3.divisjon, Fotball

3.divisjonstipset: Rocky skyter Gjøvik opp

Vi tror Gjøvik-Lyn overrasker. Se tabelltips og vurdering av avdeling 5

I de andre avdelingene har vi holdt oss stortsett til de store favorittene når vi har spådd hvem som rykker opp. Her gjør vi et unntak.

LES OM AVDELING 1: Endelig lykkes Eidsvold Turn

For blant oddselskapene og andre som har spådd tabellen er laget fra Mjøsas bredder blant lagene som er levnet dårligst sjanser i denne avdelingen. En vurdering vi ikke følger.

LES OGSÅ OM AVDELING 2: Ny nedtur for Lyn

For med Rocky Lekaj inn som stjernen blant mange spennende signeringer ser Gjøvik-Lyn solide ut i en avdeling som først og fremst bemerker seg med å mangle klare opprykkskandidater.

LES OM AVDELING 3: Lekestue for Fløy?

Også i bunnen har mange av disse lagene vært involvert i drama de siste sesongene. Å hevde at dette er avdelingen hvor det vil skille færrest poeng fra opp- til nedrykk er ingen veldig vågal påstand.

LES OM AVDELING 6: Hønefoss er kjempefavoritt

Den store jokeren i kortstokken heter Nybergsund. Har hentet et helt nytt lag fra en rekke forskjellige land i løpet av vinteren. Om det er ett lag vi er usikre på hva står for i år, så er det gjengen fra Trysil.

Slik tror vi tabellen blir:

1. Gjøvik-Lyn

2. Rosenborg 2

3. Tiller

4. Nybergsund

5. Brumunddal

6. Steinkjer

7. Ranheim 2

8. Kolstad

9. Verdal

10. Strindheim

11. Orkla

12. Melhus

13. Raufoss 2

14. Kongsvinger 2

Glad i norsk fotball? Følg oss på Facebook for alt fra topp til bredde

Her er vår vurdering av lagene i avdeling 5:

1. Gjøvik-Lyn

3.divisjonstipset: Rocky skyter Gjøvik opp
Rocky Lekaj var ekstremt god i Raufoss. Nå skal han skyte nabo Gjøvik-Lyn til suksess. Foto: Digitalsport

Overganger

Inn: Rocky Lekaj (Fredrikstad), Andrej Novak (Steinkjer), Max Hill (Leeds), Ryan Lee Nelson (Valdres), Fredrik Bjørnerud (Raufoss), Johan Filip Karlson (Raufoss), Markus Hilsen (Raufoss)

Ut: Hayden Browne, Petter Senstad (Toten), Lars Johan Kollshaugen (Toten), Sebastian Stenqvist, Lars Gunderstuen (Toten), Joakim Søbye (Toten), Gard Simenstad (Raufoss)

Vurdering:

Gjøvik-Lyn er blant lagene som gir høyest odds til å vinne avdelingen. Og av Tips ble de spådd nest nederst Her sitter vi altså med et lag hvor undertegnede enten er genial eller gal når det blir spådd opprykk.

La det være sagt at med en lovlig tynn tropp er det kanskje i overkant, men dette er en jevn avdeling hvor det ikke er en klar ener eller to lag som stikker seg ut, slik som i flere andre avdelinger. Og bunnkamp virker lite trolig.

Den mest oppsiktsvekkende signeringen i vinter er selvsagt Rocky Lekaj, en spiller som har lekt seg gjennom 2.divisjon lenge. Tyngre i FFK i fjor, og også en del skader. Men i 3.divisjon bør det være en fantastisk signering.

Håpet er at han skal bidra til å vekke fram det beste i Dag Alexander Olsen og tidligere Raufoss-angriper Ole Thomas Skogli. Sammen med spillere som Medhi Rasoli og vinterens komet Stian Akernes bidrar de til et angrep som har scoret 6 mål mot både Valdres og Brumunddal i vinter.

