3.divisjon, Fotball

3.divisjonstipset: Ny nedtur for Lyn

Se tabelltips og vurdering for avdeling 2.

En av årets tøffeste avdelinger! I toppen er det mange lag som har ambisjoner om å hevde seg. Lyn er det mest markante navnet, mens Ørn Horten og Frigg misset opprykket på målstreken i fjor. Og Vålerenga 2 er vel ikke fornøyde med å ha sine nest beste i 3.divisjon?

LES OGSÅ: Slik ender avdeling 1

Forventningen er alltid store i Lyn. Men en svekket tropp og en tøffere avdeling gjør at vi tror det blir en ny sesong uten opprykk.

Forventninger er det også til FK Tønsberg og Ullern, som begge har gjort store forandringer i vinter, men som vi tror kan utfordre i toppen.

LES OGSÅ: Slik ender avdeling 3

I bunnen er Drøbak-Frogn på ekstreme sparebluss, mens Norild blir et spennende innslag – og en bortetur mange supportere gleder seg til.

Slik tror vi avdeling 2 ender:

1. Vålerenga 2

2. Ørn Horten

3. Frigg

4. Lyn

5. Ullern

6. FK Tønsberg

7. Mjøndalen 2

8. Lokomotiv Oslo

9. Grei

10. Follo

11. Halsen

12. Ready

13. Norild

14. Drøbak-Frogn

Glad i norsk fotball? Følg oss på Facebook for alt fra topp til bredde

Her er våre vurderinger av lagene:

1. Vålerenga 2

Hadde muligheten til å berge plassen i fjor, men da 3-0 ble til 3-5 i siste serierunde i fjor beseglet det skjebnen for Vålerenga 2, som dermed rykket ned. Har havnet i en tøff avdeling, men vil de opp tror jeg at de klarer det.

Spillere som reservekeeper Kristoffer Klaesson, kantspiller Aron Dønnum, stopperne Markus Nakkim og Ivan Näsberg er blant de mange unge på benken som helt sikkert vil bli å se ofte her. Også spillere som Erik Israelsson, Devyer Vega og Fitim Azemi, som har sett langt skarpere ut i vinter enn i fjor, er blant spillerne som kan komme til å bidra regelmessig her.

Litt svekket er man av at Felix Horn Myhre og Christian Borchgrevink nå er lånt ut til klubber høyere opp.

Av spillerne som spilte mye i fjor er brødrene Sakarias og Oskar Opsahl viktige. Eldstemann Sakarias er tatt opp i A-stallen, og får en sentral rolle på midten her, mens yngstemann trolig tar en backplass. Sander Werni var imidlertid den som sto mest fram. Angriper med den typiske goalgetteregenskapen ”være der ballen lander”, og sto bak solide 13 mål.

Av andre unge, lovende er stopper Harald Martin Hauso, høyreback Leo Cornic og kreative Osame Sahraoui 2001-modeller som har fått sjansen for A-laget i vinter. Enda mer lovende er stopper Brage Skaret, en 2002-modell som kan nå langt. Ingen av de er imidlertid av de største, så et spørsmål ved årets andrelag er om de kan få det tøft mot en del lag vil være dem overlegne fysisk.

Midtbanespiller Fredrik Oppegård er også født 2002, og i likhet med Skaret selvskreven på G17-landslaget. Spilte ikke 2.divisjon i år. Men sammen med ett år yngre Odin Thiago Holm, som signerte for Vålerenga fra Ranheim i år, er han ett av talentene det er store forventninger til. Holm skal spille vårsesongen i Tiller, men får trolig sjansen i 3.divisjon når han kommer til Oslo i sommer.

Også 2000-modeller som midtbanespiller Brede Sandmoen og angriper Elias Taubo er spillere man kan vente seg å se her regelmessig

I fjor ønsket Vålerenga å ha andrelaget i 2.divisjon, uten å klare å holde plassen. Jeg tror de går for en retur, og da er de favoritt i avdelingen.

2. Ørn Horten

Overganger

Inn: Alen Patros (Eik Tønsberg), Shåresh Ahmadi (Ullern), Momodou Lamin Cham (Fram Larvik), Leroy Nilsen

Ut: Sebastian Temte Hansen (Mjøndalen, tilbake etter lån), Lars Andreassen (Stokke)

Vurdering:

Satt lenge i førersetet i avdeling 3 i fjor, men rotet egentlig vekk opprykket på høsten. Mannskapet til Kjell André Thu endte tre poeng bak vinner Sola etter å ha spilt 3-3 mot dem mot slutten – i en kamp hvor Sola hentet inn 3-1 mot slutten av kampen. Dermed ble det en ny sesong i 3.divisjon i Lystlunden.

