Eliteserien, Fotball

DIREKTE: Overgangsvinduets siste dag

Det er onsdag 15. august og overgangsvinduets siste dag. Vi følger alt som skjer sekund for sekund helt fram til overgangsvinduet stenger midnatt, og gir deg alt av rykter og bekreftede overganger. Alt som har skjedd tidligere i vinduet kan du lese om i denne saken. Dagens bekreftede overganger: Spiller Til Fra Daouda Bamba Brann...

Det er onsdag 15. august og overgangsvinduets siste dag. Vi følger alt som skjer sekund for sekund helt fram til overgangsvinduet stenger midnatt, og gir deg alt av rykter og bekreftede overganger.

Alt som har skjedd tidligere i vinduet kan du lese om i denne saken.

Dagens bekreftede overganger:

SpillerTilFra
Daouda BambaBrannKristiansund
Christian Eggen RismarkBrannRanheim
Raphael AyagwaLillestrømPlateau United
Flamur KastratiKristiansundSandefjord
André SødlundOddSandefjord
Fitim AzemiSandefjordVålerenga (lån)
Marius HøibråtenSandefjordStrømsgodset
Morten KonradsenBodø/GlimtRosenborg
Andreas NordvikOddFrederica
Trond OlsenSogndalBodø/Glimt
Lars-Jørgen SalvesenUll/KisaStart
Isak LidbergHamKamStart (lån)
Sondre BjørsholVikingÅsane
Tonny BrochmannMjøndalenStabæk
Jens Petter HaugeAalesundBodø/Glimt (lån)
Nicholas MickelsonStrømsgodsetHamKam (fra 1. januar)
Johnny BudusonSkeidHamKam
Jakob StorevikSandefjordFlorø
Jesper LövgrenBrannMjällby (fra 1.januar)
Bjørn Helge RiiseSogndalAalesund
Mande SayoubaOBStabæk
Axel Oskar AndressonVikingReading (lån)
Tobias SvendsenHaugesundMolde (lån)
Tobias GranHamKamLillestrøm (lån)
Christian BorchgrevinkHamKamVålerenga (lån)
Jacob PalanderNest-SotraTrelleborg (lån)
Mathias GjerstrømNotoddenStrømsgodset (lån)
Herman Solberg NilsenFram LarvikSandefjord (lån)
Shabawon ShamohammadFram LarvikSandefjord (lån)
Stian MichalsenArendalViking
Thomas NygaardBærumFK Tønsberg
Conrad WallemArendalFK Tønsberg

Her er siste nytt fra overgangsvinduets siste dag:

00.25: Derfor kan overganger skje senere: For spillere som kjøpes fra utlandet må alt av kontrakter o.l. være signert og sendt NFF før midnatt. NFF må så ha søkt spillerens forrige forbund om å frigi lisensen før midnatt. Da kan det, som med Adeleke Akinyemi, skje at alt det formelle ikke er klart før tirsdag.

I tillegg kan spillere som var uten klubb midnatt fortsatt signeres de neste ukene. Deriblant spillere som Mohammed Fellah, Chuma Anene, Muhamed Keita, Martin Rønning Ovenstad og Liban Abdi.

00.13: Sandefjord-duo til Fram. Med tre (eller fire?) mann inn har Sandefjord også hatt mulighet til å sende noen ut. Ungguttene Herman Solberg Nilsen og Sabawon Wahid Shamohammad skal spille resten av sesongen på lån til 2.divisjonsklubben i nabobyen.

00.07: Fellah til Sandefjord? Det ryktes hos Eurosport og på Twitter at Mohammed Fellah skal være på vei til Sandefjord. Den offensive midtbanespilleren er kontraktsløs, og kan derfor signeres også når vinduet er stengt.

00.00: Der stengte vinduet! Så gjenstår det å se om det har skjedd noen overganger på tampen som blir offentliggjort snart. Vi holder koken en halvtimes tid til.

23.49: Isaksen til Stabæk. Vi tar med en meget spennende signering fra Toppserien. Ingvild Isaksen spilte for Juventus sist sesong, men ble tidligere i sommer enig om å ikke forlenge kontrakten. Nå har hun istedet signert for Stabæk.

23.40: BEKREFTET: Høibråten til Sandefjord. Virkelig action i Vestfold. Marius Høibråten forlater Drammen og skal spille for Sandefjord. Han har signert en avtale ut 2020-sesongen.

23.38: Mensah også til Start? Det ryktes fra Sørlandet at Ibrahim Mensah også kan være på vei til Start. Angriperen spiller nå for Aluminji i Slovenia.

23.35: BEKREFTET: Azemi til Sandefjord. Fitim Azemi har blitt lånt ut fra Vålerenga til Sandefjord for resten av sesongen. Der erstatter han Flamur Kastrati etter at det har blitt lite spilletid i Oslo i år.

