3.divisjon, Fotball

3.divisjonstipset: Årets klareste favoritt

Alle forventer opprykk av Hønefoss. Se tabelltips og vurdering av lagene i avdeling 6.

Fra Eliteserien til å møte Ull/Kisa 2, Leknes og Melbo på litt over fem år. Med all respekt for de tre sistnevnte, det var ikke der man så for seg at Hønefoss skulle være i 2019. Etter tre år i Eliteserien dette tiåret har fallet vært ekstremt bratt.

LES OGSÅ OM AVDELING 2: Ny nedtur for Lyn

Samtidig var HBK trolig heldige med oppsettet. Det er ikke lett å finne klare utfordrere til opprykket i denne avdelingen.

LES OM AVDELING 1: Endelig lykkes Eidsvold Turn

Men Lyn fikk problemer med lagene fra nord i fjor. Kan Fløya, Junkeren eller Finnsnes få ting til å klaffe godt nok?

LES OM AVDELING 3: Lekestue for Fløy?

Slik tror vi tabellen ender:

1. Hønefoss

2. Fløya

3. Junkeren

4. Finnsnes

5. Bodø/Glimt 2

6. Harstad

7. Lillestrøm 2

8. Gjelleråsen

9. Tromsø 2

10. Melbo

11. Skjetten

12. Ull/Kisa 2

13. Skjervøy

14. Leknes

Glad i norsk fotball? Følg oss på Facebook for alt fra topp til bredde

Her er vår vurdering av lagene:

1. Hønefoss

3.divisjonstipset: Årets klareste favoritt
Tor Øyvind Hovda jubler for mål for Hønefoss mot Sarpsborg 08 i Tippeligaen 2013. Nå spiller han for HBK i 3.divisjon. Foto: Dagfinn Limoseth, Digitalsport

Overganger

Inn: Andreas Vedeler (Asker), Orhun Selvi (FK Tønsberg), Thomas Nygaard (Bærum), Jens Cato Rosenlund (Drøbak-Frogn), Nicolas Kamango (Gran), Erblin Llullaku (Bærum), Monty Patterson (OKC Energy, USA), Calvin Roddie, Paris Mason

Ut: Kristoffer Hoven (Kristiansund), Alexander Groven (KA Akureyri, Island), Asgeir Thor Ingolfsson (Haukar, Island), Aleksander Pedersen (Start), Joachim Edvardsen (Sotra), Øyvindd Knutsen (Arendal), Andreas Rødsand (Kristiansund FK), Sami Kamel (Brattvåg), Benjamin Omerovic (Assyriska, Sverige), Joachim Rishovd (Modum)

Vurdering:

Hva skal man egentlig si om Hønefoss? Fra Eliteserien i 2013 til 3.divisjon og serieåpning mot Bodø/Glimt 2 i 2019. Et ekstremt bratt fall som trolig stopper nå.

Luke Torjussen har gode resultater med Bærum de siste sesongene, men tar nå steget ett hakk ned. Han har sett laget sitt få ganske hard medfart i flere treningskamper i år, inkludert 2-6 for Brumunddal og 0-5 for Eidsvold Turn.

Det lå litt i kortene at det skulle bli en del endringer etter nedrykket. Tor-Øyvind Hovda er den mest profilerte som er igjen, og kapteinen må bli en virkelig leder her. Unge Sivert Bukten Nilsen bør også kunne markere seg solid i 3.divisjon. Markus Thorberg og Andreas Nordby er andre som også faller i kategorien for gode på dette nivået.

Har samtidig hentet spillere som har markert seg på nivået over. Andreas Vedeler er en strålende keepersignering. At Erblin Llullaku og Thomas Nygaard har blitt med fra Bærum er også med på å heve laget.

Har også sett mot utlandet og funnet tre forsterkninger offensivt. Skotske Calvin Roodie og Parris Mason kom inn etter prøvespill. Men mest spennende er Monty Patterson, som har flere landskamper for New Zealand, og én scoring som kom mot USA. En tekniker av rang som kan bli kjempeklaff om han slår til.

Jakten på forsvarsspillere har ikke helt kommet i mål, og en konsekvens er at opprinnelige midtbanespillere som Nygaard, Orhun Selvi eller Marko Jankovic blir å se her. Jens Cato Rosenlund har slitt med skade i vinter. Leter nok fortsatt etter en brikke her.

