Fotball, PostNord-ligaen

2.divisjonstipset: Disse rykker ned i avdeling 2

Fotball 14.03.2017 La Manga , Spania Treningskamp Florø - Tromsdalen Andre Reksten , Florø Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport
Se hvilke lag vi tror ender på nedre halvdel i avdeling 2.

Der avdeling 1 har samlet de fleste av de største lagene, er det langt mer åpent i toppen av avdeling 2. Men først skal vi se på lagene på nedre halvdel.

LES OGSÅ: Alle overgangene i 2.divisjon

Vi tror på en nedtur for fjorårets overraskelseslag Mjølner, og at Florø skal få det tøft etter nedrykket fra OBOS-ligaen.

LES OGSÅ: Slik har 2.divisjonslagenes treningskamper gått

Avdeling 1: 1.-7.plass

Avdeling 2: 8.-14.plass

Her er lagene vi tror ender på 8.-14.plass:

14. Senja

2.divisjonstipset: Disse rykker ned i avdeling 2
Tor Martin Mienna har flere sesonger i 1.divisjon bak seg. Foto: Digitalsport

Sikret opprykket i en ren seriefinale sist sesong. Vi tror det blir et tøft møte med 2.divisjon.

Overganger:

Inn: Henrik Johnsgård (Tromsø, lån ut sesongen), Sebastian Ottesen (Finnsnes), Fredrik Pedersen (Collegefotball i USA), Tor-Martin Mienna (Tromsdalen)

Ut: Erlend Fossbakk Lian (Bardufoss), Jakob Lillestjerna (Ullern), Martin Traasdahl, Eirik Trælvik

Forventet startellever (4-4-2): Erlend Henriksen – Øyvind Kildalsen, Sondre Tunstad, Sondre Laugstad, Henrik Johnsgård – Alexander Mikkelsen, Jørn Egil Persen, Magnus Richardsen, Sebastian Ottesen – Christer Johnsgård, Tor-Martin Mienna

Analyse:

Etter to sesonger i 3.divisjon er Senja tilbake i 2.divisjon. I en spennende serieavslutning vant de seriefinalen med 1-0 over Frigg.

Spissplassen bør være godt dekket opp. Tidligere Tromsø-spiller og barne-TV-sjef Christer Johnsgård. Sist sesong ble det 21 mål, mens spissmakker Sebastian Jensen sto bak anstendige 13 scoringer. Med Tor-Martin Mienna inn fra Tromsdalen har de to nå fått en fullverdig konkurrent i kampen om spilletid. Mienna har ikke alltid vært fast i Tromsdalen, men kan også være et alternativ på kant.

På stopperplass er Sondre x2 i form av Tunstad og Laugsand et par som bør holde bra nivå også i 2.divisjon. Rydder bra unna, og sammen med den lovende keeperen Erlend Henriksen sørget de for at det bare ble 23 baklengs sist sesong.

Det er ikke mange som har kommet inn i vinter, og bredden i troppen bør bekymre – og er en av årsakene til at vi tror de skal få det for tøft med å få minst tre lag bak seg. Men de to ungguttene Sebastian Ottesen og Henrik Johnsgård bør være to fine signeringer. Johnsgård, lillebror til Christer, gjorde det bra på backplass i Tromsdalen i vinter, mens Ottesen tilbrakte høsten i nabo Finnsnes.

Hurtige Alexander Mikkelsen har to bra sesonger bak seg, først i Skjervøy, og så for Senja sist sesong. Resten av midtbanen bestod som regel av Markus Johnsgård, Magnus Richardsen og Jørn Egil Persen, som også har prøvd seg i Tromsø eller TUIL. Har slitt litt med skader i vinter i denne lagdelen, hvor også Sindre Eggen er et alternativ.

På backplass har det vært få utskiftninger de siste sesongene, hvor Øyvind Kildalsen og Tobias Nymo Melseth har bekledd posisjonene lenge – men nå får de litt økt konkurranse om spilletiden.

Trener Kjetil Warholm hadde i fjor et lag som holdt bra stand bakover, og som hadde matchvinnere nok offensivt til at det ble opprykk. I tillegg klarte de å stille mer eller mindre uendret gjennom det meste av sesongen.