I fjor jaktet Ørn på en spiss som kunne skyte dem til opprykk. Thomas Utter Jensen leverte 12 mål, mens Simon Bahrami Bjerknes  scoret 5 mål på 8 kamper etter å ha blitt hentet fra Åssiden. Nå er den tidligere U-landslagsspilleren Shåresh Ahmadi hentet fra Ullern. Har vært i flere klubber de siste årene, og den høyreiste spissen. Har nå 21 mål på 41 kamper for Ullern, og kan fort være brikken Ørn manglet i fjor.

Alex Krawiec leverte 5 mål fra kanten i fjor, mens tidligere Mjøndalen-junior Artan Brovina sto bak 7 mål i en god sesong på midtbanen. Unge Jens-Erik Johansen hadde en strålende vår med ti mål, men høsten var litt tyngre. I tillegg er kreative Alen Patros tilbake etter ett år i Eik Tønsberg, og det er en populær retur i Horten. Ørn har bra med offensivt skyts å komme med i 2019.

Men viktigst i vinter er nok at keeper Miguel Vieira har blitt værende, tross blant annet to prøvespill i Mjøndalen. Portugiseren som kom til Vestfold grunnet kjærligheten er egentlig for god for 3.divisjon, men har ikke fått match der han har vist seg fram.

Også landsmannen Nuno Soares på midtbanen viste seg i 2018 som en meget solid spiller på dette nivået. Bakover på banen har Thomas Knutsen vært viktig i en årrekke på stopperplass. Ofte med Fredrik Tørnby som makker i 2018. Ørn har nå også hentet Momodou Lamin Cham, som fikk én kamp i sitt comeback i Fram i fjor.

Egenproduserte Olaves Fuglem og Håvard Hettervik var på banen i de fleste kampene i fjor. Tidligere Godset-junior Jørgen Sjøl og Mjøndalen-junior Vetle Skaar Eriksen er andre aktuelle spillere bakover.

Ørn var et topplag i fjor, og burde kanskje sikret seg opprykket. Vi tror på en ny sesong i toppen.

3. Frigg

Overganger

Inn: Varg Støvland (Halsen), Petter Stangeland (Sola)

Ut: Vital Curtis Kaba (Arendal), Ilir Kukleci (Arendal), Shariff Cham (Arendal), Steffen Andersen (Årvoll), Pål Harboe Dokka (Nordstrand), Marius Olavesen, Jens Madsen (Heming)

Vurdering:

Misset opprykket i siste runde i fjor. Uavgjort hadde holdt mot Senja, men med 0-1-tap var det i stedet Senja som rykket opp.

Siden da har tre av lagets aller mest markante spillere forlatt osloklubben og dratt til ambisiøse Arendal. Storscorer Vital Curtis Kaba slo til med en gang i fjor etter overgang fra Heming i 4.divisjon. Ilir Kukleci dominerte på stopperplass, og Shariff Cham var strålende som anker på midten. Tre spillere det skal bli svært tøft å erstatte.

Petter Stangeland har tidligere scoret mye for Sandnes Ulf 2 og på juniorlaget, men klarte ikke å etablere seg på A-laget. Sammen med Varg Støvland,, som nå kommer fra Halsen etter å ha vært junior i Sandefjord, skal han bidra til å minske savnet etter de som har forlatt klubben.

Daniel Østebø kom fra Hønefoss sist sommer, men spilte lite i høst. En potensiell målscorer på dette nivået om de nå får han i gang. Emil Grønn Pedersen kom fra Vindbjart sist sommer, og også han bør han mer inne som spiss enn han fikk vist da.

Trener Magnus Aadland har ledet førstelaget i en årrekke på nivå to og tre. Han har gjort en god jobb, og har med seg en rekke spillere som har vært i klubben lenge. Veteran Helge Neumann har vært skadd i vinter. Også Klas Tømmer Ufs, Lars-Petter Moss og keeper Egil Borger Evensen, som var bunnsolid i fjor, har vært lenge i klubben. En gang lovende spillere som Christian Mork og Per Erik Forgaard har også blitt nøkkelspillere.

