Eliteserien, Fotball

Årets lag i Eliteserien

Her er de 18 som har imponert mest i år.

For å komme med på årets lag holder det ikke å ha vært god en stund med høye formtopper. Det må leveres jevnt og stabilt hver eneste uke, i tillegg til at spillerne skal ha stor betydning for sitt lag.

LES OGSÅ: Alt fra det norske overgangsvinduet LIVE

At kun en halv god sesong ikke er nok gjør at spillere som Magnus Wolff Eikrem og Sivert Heltne Nilsen ikke kommer med. En sammenslåing avNilsens vår og Eikrems høst hadde kanskje vært årets spiller, men de to harspilt under halvparten av kampene.

Dette er årets lag (4-4-2):

Årets lag i Eliteserien


Keeper: André Hansen (Rosenborg)

Som i fjor er det liten tvil om keeperplassen. Hansen harvært i en egen klasse og reddet det som langt fra er tidenes RBK-årgang i flerekamper. God til å styre og dirigere eget lag, knallsterk en mot en og tøff ifeltet. Nærmer seg 30 år, men er snodig at ikke interessen fra middels godeeuropeiske lag har vært større.

Årets lag i Eliteserien
Andre Hansen fikk prisen som årets spiller på Fotballfesten søndag.

Høyreback: Espen Ruud (Odd)

De offensive bidragene er selvsagt det som gjør at han blir ekstra godt lagt merke til, men rutinen er også viktig for dette Odd-laget. Men den høyrefoten da! 11 målpoeng (8 mål, 3 assist), flere av dem på dødball.

Midtstopper: Tore Reginiussen (Rosenborg)

Nesten en selvfølge når årets lag skal tas ut i Eliteserien. Ikke like dominerende denne sesongen som tidligere, men lista legges høyt for en spiller som leverer så jevnt solid. Kontroll over det meste han gjør, og må med på laget.

Midtstopper: Vito Wormgoor (Brann)

Herfører og kaptein, også på dette laget. Ser ut som enkriger, spiller som en kriger. Men er også, spesielt i tospann med Acosta,viktig i oppspillsfasen. Ikke ufeilbarlig, men jevnt over en meget sterk sesongigjen av nederlenderen.

Årets lag i Eliteserien
Vito Wormgoor er kaptein og hærfører for Brann.

Venstreback: Birger Meling (Rosenborg)

Opp og ned langs venstresiden. En solid sesong for RBK og nå førstevalg på landslaget. Rogalendingen med den gode venstrefoten har levert hele 8 målgivende, og er en back som passer perfekt inn i RBKs spillestil. Stabilt god, men spesielt sterk i høst.

Høyrekant: David Akintola (Haugesund)

En suksess fra første stund i FKH. Med 9 mål og 6 målgivende har han stått fram for et lag som har manglet spisser som leverer målpoeng. Hurtigtoget har vært et viktig angrepsvåpen, og er svært vanskelig å stoppe. Bare på lån fra Midtjylland, og bør ha styrket sjansene betraktelig på overgangsmarkedet etter et middels vellykket opphold i Jerv sist sesong.

Sentral midtbane: Kristoffer Løkberg (Ranheim)

En del av en midtbanetrio som har levert langt over ventet.Mads Reginiussen er kanskje stjerna og Eirik Valla Dønnem hjernen i lagdelen,men for meg er Løkberg den som har stått fram. Han har på mange måterpersonifisert Ranheim med løpskraft, glede og oppofrelse. I tillegg harspilleren som tidligere nærmest har vært vaksinert mot mål levert overraskendemange og overraskende fine mål.

Årets lag i Eliteserien
Kristoffer Løkberg og de andre Ranheim-spillerne har hatt mye å juble for i år.

Sentral midtbane: Gjermund Åsen (Tromsø)

Det nærmeste vi kommer en boksåpner i norsk fotball. Åsen eren evig asisst-maskin, og i tilllegg vanskelig å stoppe når han driver framovermed ballen. Skulle gjerne sett ham vise fram skuddbeinet oftere, og har littfor høyt fravær. Men 10 assist og 2 mål på 20 kamper for et lag som uten hamhadde vært i nedrykksstriden er strålende.

Venstrekant: Eirik Hestad (Molde)

Ser ut som David Silva, spiller som David Silva. Har gått fra å være en variabel spiller med høyt toppnivå til å levere regelmessig gode prestasjoner runde etter runde. Kvikk, bra driv med ball, løper i 90 minutter og har blikk for de gode løsningene. 8 mål og 7 målgivende er solide tall

Spiss: Franck Boli (Stabæk)

Selvskreven på årets lag, og snodig at han ikke var blant de tre nominerte til prisen som årets spiller i Eliteserien. Boli har kommet tilbake fra skade og vært i kanonform. 17 mål og 3 målgivende for et bunnlag, og en konstant trussel offensivt. Bør være attraktiv på markedet i vinter, selv med ny kontrakt.

Spiss: Erling Braut Håland (Molde)

Årets komet. Braut Håland senket nærmest på egenhåndgulljagende Brann to ganger på en måned i sommer. Fire mål på 17 minutter påBrann stadion mot et lag som knapt nok slapp inn mål eller avga poeng er utentvil årets prestasjon. Viste ikke så mye i vår, og har kun startet 17 kamper,men var i fyr og flamme tidlig i høst. 12 mål og 4 målgivende. Mistet toppscorersjansen med skade da 3 ½ kamp gjenstod.

Årets lag i Eliteserien
Moldes Erling Braut Håland har hatt en fantastisk utvikling i 2018.

Benk:

Sean McDermott (Kristiansund)

Har virkelig tatt store steg i sin tid på nordvestlandet. Utgående kontrakt nå. Kunne styrket nesten alle norske lag, og bør ha få problemer med å finne en større klubb.

Dan Peter Ulvestad (Kristiansund)

Har vært bunnsolid for KBK sammen med McDermott. Ruver i duellene og spiller med autoritet. Utgående kontrakt gjør at han har gode kort på hånda.

Taijo Teniste (Brann)

Langt fra spektakulær, men leverer alltid. Har passet perfekt inn i Brann-mannskapet. Spiller på det enkle og med lav feilprosent – men leverer også viktige bidrag forover.

Alexander Stølås (Haugesund)

Venstrebacken har en fryktet fot, og leverte imponerende ti målpoeng denne sesongen (4 mål, 6 målgivende). På årene som back utviklet seg stort defensivt også. 

Tokmac Nguen (Strømsgodset)

Ujevn, men likevel Strømsgodsets beste. Seks scoringer og fire målgivende, og alltid den som måtte være påskrudd for at Godset skulle være gode.

Vebjørn Hoff (Odd)

En litt glemt og undervurdert spiller, men har glidd perfekt inn i Odd-laget og vært stabilt god. Klok og trygg i det han foretar seg i den dype midtbanerollen.

Fredrik Haugen (Brann)

En litt annen rolle i år, selv om plassen i formasjonen er den samme. Leverer derfor ”bare” 7 målpoeng mot 15 sist sesong. Men er hjernen i Brann-laget, og den som leverer stabilt på et høyt nivå.

Spillere som Kristoffer Zachariassen, Fredrik Aursnes,Martin Bjørnbak og Marcus Pedersen får være med i en 22-mannstropp, men faller akkurat utenfor topp 18.

Enig eller uenig? Gi oss gjerne beskjed på Facebook, Twitter eller Instagram  – og følg oss gjerne!