Er Llullaku eller noen andre den storscoreren de trenger er et annet spørsmål. En solid spiller, men leverer han målene?

HBK var trolig fornøyde sportslig med avdelingen. Spørsmålet er hvordan de igjen takler en ny hverdag. Fra å knapt vinne kamper til å være soleklar favoritt. Det er ikke bare å spasere opp, men Hønefoss er årets største favoritter i de fire øverste divisjonene.

2. Fløya

Overganger

Inn: Martin Rydningen (Skjervøy), Mads Aimar Bakkeby (Alta), Birk Berg-Johansen (Tromsdalen), Jonas Simonsen (Finnsnes), Marius Tollefsen (Tromsø, lån)

Ut: Tobias Hjorten Paulsen (Finnsnes), Jonas Fundingsrud, Andreas Arntzen (Tromsdalen)

Vurdering:

Skulle henge med i toppen i fjor, men måtte nøye seg med en litt skuffende 4.plass. Nå gir de det et nytt forsøk.

Mangelen på en storscorer var blant annet markant, og flere varianter ble forsøkt. Men den meget solide midtbanespilleren Tobias Schjetne ble toppscorer med 10 mål. Scott Fitzgerald scoret 8, mens stopper Dag-Roger Roland noen ganger vikarierte framover, og endte på 7 scoringer.

Nå kan Jonas Simonsen være mannen som fyller rollen. Med 92 mål på 143 kamper, flesteparten i 2.divisjon, er han en Finnsnes-legende. Scoret også 14 mål for Mjølner på 9 kamper høsten 2017. Men litt nedtur i fjor, og trengte et klubbskifte.

En annen som er hentet inn for å score er Birk Berg-Johansen fra Tromsdalen. Treneren bør iallfall kjenne kvalitetene hans, ettersom faren Stein Berg-Johansen har tatt over Fløya før denne sesongen. Sørger også for keeperkamp når Hans Eivind Rydeng nå får konkurranse av TIL-talentet Marius Tollefsen

At Fundingsrud og Arntzen er borte svekker naturlig nok Fløya markant bakover. Mads Aimar Bakkeby har ikke slått gjennom i Alta, men fikk nyttig erfaring i Bjørnevatn i fjor, og skal forsøke å tette det hullet.

Har samtidig beholdt gode 3.divisjonsspillere som Sander Østerås, Christopher Tian Olsen og Tom Erik Bang Kristiansen

Fløya har en tropp som bør henge med i toppen. En av mange utfordrere som kan gjøre livet vanskelig for Hønefoss i toppen. Vi tror tromsølaget klatrer to plasser.

3. Junkeren

Overganger

Inn: Fredrik Pettersen (Mosjøen), Ferdinand Clarke (Lyn), Henrik Mjelva (Øystese)

Ut: Ivar Unhjem (?)

Vurdering:

Junkeren fikk overskrifter da de innledet forrige sesong med 14-0 over Sortland og 8-0 over Korsvoll i de to første hjemmekampene. Og det var litt symptomatisk for bodølaget. Strålende offensivt på sitt beste, men litt for tynne og ustabile til at de hang med i toppen hele veien.

Nå er Ivar Unhjem, toppscorer i fjor med 24 mål og en legendarisk målscorer på dette nivået, igjen der at han teller på knappene. I skrivende stund på reise jorden rundt, og blir en stor svekkelse av laget om han ikke er med i år. At Ferdinand Clarke er tilbake etter noen måneder i Oslo og at Fredrik Pettersen kommer fra 4.divisjon er derimot positivt.

Som man kan regne med er det en rekke spillere i Junkeren med fortid i Glimt. Viljar Nordberg og den storreiste stopperen Martin Pedersen er blant de som har vært lengst framme der.

Også teknisk dyktige Sidad Chooly, backen Lasse Haldorsen og kantspiller Tobias Hepsøe har vært blant de lovende i gult for ikke altfor lenge siden.

Selv med Unhjem ut er det flere som kan finne veien til mål. Richard Halvorsen og Stian Ådalsbjørg har hatt bedre sesonger enn i fjor, mens Emil Pettersen noterte seg for 9 scoringer.