Offensivt har de fortsatt spennende spillere som angriper Ulrik Ferrer og kantspiller Joakim Holmedahl, som etter et par år med få kamper var med for fullt og var god i fjor.

Selv om Frigg er svekket tror vi osloklubben blander seg inn blant de beste. Men opprykk blir langt tøffere enn sjansen de misset i fjor.

4. Lyn

Overganger

Inn: Sofus Rasmussen (Bærum), August Randers (Egen juniorstall), Trygve Løberg (Egen juniorstall), Eirik Laabakk (Kråkerøy), Mathias Aasand Pedersen (Brumunddal), Haakon Hage Aase (Egen juniorstall), Demba Traore (Asker)

Ut: Andres Lübeck (Lagt opp), Marius Østvold (Fotballpause), Anwar Pellegrino (Bærum), Adil Zahid (Fram), Chimaobi Ifejilika (Bærum), Fadel Karbon, Christoffer Simensen, Ferdinand Clarke (Junkeren), Nabil El Hor (Rommen), Dulee Johnson

Vurdering:

Etter to mislykkede forsøk på opprykk er Thomas André Ødegaard nå erstattet av Bent Inge Johnsen som trener. Den tidligere Glimt- og RBK-spilleren har trent Eidsvold Turn og nå sist Gjelleråsen fra 4. til 3.divisjon de siste årene.

Et av problemene til Lyn har vært ekstreme utskiftninger. I fjor var intet mindre enn 34 spillere på banen for A-laget. Ofte har spillere gitt seg underveis i vårsesongen, noen er skadd, noen kommer tilbake. Og troppen ser totalt sett svekket ut nå like før seriestart.

Verst er det nok at Anwar Pellegrino har søkt lykken i divisjonen over. Samtidig er Fadel Karbon og Christoffer Simensen (sliter med en skade) ute pr nå, uten at de har funnet seg ny klubb, i tillegg til flere andre som spilte viktige roller i fjor.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Jonas Aleksander Bakken sto bak 8 mål i fjor etter å ha scoret masse i 4.divisjon. En del tid på kant og benk, men kan han bli spissen som scorer 20+? Murbrekker Demba Traoré er det andre alternativet pr nå.

Eirik Laabak og Mathias Aasand Pedersen bør være to gode signeringer. Laabak har lenge vært en meget solid midtbanespiller for Kråkerøy, mens tidlligere HamKam-junior Pedersen produserte mange målpoeng fra kant i et ikke altfor offensive sprudlende Brumunddal sist sesong.

Stortalentet Mikkel Tveiten blir viktig i forsvar. Kaptein Benjamin Nyheim og venstreback Oskar Hansen er andre spillere som holder et høyt 3.divisjonsnivå. Spørsmålet er hvem som skal vokte målet. Orhan Simsek har slitt litt med skade, Sofus Rasmussen og Joar Dale er de som eventuelt kan steppe inn.

På midtbanen var Henrik Lehne Olsen god sist sesong. Kan de også få Rune Isaksen i form har de en attraksjon i 3.divisjon, men han fikk ikke vist seg fra sin beste side i fjor. Rasmus Gjemmestad, Emil Borkø og Bjarte Hovland er også nyttige 3.divisjonsspillere. Kantspiller Eirik Haugstad er en spiller som har flere sesonger bak seg på de to øverste nivåene, og etter å ha vist seg fram andre steder i vinter ble han værende.

Det er ingen tvil om at Lyn er et lag som hører til høyere opp i divisjonene enn 3.divisjon. Men nå har de latt to ganske gode sjanser gå fra seg to sesonger på rad. I år blir det tøffere med flere gode lag i toppen. Vi tror Lyn igjen må se opprykket glippe. Men skulle noen av de som var med i fjor, som Karbon og Simensen, komme tilbake til klubben, kan det endre forutsetningene.