Som med alle opprykkslag er det spennende å se hvordan de går fra å møte lag de er klart bedre enn (det var en del av dem i avdelingen deres i fjor) til å være underdog i de fleste kampene.

Senja vil ikke bli enkle å slå, spesielt ikke på Ishavsbotn, men vi tror det ender med nedrykk.

13. Odd 2

2.divisjonstipset: Disse rykker ned i avdeling 2
Tobias Lauritsen var giftig i 2.divisjon sist sesong. Foto: Christoffer Hansen , Digitalsport

Er eneste andrelag som er igjen i 2.divisjon. Men det har vært på hengende håret to år på rad.

Forventet startellever (4-3-3): Egil Selvik – Fredrik Nordkvelle,, Bjørn Mæland, Odin Bjørtuft, Kevin Egell-Johnsen – Markus Kaasa, Jone Samuelsen, Marius Bustgaard Larsen –  André Sødlund, Tobias Lauritsen, Filip Delaveris

Analyse:

På keeperplass er ikke Egil Selvik noen vesentlig nedgradering fra Viljar Myhra. Selvik var kanskje 1.divisjons beste målvakt i fjor.

Midtstopper Odin Bjørtuft, spiss Tobias Lauritsen, indreløpere Markus Kassa og Marius Larsen samt kantspiller Filip Delaveris er alle i a-stallen, og har fått flere sjanser i vinter. Men trolig kommer alle til å spille det meste i 2.divisjon denne sesongen.

I tillegg er spillere som Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle, André Sødlund og meget lovende Joshua Kitolano i kamp om en eller to plasser på A-laget. Trolig vil vi se flere av dem regelmessig i 2.divisjon denne sesongen også.

For der mange andrelag har vært kritisert for å stille ustabile lag, så er det en årsak til at Odd nå er eneste lag som fortsatt er på nivå tre. I fjor stilte de nesten konsekvent så godt de kunne i de fleste kampene.

Bak navnene i A-stallen er det også flere andre som har fått bra med erfaring fra dette nivået. Stopper Bjørn Mæland er et fast innslag på aldersbestemt landslag, back Kevin Egell-Johnsen misset kun én kamp sist sesong.

De siste sesongene har Odd akkurat berget plassen. Så hvorfor spår vi dem ned i år? Litt fordi 2.divisjon ser stadig tøffere ut. I fjor var det bare så vidt de ikke tapte for Nybergsund i siste runde og dermed hadde byttet plass med laget fra Trysil, som rykket ned. Også året før endte de rett over streken.

Samtidig viser andrelagene stadig at mangel på samspill koster mange poeng. Ser vi på den toppede elleveren vi har satt opp, som er ellever de fort kan stille med i år, så ville omtrent alle spillerne gått inn og fått mye spilletid for mange lag i 1.divisjon. Men det er noe med motivasjonen, samspillet og det å være et andrelag som møter førstelag som alltid vil telle negativt poengmessig.

12. Oppsal

Bydelsklubben suste suverene gjennom sin avdeling i fjor. Med kun ett tap skilte det til slutt hele 14 poeng ned til Træff på 2.plass. Dermed er de tilbake i 2.divisjon.

Overganger:

Inn: Lars Hauso (Træff), Eirik Baugstø (Skedsmo), Torjus Kydland (Fløy), Anders Klemensson (Mjøndalen), Ismar Dizdar (Bærum)

Ut: Håkon Engelsen Berg (Trapper ned), Sondre Nysether (Manglerud Star), Clement Buhake (Gjelleråsen), Jørgen Solvang Nilsen (Elverum), Tallak Bright-Taylor, Dreni Ademaj.

Forventet startellever: Julian Faye-Lund – Nicholas Edgren, Mikkel Klein Gulbrandsen, Thomas Hasle, Mats Paulsberg – Håkon Wæhler, Mats Kristiansen, Ismar Dizdar, Adrian Østman – Lasse Bransdal, Kristian Bjørseth

Analyse:

I 2016 var de oppe da 2.divisjon gikk fra fire til to avdelinger. Lå bra til halvveis, men ti tap på de elleve siste kampene gjorde at det til slutt ble langt opp til øvre halvdel, som var nødvendig for å berge plassen.

