Array
(
  [_edit_lock] => Array
    (
      [0] => 1542375539:2
    )

  [_edit_last] => Array
    (
      [0] => 1
    )

  [_yoast_wpseo_content_score] => Array
    (
      [0] => 30
    )

  [footer_title] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_check_list] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_menu_title] => Array
    (
      [0] => Kategorier
    )

  [footer_form_title] => Array
    (
      [0] => Send oss en melding eller tips 
    )

  [social_facebook] => Array
    (
      [0] => https://www.facebook.com/sportshjornetcom/
    )

  [social_twitter] => Array
    (
      [0] => https://twitter.com/Sportshjornet
    )

  [social_linkedin] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [header_logo] => Array
    (
      [0] => 1520598008sh_logo_neg.svg
    )

)
Håndball

Disse skal ta gull for Norge

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har en blanding av rutine og nykommere i EM-troppen. Les deg opp om alle 16 her for å være klar til mesterskapet.

Lørdag EM-åpner Norge mot Tyskland, før også Tsjekkia og Romania venter i gruppespillet.

LES OGSÅ: Her er Norges største gullrivaler

Med EM-triumf i seks av de sju siste mesterskapene er det liten tvil om at Norge kommer til mesterskapet som klare favoritter.

Vi hpresenterer her de 16 spillerene, slik at hun kan briljere med fakta og kunnskap fra sofakroken de kommende ukene.

Keepere:

Katrine Lunde

Har vunnet VM, EM (tre ganger) og OL (to ganger), Champtions League, er flere ganger kåret til mesterskapets beste spiller. Og så videre. Å ramse opp alle keeperens meritter kunne tatt sin tid. Har vært en keeper i verdensklassen i 15 år. Viktig rutine, og står ofte fram i de største kampene. Med 289 landskamper nærmer hun seg rekorden til Karoline Dyhre Breivang, som står med 305.

Silje Solberg

Vraket til VM i fjor og OL i 2016, men det sier mye om luksusproblemet Norge har på keeperplass. Med Kari Aalvik Grimsbø ute av kabalen var Solberg et selvsagt valg inn igjen. Tok steget til ungarsk håndball og Siofok, hvor tidligere Larvik-trener Tor Odvar Olsen er trener. Vært med på de to siste EM-gullene, samt VM-gull i 2015. Mesterskapets beste spiller i 2014.

Utespillere:

Heidi Løke (Strekspiller)

Med Mørk ute er det ingen tvil om at Løke er den storestjerna i troppen – og vel fortsatt den største profilen i søskenflokken? Selvi en alder av 35 år holder den gjennomtrente strekspilleren skyhøyt nivå.Bytter ut Storhamar med Larvik etter inneværende sesong.  Ble toppscorer da Larvik vant ChampionsLeague i 2011, har OL-gull, VM-gull og EM-gull i flertall. Med 720 landslagsmål er hun på 7.plass gjennom tidene.


Henny Reistad (Bakspiller)

Troppens yngste spiller debuterte på landslaget sist uke. Er ikke noe førstevalg her, men definitivt med fordi hun har noe i troppen å gjøre. Hamret inn mål for Stabæk sist sesong selv om det ble nedrykk. Denne sesongen har hun fått merke at det er langt mer rullering i Vipers. 21 mål på 8 seriekamper der. En kommende stjernespiller!

Silje Waade (Bakspiller)

Kom inn i troppen som siste spiller da Amanda Kurtovic ble skadd rett før mesterskapet. 24-åringen fra Trøndelag har spilt det meste av karrieren i Byåsen, men er som nesten halve troppen nå Vipers-spiller. Den høyre bakspilleren er god defensivt, noe hun blant annet utmerket seg med da det ble EM-gull i 2016.

Sanna Solberg (Venstrekant)

Venstrekanten deles av to som har hver sin tvillingsøster som profil i norsk håndball. Sanna og keepersøster Silje har begge vært regelmessige på landslaget dette tiåret. Har vært med på de to siste EM-gullene, i tillegg til å bli verdensmester i 2015. Forlot Larvik i fjor, og har nå spilt halvannet år for Esbjerg i dansk håndball.