5. Ullern

Overganger

Inn: Terje Kirsebom (Kjelsås), Henrik Hansen (Herd), Harold Mufoncol (Østsiden), Henry Isgran (Moss), Eivind Stender (Halsen), Joakim Schreuder (Lokomotiv Oslo), Bendik Lind (Skeid), Lars Austnes (Spjelkavik), Finn Badou Jor (Ready), Jacob Lillestjerna (Senja), Johannes Dieserud (Halsen)

Ut: Jonas Brauti (Stabæk), Håkon Buckner, Joakim Nilsen (Bærum), Shåresh Ahmadi (Ørn Horten), Andreas Økland, Oscar Immerstein (Årvoll), Halvor Raddum, Emmanuel Bergstrøm, Alexander Torvund (Stabæk), Erlend Buckner

Vurdering:

Som oversikten over overgangene viser er det ekstreme utskiftninger i stallen etter det som egentlig var et skuffende 2018. Mangeårig trener Ole Johan Aas har tatt over Lyns damelag og erstatters av Didrik Bjella, som kommer fra Lokomotiv Oslo. Hans siste kamp der endte 6-1 over nettopp Ullern – og i år åpner han mot samme lag.

På keeperplass kjemper tre mann om plassen. Lovende Johan Mork utfordres av veteran Terje Kirsebom og tidligere Herd-keeper Henrik Hansen etter at Jonas Brauti gikk til Stabæk.

I forsvar er Tobias Asbjørnsen en høyreback som kan nå langt, og overgangen til Ullern fra Follo var litt overraskende i fjor. Espen Lindøe får nå Harold Mufoncol og Espen Stender som utfordrere på stopperplass, mens Henry Isegran tar venstrebacken Et nykomponert forsvar, og en lagdel som kanskje framstår som det største spørsmålet før sesongen – iallfall om målet er opprykk.

Framover er det meste skiftet ut. Lars Austnes har vært god i Spjelkavik, Johannes Dieserud det samme i Halsen, mens Jacob Lillestjerna har vært lovende i Tromsø og Senja. Kjemper fort om en kantplass. Hurtige Rasmus Løvseth er meget spennende til venstre, mens sterke Finn Badou Jor kommer fra nabo Ready for å erstatte Shåresh Ahmadi.

På midten har Bjella tatt med rogalendingen Joakim Scheruder fra Lokomotiv Oslo for å bekle den dype rollen. Har mange gode 3.divisjonsspillere å velge i rundt ham. Nyemah Brownell, Erlend Vangdal og Bendik Lind kommer alle fra Nord-Norge, og har vist seg som gode i sine tidligere klubber. Brownell og Vangal bekledde ofte plassene i fjor.

I tillegg har Ullern en god junioravdeling, og mange egne gutter vil også få sjansen i år.

Med et helt nytt lag med ny trener blir det spennende å se Ullern i år. Troppen de har skal være god nok for øvre halvdel – men holder det mot de beste i en sterk avdeling?

6. FK Tønsberg

Overganger

Inn: Mats Holt (Ullern), Tobias Gran (Lillestrøm), Alf Øivind Aslesen (Sandefjord), Nuredin Syla (Eik Tønsberg), Marius Rygel (Hellerup, Danmark), Henrik Dunsby (Sandefjord)

Ut: Tobias Hem (Runar), Jonas Grieg (Marienlyst, Danmark), Adam Pytel (Pors), Orhun Selvi (Hønefoss), Julius Myrbakk (Flint), Simon Strauss

Det har vært mange samtaler om sammenslåing i Tønsberg-fotballen. Men nå går FKT på en ny sesong uten samarbeid med Eik og/eller Flint. Og der det i desember var et spørsmål rundt om de kunne stille et lag som holdt nivået, har de til slutt landet brukbart på beina.

Den unge treneren Christopher Barland ledet et lag som lenge lå bra til i toppen i fjor, men som til slutt måtte se andre seile fra. I vinter har han sett brikke for brikke falle på plass i troppen.

Tre lokale 1998-modeller bidrar sterkt i så måte. Stopper Mats Holt, midtbanespiller Alf Øivind Aslesen og angriper Tobias Gran har alle prøvd seg i toppfotballen uten å slå gjennom, men er massive signeringer på dette nivået. I tillegg er Marius Rygel tilbake etter en halv sesong i dansk fotball, mens lovende Nuredin Syla hadde en strålende sesong på midtbanen for Eik i 2018. Også Henrik Dunsby er på vei opp og fram, og kommer nå fra Sandefjord..

Har i tillegg beholdt spillere som keeper Tobias Midtlyng, forsvarer Harald Danielsen, veteranangriper Christian Østli og den spennende angriperen Benjamin Bendu, som scoret 7 mål på 10 kamper i høst. I tillegg er de lovende midtbanespillerne Axel Ahlander og Sebastian Guldvog-Hansen tilbake etter å ha prøvd seg i andre klubber i vinter.

