Eliteserien, Fotball, OBOS-ligaen

DIREKTE: Overgangsvinduets siste dag

Vi oppdaterer alt av rykter og overganger på siste dag norske klubber kan kjøpe spillere!

Ved midnatt mandag 1.april stenger overgangsvinduet for profesjonelle spillere. Det betyr at klubbene i de øverste divisjonene er nødt til å ha alt papirarbeid i orden før midnatt.

Og for en dag det kan bli! Det er mange klubber som fortsatt er på jakt etter den eller de avgjørende forsterkningene! Her får du all action som skjer umiddelbart!

Bekreftede overganger i vinter i Eliteserien

Bekreftede overganger i vinter i OBOS-ligaen

Bekreftede overganger i vinter i 2.divisjon

Det er mange spørsmål som gjør dagen interessant. Tips oss gjerne om rykter eller overganger på Facebook eller Twitter!

Her er siste nytt fra overgangsvinduets siste dag:

Her er de bekreftede overgangene:

  • Jostein Ekeland fra Vidar til Viking
  • Izunna Uzochukwu fra Meizhou Hakka til Aalesund
  • Akinbola Akinyemi fra Sandnes Ulf til Kjelsås
  • Mohammed Jatta fra KFUM til Kjelsås
  • Fitim Kastrati fra Gefle til Asker
  • Anders Johan Johanse fra Stabæk til Asker
  • Anas Farah Ali fra Fredrikstad til Grorud (lån)
  • Liban Ali Abdi fra Viking til Mjølner
  • Emmanuel Okine fra Landskrona til Mjølner.

00.09. Bojang til Kongsvinger! Så fikk vi litt action på overtid. Lynhurtige Suleyman Bojang lånes ut fra Sarpsborg 08 til Kongsvinger ut sesongen.

00.05. Disse har ikke kontrakt. Spillere som ikke har klubb kan ennå hentes. Vi nevner Liban Abdi, Marius Amundsen, Remi Johansen, Trond Olsen, Andreas Nordvik, Claes Kronberg, Markus Skjellum, Bendik Torset og Niels Vorthoren.

00.02. En litt kjedelig dag. All respekt for Jostein Ekeland. Men at han skulle være eneste overgang (som er offentliggjort ennå) til Eliteserien må kunne sies å være litt skuffende på vinduets siste dag. Like over denne meldingen ser du de bekreftede overgangene.

00.00. Vinduet er stengt! Da må alt av papirer være sendt inn! Overganger kan fortsatt bli presentert i løpet av det neste døgnet, så lenge papirene er i orden.

23.35. Alberg til Stabæk? Ifølge Eurosport er det Roland Alberg som skal signere for Stabæk nå. 28-åringen var sist i Panionios i Hellas, men er nå uten klubb.

Etter det Sportshjørnet kjenner til er det snakk om en korttidskontrakt ut vårsesongen som har vært mest aktuelt for spilleren. Så gjenstår det å se om Stabæk er enig i det, eller om kontrakten er lengre.

23.22: – Aasbak ønsket av RBK. Hos Eurosports sending ble Kristiansunds Kenneth Leren spurt om de hadde fått et bud på venstreback Christoffer Aasbak, uten at det ble avkreftet. Spilleren selv skal ifølge kanalens Vegard Vaagbø selv ha sagt nei til overgang, fordi han heller vil være et førstevalg i KBK.

23.13. Neppe noe inn hos Glimt. Etter det vi hører ser det ikke ut til at Bodø/Glimt kommer til å lande noen erstatter for Patrick Berg på de 45 minuttene som gjenstår av vinduet. Eller har Aasmund Bjørkan en hemmelig kanin i hatten?

23.04. Ingenting skjer på Brakka. Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye sier til Adressa at det ikke kommer noen inn hos RBK. – Vi sjekket ut noen muligheter, men fant ikke noe som var fornuftig, sier han til Adresseavisen. Han skal nå ha reist hjem.

22.57. Mange Stabæk-navn. Tidligere Arsenal-spiller Nacer Barazite er ett av flere navn som spekuleres i om kan være spilleren Stabæk vil hente. Også Roland Alberg, Mustafa Saymak og danske Simon Makienok er spillere som nesten passer til hintene som er gitt.

22.53. Okine til Mjølner. Midtstopperen Emmanuel Okine er klar for Mjølner. 27-åringen kommer fra svenske Landskrona, og har spilt for flere andre svenske klubber tidligere.