Spissparet terroriserte de fleste forsvar sist sesong. Etter 25 mål for Lasse Bransdal i Ørn Horten sesongen før ble det 21 mål i hovedstaden sist sesong. En spiss som trives best i boksen og er en bra avslutter. Kristian Bjørseth er en mer bevegelig og i større grad også en tilrettelegger. Noterte seg for 13 mål i fjor. Hadde det litt tyngre på dette nivået to år før, da stoppet han på tre mål. Men har utviklet seg bra siden det. Klarer de å få det til å fungere like godt i 2.divisjon?

På keeperplass har det et luksusproblem. Anders Klemensson har vært en nødløsning i både Odd og Mjøndalen, og har i Pors lenge vært en lovende keeper. For Oppsal gjorde tidligere Lillestrøm-målvakt Jacob Faye-Lund comeback i år etter en sesong uten fotball i 2017, og stod flertallet av kampene sist sesong.

Oppsal har mange spillere som var med også sist de var oppe. Stopperne Mikkel Kleim Gulbrandsen og Thomas Hasle (som var i Lørenskog da de var i 2.divisjon sist), backene Nicholas Edgren og Mats Paulsberg, samt midtbanespiller Mats Kristiansen har spilt mye sammen de siste årene. Født i første halvdel av 1990-årene er de nå også i riktig fotballalder. Håkon Wæhler er i samme kategori, men ferskere i Oppsal-drakta etter overgang fra Kjelsås i fjor.

Kantspiller Adrian Østmann har vært målfarlig i 3.divisjon, og har blant annet vist seg fram for HamKam. En annen kantspiller i Wilhelm Adra har vært litt til og fra, men er også en spiller som kan være en trussel på dette nivået. Sami Loulanti returnerte fra Strømmen i fjor, men fikk også erfare at det ikke er noe enkelt lag å spille seg inn på.

Oppsal har ikke gjort de store endringene i troppen. Isman Dizdar en en fin og anvendelig forsterkning. Kantspiller Torjus Kydland har spilt mye 2.divisjon, mens Lars Hauso og Eirik Baugstø kommer inn i utfordrerposisjon.

Med en god og stor junioravdeling har Oppsal også flere unge spillere på vei opp og fram, men trener Gisle Olsen har allerede en bra bredde på troppen sin.

Med et tydelig 4-4-2-lag, matchvinnere framover og et tett forsvar ble 2018 en lek. Men som skrevet om andre lag er det alltid usikkert om det som holdt på nivået under er nok til å berge plassen. Selv om mange i troppen har vært i 2.divisjon før er det en tropp hvor antall kamper på nivået er lavt målt opp mot de fleste lagene de møter i år. En god og jevn tropp.

Vi er imidlertid ”feige” og spår dem ned. Rett og slett fordi erfaringen og kvaliteten i troppen til lagene vi spår like over er akkurat litt bedre. Men det skiller lite mellom de 5-6 nederste lagene i våre øyne.

11. Fram

Det stormet rundt Fram i fjor. Men med gode signeringer på sommeren klarte de å stable på beina et lag som tok nok poeng på høsten til å overleve. Nå er det et svært ungt mannskap som tar fatt på sesongen.

Overganger:

Inn: Anders Bjørntvedt Olsen (Halsen), Jonas Pereira (Viking), Axel Ahlander (FK Tønsberg), Marius Jacobsen (Sandefjord), Jonas Jacobsen (Sandefjord), Ole Breistøl (Sandefjord, lån ut vårsesongen), Philip Aukland (Start, lån ut vårsesongen), Arnar Thor Gudjonsson (Strømsgodset, lån ut sesongen), Herman Solberg Nilsen (Sandefjord, lån forlenget ut vårsesongen)

Ut: Shadi Ali (Moss), Durim Muqkurtaj (Moss), Mahmoud Laham (Strømmen), Alf Øyvind Aslesen (FK Tønsberg. Var utlånt fra Sandefjord sist sesong), Harmohan Singh (Brattvåg), Mats Diego Skårdal

Forventet startellever (4-2-3-1): Kenneth Stenild – Herman Solberg Nilsen, Phillip Aukland, Arnar Gudjohnson, Sindre Lie – Jonas Pereira, Henrik Byklum – Sindre Osestad, Ole Breistøl, Adil Zahid – Anders Bjørntvedt Olsen

Analyse:

Bildene av et Fram-lag som kun stilte med åtte mann borte mot Nybergsund, og så fikk to spillere skadd, slik at kampen ble avbrutt på 3-0 etter et kvarter, var langt fra elegante. Mange, inkludert Sportshjørnet, reagerte kraftig.