FKT hadde en veldig ung og litt for tynn tropp i fjor. Det er ankepunktene mot laget også i år. Men stallen ser klart bedre ut enn mange nok hadde ventet. Det spørs om det holder helt i toppen, men FK Tønsberg er et lag som bør komme seg på øvre halvdel også i år.

7. Mjøndalen 2

Tapte knapt et eneste poeng i 4.divisjon i fjor. Det skal bli spennende å se hvordan de takler overgangen til 3.divisjon, samtidig som førstelaget er i Eliteserien.

En spiller som Alfred Schriven er blant de vi helt sikkert vil få se regelmessig her. Spissen har vært strålende i vinter, og scoret sitt første mål i Eliteserien mot Bodø/Glimt sist helg. Han noterte seg for hele 29 mål i 4.divisjon sist sesong. Brødrene Sagbakken i backen Erick og den fysisk solide midtbanespilleren Ari har begge fått vist seg fram i førstelagets kamper i vinter.

Også nyankomne spillere som den islandske midtbanespilleren Dagur Dan Thorhalsson og keeper Mathias Eriksen Ranmark (om han ikke vinner keeperduellen mot Julian Faye Lund), samt gode 1.divisjonsspillere som Vamouti Diomande, Mathias Fredriksen, Jibril Bojang, William Sell og Alexander Betten Hansen er andre navn som fort dukker opp i lagoppstillinger her. Mange av dem spilte også en god del i fjor.

Tobias Karlsen og Adrian Hansen, sønn av henholdsvis sportssjef Kenneth Karlsen og trener Vegard Hansen, har også så vidt fått kjenne på nivået blant de beste i år, sammen med Franck Bameye, som scoret mye da Mjøndalen vant den nasjonale juniorserien i 2018. Spillere som Eirik Windt og Gustav Helling er også solide juniorspillere som bør takle 3.divisjon godt.

En ulempe for sjansene til Mjøndalen 2 er at spillere som Sebastian Temte Hansen og Andreas Hellum er lånt ut i vår.

Et nyopprykket andrelag er alltid et spørsmålstegn. Kanskje overvurderer vi Mjøndalen litt. Men med flere unge, gode spillere på benken i Eliteserien, et juniorlag som har imponert og med korte turer tror vi Mjøndalen 2 ofte kommer til å stille slagkraftig.

8. Lokomotiv Oslo

Overganger

Inn: Sivert Pieroth (Lørenskog), Adrian Ørsahl (Drøbak/Frogn), Ola Rognebakke (Førde), Mika Mykkeltvedt (Fagerborg), Sølve Sæter (Oppsal), Vegard Hellebust (Volda), Henrik Elvevold (Grorud), Øystein Hetland (Skeid)

Ut: Andreas Håskjold (NHH), Mathias Rossfjord (Jusstudentene), Eirik Bie (Høvik), Joakim Schreuder (Ullern), Lars Toft

Vurdering:

For andre år på rad mister Lokomotiv Oslo treneren sin til en avdelingskollega. Nå har Didrik Bjella tatt over Ullern, og han erstattes av Jørgen Reikerås og Oddbjørn Sindland.

Lokomotiv Oslo er en klubb hvor mange av spillerne og lederne har tilknytning til Sunnmøre. Etter omleggingen av seriesystemet er det stadig færre slike lag, uten junioravdelinger, som kommer opp til 3.divisjon. Loket er et hederlig unntak.

Har de siste sesongene vært et tøft lag å bryte ned, men har samtidig vært for forsiktige i målprotokollen selv. Toppscorer Lars Toft med 8 mål er ikke med lenger. Mathias Sørensen noterte seg for 6 mål, mens Adrian Ørsahl, med fortid som Molde-junior, er en spennende signering offensivt. Markerte seg i Ready og Drøbak-Frogn sist sesong.

På keeperplass er enda en sunnmøring på plass i tidligere Hødd-målvakt Sivert Pieroth, som erstatter tidligere Mjøndalen-målvakt Andreas Håskjold. Ola Rognebakke er tilbake på stopperplass etter to sesonger i Førde.