Ryan Lee Nelson og Andrej Novak er også gode 3.divisjonsspillere som er hentet inn, mens Max Hill ser ut som en spennende stopper sammen med omskolerte Per Kristian Jansen. De tre unggutta fra Raufoss har også glidd godt inn.

Gjøvik vil selvsagt merke savnet at rutinen til spillere som Petter Senstad og Lars Johan Kollshaugen også. Men Espen Haug har et godt mannskap til disposisjon i år.

Løsner det for Rocky og co. kan de bli artige å følge med på. Og litt på trass over å kun ha gått for de største favorittene i andre avdelinger, samt at ”ingen” har tro på Gjøvik. Vi stikker hodet ut og sier at de blir et topplag i 2019. Så kan vi enten kalle oss selv geniale eller si det var et sjansekort når vi får fasiten i høst.

2. Rosenborg 2

Et trolig topplag. RBK 2 ga Byåsen kamp nesten hele veien inn i fjor, og endte på 2.plass i en avdeling som ligner mye på årets.

Det spørs hvor mye spillere som Igoh Ogbu, Erik Botheim og Mikael Tørset Johnsen er med her. Førstnevnte trolig mest siden han er langt unna førstelaget, men de to andre trenger også matching og å vise seg fram før aldersbestemte mesterrskap i sommer.

At spillere som Julian Faye Lund og Tobias Bjørnebye er lånt ut svekker selvsagt andrelaget i år. Solide spillere som kantspiller Emil Ceide og forsvarer Sondre Skogen er imidlertid ennå i klubben og blir viktige her. Også Filip Brattbakk er en spiller som kommer til å stå bak en stor mengde mål i år.

Trener Gert Heerkes mener de skal være gode nok til å kjempe om opprykk. Har mange spillere med landslagserfaring å velge blant. Keeper Rasmus Sandberg, midtbanespiller Brede Frøysa og Teodor Haltvik er også blant de som nå er myndige, så det er mange sisteårsjuniorer RBK har med i år.

Det gjelder også kanten med det herlige navnet Franklin Dady’s Boy Nyentue.

Rosenborg har mange dyktige unggutter. Men i fjor måtte de litt for ofte klare seg selv. Det holdt uansett nesten til opprykk, men når spillere som Botheim var med var det en voldsom nivåheving. Vi tror RBK vil være i toppen, men igjen et lite stykke unna opprykk.

3. Tiller

Overganger

Inn: Magnus Kristoffersen (Egen juniorstall), Ole Jørgen Stegavik (Monaro Panthers, Australia), Kasper Røe (Ranheim), Espen Johnsen (Kvik), Odin Thiago Holm (Vålerenga, lån ut vårsesongen), Jonas Rønning (Kvik)

Ut: Ronaldo Pah Paul (Byåsen), Jørn André Hugdal, Preben Hald, Mats Ingebrigtsen (Byåsen)

Vurdering:

Kjært barn har mange navn. Det har vært mange konstellasjoner, klubbnavn og baner de siste årene. Men nå er de blå tilbake for seg selv, med enklest (og best) mulig navn, og med en tropp som kan bite fra seg.

Og da med Simon Evjen som trener. En lidenskapelig fotballkar som har gjort seg bemerket i tronheimsfotballen, og som kommer fra tradisjonsrike Kvik på nivået under.

To langpasninger unna City Syd leverte de et godt 2018 etter en litt vaklete start. Noe som også kostet dem reell oppykkskamp med RBK 2 og Byåsen var savnet av en eller flere som scoret mye. Fjorårets toppscorer Mats Ingebrigtsen noterte seg for 9 mål fra midtbanen (og er nå i divisjonen over med Byåsen), mens Gard Killingberg var neste på lista med 6. Svaret kan være Espen Amandus Mathiassen, som scoret 4 mål på 7 kamper etter overgang fra trener Evjens Kvik i høst. Han spilte for samme trener i Sjetne før det, så bør vite hva han har å rutte med her.

