Eliteserien, Fotball

Berntsen takket nei til svensk storklubb

Sarpsborg 08s sportssjef var i dialog med IFK Göteborg om å bli sportssjef i klubben.

Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen har fått mye av æren for lagets store framgang de siste sesongene.

ELITESERIETIPSET: DISSE RYKKER NED

Hans innsats har blitt lagt merke til også i nabolandet. IFK Göteborg er nede i en bølgedal, og den tidligere storklubben kontaktet dermed Berntsen med tilbud om å ta over som sportssjef i klubben. Det skriver Expressen.

Berntsen selv bekrefter til avisen at han fikk tilbudet.

– Vi har hatt en dialog en måneds tid og Sarpsborg har hele tiden visst om det, det har jeg vært åpen om med klubben. Med så takket jeg nei nylig. Det var en vanskelig beslutning, men timingen var ikke riktig akkurat nå, sier Berntsen til den svenske avisen.

Til Sportshjørnet forteller han mer om hvorfor han blir værende i Østfold.

– IFK Gøteborg er en av få klubber i Norden det kunne vært aktuelt å gå til sånn jeg ser det, men jeg har det veldig bra i Sarpsborg. Det hadde vært en veldig fet jobb å ta, men denne gangen passet det ikke, sier Berntsen til Sportshjørnet.

På spørsmål om hva det hadde å si at tilbudet kom såpass nære sesongstart, slik at han ikke kunne fått et helt overgangsvindu å jobbe med å forme et lag i, svarer Berntsen at det var en av flere faktorer.

-Hadde tilbudet kommet tidligere kunne det vært en ting som påvirket avgjørelsen. Det var sammensatt, og jeg falt ned på å bli. Så kunne det vært utrolig spennende å prøve noe nytt når jeg har vært her så lenge. Det var ikke et enkelt valg, sier sportssjefen.

Følg oss på Twitter, Instagram eller Facebook for siste nytt fra norsk fotball!