Har også flere gode 3.divisjonsspillere med videre som midtstopper Olav Kildal og midtbanespiller Kjetil Steinsvik Paulsen.

Ellers er Lokomotiv Oslo et lag som trekker til seg innflyttere som ikke når opp i litt bedre klubber. Som tidligere Tromsø-junior Henrik Elvevold og fjorårets Heimdal-spiller Sølve Sæter. De rakk å prøve seg i Grorud og Oppsal i høst, men har nå funnet sitt nivå i 3.divisjon.

Av mange er de tippet lengre ned. Og ser man på nivået de henter spillere fra, så er det mange som er uprøvde på dette nivået. Men det er også litt av dynamikken de er vant til. De har holdt dampen gående en stund, og vi tror de greier seg bra også i år.

9. Grei

Overganger

Inn: Thomas Sivertsen (Korsvoll), Marcus Kristiansen (Korsvoll), Pedro Lopes Lemos, Trym Thorbjørnsen (Korsvoll), Jurrece Mukendi (Heming), Sigve Ravnåsmo (Korsvoll)

Ut: Stig Haugseth (Råde), Marius Østvold (Eidsvold Turn), Petter Severeide

Vurdering:

Mange og lange turer til nord i fjor. I år er avstandene kortere, selv om de ikke møter naboene Årvoll og Rommen. Etter en litt røff start med 1 seier på 8 kamper var de faktisk avdelingens 4.beste lag etter det, og på de 18 kampene tok de like mange poeng som Lyn. 7.plass til slutt var høyst akseptabelt som nyopprykket.

Trener Sami Sakka har hentet hele fire spillere som rykket ned med Korsvoll i fjor. Trønderen Thomas Sivertsen er en bra forsterkning på midten, mens keeper Marcus Kristiansen erstatter Marius Østland.

Har også fått en meget spennende signering i portugiseren Pedro Lopes Lemos i vinter. Ellers er stallen i stor grad lik fjoråret.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Mohsin Ali Ghous var god i 4.divisjon, men fikk det tyngre i fjor. Storscorer Stig Haugseth er borte. Eirik Holt Løw var imidlertid god og sto bak 8 mål i fjor, men de fleste mot lag under dem på tabellen.

Klubbveteran Kristoffer Werner Slåtten, tidligere Lyn-spiller Patrick Gran og Erik Jørgensen er spillere som bidrar med bra med erfaring i en spillergruppe hvor mange var med på opprykket. Også eks-Skeid William Frøskeland hevet laget da han kom inn med duellkraft i fjor.

Laget fra steinbruddet i Groruddalen er et uglamorøst, men solid 3.divisjonslag. Vi tror de berger plassen igjen, men at det blir to plasser lengre ned enn i 2018 i en tøff avdeling.

10. Follo

Overganger

Inn: Patrick Karoliussen (Asker), Nicolas Pena (Mjølner), Matarr Sarr (Lillestrøm), Thomas Herskedal Torgersen (Østsiden), Joachim Gosli (Asker)

Ut: Isak Heen Berge (Sarpsborg 08), Julius Friberg Skaug (Asker)

Vurdering:

Marko Jovic takket for seg som trener etter forrige sesong, der Follo var tilbake på nivå tre. Han tok sjansen da han fikk tilbud om hovedtrenerjobben i Moss. Erstatteren er Christian Qvist. Han tar over et lag som startet bra i fjor, før høsten ble tyngre.

Har fått hjem midtbanedirigent Patrick Karoliussen, som nå er spillende assistent etter å ha vært i Fredrikstad og Asker de siste sesongene. Men i NM-kvalifiseringen mot Drøbak-Frogn satt han på benken som reservekeeper (?!).

Har mistet sine to største talenter i vinter, mens keeper Oliver Petersen gikk til Molde i sommer. Sånn er hverdagen blitt i Follo, og de fleste i troppen er rundt 20 år fortsatt. Skaugs mål vil bli savnet i Ski i år.

Har samtidig styrket seg med hurtige Matarr Sarr og Thomas Torgersen, som er tilbake. Kristian Seteklev sto frram med tre mål i NM-kvalifiseringen mot Drøbak-Frogn nylig. Joachim Gosli har også en fortid i Sarpsborg 08, og scoret 11 mål for bunnlaget Askim i 4.divisjon i fjor.