Har også fått Ole Jørgen Stegavik hjem fra Australia, noe som også styrker laget offensivt. Med gode 3.divisjonsspillere som kaptein Magnus Bjerke, keeper Errland Tangvik, midtbanespiller Niklas Iversen og en bra bredde i troppen bør Tiller henge med i toppen.

At Odin Thiago Holm skal spille vårsesongen for Tiller kommer også til å medføre litt ekstra oppmerksomhet – og trolig en nivåheving av laget.

Tiller må tas på alvor i år. Et lag som fort kan henge med hele veien inn.

4. Nybergsund

Overganger

Inn: Frank Ailo Tangen (Nardo), Renato Punyed (Sortland), Robert Winogrodzki (Leiknir, Island), Emmanuel Adeyeye, Kristian Eggen (Elverum, lån), Ulrik Tajet (Egen juniorstall), Julian Keita, David Olaoye (El Povenir, England), Kevin Molinga (Råa, Sverige), Simo Mbonkwi, William Matsson, Dauda Bortu (Mjølner), Archie Harvey (Assyriska, Sverige), Yunus Oppgård (Egen juniorstall), Abdeen Abdul, Vincente Mansanet

Ut: Lars Jendal (Asker, var utlånt fra HamKam i fjor), Eino Puri, Kristian Bråtebæk (Engerdal), Mathias Laudal (Mjølner), Andrei Sidorennkov, Awat Peyghambernejad (Elverum), Oscar Kindlund (Sirius, Sverige, tilbake fra lån), Sofiane Dia, Andreas Hellum (Strømmen, var utlånt fra Mjøndalen i fjor), Amin Zariah (Mjølner), Aleksander Cisic (Trysil), Victor Wagner Pedersen, Ole Jørgen Rølsåsen (Løten), Stein-Erik Werven (Furnes), Ådne Midtskogen (Elverum, var utlånt fra HamKam i fjor)

Vurdering:

La oss være ærlige. Noen lag er verre å vurdere enn andre. Et totalt nytt Nybergsund er trolig det vanskeligste av alle 112 lagene på nivå 3 og 4.

Etter mange år i 1.divisjon, så 2.divisjon, rykket laget fra Trysil ned i fjor. Nesten alle spillerne har forsvunnet, mange av dem til nabo Trysil FK. Trener Jarl André Storbæk fikk sparken og dro samme vei. Selv fotballhallen har de solgt til naboklubben.

Da Yngve Sandbuløkken skulle lede sin første trening med laget dukket nøyaktig to spillere opp. Siden har de ikke gjort research-jobben enklere ved å presentere omtrent alle nysigneringer kun ved fornavn.

Av de som har kommet inn har Emmanuel Adeyeye vært i Brattvåg tidligere. Robert Winogrodzki er etter CV-en trolig en god keeper. Frank Ailo Tangen fikk det ikke helt til i Nardo i fjor, mens Renato Punyed kombinerte en blytung 3.divisjonssesong i Sortland med spill for Nicaragua i vinter.

Mest spennende er kanskje Jean-Yves M’voto, som har spilt juniorfotball i PSG, før han har spilt i flere klubber i England, Skottland og Polen. Stopperen bør kunne markere seg på norsk nivå fire.

Sofiane Dia, Fabrizio, Isak Løvlund og Michael Omoijuanfo er igjen fra i fjor. Løvland brakk beinet tidlig i vinter, men unggutten bør kunne blomstre i 3.divisjon. Også hurtige Dia bør markere seg bedre på kant. Fabrizio har vært flyttet litt rundt i banen, og blant annet vært brukt på stopperplass. Der ble aldri Omoijuanfo noe førstevalg i fjor.

Vi teller hele 12 utlendinger inn i vinter, i tillegg til 2 som var der fra før. Spillere hentet fra alle verdenshjørner, og samler man klubbhistorikken til alle 14 er trolig halvparten av verdens land dekket.

