Fotball

Årets lag i 2.divisjon avdeling 2

Skeid og Tom Nordlie har med seks spillere i troppen til årets lag.
Skeid vant avdelingen suverent, og er like suverene på årets lag. Hele 6 spillere fra osloklubben er med

Skeid tok et suverent opprykk i avdeling 2. Med hele 9 poeng ned til nærmeste forfølger har Tom Nordlies mannskap vist imponerende stabilitet i en jevn avdeling. Lagets prestasjoner merkes også kraftig på årets lag, hvor hele 6 Skeid-spillere har fått plass i troppen.

LES OGSÅ: Årets lag i avdeling 1

LES OGSÅ:
Her er 2.divisjons største juveler

Også de andre topplagene Hødd, Egersund og KFUM er godt representert på laget, hvor Bryne er eneste ikke-topplag som er representert i startelleveren.

Her er årets lag (3-4-3):

Årets lag i 2.divisjon avdeling 2

Keeper: Igor Spiridonov (Bryne)

Selvskreven på dette laget, noe som sier ganske mye om Brynes sesong. Matchvinner i flere kamper. Strålende på strek. En klassemålvakt på dette nivået. Med tanke på at han er fylt 30 år hagler det neppe med tilbud høyere opp, men etter sju år i 2. og 3.divisjon hadde han fortjent muligheten nå.

Årets lag i 2.divisjon avdeling 2
Igor Spiridonov har vært strålende for Bryne etter overgangen fra Egersund.

Forsvar: Eirik Haugan (Hødd)

Stopperen har holdt høyt nivå siden han vendte hjem til Norge fra Marseille sist sommer. Ikke av de største, men gir fra seg i duelleneuansett. Bra plasseringsmessig. Står med fire seriemål samtidig.

Forsvar: Tom Skogsrud (Skeid)

Ble gjenforent med tvillingbror Kim i Skeids backrekke denne sesongen, og begge har vært gode. Jeg synes back og kaptein Tom har vært den skarpeste av dem. Bunnsolid bakover og en leder i laget. En av ikke altfor mange hos opprykkslaget med bra erfaring fra høyere nivå.

Forsvar: Marcel Wawrzynkiewicz (Egersund)

Årets lag i 2.divisjon avdeling 2
Marcel Wawrzynkiewic har vært bunnsolid i flere år for Egersund.

Brukt både som stopper og back i EIK i år. Synes han er bestpå backplass. Offensivt villig og med gode innlegg. Men rydder også opp og tarbra ansvar defensivt. Den tidligere Vålerenga-spilleren er moden for høyerearenaer enn 2.divisjon.

Midtbane: Hassan Yusuf (Skeid)

En glimrende sesong av Yusuf. Er overalt på banen og er en nytelse å se på med ballen. Litt for få bidrag i målprotokollen (to scoringer) er en av få ting å trekke ham for. En viktig brikke hos seriemesteren.

Midtbane: Mohammed Mahnin (Skeid)

Vendte hjem fra Grorud i vinter, og har vært en viktig ballsentral på dette laget. Utsøkt teknikk og pasningsfot. De offensive kvalitetene er mest iøyefallende, men gjør også stabilisatorjobben på midten utsøkt.

Midtbane: Marius Hagen (Hødd)

Klubbnomaden har hatt en bra sesong i Ulsteinvik. God med ballen og bra motor, men samtidig veldig vond å møte. Litt for høyt siffer i kortstatistikken – men viser at han har holdt til på høyere nivå lenge.

Midtbane: Stian Sortevik (KFUM)

Årets lag i 2.divisjon avdeling 2
Stian Sortevik (midten) er kanskje 2.divisjons aller beste spiller.

Den mest elegante spilleren i 2.divisjon. Overblikk, teknikk og lekenhet i samme pakke. Får ut sitt beste med en ganske fri rolle på Ekeberg. Litt lavere scoringssnitt i år med kun fire mål, men selvskreven på dette laget.

Angrep: Bob Sumareh (Egersund)

Den lynhurtige angriperen er alltid en trussel. God på åfinne og jakte rom. Kommer til mange sjanser og er en spiller forsvaret er nødttil å ta ekstra forholdsregler mot. Stoppet på 14 mål denne sesongen.

Angrep: David Tavakoli (Skeid)

Tok litt tid før han kom ordentlig i gang, noe en skade like før seriestart må ta en god del av skylden for. Ekstremt god inne i boks, både plasseringsmessig og som avslutter. 13 mål i sesongens siste halvdel, totalt 17 scoringer.

Angrep: Moses Mawa (KFUM)

Det var noe litt uforløst over det Mawa gjorde i Bærum sist sesong. Men i år har han tidvis vært et angrep alene for Kåffa. Bakromstrussel og bra feilvendt. 13 seriemål. Har vært akkurat den angriperen de savnet i fjor.

Benken:

Nicolai Larsen Berg (Egersund)

Erstattet Spiridonov i EIK, og den tidligere Odd-, Notodden- og Vindbjart-keeperen har tatt opp arven på en god måte. Holdt nullen ni ganger og sørget for at Egersund slapp inn nest færrest mål i avdelingen.

Sulayman Bojang (Skeid)

Den lynhurtige backen kom nærmest fra intet og tok divisjonen med storm. Ute av elleveren fordi han bare fikk 15 kamper steg videre til Sarpsborg 08 i sommer.

Scott Fellows (Brattvåg)

Vært krumtappen i Brattvågs tremannsforsvar. Bra i vår da laget sleit, enda bedre da oppturen kom i høst.

Jesper Solli (Kjelsås)

Kvikk, god med ball og vanskelig å stoppe. Den tidligere Vålerenga-junioren har holdt høyt 2.divisjonsnivå lenge. Kommer sjansen høyere opp i vinter?

Robin Rasch (KFUM)

Midtbanedirigent og hjernen i laget. Styrer spillet med pasningsfot og overblik.

Mesut Can (Skeid)

16 seriemål, de fleste fra kantposisjon, lar seg mer enn høre. Kvikk og vanskelig å få tak på, god til å lure seg unna forsvarere og få rom.

Walid Idrissi (Kjelsås)

Har tatt voldsomme steg denne sesongen. Spesielt våren var bra, da kom 10 av hans totalt 15 mål i år.