Har ellers gode unggutter som Thomas Lillo og Stian With bakover i banen. Øyvind Rishaug på midten og Martin Sjølstad er andre som tok sjansen da nesten alle forlot klubben før forrige sesong. Marouane Mounji og Nicolas Pena er spillere som har forsøkt seg høyere opp uten å lykkes.

Follo mangler trolig en målscorer i år, og totalen i troppen er litt for ungt og tynt. Men klubben er god på å få fram talenter, og mange av dem har nå en sesong i beina. Vi tror Follo styrer mot sikker plass igjen.

11. Halsen

Overganger

Inn: Thomas Nerland (Kristiansund), Alexander Rønning-Olsen (Bærum), Delegue Lukungu (Fram), Adrian Bluma (Tollnes), Morgan Halvorsen (Pors), Marius Jacobsen (Sandefjord)

Ut: Eivind Stender (Ullern), Fredrik Berglie (Skeid), Varg Støvland (Frigg), Brahain Mosquera (Runar), Anders Bjørntvedt  Olsen (Fram), Eirik Strøm (Sagene)

Vurdering:

Den lille larviksklubben har prestert solid de to siste sesongene. Nå er det endringer både på trenersiden og i spillerstallen, og en liten nedtur kommer nok i år.

Petter Olsen kommer fra Sandefjord og har tatt over trenerjobben etter Roger Iversen, som har rykket opp til Fram Larvik. Samtidig har mange spillere sagt takk for seg. Mange av dem studerte allerede i Oslo, og etter å ha pendlet til Larvik i høst valgte de nå klubber i hovedstaden.

Samtidig har noen spennende spillere også kommet inn. Backen Thomas Nerland har fortid i Molde og Kristiansund. Hurtige Alexander Rønning-Olsen blir spennende på topp. Delegue Lukungu (Eks-Sandefjord) er tilbake etter spill i Fram i høst, mens tidiligere Fram-spiller Jens-Emil Kjær er tilbake på fotballbanen. Marius Jacobsen spilte nesten alt for Sandefjord 2 i fjor,

Har også et par spillere de bør få mer ut av enn i fjor.Hurtige Christian Holst har pøst inn mål for Lofoten i 4.divisjon, mens Christer Smith er en strålende 3.divisjonssppiller i fjor. Tidligere Odd-junior Simen Bjørneboe og stopper Simen Anthonsen er også gode på dette nivået.

Halsen er fortsatt unge og med en tynn stall. Men treningsiver har tatt dem langt. Nå er det likevel ikke til å komme fra at årets stall er svekket, så laget som markerte seg i toppen en stund i fjor kommer til å dale en del plasser.

12. Ready

Overganger

Inn: Simen Høglien (Valdres), Tobias Ramstad (Bærum), Fredrik Berg (HamKam), Sindre Grytnes (Manglerud Star), Fredrik Storløkken (Kongsberg), Håkon Øverby (Bærum)

Ut: Finn Badou Jor (Ullern), Evan Patros, Fredrik Molnar, Brage Skogen

Vurdering:

Trener Jonas Rygg har blitt assistent i Strømmen, som har blitt erstattet av Vegarrd Lund Nes. Sist sesong lå de utsatt til hele veien, men til slutt skilte ett poeng ned til nedrykk.

Mest markant er det at Finn Badou Jor har gått til nabo Ullern. Men med Valdres-spiller Simen Høglien inn har de funnet en fullverdig erstatter. Den tidligere Lyn-spilleren noterte 15 mål i fjor.

Ser stortsett mot juniorer som ikke får plass i større klubber, samt til 4.divisjon, når de skal hente spillere. Så også i år. Sindre Grytnes og Fredrik Storløkken er blant de som nå tar steget ett nivå opp.

Har fra før gode, unge spillere i tidligere Vålerenga-junior Aslak Oberg, Daniel Støer Hagen (Eks-Tromsø), Andreas Råket (Eks-Kristiansund) og Henrik Navarsete (Eks-Sogndal) og keeper Ulrik Rygg.

Undertegnede spådde dem ned også i fjor, noe de gjorde til skamme da. Kanskje kan de klare det også i år – men denne avdelingen skal være tøffere. Det blir en ny sesong med ryggen mot veggen. Men et par klare jumbokandidater, flere andre lag som er svekket, og én nedrykksplass mindre gir likevel håp.