22.42. Horneland bekrefter Risa-bud. RBK-trener Eirik Horneland avkrefter at han ville ha Joakim Våge Nilsen til Eurosport, men sier til kanalen at det stemmer at de la inn et bud på Odds Birk Risa, som var påtenkt som en langsiktig erstatter for Birger Meling.

22.32. Hvem er Stabæks mystiske mann? Det mest spennende er hvem spilleren Stabæk forsøker å hente er. Han skal være 28 år, offensiv (men ikke toppspiss), trolig være nederlender og skal visstnok ha spilt i tyrkisk fotball tidligere. Hmm…

22.12. Nigerianer klar for AaFK! Som ventet er Izunna Uzochukwu ankommet byen. 28-åringen spilte sist for Meizhou Hakka på nivå to i Kina. Han er en defensiv midtbanespiller med lang fortid i Midtjylland.

21.52. Ting skjer på Brakka? Ifølge Adressa-journalist Ole Sagbakken på Eurosports sending er det lys på brakka, og flere av nøkkelpersonene i administrasjonen skal være på jobb. Det hadde de vel neppe vært nå om ikke det ble jobbet med overganger…?

21.45. Ingen Ramsland til Start nå. Spissen Martin Ramsland er klar for Start fra 1.august. Med Adeleke Akinyemi skadd forsøkte de å hente ham nå, men uten hell.

– Vi har vært i dialog med Sogndal om Ramsland, men det ble litt for stor avstand mellom partene. Det er forståelig, han er en viktig spiller for dem, sier sportssjef Tor-Kristian Karlsen til Fædrelandsvennen.

21.39. Snodigste aprilspøk..eller? Siden det er relativt stille må vi nevne det som vel er en åpenbar aprilspøk (?). Kolbu/KK fra Toten spiller i 4.divisjon og melder i kveld å ha signert sønnen til den polske fotballegenden Zbigniew Boniek.

Sønnen Thomas Boniek skal visstnok ha ankommet stedet for å jobbe for en lokal bedrift. Her snakker vi enten en ganske rar aprilspøk eller en minst dobbelt så random overgang.

21.15. Dette venter vi på. Flere klubber har avkrevet at det blir mye action. Vi venter først og fremst på hva Stabæk og Bodø/Glimt finner på, to klubber som har bekreftet at spillere kan være på vei inn. Og hva med Rosenborg, som har vært linket til halve Eliteserien?

20.51. Akinyemi til Kjelsås. Akinbola Akinyemi forlater Sandnes Ulf, som hentet han sist sommer. Midtbanespilleren returnerer til Oslo og spill for Kjelsås.

20.49. – Nordvik til Levanger. Ifølge Eurosport ønsker Levanger å hente den klubbløse forsvarsspilleren Andreas Nordvik. Trønderen spilte for Odd i høst.

20.24: Jatta til Kjelsås. En liten nyhet fra 2.divisjon. Spissen Mohammed Jatta ble frigitt fra KFUM tidligere i vinter. Nå har 20-åringen signert for Kjelsås.

20.06. Spiss på vei til Stabæk. Sportssjef Inge André Olsen bekrefter til Eurosport at de har en spiller på vei inn nå. Det skal være snakk om en 28 åring med rundt 200 kamper på høyeste nivå i europeiske ligaer.

Etter det Sportshjørnet kjenner til har en nederlender vært aktuell for Stabæk i helgen. Kan det være samme mann?

19.59. Nystuen avfeier spissrykter. Glomdalen hevdet tidligere i dag at Brann-angriper Henrik Kjelsrud Johansen var høyaktuell for Kongsvinger. Men det avviser daglig leder Espen Nystuen. Til avisen sier han at det er totalt urealistisk at de skal hente en spiller som startet forrige kamp for Brann, og at de trolig ikke signerer noen i kveld.

19.48. Stille i Drammen. Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo sier til Drammens Tidende at det er lite trolig at det skjer noe på markedet hos dem i kveld.

19.28. Lokal spiller til Viking! Vi har første overgang i Eliteserien! 21-årige Jostein Ekeland går fra Vidar i 2.divisjon til storebror Viking, melder Aftenbladet. Ekeland spilte for nettopp Viking som junior før han gikk til Vidar. Han kan brukes som spiss og kant, men er kanskje best som indreløper, og hadde et bra 2018,

– Dette var kult, det er veldig kjekt å få denne muligheten, sier han til avisen etter å ha signert en kontrakt ut sesongen.

19.25. Zalo ferdig i Sverige. Den norske midtstopperen Benjamin Zalo (21) er løst fra kontrakten med IFK Gøteborg. Den tidligere Ørn Horten-spilleren har slitt med skader i sin tid i Sverige.

