Array
(
  [_edit_lock] => Array
    (
      [0] => 1542375539:2
    )

  [_edit_last] => Array
    (
      [0] => 1
    )

  [_yoast_wpseo_content_score] => Array
    (
      [0] => 30
    )

  [footer_title] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_check_list] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [footer_menu_title] => Array
    (
      [0] => Kategorier
    )

  [footer_form_title] => Array
    (
      [0] => Send oss en melding eller tips 
    )

  [social_facebook] => Array
    (
      [0] => https://www.facebook.com/sportshjornetcom/
    )

  [social_twitter] => Array
    (
      [0] => https://twitter.com/Sportshjornet
    )

  [social_linkedin] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [header_logo] => Array
    (
      [0] => 1520598008sh_logo_neg.svg
    )

)
Fotball

Dette stjernelaget kan hentes gratis

En rekke stjerner med utgående kontrakter kan hentes gratis fra 1.januar.

Bosman-dommen gjør at profesjonelle fotballspillere kan forlate klubben sin gratis når kontrakten går ut. Og et halvt år før kan de fritt forhandle med andre klubber – noe som gjør at en rekke spillere bør få haugevis av telefoner 1.juni.

Spesielt defensivt er det flere spillere som bør friste mange av verdens største klubber.

Her er de elleve vi tror er mest ettertraktet, samt en benk med haugevis av kjente navn. Felles er at alle er gratis til sommeren.

BOSMAN XI:

Disse elleve kan sammen med en haug av andre stjerner signeres gratis til sommeren.

Keeper: David De Gea (Manchester United)

Det er rapportert at United skal ha utløst en opsjon som gjør at kontrakten blir forlenget til 2020, men det er ikke offisielt bekreftet. Alt tyder imidlertid på at det vil skje.

Skulle det av en eller annen grunn ikke skje, vil spanjolen så klart være attraktiv for alle klubber i verden. Men etter at Real Madrid hentet Thibaut Courtois i sommer er ikke ryktene om en overgang til den spanske hovedstaden mange.

Eneste keeper med utgående kontrakt som er attraktiv for store klubber. Ellers er det mange aldrende og benkeslitende keeper som er på lista.

Forsvar: Toby Alderweireld (Tottenham)

Tottenham kan forlenge kontrakten til Alderweireld, men selv med en utkjøpsklausul til 25 millioner pund vil han være et kupp.

Den belgiske 29-åringen kan trolig nærmest velge og vrake mellom all verdens klubber som arbeidsgiver fra sommeren av. Spurs-spilleren har vært hyppig ryktet til Manchester United.

Rapporter fra England sier at Spurs har en opsjon på å forlenge kontrakten, men det snakkes da om at en utkjøpsklausul på £25 millioner blir inkludert til sommeren. Selv til den prisen vil han være et kupp for de fleste klubber.

Forsvar: Diego Godin (Atletico Madrid)

Kanskje verdens beste midtstopper de siste årene. Selv om alderen (fyller 33 år i februar) taler mot ham er det fortsatt en spiller med så høy kvalitet at han vil være fristende for en lang rekke klubber.

I august ble det rapportert at han hadde signert en ny kontrakt, men uten offisiell bekreftelse. Manchester United, Milan og Inter er noen av klubbene som har vært nevnt som interesserte i uruguayaneren.

Forsvar: Diego Luiz (Chelsea)

Inne på laget i tett kamp med flere andre spillere med store navn, men hvor karrierene nok er litt på hell. 31-årige Luiz har vært en viktig brikke for londonklubben i år, men Chelsea ønsker kun å forlenge med ett år for spillere over 30 år. Dermed kan han søke lykken andre steder.

Brasilianeren med det karakteristiske håret skal ha avslått flere tilbud fra kinesisk fotball allerede.

Høyrekant: Yacine Brahimi (Porto)

Kantspilleren sies å være i søkelyset hos en lang rekke engelske klubber. West Ham skal ha vært nær å signere ham i sommer, mens både Everton og Wolverhampton er blant klubbene som nevnes som aktuelle arbeidsgivere fra 2019.

29-åringen er inne i sin femte sesong i Portugal etter overgang fra Granada. Ble kåret til årets spiller i Portugal 2017 av avisen O Jogo.

Midtbane: Adrien Rabiot (PSG)

Adrien Rabiot er ute i kulden i PSG, men kan havne i Barcelona i januar.