Etter det var Petter Belsvik ferdig som trener i klubben. Han gikk til nabo Larvik Håndball mens assistent Jostein Jensen fikk ansvaret. På høsten klarte Fram å spille inn nok poeng til å berge plassen. Nå har Roger Iversen tatt over etter å ha imponert med et ungt mannskap i nabo Halsen i 3.divisjon. Også i Fram får han med seg en ung tropp.

Spillere som stopperne Philip Aukland og Arnar Gudjohnsen, midtbanespiller Jonas Pereira, og Sandefjord-trioen Jonas Jacobsen, Ole Breistøl og back Herman Solberg Nilsen (som også var på lån i høst) har alle kommet inn i løpet av vinteren, og har mye til felles. Alle er unge og lovende, men har ikke klart å slå gjennom i større klubber. Nå kommer de til Larvik i håp om å få tilliten og erfaringen som skal til for å gå fra unge og lovende til å få ut mer av talentet sitt.

Spesielt Breisøl bør være en bra signering på dette nivået. Sju innhopp i Eliteserien de siste to sesongene, og den kreative spilleren bør være i stand til å sette sitt preg på laget i denne divisjonen. Adil Zahid, lillebroren til Ghayas Zahid og med mange lignende egenskaper, er en annen spennende nykommer hentet fra Lyn.

Noen har allerede tatt samme steget. Trioen Sindre Ostestad, Henrik Byklum og Fredrik Dahl ble raskt viktige etter overganger fra Start før forrige sesong.

Et spørsmål er hvem som skal score målene. Raske Anders Bjørntvet Olsen har blitt med trener Iversen, og har gjort en god figur i vinter. Mame Ndiaye gjorde en fin innsats i høst, mens Stian Dyngeland har levert brukbart på dette nivået lenge. Men har noen av dem mange nok mål i seg?

Et annnet spørsmål er åpenbart mangelen på rutine. Keeper Kenneth Stenild har vært med en stund. Marcin Pietron det samme. Men balansen i laget hvor store deler av elleveren er rundt 20 år er ikke helt optimal.

Vi tror det unge laget til Fram får det tøft. For et par sesonger siden hadde de hjelp fra bidragsytere som gjorde at de kunne hente inn spillere av høy klasse. Både Omar Fonstad og Markus Naglestad har skutt laget langt oppover tabellen tidligere. Nå har de ikke de samme mulighetene. Det unge mannskapet de stiller med i 2019 har masse talent og er lett å like, men samtidig lukter det en ny sesong plassert et godt stykke ned på tabellen.

10. Mjølner

Forrige sesongs store overraskelse. Var spådd sist av alle, men hang i stedet med i toppen nesten helt til siste slutt. I år tror vi det kommer en nedtur.

Overganger:

Inn: Mathias Laudal (Nybergsund), Knut-Jørgen Evensen (Stabæk), Briel Domingos (Rilindja), Amin Zariah (Nybergsund), Ulrik Johannessen (Bardufoss), Emmanuel Okine (Landskrona, Sverige)

Ut: Aleksander Torvanger (Lagt opp), Francois Yabre (Luceafarul Oradea, Romania), Kai Kamsvåg (Melbo), Thomas Windstad (Harstad), Børge Henriksen, Kristoffer Nessø (Raufoss)

Forventet startellever (4-4-2): Dennis Ravneng-  Truls Torblå, Mathias Laudal, Emmanuel Okine, Niklas Antonsen  – Amin Zariah, Mathias Nikolaisen, Mathias Johnsen, Simen Kjær – Elias Skogvoll, Liban Ali Abdi.

Analyse:

Godt organisert og kompakt, med et solid stopperpar, en luring på benken og en gjeng som løp lengre enn langt skapte Mjølner trøbbel for de fleste forrige sesong. Et lag som alle, oss inkludert, levnet få sjanser.