Samspill, kvalitet på de som er hentet og trivsel er åpenbare spørsmål. Vi har ikke svaret, men tillater oss å være særdeles spente. Øvre halvdel? Kanskje. Opprykk er målet.

5. Brumunddal

Overganger

Inn: Syver Karlsen (Moelven), Gaute Granmo (Furnes), Sigurd Øverby (HamKam), Ahmed Ziad Saleh (HamKam)

Ut: Mathias Pedersen Aasand (Lyn), Sverre Elvsveen (Ringsaker), Anders Jevne Hagen (Moelven)

Vurdering:

Brumunddal anno 2018 var ikke altfor spennende. Nå er noen gamle helter tilbake, og etter en litt treig start løftet de seg i fjor.

Mikkel Gran Frankmo leverte bra med 11 mål i fjor, men har vært mye skadd i vinter. Også Hauk Andreas Fossen presenterte seg for første gang. En meget fysisk solid spiss, og selv om det ble tyngre og litt skader på høsten, er det en meget interessant spiller. Nettopp fordi han har en X-faktor – det er neppe godt å møte den tidligere stoppere.

At Mathias Aasand har reist til hovedstaden er selvsagt en svekkelse offensivt, men samtidig håper de å få i gang en gammel helt i Gaute Granmo. De to nye, unge gutta fra Hamkam er også spennende. 2.divisjon i Stjørdal ble ikke suksess for Syver Karlsen, men 3.divisjon i Brumunddal bør være god match.

Har en bred stall, men har også slitt med flere skader i vinter. Viktige spillere som stopper Rune Pettersen, Markus Haave Andersen og keeper Joachim Svendsberget er blant de som har trøblet før seriestart, mens flere andre har vært ute mye i vinter.

Har andre solide 3.divisjonsspillere som Christoffer Heier Solbakken på midten og Anders Ludvigsen i forsvar og. I vinter har flere formasjoner vært testet, men trolig blir det en treer bak.

Der mange andre i 3.divisjon henter fra alle verdenshjørner må du nærmest ha fire generasjoner brumunddøl bak deg for å få innpass her. Det er selvsagt lett å like, men mot lag med større ressurser og vilje kommer de fort til kort.

Vi tror på en ny sesong hvor laget til Vemund Brekke Skard blir ganske bra, men ikke helt bra nok for ordentlig toppkamp.

6. Steinkjer

Overganger

Inn: Karl Morten Eek (Ranheim), Pål Schei (Vinne), Jonathan Valberg (Levanger, lån), Joao Ricardo Soares De Mattos (Brasil), Preben Asp (Egge), Filip Mørkved (Nardo), Henrik Lie Viken (Neset)

Ut: Andrej Novak (Gjøvik-Lyn), Sigurd Madsen (Skånland), Simon Kløvjan, Sondre Nylund (Egge), Sindre Sakshaug (Levanger), David Belsvik

Vurdering:

Steinkjer endte faretruende nær nedrykk på sin 8.plass i fjor. Nå har Thomas Ulven et styrket lag bakover, men framover er det fortsatt noen spørsmål etter at storscorer Sindre Sakshaug har søkt lykken i Levanger.

Forsvaret ser forsterket ut. Karl Morten Eek er en signering av skyhøy klasse. Jonathan Valberg er meget lovende, og har fått merkelig få sjanser i nabo Levanger. U-landslagsspilleren kommer på lån nå. I tillegg er brasilanske Joao Ricardo klar på backplass nå. 20-åringen fikk ikke papirene i orden i høst, men er nå på plass.