Briljant på banen, ikke den enkleste utenfor. Ble blant annet utelatt fra Frankrikes VM-vinnende tropp i sommer. At han nå nekter å signere ny kontrakt har gjort at PSG har bestemt seg for å utelate ham fra førstelagstroppen.

23-åringens balltalent er det lite å si på, og Barcelona er klubben som hyppigst nevnes som ny arbeidsgiver for Rabiot. At forholdet til PSG har skjært seg helt gjør at det i spansk media spekuleres i at han kan bli solgt for ned til 5 millioner euro i januarvinduet.

Midtbane: Hector Herrera (Porto)

Porto-kapteinen har seks år bak seg i portugisisk fotball, men i en alder av 29 år ser han ut til å kunne ta steget videre. 29-åringen har 70 landskamper for Mexico og har stått fram i Champions League.

I løpet av høsten er både Real Madrid, Tottenham, Arsenal og Juventus nevnt som mulige nye arbeidsgivere på ryktebørsen. Herrera har avslått flere kontraktstilbud fra Porto den siste tiden.

Midtbane: Aaron Ramsey (Arsenal)

Waliserens tid i London ser ut til å være over. Selv om skadene har vært litt for mange og formen litt for ustabil i Arsenal har han fortsatt et navn og kvaliteter som gjør at 28-åringen kan friste mange klubber – spesielt når han er tilgjengelig gratis.

Venstrekant: Anthony Martial (Manchester United)

Anthony Martials framtid i Manchester United er uviss.

Det har ikke løsnet helt for franskmannen i United, men høsten har vært et opptur etter et par litt skuffende sesonger. Og i en alder av 23 år er han en spiller som ennå sitter med et uforløst potensial som bør kunne friste mange.

Det vakte oppsikt da United la 60 millioner pund på bordet for ham, og det vil være oppsiktsvekkende om han skulle forlate klubben som Bosman-spiller.

Spiss: Mario Balotelli (Nice)

Litt bortgjemt i forhold til hvordan det var for noen år siden. Men er fortsatt en spiss som på sitt beste holder ey høyt nivå. Og det er sjelden kjedelig med Mario i nærheten.

Ingen mål på 10 kamper for Nice denne høsten gjør selvsagt at aksjene hans ikke styrkes, og sommeren var en liten transfersaga som endte resultatløst. Men de to foregående sesongene . Kanskje mest aktuell for en ambisiøs klubb i en liga hvor pengene sitter løst (Hei, Kina)?

Spiss: Munir El Haddadi (Barcelona)

Har ikke helt klart å vise seg som Barcelona-material, og har vært lånt ut til Valencia og Alaves de to foregående sesongene. I høst har han sluppet til 11 ganger i Barcelonas stjernespekkede angrepsrekke.

Med 10 mål for Alaves på 33 kamper sist sesong og en alder av kun 23 år bør han være relativt attraktiv på markedet. Napoli, Sevilla, Alaves, Real Betis, Celta Vigo, Schalke, Marseille og West Ham er blant klubbene som sies å ha ham i sikte.

Benken:

I tillegg til de vi har plukket ut er det en lang rekke kjente navn som sitter med utgående kontrakter.

Manchester United er definitivt klubben som kan bli mest ribbet. I tillegg til Martial og De Gea sitter Matteo Darmian, Phil Jones, Antonio Valencia, Ander Herrera, Juan Mata, Andreas Pereira og Ashley Young med utgående kontrakter.

Samtidig sitter Vincent Kompany, Eliaquim Mangala og lovende Brahim Diaz på utgående kontrakt i den lyseblå delen av byen.

Også lovende Declan Rice (West Ham), samt kjente navn som Pablo Zabaleta (West Ham), Leighton Baines (Everton) og Filipe Luis (Atletico Madrid) er tilgjengelige forsvarere.

På midtbanen er Cesc Fabregas (Chelsea), Moussa Dembele (Tottenham), James Milner (Liverpool) og Andrea Bertolacci (Milan) spillere med kontrakter på vei ut. Det samme gjør for øvrig Stefan Johansen (Fulham) og Markus Henriksen (Hull).

Angrepsplassene mangler kanskje de virkelige godbitene, men Olivier Giroud (Chelsea), Eduardo Salvio (Benfica), Danny Welbeck (Arsenal), Daniel Sturridge (Liverpool) og Bayern München-duoen Arjen Robben og Franck Ribery bør kunne friste noen.

Følg oss på Facebook, Instagram og Twitter for siste nytt, sportshumor og konkurranser!