Et godt 3.divisjonslag de siste årene, men uten bredden til å henge med helt i toppen over 26 kamper. Det lukter en lignende sesong i år.

4. Finnsnes

Overganger

Inn: Patrik Braathen (Skarp), Ingar Angell Nicolaysen (Sortland), Tobias Hjorten Paulsen (Fløya), Martin Myrhaug Hansen (Skarp), Mirnes Selamovic, Håvard Mannsverk (Alta), Bjørn-Are Aronsen (Kirkenes)

Ut: Martin Skogstad (Legger opp), Sebastian Ottesen (Senja), Jonas Simonsen (Fløya), Gharib Gerkondani (Moss)

Vurdering:

Mange år i 2.divisjon, men etter nedrykket i 2017 forsvant mange, og forrige sesong ble middelmådig for Finnsnes. Nå skal de forsøke å komme seg nærmere toppen.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Vebjørn Grunnvoll scoret 12 i fjor, men bak han er det få som fulgte opp av de som er igjen. Sega Ngom har vært skadd og scoret ikke på de 13 kampene han var involvert i sist sesong.

Nyankomne Mirnes Selamovic kommer nå fra Åmål og kan være den som sørger for å bli Grunnvolls makker. Sverre Skoglund og Jonas Klausmark klarte heller ikke ta plassen i fjor.

I tillegg til de som er borte er den gode stopperen Toms Mesz ute lenge med en skade. Men i Jovan Radocaj, keeper Fredrik Bakkelund, brødrene Julian og Thomas Alouseous har de gode 3.divisjonsspillere.

Også rutinerte Christian Arnesen og nyankomne Patrik Braathen er solide 3.divisjonsspillere. Sistnevnte var lovende i Tromsø, men fant ikke helt formen i Fløya eller Skarp. Men viktigste signering er trolig at Jonatan Barlow blir værende, nå også som spillende assistenttrener.

Det er en del gode spillere i Finnsnes, men de fant ikke helt formen sammen i 2019. Finnsnes skal ha mer inne enn de viste da, og en topp 4-signering skal være innen rekkevidde.

5. Bodø/Glimt 2

Glimt 2 er tilbake på dette nivået etter to år i 4.divisjon. Stadig flere av unggutta er i ferd med å bryte gjennom på førstelaget, men fortsatt er det flere å ta av.

At Adrian Skindlo og Andreas van der Spa er lånt ut er naturlig nok fornuftig, men de to hadde vært nøkkelspillere her om de fortsatt var i Bodø. Også keeper Bror Grøtterud er borte, men ellers er flesteparten av de som kom til kvartfinalen i junior-NM (hvor de på bittert vist tapte for Lillestrøm) fortsatt i klubben.

Deriblant spillere som keeper Sivert Jarmund, midtstopper Casper Øyvann, William Mikaelsen, G18-landslagsspillerne Runar Hauge og Ask Tjærandsen-Skau og målsniken Tobias Lillevold Johnsen, som alle har fått vist seg fram for A-laget i løpet av vinteren. I tillegg er William Arne Hanssen fortsatt i klubben, selv om han har ønsket seg vekk. Bør være en strålende angriper på dette nivået.

Nå er ikke A-stallen for øvrig altfor fyldig, så det spørs hvor mye hjelp man kan regne med av mer rutinerte spillere. Men spillere som Vegard Bergan, José Isidoro og Olivier Sigurjonsson er blant de som nå er et stykke fra startplass, og som helt sikkert vil bli å se her regelmessig.

En ulempe for andrelaget er at hele 13 av kampene spilles dagen før eller samme dag som førstelaget, og da som regel på en annen kant av landet, i tillegg til 2 kamper to dager før. Lite trolig at de vil ha med spillere fra førstelaget da.

Kidsa er imidlertid gode og talentfulle nok til at de bør styre greit unna nedrykk på egenhånd.

6. Harstad

Overganger

Inn: Marcus Ursin Ingebrigtsen (Medkila), Karl Harald Bruun (Medkila), Stian Andrè Johansen (Ibestad), Thomas Skoglund Windstad (Mjølner)

Ut: Rafal Zaborowski (PASA Irodotos), Sander Finjord Ringberg (Tromsdalen), Gabriel Andersen (Tromsdalen), Viktor Framvik (Grovfjord), Karl Harald Bruun (Grovfjord)

Vurdering:

Ikke bra, men heller ikke helt krise i fjor. Vi tror Harstad er et sted omtrent i ingenmannnsland også i 2019.