23.23: BEKREFTET: Storevik til Sandefjord. Florø-keeper Jacob Storevik har signert en halvannet år lang kontrakt med Sandefjord. Tidligere har han også vært i junioravdelingen til Rosenbog. Også Godset-stopper Marius Høibråten er nær hvalfangerne. Og kommer en spiss?

23.19: Start tror på Akinyemi-signering. Starts sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen sier til Fædrelandsvennen at Start har gjort unna alle sine formaliteter for å signere Adeleke Akinyemi, og sier at de håper og tror overgangen blir fullført i løpet av et halvt døgn. 20-åringen har akkurat landet i Kristiansand. Trolig blir ikke overgangen offentliggjort og bekreftet før torsdag.

23.08: BEKREFTET: Riise til Sogndal. Som meldt ble Bjørn Helge Riise Sogndal-spiller. Veteranen kommer fra opprykksrival Aalesund, og har signert en kontrakt ut sesongen med Sogndal.

22.56: BEKREFTET: Lidberg til HamKam. Spissen Isak Lidberg var på utlån fra Start til Jerv i vår. Nå skal svensken igjen på utlån, og denne gang er det HamKam som er spillerens destinasjon.

22.50: Akinyemi på vei til Kristiansand. Hos Fædrelandsvennen har en ansatt sendt melding til sportsavdelingen med beskjed om at han sitter på samme fly som Ventspils-spiss Adeleke Akinyemi. Dermed går det mot signatur for nigerianeren, som er ventet å koste opp mot 10 millioner.

22.39: BEKREFTET: Nordvik til Odd. Andreas Nordvik har hatt en omflakkende klubbkarriere. Nå skal den anvendelige forsvareren, som sist spilte for danske Frederica, spille for Odd. Han har signert en avtale ut året.

22.32: BEKREFTET: Salvesen til Ull/Kisa. Som tidligere meldt kunne Lars-Jørgen Salvesen havne i Ull/Kisa. Nå er angriperen klar, og han har signert en kontrakt ut 2019-sesongen.

22.12: BEKREFTET: Brochmann til Mjøndalen! Ut av det blå melder Stabæk at Tonny Brochmann er klar for Mjøndalen. Han har falt ut av laget etter at Henning Berg tok over, men ønsket å bli på Østlandet grunnet nært forestående familieforøkelse. Kantspilleren bør være en knallsignering for opprykksjagende Mjøndalen.

21.56: Stille flere steder. Virker som at Tromsø, Rosenborg, Kristiansund, Haugesund, Lillestrøm og Ranheim er blant klubbene som har forberedt seg på en ganske rolig kveld. Hos Start, Sandefjord, Odd, Brann og Stabæk er det nok fortsatt folk på jobb. Sistnevnte jobber for å få inn en stopper, og kan dermed sende Steinar Strømnes til Strømmen umiddelbart etter.

21.53: Riise til Sogndal? Et av mange spørsmål i kveld er hvor Bjørn Helge Riise skal spille. Fra Sogn ryktes det at midtbanespilleren skal være observert i byen. Blir det nok en veteran inn etter at Trond Olsen kom tidligere i dag?

21.38: 3 mill for Rismark. Ingen overgangsnyhet, overgangen er i boks for lengst. Men prisen Brann betalte for Christian Eggen Rismark skal ha vært like under 3 millioner, ifølge Trønderfotball.

21.36: Storfisk til Jessheim? «Big one!✍️….» melder Ull/Kisa på Twitter. Har de vært på fisketur, eller er det en wow-signering?

21.35: Tønsberg-duo til 2.divisjon. FK Tønsberg jakter opprykk fra 3.divisjon, men har mistet to sentrale brikker. Den lovende kantspilleren Conrad Wallem (18) har vært ønsket av Sandefjord, men går til Arendal. Mens den målfarlige midtbanespilleren Thomas Nygaard (21) ender i Bærum, som han også var nær overgang til i vinter.

21.18: Høibråten på vei til Sandefjord. Fire stoppere er fort en for mye hos Strømsgodset. Nå melder Drammens Tidende at Marius Høibråten er aktuell for Sandefjord. Det skal være snakk om en permanent overgang.

21.16: BEKREFTET: Riise ferdig i AaFK. Bjørn Helge Riise har tidligere i sommer fått vite at kontrakten med Aalesund ikke ville bli forlenget etter sesongen. Nå har de blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet hans til klubben allerede i dag.

21.13: Ikke slutt hos Brann? Henrik Kjelsrud Johansen er ønsket i Sandefjord og Start kan tenke seg Steffen Lie Skålevik. Men Brann slipper ikke begge i kveld. Spørsmålet er hvem, om noen, som får gå. Sandefjord har også forsøkt seg på Mos Abdellaoue uten hell, meldes det hos Eurosport.

