Fotball

Årets lag i 2.divisjon avdeling 1

Her er de 18 spillerne som har imponert oss mest.

Sesongen er ferdigspilt, og det endte med Raufoss-opprykk. Like bak fulgte Fredrikstad, som skal ut i kvalifisering mot KFUM. Og det er de to topplagene som preger årets lag. Begge har to inne på årets lag, i tillegg til spillere på benken.

LES OGSÅ: Disse 15 er 2.divisjons største juveler

Samtidig er hele 9 av lagene i avdelingen representert på laget, i tillegg til ytterligere 2 lag på benken.

Her er årets lag (3-4-3):

Årets lag i 2.divisjon avdeling 1

Keeper: Håvar Jenssen (Fredrikstad)

Det sier litt om sesongen til FFK når Jenssen kommer med på årets lag. Reddet laget gang på gang i løpet av våren, og er blant spillerne som har tatt steg i riktig retning denne sesongen. God keeperteknisk og en vanskelig mann å overliste.

Midstopper: Mats Frede Hansen (Alta)

Har vært bunnsolid i flere sesonger nå. Langt fra den største stopperen, men kompromissløs og vond å møte likevel. Tar igjen for manglende centimeter med maks innsats. En leder og en bærebjelke i Altas trebacksforsvar. Stabilt god.

Årets lag i 2.divisjon avdeling 1
Mats Frede Hansen har vært stødig i Altas trebackslinje i år.

Midtstopper: Kevin Jablinski (Raufoss)

En viktig kriger for opprykkslaget. Bra duellspiller og har stått fram i de viktigste kampene. Fikk aldri sjansen på a-laget i Odd og Sandefjord, nå får han endelig en velfortjent sjanse høyere enn 2.divisjon.

Midtstopper: Mads Nielsen (Fredrikstad)

Signeringen av Nielsen viste hvilke ressurser FFK har i forhold til de andre lagene på dette nivået. Og selv om forsvaret ikke har vært pottetett har Nielsen i store deler av sesongen vært lederen og krigeren som var savnet i forsvaret i fjor.

Midtbane: Jan Aubert (Bærum)

Avsluttet sesongen med å senke Raufoss med et frisparkmål på overtid. Totalt ble det fem mål, fire av dem mot slutten av sesongen. Stabilt god og en skikkelig potet. Omtrent bare keeperplassen han ikke har vært innom i den gule drakta.

Midtbane: Mathias Johnsen (Mjølner)

Kaptein og midtbanedirigent for et lag som har overrasket stort. Johnsen er en kriger, samtidig som har bidrar godt offensivt. Setter opp andre og stadig på løp. Kanonsesongen har gjort at 23-åringen nevnes i forbindelse med Tromsø, som må se etter gode, lokale løsninger i høst.

Midtbane: Mahmoud Laham (Fram)

Den desidert viktigste spilleren i vestfoldingenes sterke snuoperasjon denne høsten. Laham scoret hele 12 mål fra sin midtbaneposisjon, 9 av dem i høst. Har fått en litt friere rolle og blomstret. Bra driv og nese for mål.

Midtbane: Faysal Ahmed (Grorud)

Man kan se at Ahmed har vært en god futsalspiller. Herlig teknikk og noen uortodokse løsninger. Men har med årene blitt mye mer enn det, og er nå en god toveisspiller. Toneangivende og stabilt god for overraskelseslaget.

Angrep: Jonas Enkerud (Elverum)

En strålende sesong med hele 21 scoringer gjør ham til toppscorer i de tre øverste divisjonene. Og det til tross for at han i høst ble flyttet bakover i banen, og ofte brukt på midtbanen eller på kant. Mange sesonger i 2.divisjon nå, og en middels i 1.divisjon nå. Får han sjansen der igjen etter årets målorgie?

Årets lag i 2.divisjon avdeling 1
Elverums Jonas Enkerud er mestscorende i de tre øverste divisjonene.

Angrep: Anton Henningsson (Raufoss)

Seriemesterens svenske storscorer har to gode sesonger bak seg i 2.divisjon nå. Stor og sterk, men også med bra tempo. Kommer alltid til mange muligheter inne i boksen. 19 mål i serien, like mange som i fjor. Selvskreven på laget.

Angrep: Kristoffer Hoven (Hønefoss)

Et lyspunkt i en ellers helmørk sesong. Hoven noterte seg for hele 19 mål for et nedrykkslag. Arbeidssom og en god nese for mål. Svært lite trolig at han trenger å følge HBK ned en divisjon, bør være interessant for hele 2.divisjon og mange i 1.divisjon.

Benk:

Ole Kristian Lauvli (Raufoss)

Keeperen har lenge vært blant de beste på dette nivået. Så også i år.

Emilio Garcia (Grorud)

Vond å møte. Viktig rutine i et ungt mannskap. Sterk vårsesong.

Runar Overvik (Alta)

Vingbackrollen har kledd ham godt. En viktig brikke over flere år.

Martin Heiberg (Raufoss)

Har tatt den dype rollen på midtbanen utmerket. En terrier.

Sivert Strangstad (Moss)

21-åringen har tatt store steg etter overgangen fra Follo før sesongen. Dyktig toveisspiller. Sterk høst.

Eirik Mæland (Fredrikstad)

Ingen mål, men ni målgivende. Vært dirigenten FFK ønsket seg.

Marcus Mehnert (Asker)

Målsniken har tatt steg denne sesongen. 15 mål, hele 12 av dem hjemme.

Enig eller uenig? Noen som burde vært med? Kommenter gjerne til oss på Twitter eller Facebook.