Målene til Sakshaug er ikke enkle å erstatte. Unge Preben Asp er førsteårsjunior hentet fra nabo Egge og har fått sjansen i vinter, og noterte seg for to mål mot Vuku i cupen. En annen spennene nykommer er Filiip Mørkved. Kantspilleren har vært meget god for Ballstad i 4.divisjon, men lyktes ikke i Nardo i høst

Spillere som Andreas Granhus, kaptein Eirik Nordseth og Thomas Sletvold er gode spillere i de to fremste leddene. På keeperplass tapte Erik Ekrem plassen i fjor, men med godt over 100 kamper for klubben er han fortsatt et trygt valg.

Neppe godt nok for toppen. Trolig for gode for den heftigste nedrykksstriden. Nordtrønderne ender rundt midten i år.

7. Ranheim 2

Vant 4.divisjon suverent. Et av få eliteserielag som har valgt å stå utenfor akademiklassifiseringen, men er likevel i stand til å produsere gode spillere.

Ranheim har en imponerende bredde i A-lagstroppen. Unge spillere som Glenn Walker, Torbjørn Heggem, Olaus Skarsem og Sondre Sørløkk kan fort bli å se ofte her. Også hakket  eldre spillere som Jørgen Olsen, Magnus Lenes, Joachim Olufsen, Magnus Stamnestrø, Erlend Sørhøy, Magnus Blakstad og Ivar Sollie Rønning trenger kamptrening.

Johan Kosberg scoret imponerende 23 mål i fjor. Konrad Hansen scoret ”bare”  6, men leverte også godt på juniorlaget. Sander Saugestad har fått vise seg fram for A-laget i vinter.

Men flere av de andre unge som var viktige for opprykket er borte. Jørgen Valleraunet (Stjørdals-Blink), Oskar Andreassen (Strindheim), Kasper Røe (Tiller) og Mantas Petruska (Kolstad) har forlatt klubben. Ellers er de fleste av juniorene fra i fjor med videre.

Vi tror Ranheim-unggutta, om de får med seg bidrag fra A-laget, kan markere seg godt på dette nivået i 2019.

8. Kolstad

Overganger

Inn: Sander Gjesdal (Heimdal), Mantas Petruska (Strindheim), Børge Talgø (Sunndal),

Ut: Mosa Doboyou (Levanger), Erlend Sørhøy (Ranheim)

Vurdering:

Reddet plassen etter en ekstremt dramatisk sesongavslutning, hvor de snudde fra tap til seier på overtid mot Levanger 2 i kampen de måtte vinne.

Nå skal lage fra Trondheim syd forsøke å gjøre det litt mindre spennende. Året før endte de på en sterk 2.plass, og med 10 poeng færre ble det nedrykkskamp. 66-53 ble til 51-63 i målforskjell. Kolstad er sjelden kjedelige.

Etter litt endringer på benken det siste året er det nå Frode Strømsvik, som ledet Kattem i Toppserien, som er hovedtrener. Får med Stian Øien, som bidro da plassen ble berget.

Har gjort en solid signering i den tidligere Bodø/Glimt- og Ranheim-spilleren Thomas Rønning, som har spilt for Charlottenlund, favorittklubben til gode spillere som trapper ned i Trondheim, de tre siste årene. Interessant å se om han har ”blitt” 4.divisjonsspiller eller har gammelt nivå inne.

At Erlend Sørhøy har fått sjansen i Eliteserien vil selvsagt merkes. Men Morten Valø, Torbjørn Trøen, Erik Rotlid og nyankomne Mantas Petruska kan bidra til at det ikke blir kjedelig i 2019. Lars Petter Homstad har lenge vært en storscorer av rang, men i fjor nøyde han seg med 5 scoringer.

Har også en solid 3.divisjonsspiller i kaptein Mats Bjerkan, som kom fra Byåsen i fjor. Også Cahit Karaman har vært med lenge, mens tidligere RBK-juniorrer Prince Kala og Jørgen Wisth Lie også blir sentrale.

En jevn keeperduo i Robin Onarheim og Nikita Nechipurenko, som nå er tilbake i manesjen.