Mest markant er det at de har mistet stortalentene Gabriel Andersen og Sander Ringberg til Tromsdalen. De to sto bak mye av det laget gjorde offensivt i fjor.

Samtidig håper de at Thomas Windstad kan sørge for å minke en del av det savnet. Bør også ha kapasitet til det. Og at stopper Marcus Ingebrigtsen er tilbake er en nyhet som bør ha gitt stor glede i klubbhuset.

Sammen med Windstad er det unge Sebastian Andreassen som trolig får tillit av trener Jostein Kajander på topp. 29 mål fra gutta som gikk til Tromsdalen skal bli tøft å matche i år.

Også flere av utlendingene er borte siden sesongstart i fjor. Keeper Sulejman Sulejmanovic er imidlertid igjen, og er en bra 3.divisjonskeeper. Kåre Harald Arntsen og brødrene Emil og Marchus Kajander er langt mer lokale, men også viktige spillere for Harstad.

Det er selvsagt et stort spørsmål om hvordan Harstad skal erstatte spillerne som er borte. Men med to gode signeringer samtidig tror vi det blir omtrent status quo i en avdeling som ikke er like sterk i toppen.

7. Lillestrøm 2

Kanarifuglenes nest beste er for andre gang på tre år på reise til nord. Forrige gang medførte det en del kamper som ikke klaffet helt med førstelagets terminliste.

Lovende spillere som Magnus Knudsen og Joseph Baccay er tatt opp i A-stallen i vinter. Der finner man også spillere som keeper Mads Christiansen og den meget spennende stopperen Erik Tobias Sandberg, som også kommer til å bli å se ofte her.

Av de som spilte mye 3.divisjon i fjor har Felix Tonne gått til Kolbotn, Sivert Westerlund til Asker og Mansour Sinyan til Bærum.

LSK 2 manglet litt tyngde på topp når unggutta måtte klare seg selv i fjor, og vil nok få merke en del av det samme også i år. Skulle for eksempel Ebiye Moses være med er det en massiv oppgradering for dem. Også spillere som Erik Brenden, Mats Haakenstad og Sheriff Sinyan kan være aktuelle, men ofte spiller andrelaget før eliteserielaget.

De to siste sesongene har gitt 8. og 9.plass. Det bør bli noe lignende også i år.

8. Gjelleråsen

Overganger

Inn: Clement Twizere Buhake (Oppsal), Afrim Thaqi (Skedsmo), Jørgen Hexeberg Linna (Øverbygd)

Ut: Mihkku Måsø, Marius Pande, René Eriksen (Lørenskog)

Vurdering:

Gjelleråsen leverte en høyst akseptabel 6.plass i sin første sesong i 3.divisjon i fjor. Hjemme på eget kunstgress var de tøffe og tapte kun en kamp. Siden i fjor har trener Bent Inge Johnsen satt kurs mot Lyn, og blitt erstattet av Fu/Vo-trener Ørjan Heiberg.

Kommer til å savne en spiller som Pande sentralt, men har beholdt solide spillere som kaptein Thomas Normann på stopperplass og Joakim Hjelkerud på midten. Har også en målfarlig back i William Berg Romundgard, sønn av Henning Berg.

Har også sikret seg Afrim Thaqi i vinter. Han spilte lite for Skedsmo i fjor, men med nylig NM-tittel i MMA har han definitivt rukket å gjøre seg bemerket likevel.

Offensivt var Kristian Bjørndalen i godt slag i fjor med 15 scoringer. Nå er også Markus Kaasa tilbake. Herjet i 4.divisjon, men misset det meste av forrige sesong. Var på prøvespill i flere større klubber før forrige sesong. Med den kreative kantspilleren Jonas Mathisen også i troppen er det et bra angrep.

Har også tidligere Vålerenga-junior Jørgen Linna og anvendelige Emil Akvåg, som leverte ni mål i fjor.

Har nå også bra dekning på keeperplass med Fredrik Hauffen og nyankomne Clement Twizere Buhake. I tillegg er det mange unge, lovende spillere i en jevnt besatt tropp.