Men i vinter har man sett nøkkelpersoner forsvinne ut. Trener Stian Johnsen har valgt å gi seg. Inn har Håvard Hatle kommet etter å ha hatt bra suksess med Sogndals unge og lovende i fjor. Holdt plassen i 3.divisjon og tok et overraskende NM-gull.

Hurtige og kreative Kristoffer Nessø forsvant til Raufoss like før vinduet stengte, mens stopperkjempe Francois Yabre og anvendelige Aleksander Torvanger forsvant tidlig. I tillegg er Thomas Windstad og klubblegende Børge Henriksen spillere som har vært viktige offensivt de siste årene.

I fjor hadde Mjølner en ikke altfor bred tropp, men unngikk i stor grad frafall, slik at de beste spilte det meste. Slik som kaptein Mathias Johnsen. 23-åringen fikk en fortjent plass på årets lag hos oss i fjor. Strålende ballspiller, bra leder, og bidro også med ni scoringer. Men har brukt vinteren på å trene seg opp etter skade. Også en annen viktig spiller fra i fjor i Simen Kjær har mistet mye av vinterens treninger grunnet skade.

Hvem som skal score målene er et stort spørsmål med nesten alle spissene ut. Mathias Nicolaisen har scoret bra for dem i 3.divisjon tidligere. Elias Skogvoll kan brukes på topp, men har spilt mest som kant i det siste. Liban Ali Abdi har scoret bra for Viking 2 de siste sesongene, og er i skrivende stund i Narvik for å visse seg fram.

Har også hentet noen spennende spillere. Høyreiste Mathias Laudal og Emmanuel Okine fra svensk fotball er hentet for å styrke stopperplass. Nikita Kalinis er fortsatt med og gir bra bredde her. Knut-Jørgen Evensen har vendt hjemover etter å ha forsøkt å slå gjennom i Stabæk. Briel Domingos og Amin Zariah er også hentet oppover for å utvikle seg. Mjølner har de siste vinterne måtte jobbe hardt for å lokke spiller

Anvendelige spillere som Truls Torblå og tidligere Glimt-junior Niklas Antonsen gjorde også en god innsats sist sesong på sine backplasser. Torblå som den mest offensive av dem, mens Antonsen spiller mer på det trygge.

En nedtur er nesten nødt til å komme. Etter et fjorår hvor det meste satt er flere viktige brikker borte, i tillegg til at andre har vært preget av skader i vinter.

Vi tror Mjølner berger plassen greit, men det skal bli tøft å gjenskape en ny sesong på øvre halvdel.9. Bærum

Har vært gode på sitt beste, men altfor ujevne de siste sesongene. I vinter har stallen gjennomgått i overkant store forandringer.

Overganger:

Inn: Adonai Kidane (Nybergsund), Christian Bwamy (Comeback), Martin Berg (Tromsø junior), Adrian Rogulj (Strømsgodset), William Naper (Egen juniorstall), Odin Berre (Egen juniorstall), Aaron Kiil Olsen (Egen juniorstall), Victor Sandsmark-Evensen (Egen juniorstall), Espen Omholt-Jensen (Egen juniorstall), Markus Attila (Fana), Anwar Pellegrino (Lyn), Aron Christensen (KFUM), Chima Vincent Ifejilika (Lyn), Joakim Amandus Nilsen (Ullern), Hallvard Håskjold (Asker), Mansour Sinyan (Lillestrøm)

Ut: Thomas Elsebutangen (Grorud. Var utlånt fra Vålerenga i fjor), Erblin Llullaku (Hønefoss), Thomas Nygaard (Hønefoss), Rasmus Isegran (Asker), Ismar Dizdar (Oppsal), Mads Lyngen (Elverum), Nicolay Grimstad (Asker), Mathusan Sandrakumar (Levanger),  Didrik Fredriksen (Åsane), Ola Moe, Mattias Pedersen

Forventet startellever (4-3-3): Sondre Midtgarden – Simen Lyngbø, Markus Attila, Lars Slemdal, Joakkim Amandus Nilsen –  Jan Auberg, Halvard Håskjold, Daniel Berg – Emmanuel Kot, Adrian Rogul, Anwar Pellegrino

Analyse:

Tidligere landslagskantspiller Jan Derek Sørensen har tatt over treneransvaret. Etter å ofte ha spilt med trebackslinje i fjor er det 4-3-3 som er utgangssformasjon.