13. Norild

Overganger

Inn: Håvard Tidemansen (Oppsal), Sander Hilmarsen (Bjørnevatn), Branko Darmanovic (Bjørnevatn)

Ut: Lauritz Harila, Emil Bjørnå

Vurdering:

I fjor var det Bjørnevatn som var eneste finnmarkslag i avdeling med 13 lag fra sør. Det ble for tøft, selv om enkelte resultater på hjemmebane var en opptur. Nå er det Norild som skal forsøske seg.

Har allerede slått ut Skarp i NM, og selv om tromsølaget rykket ned i fjor viser det at Norild ikke nødvendigvis blir kasteballen lagene fra østlandet håper å møte.

Brødrene Milos og Uros Vucenovic har markert seg som solide futsalspillere de siste årene.

Keeper Håvard Tidemansen har funnet veien fra Oslo og Oppsal, mens tidligere Tromsø-junior Sander Hilmarsen spilte høstsesongen for Bjørnevatn. Branko Darmanovic er tilbake etter ett år i samme klubb, hvor det ble solide 8 scoringer.

Forsvarer Elias Hilmarsen og Henrik Pleym, midtbanespiller Tom Kristian Stavseth og angriper Marko Radulovic, som scorer ti mål sist sesong, er andre som trekes fram som markante navn i laget.

Norild er laget man ikke helt vet hvor står. Men avstanden fra 4.divisjon Finnmark til å møte en rekke gode, etablerte 2.divisjonslag blir tøff. I denne avdelingen er det da kun ett annet opprykkslag også, Mjøndalen 2.

Vi holder Norild som en klar nedrykkskandidat. Et stempel de nok vet alle vil gi dem, og som sørger for at de kan slå underifra.14. Drøbak-Frogn

Overganger

Inn: Magnus Hart (Tverrelvdalen), Hassan Saad Al-Shimary (Grue), Mohamed Shakur Mohamed (HSV),  Anders Solvang (Tilbake fra militæret), Tony Johannesson (Mjøndalen), Hussein Isa (Rilindja), Amin Mohamed Chikh (Holmllia),

Ut: Jens Cato Rosenlund (Hønefoss), M’Bandy Camara, Adrian Ørsahl (Lokomotiv Oslo), Frederic Maguer Mang, Kristoffer Solberg, Oluwashina Babajide, Ibrahima Konate, Markus Grønli, Stian Leirvik, Dino Kajevic

Vurdering:

Drøbak-Frogn ser ut som et korthus som er i ferd med å rase. Etter å ha brukt mer penger enn de har er det nå full oppvask i klubben. Trener Teitur Thordarson gikk på onsdag, kun tre dager før seriestart. Også daglig leder har måtte gå fra klubben. Det er vanskelig å se for seg at de skal stable seg på beina og holde plassen da.

Nøyaktig hvor kaotisk ting blir vil framtiden vise. Men selv om de i flere år har brukt penger på å få spillere til klubben, så har det ofte vært tynne tropper, spesielt på sommeren. Gjerne med veteraner som må gjøre comeback, veldig unge spillere på benk og store utskiftninger.

Det kan fort vise seg at flere spillere neppe er i klubben hele sesongen. Blant de mest attraktive er definitivt storscorer Magnus Fagernes. 2000-modellen har 31 mål de to siste sesongene, og er en spiller mange kan tenke seg. Har også scoret alle lagets tre mål i NM-kvalifiseringen U-landslagsspiller Philip Ekeberg Grønnern er en annen som fort vil interessere mange.

Av andre som blir viktige er tidligere Vålerenga-junior Mats Lien Vågan en bra forsvarer på dette nivået. Sammen med kaptein Nichhlas Furu Tunes må han holde stand bakover. Atle Tronsmoen (eks-Hamkam) har vært god på midten i to sesonger, mens tidligere Sarpsborg 08-junior Magnus Hart har reist sørover igjen etter ett år i Finnmark.

Ellers består troppen nå av mange unge spillere som er hentet fra egen junioravdeling eller klubber på lavere nivåer. I tillegg har angriper André Solvang vist seg fint fram etter retur fra militæret.

Å spå Drøbak-Frogn 2019 er vanskelig. Kanskje lander de på beina og berger plassen igjen. Men nå skal det drives langt mer på dugnad etter at man har satset over evne. Det lukter en tynn tropp utover sesongen som skal få vansker med å ha tre lag bak seg på tabellen i en tøff avdeling.