Gjelleråsen har, som mange andre på dette nivået, en ung tropp hvor nesten alle er i starten av 20-årene eller er i tenårene. Vi tror de ender rundt midten også i år.

9. Tromsø 2

Ett av tre nyopprykkede andrelag i denne avdelingen. Tromsø 2 herjet seg gjennom sin avdeling i fjor, og ga ikke vekk poeng før opprykket var sikret.

Et par nøkkelspillere fra det laget er borte. Sondre Mikael Olsen flyttet til USA etter utrolige 28 mål på 12 kamper på våren, Gustav Severinsen har dratt til Alta, Marcus Holmgren Pedersen er i ferd med å slå seg inn på førstelaget. Samtidig har spillere som August Mikkelsen og Oliver Kjærgaard kommet tilbake fra utlån til OBOS-ligaen, og de bør forsterke bra her.

Tidligere U-landslagsspillere Peter Aas var også viktig i fjor. Sigurd Grønli venter også på gjennombruddet sitt i Eliteserien, men den kreative 2000-modellen bør kunne snurre rundt med forsvarere også i 3.divisjon, slik han gjorde på nivået under. Målvakt Erlend Jacobsen er ytterligere en spiller fra A-stallen som kommer til å ha dette som kamparena.

I tillegg skal det bli spennende å se om hurtige Bryan Fiabema, en av de mest spennende spillere på G16-landslaget, slipper til her i år. Men trolig blir det få rutinerte spillere å se her i år.

Med NTG-tilknytningen kommer det mange gode spillere til byen fra hele landsdelen som dermed også blir TIL-spillere. Tromsø bør kunne bite godt fra seg på dette nivået, selv om ungguttene nok ofte må klare seg selv.

10. Melbo

Overganger

Inn: Levin Kristoffersen (Stålbrott), Asghar Husseini (Sortland), Christoffer Lockert jr. (Kolstad), Per Eirik Karlsen (Sortland), Kai Kamsvåg (Mjølner), Bogdan Marian Dascalu (Chiajna, Romania), Peter Aas (Alta, lån)

Ut: Jevgenijs Sazonovs (Rana)

Vurdering:

Melbo berget plassen i fjor etter en spennende avslutning. Hadde muligheten til å gjøre det udramatisk selv, men klarte kun uavgjort mot Sortland. Men også Skarp spilte uavgjort, og dermed ble plassen berget med ett poengs margin.

Har nå bygd ut stallen slik at de har flere strenger å spille på. Nabo Sortland fikk det tungt i fjor, men Melbo har i langt større grad bygd en god nok stall ut fra forutsetningene. Har da også hentet to fra naboen i vinter.

Tidligere U-landslagsspiller Karl-Christian Karlsen og tidligere Bodø/Glimt- og Ranheim-kant Erlend Robertsen er blant nøkkelspillerne offensivt. Har også flere som har vært med lenge, og som herjet i 4.divisjon, slik som solide Adrian Pedersen, Torjus Nikolaisen og Ruben Tollefsen. Offensivt er det egentlig et mannskap som bør kunne gi trøbbel til flere i år.

Av de som har kommet inn har Chrisoffer Lockert også spilt mye 3.divisjon. Peter Aas er tilbake etter å ha prøvd lykken i Tromsø og Alta, og er en klassesignering.

Kai Kamsvåg satt på benk i Mjølner i fjor, men bør kunne erstatte Sazonovs her. Utfordres av Bogdan Marian Dascalu. To keepere trengs, i fjor måtte de ty til nødløsninger når Sazonovs manglet. Per Eirik Karlsen har vært en viktig brikke i Sortland lenge.

Trener Thomas Rønning har en mer slagkraftig tropp i år med flere strenger å spille på. Vi tror Melbo sikrer plassen igjen med en ny 10.plass.