Et godt angrep hjelper lite om du ikke kan forsvare seg. Det blir neppe uspennende i år heller, men Kolstad bør heve seg noen hakk.

9. Verdal

Overganger

Inn: Jonas Kokås (Egen juniorstall), Jerry Sheik (Egen juniorstall), Elias Hansen (Egen juniorstall), Henrik Rygg Kvåle (Nessegutten), Sigve Trønsdal Lyngstad (Inderøy) Even Thorsen (Vuku), Tobias Luvenberg (Grebbestad, Sverige), Erlend Henriksen (Kvik)

Ut: Mikael Engesvik (Vuku), Johannes Rydså (Levangerstudentene), Rune Johnsen (Aasguten)

Vurdering:

Endte på en fin 5.plass i fjor, men det var langt kortere til ned- enn opprykk. I vinter har det handlet mye om en sviktende økonomi i klubben. Stallen ser imidlertid relativ uendret ut.

En stor forandring er imidlertid at det ser ut til å bli 4-4-2 etter mange år med 4-3-3. Det betyr at mangeårig storscorer Hans Kristian Nordvoll trolig får selskap av svenske Tobias Luvenberg på topp. God i sin første periode i klubben i 2015, lyktes ikke like bra i 2017, men tenker at alle gode ting er tre.

Det er et grep som trolig kommer etter at det lugget alvorlig i fjor. Nordvoll scoret 12, lite til han å være, og totalt ble det 31 mål i serien. Lavest av alle i avdelingen, og topplagene Byåsen og Rosenborg 2 scoret til sammenligning 66 og 80 ganger. Defensivt var det langt bedre  med 37 baklengs.

Har ellers en spillergruppe som er mer rutinert enn hva mange andre kan skilte med på dette nivået. Thomas Almli, Lars Flakk, Erik Skeie, Erik Olsen, Elias MacKellar og keeper Ola Rygg er blant de som har vært med på mye. Bak sistnevnte har de også lovende Kristian Melting, som nylig har trent med Stoke og Kristiansund.

Fra 5.plass til 9.plass kan se halv-voldsomt ut. Men avdelingene med trønderlagene har vært ekstremt jevne, og få poeng har skilt de siste sesongene – så magefølelse og at man tror andre lag hever seg er den beste begrunnelsen. Samtidig som Verdals offensiv var så stakkato i fjor at en 5.plass var i overkant. Vi tror Verdal ender et sted rundt midten også i år.

10. Orkla

Overganger

Inn: Gard Fjeldvær (Meldal), Erik Johnsen (Ranheim, lån gjort permament)

Ut: Andreas Søfteland (Nardo), Even Rønningsbakk (Svorkmo), Christian Sommerschild (Buvik)

Vurdering:

Kan noen fortelle Orkla at sesongen er i ferd med å starte?

Sist sesong innledet de med 8 tap på de 11 første kampene, og kun en strålende avslutning gjorde at plassen ble berget. Det ble 6.plass, men med kort vei ned. Og i 2017 innledet de med 7 tap på de 8 første kampene, før de var avdelingens nest beste lag resten av sesongen bak suverene Stjørdals-Blink.

En spiller som ikke kan verdsettes nok er angriper Erik Helgetun. Selv om 25 mål i fjor var en kraftig nedgang fra 33 året før og hele 42 scoringer i 2016. En helt fantastisk målscorer på dette nivået, og uten han er Orkla markant svakere.

Også Magnus Høiseth er en bra angriper, og unggutten takket i vinter nei til Rosenborg for å bli i Orkla. 11 mål i fjor fra kanten. Emil Lynum har ikke helt funnet tilbake til gamle takter, men får Orkla han i gang har de enda en bra angriper i stallen.

Fikk kjenne på at stallen ikke er den bredeste med 1-4 for Kolstad i cupen. Steinar Gjersvoll og Erlend Løkken er ute med langtidsskader, mens spillere som Håkon Næss og Sindre Valø også har vært skadd.