20.52: BEKREFTET: Sødlund til Odd. André Sødlund hadde allerede signert for skiensklubben fra nyttår. Nå har de kjøpt han ut like før vinduet stenger. Og Odd-sjef Einar Håndlykken teaser på Twitter med at en signering til er nær. Må vel være en venstreback?

20.45: BEKREFTET: Kastrati erstatter Bamba. Flamur Kastrati gjør Kristiansund-spiller av seg de neste tre årene. Dermed har KBK fått sin erstatter for rekordsalget Daouda Bamba.

19.07: Akinyemi på vei til Kristiansand? Ventspils-storscorer Adeleke Akinyemi har vært ryktet å være nær Start siden i går. Nå meldes AllNigeriaSoccer på Twitter at spissen er på vei. Det kan vise seg å være en strålende signering, skulle det stemme.

18.48: BEKREFTET: Sayouba til Danmark. Mande Sayouba har voktet målet hos Stabæk i en årrekke, men har mistet plassen til nysignerte Marcus Sandberg. Nå har Sayouba blitt solgt til OB, hvor han har signert en fireårskontrakt.

18.27: BEKREFTET: Gjerstrøm til Notodden. Vi meldte det for en halvtime siden, nå er det bekreftet. Strømsgodsets Mathias Gjerstrøm skal spille for Notodden ut året.

18.10: BEKREFTET: Svenske til Nest. Nok en låneavtale er på plass for Nest-Sotra. Jacob Palander har signert ut året på lån fra Trelleborg.

18.02: Notodden signerer. På Twitter har Notodden antydet at de snart signerer en ny spiller. Ifølge Telemarksavisa kan det være snakk om Strømsgodsets unge midtbanespiller Mathias Gjerstrøm.

17.48: Hektisk i Sandefjord. Hos Sandefjord er det ventet at Flamur Kastrati signerer for Kristiansund i løpet av kvelden. Samtidig melder klubben til Sandefjords Blad at de håper å signere 2-3 spillere. En keeper og en spiss er førsteprioritet.

17.18: BEKREFTET: Mickelson til Strømsgodset. G19-landslagsspilleren Nicholas Mickelson er klar for Strømsgodset. Backen skal fullføre sesongen hos HamKam før han drar til Drammen.

17.15: BEKREFTET: Duo forlater Glimt. Kantspillerne Jens Petter Hauge (Aalesund, lån ut sesongen) og Trond Olsen (Sogndal) har forlatt Bodø/Glimt.

16.58: BEKREFTET: Buduson tilbake i Skeid. Etter halvannet år med spill i Haugesund, Fredrikstad og HamKam uten all verden til suksess er hurtige Johnny Buduson tilbake i Skeid. I sin første periode i klubben scoret han solide 49 mål på 77 kamper.

16.56: Godset-signering på gang? På Twitter hinter Strømsgodset til at de er i ferd med å signere en ny spiller. Skal vi tippe at Martin Rønning Ovenstad hentes hjem fra Østerrike? Midtbanespilleren har vært på drammensernes treninger de siste dagene.

16.50: BEKREFTET: Nigerianer til LSK. Midtbanespilleren Raphael Ayagwa er klar for Lillestrøm. 20-åringen  kommer fra Plateau United og har signert ut 2022. LSK har fått ekstern hjelp til å fikse finansieringen av Ayagwa.

16.49: BEKREFTET: Islending til Viking. Midtstopperen Axel Oskar Andresson skal spille for Viking i høst. Den 20-årige islendingen kommer på lån fra Reading.

16.00: Stille før stormen. Akkurat nå er en liten tørkeperiode, men vi regner med det tar seg opp utover kvelden. Start virker å være aktive på spissfronten, Vålerenga det samme. Stabæk skal man aldri se bort fra på deadline day. Og har RBK enda en storfisk på lur? I OBOS-ligaen venter vi på at Trond Olsen og Jens Petter Hauge skal presenteres av Sogndal og Aalesund – åpner det for noen inn hos Glimt?

15.28: Mannsverk forlater Alta. Håvard Mannsverk skal studere i Tromsø. Han kom fra nettopp Tromsø for ett år siden, men flytter nå tilbake.

15.22: Salvesen på vei til Jessheim. Ull/Kisa ser ut til å kunne styrke laget offensivt. Lars-Jørgen Salvesen er ifølge Fædrelandsvennen aktuell for OBOS-ligaklubben. Så spørs det om Start selv klarer å lande en spiss de neste 8 1/2 timene.

