Ishockey

En tung dag på jobben

Norge fikk det tøft mot det tsjekkiske laget lørdag kveld, men nå rettes fokus mot kampen som skal spilles mandag kveld. Da står Sverige på motsatt side av isen.

Tsjekkia vant 5-2 over Sverige på fredag. Lørdag kveld var det Norge som fikk kjenne på de sterke tsjekkerne. Tsjekkia pumpet på fra start og allerede 2,5 minutt ut i første periode sendte Filip Hronek Tsjekkia i ledelsen. Bare fire minutter senere doblet samme mannen ledelsen til 2-0. Etter ti minutter fikk Norge overtall og Tobias Lindström banket inn redusering og tente ett lite håp. Fem minutter senere så økte Michael Frolik Tsjekkias ledelse til 3-1.

I den andre perioden økte Tsjekkia ledelsen to ganger og ledet hele 5-1 før den siste perioden. Sondre Olden brukte kun 52 sekunder av den siste perioden på å sette pucken i nettet og reduserte dermed til 5-2. Dessverre for Norge glipper det bakover når det tjekkiske lokomotivet setter fart og bare 38 sekunder etter Olden’s scoring øker Filip Chytil ledelsen til 6-2. Dominik Kubalik banker inn kveldens siste scoring fem minutter ut i den tredje perioden og fastsatte sluttresultatet til 7-2 fordel Tsjekkia.

Ny kamp mot topp motstander

Søndag har Norge en velfortjent fridag, før Sverige står på motsatt side mandag kveld. Sverige gikk som nevnt på ett tap mot Tsjekkia fredag kveld, hadde fri lørdag og spiller kamp i dag mot gruppe B’s antatt svakeste lag, Italia. Norge skulle nok sett at Sverige møtte litt tøffere motstand før kampen på mandag, men Norge har sjokkert Sverige før og kan fort gjøre det igjen. Vi må tilbake til 2011 for å finne sist Norge slo Sverige i VM, men i 2016 (2-3 tap), 2014 (1-2 tap) og 2012 (1-3 tap) har Norge spilt jevnt mot våre naboer. Vi satser på en reprise fra 2011 da Norge slo Sverige 5-4 etter straffeslagkonkurranse.

For å ha noen sjanse til å ta poeng fra Sverige må vi som mot Russland og Tsjekkia holde oss langt unna utvisningsboksen, samtidig som vi må utelukke småfeil i egen sone og gå på de overgangene vi klarer å få i løpet av kampen. Norge må spille seg raskt ut av egen sone, for svenskene er gode til å gjenvinne pucken i gunstig posisjon.

Finland med «Flying Start»


Det finske landslaget ble møtt med skeptiske blikk da VM-troppen ble tatt ut, men allerede i den første kampen mot Canada viste Finland at de er til å regne med i årets VM. Med hele 18(!) VM-debutanter slo Finland fjorårets 4. plass Canada 3-1 på VM’s første kampdag. Lørdag ventet vertsnasjonen Slovakia på motsatt side. Slovakia yppet seg tidsvis mot finnene, men til slutt kunne Finland juble for 4-2 seier.