Eliteserien, Fotball

Eliteserien: Månedens lag i april

Her er spillerne som har imponert i starten av sesongen.

Gjennom årets Eliteserie-sesong skal Sportshjørnet ta ut det laget som har imponert oss mest hver måned.

Glad i norsk fotball? Følg oss på Facebook for siste nytt!

Nå er fem runder unnagjort (seks kamper for fire av klubbene), og det er flere spillere som har imponert og overrasket.

Best av alle har Magnus Wolff Eikrem vært. Moldes midtbanespiller leverte 13 målpoeng i høst, og har fulgt opp med åtte allerede denne sesongen.

LES OGSÅ: Moldes Solskjær-erstatter ble klar mandag

Men det er også flere som har slått tilbake etter å ha skuffet i fjor. Spillere som Marko Maric, Torgeir Børven og Fredrik Oldrup Jensen var ikke gode i fjor, men er alle inne på laget vårt fra sesonginnedningen.

Her er månedens lag (4-4-2):

Keeper: Marko Maric (Lillestrøm)

Eliteseriens beste keeper i feltet i øyeblikket? Åpnet forrige sesong svakt, men har hevet seg solid siden. Strålende da nullen ble holdt mot Haugesund sist. Jevnt mellom flere her, men Maric har vært meget stødig så langt.

Høyreback: Sondre Bjørshol (Viking)

Helt uprøvd på høyeste nivå før denne sesongen, men den tidligere Vidar- og Åsane-backen har løst oppgaven glimrende. Feilfri defensivt og med bidrag offensivt. En spennende spiller!

Midtstopper: Marius Lode (Bodø/Glimt)

Mange var bekymret for Bodø/Glimt etter at Martin Bjørnbak dro til Molde. Men hurtige Lode har virkelig trått fram denne sesongen. Selv om Glimt slapp inn 4 i Mjøndalen, så har Lode imponert defensivt, som leder og også i oppspillsfasen.

Midtstopper: Nicolai Næss (Sarpsborg 08)

Kanskje vinterens beste signering i Eliteserien. Næss scoret et fint frisparkmål sist, men det er evnene defensivt som får han inn på laget. Også en god venstrefot som er viktig i oppbyggingen av spillet.

Venstreback: Alexander Stølås (Haugesund)

Landets beste frisparkfot? Høyst trolig. Alltid farlig når Stølås kommer i skuddhold fra distanse, enten i spill eller på frispark.  To mål og to målgivende så langt.

Midtbane: Kristian Thorstvedt (Viking)

Kåret til årets unge spiller i OBOS-ligaen sist sesong, og har vært god for Viking i innledningen. En virvelvind av en spillere som dekker store rom. Scoret begge målene mot Tromsø og ett mot Brann.

Midtbane: Fredrik Oldrup Jensen (Odd)

Slo ikke gjennom i Belgia og var dårlig i IFK Gøteborg sist sesong – da som regel som en av to midtbanespillere sentralt. Men har nå kommet hjem til en klubb, en by, en trener og et system han kjenner. Det har gjort ham godt. Oldrup Jensen har hevet Odd klart fra den dype rollen på midten. Ikke briljant, men stødig og stabil på et høyt nivå.

Midtbane: Magnus Wolff Eikrem (Molde)

Ingen tvil om hvem som har vært seriens beste spiller så langt. Eikrem har vært ett hakk over alle andre, og har fortsatt formen fra i høst. Seks mål og to målgivende på to kamper. Så god nå at han må inn på landslaget om formen vedvarer.

Eliteserien: Månedens lag i april
Magnus Wolf Eikrem har vært fantastisk for Molde. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

Midtbane: Chidera Ejuke (Vålerenga)

Fortsatt er han ikke den som stikker seg ut når det kommer til målpoeng – og det er trolig det som gjør at han trolig blir i Oslo en stund til. Ferdighetsmessig på et skyhøyt nivå, og har danset fotball i vår, spesielt i hjemmekampene. Stort sett spilt bak spissen så langt, og kommer mer til sin rett her enn som ving.

Spiss: Torgeir Børven (Odd)

Har hatt en ny vår. Skulle egentlig spille indreløper, men fikk tilbake spissplassen da Andreas Helmersen ble skadd. Takket for det med fire mål på de tre første kampene. Spiller med selvtillitt igjen.

Spiss: Ohi Omoijuanfo (Molde)

Litt bortgjemt i Stabæk i høst. Som spydspiss i et offensivt strålende Molde kommer han enda bedre til sin rett. Tre mål og to målgivende på sine seks første kamper.

Benk:

Marcus Sandberg (Stabæk)

Ruben Gabrielsen (Molde)

Tobias Salquist (Lillestrøm)

Yildren Ibrahimaj (Viking)

Petter Strand (Brann)

Amor Layouni (Bodø/Glimt)

Yacoub Sylla (Strømsgodset)

Håkon Evjen (Bodø/Glimt)

Franck Boli (Stabæk)

Enig eller uenig? Si hva du mener på Twitter, Instagram eller Facebook