Eliteserien, Fotball

Adressa: Derfor får ikke Bendtner spille

Flere andre spillere skal lenge ha vært misfornøyd med særbehandlingen av dansken.

At den danske stjernespissen Nicklas Bendtner ikke har vært en del av kamptroppen til Rosenborg de siste ukene, og at han før det har vært benket flere ganger, har vakt oppsikt og skapt spekulasjoner.

I en lengre artikkel torsdag skriver Adresseavisen om hva som skal være årsaken til at Bendtner nå er helt ute i kulda i Rosenborg.

LES OGSÅ: Her er Eliteseriens bosmanspillere

«Sentrale kilder i og rundt RBK-miljøet forteller om en spillergruppe hvor majoriteten er lei av det man føler har vært særbehandling av Bendtner i to år. Og hvor flertallet av spillerne – til tross for å ha gitt beskjed – mener at ting ikke har blitt tatt tak i før i vår», innleder avisen sin artikkel med.

Misvisende

Spissen selv har svart avisen i en e-post.

«Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er dessverre vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende. Jeg har ikke fått inntrykk av at jeg skulle ha verken en hel eller halv spillergruppe imot meg, absolutt ikke», innleder han tilsvaret sitt med.

Adressa: Derfor får ikke Bendtner spille
Nicklas Bendtner er helt ute i kulda i Trondheim. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Ryktene har gått i det norske fotballmiljøet en stund om at Bendtner ikke skal være populær i resten av spillergruppa. Samtidig har trener Eirik Horneland svart kryptisk når han har fått spørsmål om angriperen de siste ukene, noe som har bidratt til spekulasjoner rundt hva årsaken rundt vrakningen er.

Onsdag valgte Horneland å kun ha 6 spillere på benken i cupkampen mot Tiler, framfor å ha med Bendtner i troppen.

Manglende innsats

Flertallet av spillerne skal være misfornøyde med at Bendtner særbehandles. Det trekkes blant annet fram hans manglende innsats i presspillet på banen, og at klubben har vært nødt til å legge opp spillet sitt etter Bendtners manglende defensive innsats.

LES OGSÅ: Derfor kan Fagermo smile igjen

At dansken fikk beholde sin skoavtale med Nike i fire måneder mens andre spillere ble nektet noe lignende, at Bendtner ikke møtte opp på en fotballskole uten at det fikk konsekvenser, danskens utstrakte reisevirksomhet i sesongen, samt for dårlig innsats på trening og kamp har vært blant det som har gjort at spillergruppa er lei.

Adressa skriver om én episode på trening i mars, hvor Bendtners lag tapte kamp etter kamp på liten bane. Spillerne på danskens lag skal ha vært så misfornøyde med Bendtners innsats at de én etter én forlot banen i protest, helt til kun keeperen sto igjen.

Nylig kom det fram i Adressa at 60 prosent av spillerne i RBK hadde svart at noen spillere «ikke ga alt i trening og kamp» da de gjennomførte en undersøkelse etter forrige sesong.

Ifølge avisen skal trener Eirik Horneland ha støtte fra styret om å ikke bruke den danske angriperen mer. Adressa skriver også at det pågår en prosess med å løse Bendtner fra kontrakten. Den prosessen skal ha startet etter 0-3-tapet for erkerival Molde.

De tidligere trenerne Rini Coolen og Kåre Ingebritgtsen, nåværende trener Eirik Horneland, styreleder Ivar Koteng og sportssjef Stig Inge Bjørnebye har ikke kommentert Adressa påstander.

Glad i norsk fotball? Følg oss på Twitter, Instagram og Facebook