11. Skjetten

Overganger

Inn: Christoffer Lillehagen (Comeback), Konrad Kapusta (Flint), Morten Kjelsrud (Skedsmo), Andreas Nymoen (Egen juniorstall), Younes Battakh (Follo), Bezhar Nazari (Sørumsand),, Edoinis Shala (Egen juniorstall), Enes Shehabi (Skedsmo), Soufian Abarkach (Grorud), Tayypi Tulan (Skedsmo), Marko Nazari (Gjelleråsen), Stanley Ihugba (Hebar Pazardzhik, Bulgaria), Daniel Tesfom (Egen juniorstall), Erik Stafford Gerrmundsson (KFUM), Saeed Rahim (Sørumsand)

Ut: Stian Christensen (Strømmen), Jonas Kordahl (Skedsmo), Andreas Castilla (Fu/Vo), Oleksandr Vysochenko (Skedsmo), Vuk Fajfric (Rommen), Mats Jarnbo (Hauerseter), Robin Daly (Rælingen), Ole-Christian Moltzau (Skedsmo), Jørgen Slorafoss (Skedsmo), Marius Edvardsen (Skedsmo)

Vurdering:

Etter forrige sesong lå Skjetten nesten helt nede for telling. Nesten alle spillerne forsvant, treneren sluttet, administrasjonen var tømt. Men ting har løst seg langt bedre enn noen kunne trodd eller håpet.

Tom ”Bukken” Gulbrandsen ble ny trener, noen sentrale spillere ble værende, og utenfra har de fylt på med flere såpass gode spillere at plassen bør kunne berges igjen, slik som i 2018, hvor også det sportslige gikk tungt.

I forsvar har Martin Rosenkilde og Lars Rydje blitt værende etter å ha hatt bedre tilbud, noe som har vært meget viktig. To klassespillere i 3.divisjon med erfaring fra høyere nivå.

Av spillere inn er Stanley Ihugba selvsagt det mest markante navnet, etter en karriere med flere større klubber på CV-en. Erik Stafford Gudmundsson har også tatt steget ned, og håper karrieren får fart igjen etter mye benk i Skeid og KFUM. Konrad Kaputsa i mål har også større klubber på sin CV fra før

Fra Romerike har de også hentet spennende spillere. Størst forventninger er det til angriper Saeed Rahim, som har 76 mål på 71 kamper i Sørumsand, og som debuterte med hat trick i NM-kvalifiseringen. Marko Nazari har også vært god i samme klubb, mens spillere som Fabian Egbele, Robin Karlsen og Mohammed Qadri får viktigere roller enn i fjor.

Det er fortsatt ungt og ganske urutinert i 3.divisjonssammenheng. Men ispedd et par klassespillere og en stor dose fornyet entusiasme tror vi laget fra drabantbyen, som en gang var en rik klubb etter å ha levert ut telefonkataloger i ”hele” Norge, kan holde seg.

12. Ull/Kisa 2

Rykket opp på høydramatisk vis da de scoret det avgjørende målet på overtid i sesongens siste kamp. Men flere av spillerne som var viktige i 4.divisjon er borte, og vi tror det blir for tøft å holde plassen.

At det ble mange lange turer og flere kamper før førstelaget bidro ikke til å øke sjansene for laget som burde hatt kallenavnet UllKidsa.

Stopper Karsten Rognerud har trappet ned, mens Hevar Taymur også har gått til Hauerseter i likhet med Rognerud. Samtidig har de hentet inn blant annet Robin Loe Nielsen fra Vålerenga og Sondre Emilsen fra Fu/Vo, og begge 19-åringene hever alderen i en meget ung reservelagsstall.

Sander Forø og Fredrik Ullersmo leverte bra med mål i fjor, men det var Herman Henriksen som virkelig sto fram med sine 25 scoringer. Er i A-stallen, men vil nok være med mye også her. Kaptein Sindre Enderud og den spennende midtbanespilleren Sebastian Cotrau, som kom fra Sørumsand sist sommer, blir også interessant å se i 3.divisjon.

Keeper Christoffer Gjertsen og midtbanespiller Martin Søreide er nå i A-troppen. Sammen med en spiller som Henrik Kristiansen vil de nok likevel spille en god del her. Nyankomne Lars Ranger og Vegard Kongsro er andre som fort blir å se her ofte.

Ull/Kisas juniorer fikk det ofte tøft i den nasjonale juniorserien som hadde et B-preg over seg. Og i 4.divisjon var de veldig avhengige av A-lagshjelp. Det får de sikkert i år og, men å berge plassen her skal uansett bli tøft.