Thea Mørk (Venstrekant)

Har lenge vært litt i skyggen av tvillingsøster Nora. Venstrekanten har også fått bremset karrieren av flere skader, men har vært gullgrossist i norsk håndball med Larvik. Spiller nå for København i dansk håndball i sommer. Med flere fine prestasjoner i høst har hun nå fått en sjanse i mesterskap.

Veronica Kristiansen (Bakspiller)

En av våre største stjerner. Etter å ha slått gjennom i Glassverket tok hun i sommer steget videre fra Midtjylland til stjernespekkede Györ etter å ha blitt kåret til beste spiller i den danske ligaen. Playmaker, skytter og forsvarsspiller i samme pakke. Med Nora Mørk ute hviler enda størreansvar på Kristiansen. Vært med på alle mesterskap siden 2013.

Norge er avhengige av Veronica Kristiansen om det skal bli EM suksess

Vilde Ingstad (Strekspiller)

Har imponert som forsvarspiller på landslaget, og Esbjerg-spilleren blir en viktig brikke der også i dette mesterskapet. Har tidligere spilt for Nordstrand og Oppsal, men siden 2016 har Esbjerg vært arbeidsgiver. Mesterskapsdebut med VM-gull i 2015. Er halvt dansk, men valgte heldigvis å spille for Norge. Med på høstens lag i dansk håndball.

Stine Bredal Oftedal (Bakspiller)

Forlot Stabæk for Issy Paris i 2013, og sist sommer gikk hun til den ungarske storklubben Györ. Fikk sin største landslagsnedtur da hun ble vraket til OL i 2012. Siden har hun vært en nøkkelspiller og fast i mesterskapstropper. Blant annet da hun ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller i VM i fjor, hvor hun var fantastisk helt fram til finalen. Klar for revansje nå!

Linn Jørum Sulland (Bakspiller)

Så ut til å ha gjort sitt på landslaget, til tross for at hun alltid har dundret inn mål på bestilling for klubblag. Men med Nora Mørk skadd var langskytter Sulland den perfekte erstatter. Og med Amanda Kurtovic også ute med skade blir hun nå svært viktig. Har fem mesterskapsgull med Norge, og i VM i 2011 ble hun nummer to på toppscorerlista. Forrige mesterskap var VM i 2015. Ett år i Györ før hun ble Vipers-spiller i 2016.

Emilie Hegh Arntzen (Bakspiller)

Datter av Hanne Hegh, som fikk hele 210 landskamper. Det er et stykke fram dit, men Vipers-spilleren har blitt et sikkert kort i troppen. Slo gjennom i Byåsen etter overgang fra Gjerpen, men tok steget videre til Kristiansand sist sesong. Bakspilleren har vært med på EM-gull i de to foregående mesterskapene.

Kari Brattset (Strekspiller)

Strekspilleren fra Østfold har på mange måte vært en latebloomer. Fikk sitt første mesterskap for Norge i VM i fjor, og i sommer gikkturen fra Vipers til storklubben Györ for 27-åringen. Blir igjen veldig viktigi forsvar for dette laget.

Marit Røsberg Jacobsen (Høyrekant)

Blant de minst kjente på laget, men et navn verdt å lære seg. 24-åringen fra Narvik var med på høstens lag i dansk håndball, og Esbjerg-spilleren har sett frisk ut i oppkjøringen. Debuterte i mesterskap i VM sist desember.

Malin Aune (Høyrekant)

Trønder som spiller for Vipers. Den meget hurtige kantspilleren kan bli et viktig kontringsvåpen i EM. 24 mål i Champions League så langt denne sesongen. Vil veksle med Jacobsen på spilletiden.

Marta Tomac (Bakspiller)

Nok en Vipers-spiller, slik 7 av 16 i troppen er. Har faktisk spilt MOT Norge, ettersom hun fikk 11 landskamper for Kroatia før hunbyttet over til Norge. Fikk pass kjapt da landslaget trengte henne til VM 2015,hvor hun debuterte me gull. Faren Zeljko Tomac er en av landets mestrespekterte trenere, og er nå assistent på herrelandslaget. Bakspiller medkraft.