19.20. Nigerianer er i Ålesund. Ifølge Sunnmørsposten har midtbanespilleren Izunna Uzochukwu ankommet byen. 28-åringen spiller for Meizhou Hakka på nivå to i Kina, men kan bli AaFK-spiller i løpet av de neste timene.

19.16. Kabran er i Borås. Starts kantspiller Kevin Kabran ser ut til å komme seg vekk fra Sør Arena, slik han har ønsket. Han er på plass på Elfsborg – Hammarby nå ifølge Expressen, som også har bilde av ham. Et utlånt til Elfsborg er ventet å gå i orden.

18.46. Eliteserien venter. Foreløpig har det vært stille, utenom et par overganger i 2.divisjon og rykter om halve Eliteserien til Lerkendal. Med litt over fem timer igjen regner vi med det tar seg opp utover kvelden.

17.58. Ung spiss til Mjølner. Liban Ali Abdi, som har spilt for Viking 2 de siste sesongene, ser ut til å bli Mjølner-spiller i dag. Han har 19 mål på de to siste sesongene i 3.divisjon.

17.56. Serbecic blir i RBK. Både Eurosport og iTromsø melder at det ikke blir noe Tromsø-lån for midtstopper Besim Serbecic. Dermed skjer det trolig ikke noe mer i Tromsø i kveld.

17.52. – RBK sjekket Våge Nilsen. Det er mye Rosenborg i dag! Ifølge Eurosport skal klubben ha undersøkt muligheten for å hente anvendelige Joakim Våge Nilsen fra trener Eirik Hornelands tidligere arbeidsgiver Haugesund.

16.47: Glimt vil forsterke. Bodø/Glimt åpnet serien sterkt med seier over RBK, men Patrick Berg måtte av med skade. Nå jobber nordlendingene for å finne en erstatter for midtbanespilleren, noe trener Kjetil Knutsen bekrefter til Avisa Nordland.

16.45. Brann-spiller til Åsane. Marius Bildøy kan være ferdig i Brann. Den lovende kantspilleren har kontrakt ut året, men lånes nå ut til Åsane i 2.divisjon for hele sesongen.

16.33: Bekreftet: Duo til Asker. Fitim Kastrati, som spilte i svenske Gefle sist sesong, er klar for Asker. I tillegg til spissen er også midtstopper Anders Johan Johansen (Stabæk) klar for klubben.

15.46: Rolig i Sarpsborg. Sportssjef Thomas Berntsen sier til Sarpsborg Arbeiderblad at de ikke jobber med å hente noen, og trolig ikke selger noen i dag heller. – Jeg er 99 prosent sikker på at det ikke vil skje noen ting før overgangsvinduet stenger, sier Berntsen til avisa.

15.32. RBK-bud på Birk Risa! Ifølge Telemarksavisa skal Rosenborg ha lagt inn et bud på Odd-spilleren. 21-åringen er brukt som venstreback i Skien, men har tidligere i karrieren vært brukt som ving og spiss. Det er liten tvil om at dekningen er tynn på backplass i Trondheim, så sånnsett gir budet mening.

Budet skal ha kommet i helgen, men verken Risa eller Odd går av hengslene av muligheten for å sende ham til Trondheim. – Odd er en klubb som selger når prisen er riktig, men vi kan ikke selge noen når vi bare har fem forsvarsspillere, sier trener Dag-Eilev Fagermo til TA.

15.30: Kjelsrud Johansen på vei til OBOS! Oi, nå begynner ting å skje. Ifølge Glomdalen skal Brann-spisss Henrik Kjelsrud Johansen være på vei til Kongsvinger. Angriperen startet serieåpningen, men siden da er Veton Berisha hentet inn. Sportshjørnet vet at andre klubber på nivå to har forsøkt seg på spissen tidligere i vinter.

15.28. BEKREFTET OVERGANG! Wohoo, vi har dagens første overgang! Anas Farah Ali skrev nylig ny kontrakt med Fredrikstad. Nå er det klart at stortalentet lånes ut til Grorud for å få spilletid. Grorud havnet plassen bak FFK i fjor, men er i den andre 2.divisjonsavdelingen i år.

14.32. – RBK sjekket stjerneduo. Ifølge VG skal Rosenborg har sjekket muligheten for å hente to av ligaens beste spillere i Franck Boli (Stabæk) og Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08). Lista legges ikke akkurat lavt!