13. Skjervøy

Overganger

Inn: Martin Larsen Traasdahl (Senja, lån gjort permanent), Kristian Bjørn Hansen (Lyngen/Karnes), Mathias Kaspersen (Nordreisa), Sigve Lohne (Tromsdalen), Joachim Olaussen (Lyngen/Karnes), Jonas Abrahamsen (Tromsø), Adrian Martinsen (Tromsdalen), Johan Arntsen (Tromsdalen), Benjamin Mollan Paulsen (Burfjord), Jørgen Vik (Lyngen/Karnes)

Ut: Svenn Martinsen Torneus (legger opp), Reidar Waage (legger opp), Ronny Olsen (legger opp), Andreas Francisco Mortensen, Martin Rydningen (Fløya), Øyvind Garfjell, Markus Granas, Steffen Dreyer, Magnus Kalstad, Martin Brun

Vurdering:

Med et krafttak har Skjervøy berget plassen de to siste sesongene. I år tror vi de får det tøft igjen.

Trener Eline Torneus er erstattet av Jørgen Vik (som også er en del av troppen som reservekeeper), og igjen har Skjervøy en tynn tropp hvor 14 mann er borte siden i fjor høst.

I Svenn Martinsen Torneus, Ronny Olsen og Reidar Waage mister de ekstreme mengder rutine, men også kvalitet i mannskapet. Øyvind Garfjell, Markus Granaas og Steffen Dreyer er blant de mange andre som pr nå har valgt å gi seg. Det gjør at Skjervøy mister store deler av laget som har berget plassen.

Men de har samtidig beholdt offensive billedkort som Ørjan Skallebø og tidligere Alta-spiller Erlend Johansen, som var viktige sist sesong. Martin Traasdahl ble det samme da han kom inn på sommeren. Og ”som vanlig” er det fylt på fra nabo Lyngen/Karnes, i tillegg til at fire juniorer fra Tromsdalen er signert.

Med en treningsgruppe på Skjevøy og en i Tromsø er det sjelden en del av spillerne møtes. Slik må det være for at de skal kunne ha et slagkraftig mannskap. Har ofte stilt til kamp med 13-14 mann de siste sesongene, og kan fort bli noe lignende i flere kamper i år. Bak de 7-8 som har bra med erfaring fra dette nivået er det ungt i år.

Kanskje kan de lokke tilbake noen av de som har gitt seg, men 2019 blir uansett tungt.

14. Leknes

Overganger

Inn: Bror Ness Grøtterud (Bodø/Glimt), Nikolai Andersen Dalsbotten (Ballstad), Brian Alumbaugh (USA), David Zie Coulibaly, Donatas Segzda (Utenis, Litauen), Haroldas Vaineikis (Lofoten)

Ut: Vegard Berglund (Militæret), Markus Rolandsen (Lofoten), Christoffer Frantzen (Skarp), Gaute Tømmerås (Innstranda), Hans-Wilhelm Willassen, Sten Nicolas Stensen

Vurdering:

Leknes rykket opp fra en meget jevn 4.divisjonsavdeling. Men har mistet et par markante spillere, har lett lenge etter forsterkninger, og har kjent på hvor tynn troppen er da det ble 1-8 for Skånland i NM-kvalifiseringen

Stopper Rolandsen vil bli kraftig savnet. Også Tømmerås og Stensen var viktige spillere da det ble opprykk, og frafallene har gjort at de har startet mer i minus enn håpet.

Grøtterud er en fin keepersignering. Ellers har de lenge lett i utlandet etter forsterkninger,  men spesielt de offensive signeringene de har lett etter har latt vente på seg. Både Alumbaugh og Segzda er backer som er hentet inn nå. Coulibaly kan imidlertid være en fin signering. Spilte ikke for noen klubb i fjor, men den tidligere Vålerenga-junioren scoret 5 mål på 12 kamper for Ready sesongen før. Et sjansekort, men det måtte Leknes ta. Haroldas Vaineikis fra Litauen har en halv sesong hos nabo Lofoten bak seg.

Herman Johnsen sto bak 10 mål i fjor, mens klubbveteran Gøran Ellingsen hadde en målfattig sesong til seg å være, når han stoppet på ”bare” 19 mål.

Nivåforskjellen fra flere 4.divisjonsavdelinger til 3.divisjon kan være enorm. Det tror vi Leknes skal få kjenne, og det blir ekstremt tøft å berge plassen.

Enig eller uenig? Si hva du mener på Twitter, Instagram eller Facebook