I mine øyne ser troppen noe svekket ut etter de store utskiftningene. Flere av de soom har fått ut har lenge vist seg å være gode spillere på dette nivået, mens mange av de som kommer inn er langt mer uprøvd her. Det er mye talent, men totalt sett kommer Bærum trolig ut i minus.

De store endringene gjør at de mange rutinerte som er igjen blir viktige. Jan Aubert kom med på årets lag hos oss sist sesong. Sammen med kreative Daniel Berg blir han viktig på midtbanen. På stopperplass holder Lars Ivar Slemdal bra 2.divisjonsnivå, det samme gjør målvakt Sondre Midtgarden.

Offensivt er det mye tempo. Emmanuel Kot valgte å bli værende etter blant annet å ha vist seg fram i Strømsgodset. Lillebroren til Tokmac Nguen får nå selskap av to andre drammensere. Anwar Pellegrino følger i storebror Amahls fotspor. Storebror slo gjennom i den gulsvarte drakta, og lillebror tar nå steget etter to gode sesonger for Lyn. Også Adrian Rogulj er hentet inn fra Godsets juniorlag, og kan bli førstevalg på topp.

En som har vært lovende er Markus Attila, stopperen som har vært innom flere klubber de siste årene. Med flere stoppere ut danner han nå trolig par med Slemdal. Til høyre er Simen Lyngbø en av mange som har tatt steget fra juniorlaget de siste sesongene. Var i vinter på landslagssamling med det filippinske landslaget. Joakim Nilsen er hentet inn på motsatt back. Har bra erfaring fra dette nivået fra Finnsnes tidligere.

Adonai Kidane er en utfordrer på backplass etter overgang fra Nybergsund, mens Hallvarrd Håskjold har tatt turen fra nabo Asker, og trolig tar siste plass i midtbanetrioen.

I vinter er veldig mange juniorer tatt opp i A-stallen. Spillere som hurtige Alexanders Rønning, Håkon Øverby og Jon Tveit Rønning har vært en del av troppen fra før, mens tidligere Sandnes Ulf-junior Aron Christensen skal utfordre Midtgarden om keeperplassen.

Bærum er et av lagene det er vanskeligst å spå denne sesongen. På papiret er laget svekket etter at veldig mange fra i fjor har gått ut. Størst er kanskje spenningen offensivt, hvor det er få minutter over 3.divisjon for alternativene de har.

Sist sesong ble det en trygg 8.plass med hele 19 poeng ned til nedrykksstreken. I år tror vi den avstanden blir mindre.

8. Florø

2.divisjonstipset: Disse rykker ned i avdeling 2
Andre Reksten er en av ikke altfor mange sentrale spillere som er med siden forrige gang Florø var i 2.divisjon Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Etter en bra 2017-sesong ble det langt tyngre i fjor. Med flere nøkkelpersoner ut tror vi at Florø skal få det tøft med å henge med de beste.

Overganger:

Inn: Mads Mortensen (Egen juniorstall), Torkel Hammerseth Aarønes (Egen juniorstall), Leander Høyvik (Egen juniorstall), Kasper Nissen (Sogndal. Var utlånt til Levanger i fjor), Johan Wennberg (Kongsvinger), Mark Jensen (AB, Danmark), Hasan Kurucay (Marienlyst, Danmark), Brage Naustdal (Egen juniorstall), Thomas Hallstensen (Egen juniorsttall)

Ut: Runar Hove (Viking), Stefan Aase (Åsane), Vegar Gjermundstad (Førde), Erik Eikeng, Renze Fij (Nest-Sotra), Otar Javashvili, Dino Omerovic (Lysekloster), Robert Kling (Vard), Alioune Ndour (Sogndal)

Forventet startellever (4-3-3): Mark Jensen – Torkel Aarønes, Hasan Kurucay, André Reksten, Christer Husa – Halvor Solheim-Olsen, Johan Wennberg, Peter Aase – Moses Dyer, Kasper Nissen, Lorent Callaku.

