Fotball, Premier League

10 spillere som kan redde Fantasy-høsten

Med 12 runder spilt er det snart på tide å fyre av det første wildcardet for de som ikke allerede har gjort det. I tillegg er man nødt til å å ta hensyn til det tette juleprogrammet, hvor lagene spiller fire seriekamper på 10-11 dager. Da er det få spillere som starter alt av kamper,...

Med 12 runder spilt er det snart på tide å fyre av det første wildcardet for de som ikke allerede har gjort det.

I tillegg er man nødt til å å ta hensyn til det tette juleprogrammet, hvor lagene spiller fire seriekamper på 10-11 dager. Da er det få spillere som starter alt av kamper, og for å ikke miste unødvendig mange poeng MÅ man ha spillere på benken som får spilletid.

Vi ser på ti spillere som kan/bør være med i vurderingen utover høsten, og kan utgjøre en forskjell.

Noen av de ti er billige løsninger som spiller fast, og som vi tror har enda mer inne enn de har vist i høst. Noen er langskudd, mens et par er løsninger hvor form og kampprogram gjør at de er vanskelige å unngå.

Her er ti spillere som bør vurderes i høst:

Matt Doherty (Forsvar, Wolves, 4.9 mill)

En spiller som er relativt populær, valgt av 16,2%. Og det er forståelig. Doherty har vist seg fram som en svært offensiv vingback for et lag som er meget solid til å være et opprykkslag.

Har hatt fullklaff med tosifret antall poeng tre ganger (12 mot Burnley og Southampton, 15 mot Crystal Palace), hjulpet av 3 bonuspoeng i alle kampene.

Huddersfield (H), Cardiff (B), Newcastle (B) og Bournemouth (H) som fire av de fem neste kampene, i tillegg til Chelsea (H).

Lucas Digne (Forsvar, Everton, 4.8 mill)

Kun valgt av 2% så langt, men har gjort venstrebacken til sin nå. Har ikke vært en stor poengskaper så langt, fasit er 1 assist, 3 bonuspoeng og 3 clean sheet på 9 kamper. Har likevel skapt mye sjanser og kommet til mange innleggsmuligheter, og har fine sjanser til å få poeng i de kommende rundene.

I tillegg til Liverpool (B) venter hjemmekamper mot Cardiff, Newcastle og Watford den neste måneden.

Juan Foyth (Forsvar, Tottenham, 5.0 mill)

Med Davidson Sanchez og Jan Verthongen skadd har Foyth fått sjansen i Tottenhams midtforsvar de to siste kampene. Fikk ingen poeng mot Wolverhampton, men i forrige kamp mot Crystal Palace scoret han kampens eneste mål. Det sørget for totalt 15 poeng.

Nå er han selv etter sigende usikker mot Chelsea, og Sanchez kan være på vei tilbake. Men Foyth er kun valgt av 0.3 prosent.

Selvsagt et sjansespill, all den tid han kan falle ut av laget når de to andre er friske. At Chelsea (H) og Arsenal (B) er de to neste kampene teller også imot. Et vågalt valg, men oppsiden er potensielt en spennende stopper på et topplag – og som i den kategorien er billig nok.

Ivan Cavaleiro (Midtbane, Wolves, 5.2 mill)

Startet sesongen skadet, og var først på banen som innbytter i 7. serierunde, da han kom inn og scoret. Etter fem kamper som innbytter startet han de to siste som kant i Wolves 3-4-3-formasjon, og scoret i 1-1-oppgjøret mot Arsenal.

Ulempen er at han bare har spilt 61 og 60 minutter, og så blitt byttet ut mot Diego Jota, en spiller som ikke har levd opp til de store forventningene til ham. Samtidig har heller ikke Helder Costa på motsatt kant levert godt nok.

Cavaleiro framstår nå som den av de tre som er mest garantert spilletid – og er kun valgt av 0.1%. Det til tross for scoring og 3 bonuspoeng mot Arsenal sist.

Huddersfield (H), Cardiff (B), Newcastle (B) og Bournemouth (H) blant de fem neste kampene. En potensielt meget fin joker å ha inne da, som samtidig skiller ut laget ditt fra mengden uten å være et skudd helt i blinde.

Kenedy (Midtbane, Newcastle, 4.9 mill)

Jo da, Newcastle har sett alt annet enn solide ut. Og kun 1 mål og 1 assist fra Kenedy gjør ikke at han er et åpenbart valg. Men har vært frisk og skapt mer enn de tallene viser.