Har også en spiller som har vært god for dem tidligere i bakhånd med Arnstein Buøy. Ellers er det få nye fjes. Noen juniorer får sjansen, mens Gard Fjeldvær har vært god i 4.divisjon lenge. Venstreback Håkon Sanden har nå kapteinsbindet, mens også Jan Erik Lynum er en bra 3.divisjonsspiller.

Orkla er et bra lag med toppet ellever og de fleste i form. Men så er de også et litt typisk 3.divisjonslag. Ikke alle går 100% inn for det, de ligger litt for langt fra byen til å kunne hente noe særlig derfra, og kanskje er ikke ambisjonene større enn at de er fornøyde med å være der de er.

Men vi får tro Orkla våkner før potetene kan tas opp.

11. Strindheim

Overganger

Inn: Patrick James Strand (Rosenborg), Isak Rynning Malvik (Ranheim), Christ Oulahi (Trygg/Lade), Martin Grong Risan (Byåsen, lån gjort permanent), Oskar Andreassen (Ranheim), Robin Hjelseth (Ranheim, lån forlenget ut sesongen).

Ut: Mantas Petruska (Kolstad)

Vurdering:

Strindheim er tilbake! Bydelsklubben rykket opp i duell med NTNUI sist sesong. En stor breddeklubb med lang historikk på høyere nivåer – og det så ikke helt elegant ut da laget med det fulle navnet Strindheim Toppfotball rykket ned til 4.divisjon.

John Pelu tok laget opp igjen. Med flesteparten beholdt fra i fjor og et par spennende nykommere tror vi de blå og gule kan klatre over streken.

Patrick James Strand og Oskar Andreassen var ikke gode nok i RBK og Ranheim, men for et nyopprykket lag i 3.divisjon er det flotte signeringer. Strand scoret 7 på 14 kamper for RBK 2 i fjor. At Martin Grong Risan har blitt etter høstens lån styrker dem også offensivt. Ola Brustad spilte lite i fjor, men er også en spennende offensiv forsterkning.

I fjor kom også tidligere Tromsø-junior Mikkel Nergård fra spill i Fløya. August Rist og Martin Engvik var dominerende i 4.divisjon, mens kaptein Sivert Risan, tidligere Mjølner-stopper Henning Olsen og innlånte Robin Hjelseth i mål bidrar til et spennende forsvar. Andreas Krokbø har vært med både på turen ned og opp igjen.

Strindheim ser ut til å være i litt bedre forfatning enn da de gikk ned, og er et lag som  hører til i alle fall her i seriesystemet. Vi plasserer dem akkurat på trygg grunn

12. Melhus

Overganger

Inn: Alain Junior Olle Olle (Trønder-Lyn), Robert Stene (Levanger), Serge Gamwanya, Tom Framnes (Buvik), Mathias Eid (Leik)

Ut:

Vurdering:

I en ekstremt jevn avdeling berget Melhus plassen i fjor, men kun tre poeng skilte ned. Var faktisk bedre borte enn hjemme på ÆESTOLT-banen. 42 mål var lite i en svært målrik avdeling, men 44 baklengs sto seg bedre.

Nå har de to likestilte trenerne Jan Ketil Berg og Håvard Lium hentet spillere som bør styrket laget.

I Robert Stene og Alain Junior Olle Olle har de sikret seg tre store profiler. Tidligere Stabæk-kant Olle Olle har rotet rundt i trøndersk breddefotball de siste årene, men Stene bør være en massiv forsterkning.

Legg til at Roar Strand fortsatt holder koken, så har man en markant trio. Selv om RBK-legenden ikke er altfor mye på banen lenger.

Har også sikret seg det tidligere RBK-talentet Serge Gamwanya som nå har vendt hjem til trønderske fotballbaner igjen. Broren Victoire var på banen ti ganger sist sesong.