14.16. Levanger varsler signering. Det er i 2.divisjon det skjer! Også Levanger ser ut til å skulle presentere et nytt navn i løpet av dagen.

https://twitter.com/lfkweb/status/1112688077011673088

13.33. Signering på gang! Skal vi få dagens første signering da?! I det jeg var i ferd med å føle meg som Komiske Ali, avdeling norsk fotball, etter å ha lovet masse action, så ser det ut til at Asker skal redde litt av ryktet! (Se tweet under). Vi gjetter på en angriper.

12.34: Disse er kontraktsløse. Det er flere kjente spillere som er uten klubb. Marius Amundsen, Remi Johansen, Trond Olsen, Andreas Nordvik, Claes Kronberg, Markus Skjellum, Bendik Torset og Niels Vorthoren er noen av spillerne som spilte Eliteserie eller 1.divisjon i fjor som er uten klubb. De kan da signeres også etter at vinduet stenger.

12.30: Aktivitet i Tromsø. Ifølge iTromsø så jobber TIL «på spreng» fram til vinduet stenger. Besim Serbecic fra Rosenborg har vært aktuelt den siste uka. Trond Olsen har trent med klubben i vinter, men som kontraktsløs kan han signeres også etter vinduet er stengt.

12.24: Action i høst. Mens vi venter kan det være artig å mimre tilbake til i høst. Da fikk vi Daouda Bamba og Christan Eggen Rismark til Brann, Flamur Kastrati til Kristiansund, Adeleke Akinyemi til Start, veteranene Bjørn Helge Riise og Trond Olsen til Sogndal for å nevne noen av mange overganger på en svært hendelsesrik dag. Også da fulgte vi alt som skjedde.

12.02: Horneland tror på stille dag. Rosenborg-trener Eirik Horneland bidrar ikke til å øke forventningene til en spennende kveld. – I utgangspunktet skjer det ingenting, sier han om hva man kan vente seg fra brakka i dag.

11.45: Start jobber med Ramsland. Martin Ramsland blir Start-spiller fra 1.august. Men etter at Adeleke Akinyemi ble skadd i helgen skriver Fædrelandsvennen at Start forsøker å hente spissen allerede nå – uten at de er veldig optimistiske på å få det til.

11.31: Stille før stormen. Som regel skal vi et stykke ut på ettermiddag før klubbene virkelig begynner å føle presset. Men i går ble det blant annet klart at Stabæk henter den unge dansken Nikolaj Kirk på lån for å dekke opp mens Jeppe Moe er skadd.

10.38: Utlån ennå mulig. Selv om vinduet stenger i kveld kan ennå unge spillere fortsatt bli lånt ut i løpet av våren og sommeren. NFF har innført et nytt utlånssystem for unge spillere, selv om det går mot FIFAs regelverk. Les om den nye utlånsordningen her.

10.30: Grindhaug tror ikke på signeringer. Etter kampen mot Strømsgodset søndag sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug at han ikke tror de får signert noen i dag. Han bekreftet at de har sjekket ut muligheten for å hente Lasse Vibe, men sier til Haugesunds Avis at den ballen er lagt død.

09.45: Aprilspøker? At overgangsvinduets siste dag samsvarer med den «artige» dagen 1.april gjør selvsagt at vi må være ekstra varsomme. Så overganger som Nicklas Bendtner til RBK eller Nigel Reo-Coker til Start vil vi umiddelbart skjønne at er tamt og fjas….

09.43: Nordlie forlenger med Skeid. Suksesstrener Tom Nordlie har forlenget sin kontrakt med osloklubben. Han har nå signert en kontrakt ut 2020.

09.40: Hvor går Vibe? Søndag meldte Aftonbladet at Lasse Vibe er ønsket av Rosenborg, Haugesund og IFK Gøteborg. Spissen har vært ute i kulda i sin kinesiske klubb nå, men 32-åringen har tidligere holdt høyt nivå i Allsvenskan. Havner han i Norge i dag?

09.31: Slik har vinteren vært! Vi har dekket alt som har skjedd fra Eliteserien ned til 3.divisjon grundig. Se alt av rykter og overganger vi har samlet i vinter her.

09.29: Hva skjer i Rosenborg? Tromsø, Haugesund og Stabæk er fortsatt på jakt etter offensive forsterkninger. Sarpsborg 08 trenger en back for bedre dekning. Og er Brann helt ferdige? Jakter Strømsgodset fortsatt en stopper? Og er nyopprykkede Mjøndalen og Viking helt fornøyde? I høst var Start særdeles aktive på siste dag, kan det skje noe også i år? Det er noen av spørsmålene vi stiller oss i dag. Her kan det bli action!