lag som det er mye usikkerhet rundt, og som fort havner i bunnen. I tillegg har Newcastle et tøft program de første månedene, hvor fem av topp seks-lagene venter i løpet av runde 1-9. Også Leicester (B) venter, slik at kun Norwich (B) og Brighton (H) er av ”lette kamper” før et stykke ut i november.

Det gjør at vi lander på å vente og se – men til 6 millioner kan han være et spennende valg fra rund 12 og utover, hvor kampprogrammet ser langt bedre ut.