En annen spennende spiller er offensive Basem Isssa, som sto fram da de hadde en TV-sendt kamp mot Tiller. Tidligere RBK-junior Ole Gunnar Øien bør også kunne vise seg enda bedre fram enn i fjor. Martin Nilsen hadde en god sesong,

Den en gang lovende Tiller-angriperen Edvard Ølstøren, en gang famøst kalt Øltørsten av en speaker, har også spilt minimalt med ball de siste årene, men startet i NM-kvalifiseringen. Har også hentet Tom Framvik, som har bra erfaring fra 3.divisjon fra før, og som scoret hele 25 mål i Buvik i fjor.

Hentet også fram Geir Holte i fjor, og den solide angriperen kjempet inn 13 mål på 19 kamper. Også Kim Roger Laugsand bidro med rutine fra back- og kantplass, etter hele 28 mål som ving to år tidligere.

Ser man på stallen til Melhus på Fotball.no er det 32 navn der. Nå er det ikke alltid de stemmer, men det bekrefter inntrykket av litt for mange som er med ”hvis det trengs”. Det går i 4.divisjon, men ikke i 3.divisjon. Mange som har vært veldig gode, mange som kunne vært gode – men akkurat litt for få som er gode nok nå til sammen over 26 kamper?

13. Raufoss 2

Fikk bra kamp av Gran i fjor, men avga bare 9 poeng gjennom hele sesongen i 4.divisjon i fjor, og vant til slutt med 5 poeng.

Også førstelaget rykket opp sist sesong. Nå har ikke de styrket stallen så mye, men litt vil det regne på reservene. Selv om Ingoluf Ørn Kristjanson, som ble toppscorer med 21 mål i avdelingen i fjor, er borte. Har også latt noen av de beste unge gå til Gjøvik-Lyn i vinter.

Ryan Doghman (14 mål i fjor) kjemper blant annet mot nyankomne Ikhsan Fandi om spilletid, og kanskje blir landslagsspilleren fra Singapore å se her. Kristoffer Nessø, Thierry Dabove, Parfait Bizoza og Gard Simenstad har alle vist at de er topp 3.divisjonsspillere.

Har også et juniorlag i Interkrets, hvor Andreas Østerud har vist seg som en solid målscorer. Også Adonis Sopa og Henrik Fløgum er blant de gode, unge som sikkert blir å se hyppig her.

Men som skrevet om andre lag – avstanden er stor fra 4.divisjon. I 3.divisjon kreves mer enn det som holdt til opprykk. For et ungt andrelag, hvor førstelaget er på nivå to, skal det veldig mye til å holde samspilte førstelag med mye erfaring fra dette nivået bak seg.

14. Kongsvinger 2

Kommer opp etter å ha seilet gjennom en ganske bra avdeling i fjor. Men nå venter en tøffere utfordring

At spillere som Martin Vinjor og Ludvig Langrekken er tilbake fra utlån styrker også andrelaget. Langrekken rakk 13 mål i 4.divisjon før utlånet. Sander Røed noterte 11 mål i fjor, ett færre enn Sondre Løvberg og Andreas Kytiri.

Den unge, tidligere Flisa-keeperen Andreas Smedplass og forsvarerne Marius Aadnøy og Daniel Lysgård er begge tatt opp i A-lagsstallen. Der er også spillere som brasilianske Lucas Morais, kantspiller Markus Aanesland og forsvarer Christian Røer blant de man sikkert vil se her.

Kongsvinger har et brukbart tilfang av spillerne som holder bra nivå takket være samarbeid med NTG. Og det er sterkt å vinne avdelingen foran Lillehammer og HamKam 2. Men det har vært mange gode andrelag fra de mindre klubbene som har prøvd seg i 3.divisjon i 2018 og 2017. Det har gått dårlig, og vi tror KIL også får det tøft.

Enig eller uenig? Si hva du mener på Twitter, Instagram eller Facebook