Eliteserien, Fotball

Eliteserien: Månedens lag i mai

Dette er spillerne som har imponert oss mest den siste tiden.

En hektisk fotballmåned med fem serierunder og to cupkamper er over for eliteserielagene. Nå venter en minipause i Eliteserien.

Der noen lag har fortsatt å skuffe og andre ikke har klart å følge opp en god sesongstart, er det andre som har fått en oppsving i mai måned.

Les også: Månedens lag i april

Ranheim, Haugesund og Kristiansund er blant lagene som har en formpil som peker oppover, og de tre lagene har med halvparten av utespillerne vi har tatt ut på månedens lag

Glad i norsk fotball? Følg oss på Facebook for siste nytt!

Kun én spiller har kommet med på månedens lag i både april og mai. Storscorer Ohi Omoijuanfo har misbrukt to straffespark den siste tiden, men har samtidig scoret seks mål, og er vanskelig å komme unna.

Les også: Her er Eliteseriens bosmanspillere

Amor Layouni, Thomas Lehne Olsen og Ibrahima Wadji har levert hver sin enorme enkeltkamp denne måneden. Men kun to av dem kommer med på vårt lag denne gangen.

Her er månedens lag (4-4-2):

Keeper: Sondre Rossbach (Odd)

Tatt ut i landslagstroppen mandag. Levert stødig for Odd denne sesongen, og kun to baklengs på fire kamper i mai. Endelig klar for et høyere nivå?

Forsvar: Mikkel Desler (Haugesund)

Ikke en spiller som skaper overskrifter, i motsetning til lagkameraten på motsatt side. Men for en solid forsterkning FKH har fått her. Bunnsolid defensivt og en bra ballspiller.

Forsvar: Steffen Hagen (Odd)

Eliteserien: Månedens lag i mai
Steffen Hagen har vært bunnsolid for Odd i år. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170331

Månedens spiller! Steffen Hagen har vært bunnsolid gjennom hele måneden, og har sammen med resten av Odd-mannskapet levert flere bunnsolide forestillinger. I tillegg til å holde tett bakover og styre laget har han også bidratt med viktige mål mot Strømsgodset og Lillestrøm.

LES OGSÅ: Derfor kan Fagermo smile igjen

Forsvar: Fredrik Pallesen Knudsen (Haugesund)

Har vært bunnsolid sammen med resten av FKH-forsvaret en stund. Ruver i duellene og spiller med selvtillit. Imponerende framgang etter å ha vært inn og ut av laget i fjor.

Forsvar: Christophe Psyché (Kristiansund)

Vond å møte, og en viktig brikke i et lag som har hatt en flott måned. 10 poeng og kun 2 baklengs på lagets 4 kamper. Scoret ett av målene i opphentningen mot Molde.

Midtbane: Mads Reginiussen (Ranheim)

Har vist glimt at det som gjorde ham til en profil sist sesong. Viktige scoringer i både Sarpsborg og Bergen, samt målgivende og en ny god forestilling mot Strømsgodset i helgen.

Midtbane: Amer Ordagic (Brann)

Påsken er tid for gjenoppstandelse, og like etter høytiden våknet Ordagic virkelig til liv. Etter å ha vært nederst i fryseboksen i hele 2018 har bosnieren nå levert flere solide kamper og spilt seg til fast plass.

Midtbane: Amidou Diop (Kristiansund)

10 poeng på 4 kamper for KBK. Diop har vært en av ledestjernene gjennom en sterk måned. Ruvende både mot Molde og Sarpsborg. En solid toveisspiller

Midtbane: Amor Layouni (Bodø/Glimt)

En av månedens beste enkeltkamper da han snurret rundt med Lillestrøm og scoret hat trick. Straffemål i Tromsø og skaffet (en litt billig) straffe i Haugesund. Meget vanskelig å stoppe når han setter fart.

LES OGSÅ: Her er Eliteseriens bosmanspillere

Spiss: Ohi Omoijuanfo (Molde)

Har misbrukt to straffespark. Men med hat trick mot Viking, to mål i Haugesund og ett i Kristiansund er det vanskelig å komme unna storscoreren på laget.

Spiss: Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm)

I likhet med resten av LSK var han svak i Bodø. Men god mot Rosenborg og Mjøndalen, og så fantastisk da erkerival Vålerenga ble knust. 3 mål og 1 målgivende på 5 kamper, og står bak det meste kanarifuglene skaper.

Benken:

Ricardo Friedrich (Bodø/Glimt)

Kent-Are Antonsen (Tromsø)

Sander Svendsen (Odd)

Mike Jensen (Rosenborg)

Chidera Ejuke (Vålerenga)

Ivan Näsberg (Vålerenga)

Veton Berisha (Brann)

Glad i norsk fotball? Følg oss på Twitter, Instagram og Facebook