Og nå venter et greit program for Newcastle med mange gode poengmuligheter. Legg til en trygg plass på laget, at han er billig og kun valgt av 1.5%, og brasilianeren kan være en spennende mulighet.

10 spillere som kan redde Fantasy-høsten
Newcastle har et spennende program den kommende perioden.

Anthony Martial (Midtbane, Man Utd., 7.6 mill)

Etter to mål mot Chelsea gikk han fra å knapt være valgt av noen til å bli en populær spiller i FPL. Med nå 6 mål og 1 assist på de 5 siste kampene, i tillegg til 11 bonuspoeng, har han vært en fantastisk spiller å ha på laget sitt den siste tiden.

Med Crystal Palace (H), Southampton (B), Fulham (H), Cardiff (B), samt et juleprogram med Huddersfield (H), Bournemouth (H) og Newcastle (B) er det mange poengmuligheter for United framover. Kun Arsenal (H) og Liverpool (B) er oppoverbakker i et flott program ut året.

Med det han har prestert i det siste er det skummelt å utelate ham når han bare koster 7.6 millioner – selv om en skade gjør ham usikker til helgens kamp.

Grady Diangana (Midtbane, West Ham, 4.5 mill)

Kom litt ut av intet for de fleste, og leverte en god kamp da han ble byttet inn mot Tottenham. Fikk så starte mot Leicester, Burnley og Huddersfield. Med Yarmolenko som en av flere skadd for Hammers er høyrekanten oppnåelig de kommende rundene også.

Det som taler mot ham er at han var langt mindre frisk i siste kamp enn i de to foregående, og ble byttet ut til pause. Men var god da han debuterte for England U20 denne uka.

Samtidig er West Hams kampprogram et stort utropstegn etter å ha gjort seg ferdig med Manchester City i helgen. Se bare her:

10 spillere som kan redde Fantasy-høsten
Å fylle opp med spillere fra West Ham er vanskelig å unngå framover.

Så om usikkerheten rundt Diangana ikke føles verdt å gamblepå, bør definitivt offensive spillere fra West Ham inn. Da er kantkollegaFelipe Anderson til 6.9 millioner for eksempel et åpenbart valg. Etter en treigstart har det løsnet med tre mål de to siste rundene for brasilianeren. Også Marko Arnautovic

Dele Alli (Midtbane, Tottenham, 8.9 millioner)

Langt større navn enn resten på lista. Alli har slitt med skader i år, og en lang forrige sesong med VM-sluttspill i sommer satte nok sine spor. Kun 27 minutter på banen mellom runde 5 og 11, men var tilbake og spilte hele kampen før landslagspausen, i tillegg til å spille begge landskampene.

Har 2 målpoeng på 466 minutter i PL. Men vi snakker her en spiller som har 22, 29 og 22 målpoeng de tre foregående sesongene. Det må vel snart løsne denne sesongen og? En dyr mann til 8.9 millioner, og to tøffe kamper venter nå.

Kun valgt av 2.6%. Det vil bli langt flere om det løsner igjen. Med på lista som ”litt glemt, potensiell superstjerne i FPL-sammenheng”.

Raul Jimenez (Spiss, Wolverhampton, 5.8 millioner)

En spiller som allerede er inne på 11,2 prosent av lagene. Har levert 12 poeng mot Tottenham (mål, assist og 3 bonuspoeng) og 6 poeng mot Arsenal (assist og 1 bonuspoeng) de to siste rundene. Står totalt med 3 mål og 5 assist, samt 6 bonuspoeng.

Et variert program de kommende ukene hvor Huddersfield (H) og Cardiff (B) er gode poengmuligheter de to kommende rundene. Også Newcastle (B), Bournemouth (H), Fulham (B) og Crystal Palace (H) er fine sjanser de kommende ni rundene.

Av de billige spissene som spiller fast er han den som frister mest akkurat nå. På 6.plass av spissene i FPL så langt, og av de fem foran er det kun Callum Wilson til 6.8 millioner som er i nærheten av like billig som Jimenez.

Glenn Murray (Spiss, Brighton, 6.6 millioner)

Dyrere enn Jimenez, men samtidig valgt av bare 5.5 prosent. Står med 6 mål så langt, 5 av dem på 5 spilte hjemmekamper. Og det er nettopp programmet de kommende ukene som gjør at han kan dyttes inn nå.

For med Leicester (H), Huddersfield (B), Crystal Palace (H)og Burnley (H) i de fire neste kampene er det fine poengsjanser for den lettuglamorøse spissen de kommende ukene.