Analyse:

Eventyret Florø holdt fra 3.divisjon til midten av 1.divisjon. Med fjorårets nedrykk var det klart at Florø nå går inn i en ny epoke. Mannen bak eventyret, trener Terje Rognsø, gjorde det tidlig klart at han kom til å gi seg etter sesongen. At han senere ble ansatt i Sogndal som daglig leder var nok ikke det man ønsket seg i Florø.

Samtidig har nøkkelspillere som Runar Hove og Stefan Aase, to av de mest lovende spillerne Florø lot slippe til i ung alder, forlatt klubben nå. Det samme har en annen nøkkelspiller i rutinerte Vegar Gjermundshaug. Alioune Ndoour var ustabil i fjor, men har vist seg spennende i Sogndal i vinter.

Frode Nybø har tatt over treneransvaret. Han ledet klubbens juniorlag sist sesong, og får nå ansvar for å gjøre det som har vært Florøs suksessoppskrift – lage seniorspillere ut av de lokale og lovende. Det er imidlertid tynnere utvalg her enn da klubben rykket opp i 2016.

Stallen er kraftig slanket, og spesielt i forsvar er det tynt før årets sesong. For å bøte på savnet av Hove og Gjermundstad er danske Hasan Kuruqay hentet fra Marienlyst. Har vært regnet som et stort talent og har aldersbestemte landskamper for Tyrkia. Har ikke klart å gå fra talent til etablert i Danmark. Også keeper Mark Jensen er hentet inn fra nivå tre i hjemlandet for å øke den danske kolonien i Florø. Utfordres av tidligere Stabæk-målvakt Lars Kvarekvål.

Christer Husa har spilt brorparten av kampene til Florø på nivå to, André Reksten fikk mye tillit i fjor, mens anvendelige Simen Solheim også er et alternativ bakover. Unge Torkel Aarnønes har fått mange sjanser på backplass i vinter, og kan fort ta høyrebacken. Eirik Høydal har knapt vært innpå de to siste sesongene, men rykker også lengre fram i køen nå.

Offensivt var Moses Dyer fra New Zealand og danske Lorent Callaku aldri i stand til å utgjøre noen stor forskjell sist sesong. Men sistnevnte har vist seg mer fram i vinter, og kan vise seg å være en bra ”nysignering” på dette nivået. En som har vist seg bra fram i 2.divisjon før er landsmannen Kasper Nissen, som scoret 18 mål for Nest-Sotra i 2016. Så fulgte ett år på sidelinja med skade og et mislykket utlån fra Sogndal til Levanger i fjor. Men får de han i noen som ligner 2016-form har de en bra målscorer. Hurtige Vegard Savland ble skadd da han ble hentet i fjor, men er et alternativ på angrepsplassene.

På midtbanen er Stefan Aase og Halvor Solheim-Olsen to spillere som har vært med på nesten hele oppturen. Spesielt Aase har det vært store forventninger til lenge, uten at han og tvillingbror Peter har blomstret helt. Nå er også rutinerte Johan Wennberg hentet inn fra Kongsvinger. En alvorlig skade gjorde at det ikke ble noe spilletid sist sesong.

Også Torje Naustdal skal inn i kabalen her. En meget lovende 2000-modell som fikk 19 kamper sist sesong, og som kjemper for å komme med i troppen til U10-EM, etter at han ble vraket til eliterunden der Norge kvalifiserte seg. Er nødt til å spille fast (og godt) for å få den sjansen. Klarer Florø å få til det?

Vi er usikre på om Florø har nok kvalitet i troppen til å henge med helt i toppen. Felles for alle som er hentet inn er at pila har pekt nedover, og de kommer til Florø for en ny start. Får Nybø det til å klaffe for mange av disse samtidig?

Det kan hende Florø slår tilbake, men vi tror mer på at de føyer seg inn i rekken av lag de siste sesongene som har opplevd at det er tungt å reise seg etter å ha rykket ned til 2.divisjon.

Det gir følgende tabell:

1.-7.plass: Kommer lørdag

8. Florø

9. Bærum

10. Mjølner

11. Fram

12. Oppsal

13. Odd 2

14. Senja

Enig eller uenig? Si hva du mener på Twitter, Instagram eller Facebook