15.00: BEKREFTET: Bamba til Brann. Det som høyst trolig blir dagens største overgang (eller….?) er i boks. Daouda Bamba har tidvis herjet for Kristiansund denne sesongen, og skal nå forsøke å skyte Brann til seriegull. Han har signert en kontrakt ut 2021, og koster mellom 8 og 9 millioner.

14.40: BEKREFTET: Löfgren er Brann-klar. Den svenske midtstopper Jesper Löfgren er klar for Brann. 21-åringen hentes fra Mjällby, og blir dagens andre stoppersignering etter Christian Eggen Rismark hos serielederne. Men svensken skal fullføre sesongen på nivå tre i Sverige, og ankommer 1. januar.

14.20: Bjørshol på vei til Viking. Den lokale backen som er på vei til Viking er Åsanes Sondre Bjørshol. 24-åringen er ifølge BA i ferd med å returnere til Stavanger, etter å ha blitt kjøpt fra Vidar i 2016.

14.15: Vard-duo aktuell for Sotra. Arne Bjordal og Sander Delikås skal studere i Bergen. Duoen er dermed ferdig i Vard, og har den siste tiden trent med opprykksjagende Sotra i 3.divisjon.

13.40: Hauge på vei til Aalesund! Bodø/Glimts stortalent Jens Petter Hauge har ikke fått all verden med spilletid denne sesongen. Nå melder Avisa Nordland at han skal ha forlatt dagens trening i full fart, og at en utlånsavtale med Aalesund skal være på trappene.

13.30: Søderlund ønsket av Enga. Ifølge Adressa har Vålerenga lagt inn et bud på Alexander Søderlund. Men Rosenborg skal ha avslått budet for et par dager siden.

13.26: BEKREFTET: Borchgrevink til HamKam. Høyrebacken Christian Borchgrevink, som var med U19-landslaget til EM, er lånt ut til HamKam ut sesongen. Spørsmålet er om Nicholas Mickelson, som også var i U19-troppen, da er på vei bort, eller om en av dem skal brukes i en annen posisjon.

13.24: Olsen til Sogndal? Fra Twitter meldes det at Trond Olsen er observert på flyplassen i Sogndal. I Bodø har han fått tydelig beskjed om at han er overflødig, så en overgang til OBOS-ligaen vil ikke være sjokkerende for den hurtige kantspilleren.

13.14: Svendsen lånes ut til Haugesund. Tobias Svendsen har signert ny kontrakt med Molde ut 2020-sesongen, men ser ut til å gå på lån til FKH ut sesongen. Til Haugesunds Avis sier han at han er på Gardermoen og på vei til Haugesund for å signere avtalen.

13.09: Michalsen til Arendal. Det er ikke bare spillere på vei inn hos Viking. Kantspilleren Stian Michalsen har fått lite spilletid i år, og går nå til Arendal i 2.divisjon.

13.07: Viking signerer duo. Bjarne Berntsen bekrefter til Aftenbladet at de er nær å signere to forsvarere. Den ene er en spiller fra England som kommer på lån resten av sesongen. Det andre en lokal spiller som ikke spiller for en lokal klubb nå – og som ikke er Johan Lædre Bjørdal, Christian Landu Landu eller Marius Lode. Da er det ikke mange kandidater igjen, og Viking-fansen kan spekulere. Sjokkovergang for Jon-Helge Tveita?

12.40: BEKREFTET: Rismark er Brann-klar! Ranheim bekrefter at de har solgt midtstopper Christian Eggen Rismark til Brann. På nettsiden sin takker trønderklubben av spilleren som nå forlater barndomsklubben.

12.03: BEKREFTET: Konradsen til Glimt. Som ventet melder Morten Konradsen overgang tilbake til Bodø/Glimt, ett år etter at han forlot klubben for å spille for Rosenborg. I Trondheim har det blitt lite spilletid for 22-åringen, som har signert en treårskontrakt.

11.55: Rismark i Bergen. Ranheim-stopper Christian Eggen Rismark er i Bergen for å fullføre overgangen til Brann, melder BA. For en dag det kan bli for serielederne!

11.10: Bamba nær Brann. Ifølge Bergens Tidende skal Brann og Kristiansund ha blitt enige om en pris på mellom 8 og 9 millioner for Daouda Bamba. Men fortsatt gjenstår detaljer og at spilleren blir enig med serielederne om sin kontrakt.

11.05: BEKREFTET: Gran til HamKam. Lillestrøm-spissen Tobias Gran skal spille for de grønn-hvite fra Hamar ut sesongen. Unggutten har ennå ikke spilt for a-laget på sitt halvannet år på Åråsen. Samtidig skjer det mer på Briskeby. Spissen Johnny Buduson er på vei ut, og skal være ønsket av flere 2.divisjonslag. I tillegg jobber HamKam for å hente en større fisk enn Gran.